• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstihare

JaneRizzoli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2012
3.292
6.919
358
36
Sevgili kk bayanları size bir sorum var
Şimdi ben bir arkadaşım için istihareye yatıcam
Ama arkadaşın isteği şu
Ben evlenebilecek miyim yoksa evlenemeyecek miyim
Şimdi istihare bir işin sonucu hayırlı mı diye yatılıyor ya
Ben buna nasıl niyetleneyim şimdi?
Ya da böyle bir şey içim yatılır mı
Yatılamazsa buna en yakın nasıl niyet edebilirim canlar?

Ama arkadaşın isteği şu

Walla cnm bu sekil duymadim ama hani atiyorum hayatinda biri olur o kisi benim icin hayirlimi diilmi yada onla ewlencekmiyim ewlenmiycekmiyim diye cok duydum ortada bi aday warsa istihareye yatmak daha mantikli sanki bilemedim cnm ya

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Walla cnm bu sekil duymadim ama hani atiyorum hayatinda biri olur o kisi benim icin hayirlimi diilmi yada onla ewlencekmiyim ewlenmiycekmiyim diye cok duydum ortada bi aday warsa istihareye yatmak daha mantikli sanki bilemedim cnm ya

Aday yokmuş ya, direk böyle yatmamı istedi
Ben de az araştırdım sizin dediğiniz gibi buldum hep
Peki ne diye niyetlensem ki
Evlilik isteği hayırlı mı diye mi yatsam?

Aday yokmuş ya, direk böyle yatmamı istedi
Ben de az araştırdım sizin dediğiniz gibi buldum hep
Peki ne diye niyetlensem ki
Evlilik isteği hayırlı mı diye mi yatsam?

Yada waktimi diilmi diye yat ama boyle olmaz cnm soyliyim arkadasina de bence aday olunca istesin bunu

Yada waktimi diilmi diye yat ama boyle olmaz cnm soyliyim arkadasina de bence aday olunca istesin bunu

Vakti mi değil mi derken, bana açık açık niyeti yazsan olur mu?
Söz verdim bir de bu akşam yatıcam diye, sözümden dönmek istemiyorum.

Ama arkadaşın isteği şu

böyle bir şey için istihareye yatılmaz diye biliyorum canım. en yakını belki evlilik benim için hayırlı mı olabilir?

istihare yapılacak bir işin evliliğin hayırlı olup olmayacağını öğrenmek içindir.

ayrıca ben başkasının yerine de yatılmaz diye biliyorum.:44:

ben de en son istihareye yatmıştım bir şeyin hayırlı olup olmadığını öğrenmek için ama bir şey görmedim ben. :50:

Vakti mi değil mi derken, bana açık açık niyeti yazsan olur mu?
Söz verdim bir de bu akşam yatıcam diye, sözümden dönmek istemiyorum.

Atiyorum adi ayse allahim aysenin yakin zaman icerisinde ewlenmedinin waktimi degilmi yada ayse yakin zaman icinde ewlenicekmi ewlenmiyvekmi gibi

böyle bir şey için istihareye yatılmaz diye biliyorum canım. en yakını belki evlilik benim için hayırlı mı olabilir?

istihare yapılacak bir işin evliliğin hayırlı olup olmayacağını öğrenmek içindir.

ayrıca ben başkasının yerine de yatılmaz diye biliyorum.:44:

ben de en son istihareye yatmıştım bir şeyin hayırlı olup olmadığını öğrenmek için ama bir şey görmedim ben. :50:

Canım ben kendime yattığımda göremiyorum
Arkadaşım da öyle
Biz de birbirimize yatıcaz işte :)
Ama işte ben nasıl niyetleneceğimi çözemedim:14:

canım benim ya :38: konu açmış. canım bak doğru istihare ortada bir konu vardır insanlar bunu kendi aralarında konuşup bir sonuca varamazlarsa eğer Allah tan bir işaret bir cevap almak için yapılan bir uygulama.fakat şöyleki aynı zamanda istihare bildiğim kadarıyla birşeyin bizim için hayırlıysa yada değilse bunu bizim içimizde hissetmemizi de sağlayan bir uygulama.örn. ben yaklaşık 1 ay önce eski erkek arkadaşım için istihareye yattım.ortada bir teklif yada herhangi birşey yoktu fakat sorun şu ki ben biz ayrılmış olsakta ve kesinlikle o haksız olsada benim onu unutamamamdı.ilginç bir şekilde onu hatırlamamı sağlayacak şeyler çıkıyordu karşıma kendi kendime üzülüp ağlayıp duruyordum.bende düşündümki bu konuda istihareye yatayım.yani konu şu" eski erkek arkadaşımla benim bir geleceğim varmı eğer varsa bizi birbirimize yakınlaştır eğer yoksa benim kalbimden aklımdan fikrimden benliğimden onu al" diye Allah a dua ettim.aslında bence aynı zamanda istihare bir duadır. ve ben Allah a şükürler olsunki çok dua ettim artık eskisi gibi onu düşünüp üzülmüyorum gerçekten Allah a şükrediyorum.fakat ben 29 yaşıma geldim evlenmek istiyorum insan üzülüyor ister istemez. düşündümki eğer benim kaderimde evlilik yoksa sanki evlenecekmişim gibi düşünmeyip kendimi ona göre hazırlıyım evlilik fikrini kafamdan çıkarayım bu yüzden hemde belki güzel birşeyler görürsün bende bu güzel rüya hatırına mutlu olurum düşüncesiyle istedim.ama duyarlılığın için mutlu oldum canım eğer içine sinmiyorsa önemli değil ben alınmam :38:

Canım ben kendime yattığımda göremiyorum
Arkadaşım da öyle
Biz de birbirimize yatıcaz işte :)
Ama işte ben nasıl niyetleneceğimi çözemedim:14:

Ama arkadaşın isteği şu

Bir konunun hayirl yada hayirsiz olduğu anlamak için yapilir ve ben kişinin kendisinin yapmasi gerekir diye biliyordum

Ama arkadaşın isteği şu

İstihare başkasına yaptırılmaz. İstihareyi herkesin kendi yapması gerekir.

bence o şekilde istihareye yatılmazki fal baktırmak gibi evlenecek miyim evlenmeyecekmiyim diye bi soru çok saçma bence istihare şu şeilde olur diye biliyorum mesela a rkadaşınızın bi ilişkisi yada bir talibi vardır evlenmekte karar veremiyordur adamın adı x olsun dersinki arkadaşım x ile evlenirse evlilikleri hayırlı olur mu derdin o zaman tamam ama o şekilde olmaz tabi bu benim görüşüm

Back
X