• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstifa onayı ne kadar sürede verilir ?

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.762
248
Çalıştığım kurumdan istifa ettim cuma son çalışma günüm yeni kuruma geçmek içinse istifa onayım gerekiyor. İnternette işçinin ayrılış bildirimi 10 gündür diyor. Bu 10 gün ihbar süresine dahil mi ? Yoksa ihbar süresinin bitiminden itibaren 10 gün mü ? Mesela 9 u son çalışma günüm diyelim bildirmedikleri her gün için sigortamı yatırmak zorundalar mı ?

ihbardan sonra sirket gerek duyarsa calisirsiniz 15 gun, gerek yok derlerse hemen cikisinizi verirler.
calistiginiz 15 gununde sigortasini yatiriyorlar.
benim is yerlerimde boyle oldu en azindan

ihbardan sonra sirket gerek duyarsa calisirsiniz 15 gun, gerek yok derlerse hemen cikisinizi verirler.
calistiginiz 15 gununde sigortasini yatiriyorlar.
benim is yerlerimde boyle oldu en azindan
Zaten o 15 günü doldurmuş oluyorum. Ama iş verenlerim biraz tembel ise girişimi 2 gün geç bildirdiler sigortamı son bildirim gününde yatırdılar. Milli eğitime de geç giderlerse gitmedikleri her gün için sigortamı yatırmak zorundalar mı onu soruyorum. Çünkü çıkışımı vermedikleri ise başlayamadığım her gün benim için 160 TL demek.

Zaten o 15 günü doldurmuş oluyorum. Ama iş verenlerim biraz tembel ise girişimi 2 gün geç bildirdiler sigortamı son bildirim gününde yatırdılar. Milli eğitime de geç giderlerse gitmedikleri her gün için sigortamı yatırmak zorundalar mı onu soruyorum. Çünkü çıkışımı vermedikleri ise başlayamadığım her gün benim için 160 TL demek.
evet yatirmak zorundalar.

ayrılmadan önce gündüzden söyle muhasebeye çıkışımı bugün hallader misiniz pazartesi yeni işe başlayacağım de

Bizim muhasebe yok söyledim ama gecikebilir hocam falan dediler
işten ayrıldığınız tarihten itibaren 10 gün sonrasıda çıkış verebilirler girişiniz pazartesi başladıysanız pazartesi ama hafta içi bir gün ise 1 gün sonrasına yapılır. bir tek pazartesi aynı güne yapılabiliyor giriş. yani pazartesi başladınız diyelim salı diyemez dün tarihli girişinizi yapsınlar diye

işten ayrıldığınız tarihten itibaren 10 gün sonrasıda çıkış verebilirler girişiniz pazartesi başladıysanız pazartesi ama hafta içi bir gün ise 1 gün sonrasına yapılır. bir tek pazartesi aynı güne yapılabiliyor giriş. yani pazartesi başladınız diyelim salı diyemez dün tarihli girişinizi yapsınlar diye
Ben bunu zaten biliyorum sorum o değildi ama teşekkür ederim ☺️

istifa dilekçe tarihiniz nedir? dilekçe tarihinizden itibaren (ileri tarihli olarak yazmadıysanız) hem 10 günlük süre hem de ihbar süreniz başlıyor.

Son düzenleme:
Merhaba ,
İnsan Kaynakları Uzmanıyım.
İstifa yazıldığı tarihten sonra ihbar süresince çalışmanız gerekir ,
İhbar Süreleri
6 aydan az ise 2 hafta,
6 ay-1,5 yıl arasında ise 4 hafta,
1,5 yıl-3 yıl arasında ise 6 hafta
3 yıldan fazla ise 8 hafta

Fakat hergün 1,5 saat iş arama izni oluşur. Toplu kullanabilir erken ayrılabilirsiniz ama çıkış tarihini değiştirmez. İhbar süresi bölünmez.
Bu üstte yazdıklarım net bilgilerdir.

Ama bunlar kural değil eğer anlaşırsanız hemen de ayrılabilirsiniz , işverenin insiyatifindedir.

Ek olarak bu söylenenlerin 10 günlük süre ile alakası yok . 10 günlük süre işverene sgk çıkışı yapması için verilmiş süre.
Siz bugün ayrıldınız işim var yapamadım yarın , unuttum bir sonraki gün yada 10 gün sonunda yapabilirim.
Bunun sizin istifa yazdığınız tarihle alakası yok. Yani öyle istifa yazıldıktan sonra bir 10 günlük süre başlamıyor.
Sizin işten ayrılma tarihinizden sonra ki 10 gün işverene çıkışı yasal sürelerde yapmaları için verilen zamandır.

Son düzenleme:
Sana o 10 gün dedikleri süre çıkışının bildirilmesiyle alakalı.
Sen 01.04 tarihinde çıkış yaptın.
İşyerin en geç 10 gün içerisinde çıkışını bildirmeli.
Aynı gün 01.04 te bildirirse bile gider yeni işe girersin.
Bu kurumla alakalı.

İhbar çok başka bir şey.

İleri tarihli yazdım öyle söylediler ama ihbar sürem daha öncedendi
dilekçeniz resmi evrak olduğu için normalde o tarihten itibaren başlar sözlü olarak mı başlattınız ihbar sürenizi. Eğer Öyle ise evrakı baz alıp uzatabilirler sonuçta.
Yukarıda bir kişi daha yazmış evet 10 günlük süre benim işveren olarak 10 gün içinde çıkış yapma hakkım. Ama ben işten çıkışı uzatıp (muhasebede bordro hesaplanmasını hep uzatırlar genelde bugün tarihli işten çıkış hemen yapılmıyor.) 06.04.2021 tarihli işten çıkışı 15.04.2021 de yapabilirim böylelikle sende evrakını hemen alamamış olursun.

Hayirlisi olsun. Yeni is icin sevindim sizin adiniza 🌸
10 gunluk sure isverenin cikisinizi sgkya bildirmesi icin gecerli. Sizin icin degil diye biliyorum. İstifayi yazdiniz, ihbar sureniz neyse calisir basar gidersiniz kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz

dilekçeniz resmi evrak olduğu için normalde o tarihten itibaren başlar sözlü olarak mı başlattınız ihbar sürenizi. Eğer Öyle ise evrakı baz alıp uzatabilirler sonuçta.
Yukarıda bir kişi daha yazmış evet 10 günlük süre benim işveren olarak 10 gün içinde çıkış yapma hakkım. Ama ben işten çıkışı uzatıp (muhasebede bordro hesaplanmasını hep uzatırlar genelde bugün tarihli işten çıkış hemen yapılmıyor.) 06.04.2021 tarihli işten çıkışı 15.04.2021 de yapabilirim böylelikle sende evrakını hemen alamamış olursun.
Aslında yazılı olarak istifa dilekçesi vermiştim sag üst köşeye de tarih yazmıştım ama öyle değil de şu şu tarihten itibaren ayrılmak istiyorum yazmam lazımmış öyle düzelttik. Yani sözlü olarak başlatmış oldum

Hayirlisi olsun. Yeni is icin sevindim sizin adiniza 🌸
10 gunluk sure isverenin cikisinizi sgkya bildirmesi icin gecerli. Sizin icin degil diye biliyorum. İstifayi yazdiniz, ihbar sureniz neyse calisir basar gidersiniz kimseye hesap vermek zorunda degilsiniz
Yeni sözleşme için istifa onayı almam gerekiyor malesef

Back
X