İstifa sürecinde ihbar süresi yasal mevzuatı konusunda yardım!!

aycaf

kızım,en büyük hediyem,sonsuz şükrüm...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
400
130
123
Merhaba arkadaşlar,şuanda çalıştığım kurumdan istifa ettim,6 hafta ihbar sürem var , kullanmadığım izinler ihbar süremden düşse dahi ben o izin parasını ücret olarak alamaz mıyım? iş hukukuna hakim avukat arkdaşlar varsa yardım rica ediyorum!!

Selam canım
konunun yeri burası değil :)
ama sen istifa ettiğin için bütün hukukü haklarındanda vazgeçtiğin bir yazı ile istifanı verirsin izin paralarını alamazsın .

Merhaba, konunun yeri yalnış gerçekten ancak tesadüfen gördüm. umarım yardımcı olabilirim. öncelikle 6 haftalık izin süresinin içerisinde günlük 2 saat iş arama izninizi düşmeniz gerekir bu da size 3-4 gün kazandırır. Kalan günlerde çalışmanız gerkir izin ya da rapor bu süreden sayımaz kanunen. iş akdini kim feshederse feshetsin işyerinizi izin ücretinizi ödemekzorundadır. Ancak işyeriniz izin sürenizi bu sürede kullanmanıza izin verir ise bu defa da izin ücretinizi alamazsınız.

çoook teşekkür ederim bilgiler için...evet malesef yanlış hem de çok yanlış bir yerde açmışım konuyu afedersiniz ilk defa konu açıyorum ve acemilikten olsa gerek çok alakasız bir yerde açmışım...canım şöyle bir şey var,bankada çalışıyorum ben 2.5 senedir...iş arama izinlerim ve 13 günlük yıllık iznim dşünce bana verilen son çalışma günü 28 eylül oldu..bu arada istifamı 14 eylülde verdim.. benm bildiğim nolursa olsun izin paramı verilen çalışma günü bitiminde almam lazım..iznimi düşüyolar tamam ama ben bu zaman diliminde çalışıyorum ,izne çıkmıyorumki!!

bu arada konuyu taşıyabiliyor muyum ait olduğu topiğe?? burda bu konuyu görenler bana sinir oluyordur haklı olarak

Yetkililer taşırlar tatlım ur böyle seyler sen ısını hallet gerisi önemli değil :))

Tekrar merhaba, konunun yalnış yerde açıldığını çabuk ve çok cevap alamazsınız diye belirtmiştim. Doğru yerde açarsanız daha çabuk cevap alırsınız diye.
Siz 2,5 yıllık çalışan olarak istifa ettiğinizde işverene 6 hafta ihbar süresi vermeniz gerekir. Bu ihbar süresinde günlük 2 saat iş arama iznini de yaklaşık 1 hafta sayıp düşersek. Toplam 5 hafta ihbar sürenizde çalışmanız gerekiyor. Aksi halde bu çalışma süresine ait ücreti işverene ödemelisiniz. İşveren anladığım kadarı ile 5 haftalık ihbar sürenizden izin süreniz olan 2 haftayı düşmüş ve 2 hafta da çalışmanızı istemiştir. (1 hafta daha çalışmanız lazım aslında...?) Bu halde izninizi kullanmış olursunuz. Ücret alamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…