İstihareye yattım sevdiğim çocukla alakalı fakat işin içinden çıkamadım yardımcı olur musunuz ?

elif1819

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
5
0
6
26
ben sevdiğim birinin beni sevip sevmediği konusunda istihareye yattım ve tuhaf şeyler gördüm içinden çıkamadım bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

İlk gün yeşil beyaz siyah renkleri aynı rüyada gördüm beyaz kağıt üzerinde siyahla yazılmış yazılar vardı ve mutfağa gittim sonra orada ta bir tabak dolusu yeşil maydanoz vardı

2. gün ise deprem olduğunu gördüm okul binasındaydım okul sarsıldı ve yanımda tanıdığım bir çocuk vardı siyah saçlı onunla beraber bahçeye çıktık ve orada bekledik bu çocuk da benim sevdiğim kişinin bir arkadaşı

Acaba sevdiğini öğrenmek diye yattığım için mi karışık gördüm ?

Nasıl yorumlanır ki bu?

Demek ki senin sevdiğinle değil de rüyanda gördüğün kişiyle evlenmelisin

Seviyor mu diye istihate olmaz mı canim. Bi iş hakkında Hayırli olacak mi diye yatarsin. Bu kişiyle evlenirsem vs. Hakkımda hayırlı olur mi gibi

Daha sonradan bende böyle düşündüm fakat rüyada siyah renkler görmem ne anlama geliyor olabilir ki

Seviyor mu diye istihate olmaz mı canim. Bi iş hakkında Hayırli olacak mi diye yatarsin. Bu kişiyle evlenirsem vs. Hakkımda hayırlı olur mi gibi
Daha sonradan bende böyle düşündüm fakat rüyada siyah renkler görmem ne anlama geliyor olabilir ki

Kardeşim öncelikle istiharenin asıl mantığını araştırmalı, öğrenmeliyiz. "sevdiğim zat da beni seviyorsa sevgili olup takılmamız iyi mi?" diye istihareye yatılmaz mesela Nedendir, harama hâyırla yol alınmaz. HaafizanAllah dinimizi tiye almaya kadar yolu gider... Bilinçli bireyler olarak dikkat edelim biz kardeşim, aman :)

"Ama beyazlı yeşilli hâyırlı olmaz mı? Namaz kılıp, dua edip , tesbihi çekip abdestimle sağ yanıma, Kâbe 'ye yattım ne aksilik olabilir ki?" diye düşünebilirsin. Şöyle ki kardeş, gördüğün rüyanın vakti de çok önemli. Ve hepsinden önemlisi sırf haram tuzağına düşesin diye şeytanın da işi olabilir. Biliyorsun o mahluğun işi gücü biz Gerçekten evleneceğinize inanıyor musun? Ailesini, soyunu sopunu araştırdın mı? Kendi ailene de konuyu açıp danıştın mı? İslâm'da evlilik çok çok incelikli... Nikah akdinin şakası dahi gerçektir, iman gibi bir nevi. Mesela 3 talak ile boşanma gerçekleştiği takdirde geçmiş olsun, başkasıyla kadın evlenip boşanmadan eski eşler asla ve asla ve asla birbirlerine dönemezler. Çok aşırı keskin... Doğal olarak ikili ilişkilere bu denli önem atfetmiş olan dinimizin elbette ki neticesinde yükleyeceği sorumlulukları da bu denli ağırdır. Bir kere kalbini açıyorsun bir insana... Üç beş sene sonra ayrılınca başkasına açarken aynı niyetlerle ne kadar vicdanın rahat olabilir ki..? Kız için de erkek için de aynı durum geçerli. Ateş çemberi kardeşim, çok dikkatli olmalısınız.

Son olarak kardeşim... İstihareden önce istişare gelir. Aç ikinizi de tanıyan insanlara durumu, sor danış birbirimize uygun muyuz, o zatın huyları nelerdir, gizlisi saklısı gibisinden. Dinen belli sınırlar çerçevesinde mutlaka araştırmalısın bu kişiyi. Dediğim gibi ailelere kadar ve hatta dıdısının dıdısına kadar. Biliyorum zor gelir, ağır gelir ama kardeş inan bana dinimiz emrediyorsa, tavsiye ediyorsa elzemdir, olmazsa olmazdır. Allâh yolunu açık etsin kardeşim :)

Çok teşekkür ederim eline sağlık ayrıntılı yazmışsın. Vakit derken birini sabah 5 gibi diğerini de 2-3 gibi gördüm. Uyanınca saate bakmıştım hemen Vaktinden nasıl bir anlam çıkarılır ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…