Istikrarsizmiyim..Farkli dusuncelere ihtiyacım var.

Merhabalar. Kizlar aranizda benim gibi olan var mi? Temmuz 2014 Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bolumu mezunuyum ve hamileyim. Kismetse ekimde dogumum olacak, calismayi o kadar çok istiyorum ki ama hep kendimde biseyleri eksik goruyorum. Kimseye bagimli olmadan yasamak istiyorum maddi acidan esime bagimli olmak istemiyorm, eşim asla her acidan bir dediğimi iki etmemistir ama bende ekonomik ozgurlugum olsun istiyorm. Sizce kpss ye adamakilli calisirsam atanabilir miyim? Bazen aklima geldikce moralim bozuluyo boş bir bölüm okumusum diye ama kendimi salivermek istemiyorum cocuk dogduktan sonra. Siz yerimde olsaniz napardiniz? Lütfen farkli yorum ve dusuncelere ihtiyacım var kizlar cevremde bunlari konusabilecegim kimsem yok :KK43:
Kızmazsan ben senin yerinde olaydım; madem çalışmayı çok istiyorsun evlenmeden önce eline ekmeğini almalıydın. Üniden mezun olman 22 yaş civarı olsa ne acele derler adama.
Şu noktada yapacak bir şey bence. Boş hayal kurmak yerine yeniden okumak da ayrı seçenek. Moralini bozmak için söylemiyorum kesinlikle.

benim çocuğum yok ama zor olacağını sanmıyorum. ilk aylar kendinize ve çocuğunuza ayırın doğumdan sonra beşinci ayda millet bebeğiyle ilk tatiline gidiyo siz neden evde oturup ders çalışamayasınız? belki harıl harıl çalışamazsınız ama ben sınava ayağında çocuk sallarken çalışanları biliyorum çocuğu uyuturken notları okursunuz uyuduğunda test çözersiniz yemek hazırlarken netten videolar izlersiniz. anneniz ve eşinizde yardımcı olur
Evet cok haklisiniz. Ama şöyle bisey var benim formasyon um yok az once duyurulara baktim eylul sonu ekim basi gibi formasyon başvuruları baslayacakmis tam da o tarih benim dogumuma denk geliyo ne yapacağımı sasirdim artik :(

Kızmazsan ben senin yerinde olaydım; madem çalışmayı çok istiyorsun evlenmeden önce eline ekmeğini almalıydın. Üniden mezun olman 22 yaş civarı olsa ne acele derler adama.
Şu noktada yapacak bir şey bence. Boş hayal kurmak yerine yeniden okumak da ayrı seçenek. Moralini bozmak için söylemiyorum kesinlikle.
Anliyorum soylediklerinizi. Teşekkür ederim...

Tarih bölümü hiç de boş bir bölüm değil canım. Aksine okuması zor ve insanı kültürlü yapar. kpss'ye elinden geldiğinde iyi çalışırsan atanırsın tabii, neden olmasın? Ayrıca eş durumundan dolayı yakın yerlerde yapabilirsin görevini. Şark görevin de kısa sürer. Çocuğun 1 yaşına gelene kadar hazırlanırsın. Devlet memuru olarak maaşın en az 2 bin olur ilk yıllarda, belki daha fazla. Bakıcıyı da rahatça tutarsın. En iyisini düşünüyorsun eşinin eline bakmak istememekle. Ayrıca kpss kitaplarıyla sınava formasyon alırken de az çok hazırlanabilirsin. Anne olduktan sonra kadınlara bir süper güç geliyormuş :KK54::KK55:

Kesinlikle imkansız değil. Bebek sallarken video izleyin uyurken soru çözün güçlü bi kadınsanız yani çok hassas bünyeye sahip değilseniz altından kalkarsınız. Yeter ki "isteyin". Ben de 2016 KPSS'ye hazırlanıyorum ve kimseye yapabilir miyim diye sormuyorum. Kafama koyduysam Allahın izniyle olacak.

Isteyince olur ama önümüzdeki yıl zor olur

Hem formasyon hem kpss

Geçen sene formasyon alsaydınız bu sene kpss çalışırdınız

Formasyonu bu sene halledecek misiniz bakın kaç dönem kaç kredi vs bilmiyorum araştırın

Sonraki sene de kpss çalışırsınız

Bir de hepsini birden yapmaya çalışıp yapamayınca moraliniz bozulup tümden bırakabilirsiniz

Evdeki hesap çarşıya uymaz siz bir ucundan başlayın olduğu kadar zaman ayırın zira kimi bebek vardır usludur kimisi de bir dakika durmaz şimdiden bunları bilemeyiz

Tarih bölümü hiç de boş bir bölüm değil canım. Aksine okuması zor ve insanı kültürlü yapar. kpss'ye elinden geldiğinde iyi çalışırsan atanırsın tabii, neden olmasın? Ayrıca eş durumundan dolayı yakın yerlerde yapabilirsin görevini. Şark görevin de kısa sürer. Çocuğun 1 yaşına gelene kadar hazırlanırsın. Devlet memuru olarak maaşın en az 2 bin olur ilk yıllarda, belki daha fazla. Bakıcıyı da rahatça tutarsın. En iyisini düşünüyorsun eşinin eline bakmak istememekle. Ayrıca kpss kitaplarıyla sınava formasyon alırken de az çok hazırlanabilirsin. Anne olduktan sonra kadınlara bir süper güç geliyormuş :KK54::KK55:
Canm yaa ne guzel yazmissin oyle :)) soyle bisey ogrendim bugun eylul sonu ekim basi gibi formasyon başvuruları baslayacakmis ben esimin gorev nedeniyle bingolde oturuyorm burda formasyon verilmiyo en yakin elazig ve o zaman da benim dogumuma denk geliyo boyle bi sanssizlik oldu umudum kirildi biraz açıkçası bu formasyonu alirsam bana cok iyi gelecel

Isteyince olur ama önümüzdeki yıl zor olur

Hem formasyon hem kpss

Geçen sene formasyon alsaydınız bu sene kpss çalışırdınız

Formasyonu bu sene halledecek misiniz bakın kaç dönem kaç kredi vs bilmiyorum araştırın

Sonraki sene de kpss çalışırsınız

Bir de hepsini birden yapmaya çalışıp yapamayınca moraliniz bozulup tümden bırakabilirsiniz

Evdeki hesap çarşıya uymaz siz bir ucundan başlayın olduğu kadar zaman ayırın zira kimi bebek vardır usludur kimisi de bir dakika durmaz şimdiden bunları bilemeyiz
Evet cok haklisiniz. Gecen donem formasyona basvuru yaptim birkac yerden almaya hak kazandim ama gerfekten o anki sartlar elvermedi. Bo donemde dogumuma denk geliyo napacam bilmiyorm

Kesinlikle imkansız değil. Bebek sallarken video izleyin uyurken soru çözün güçlü bi kadınsanız yani çok hassas bünyeye sahip değilseniz altından kalkarsınız. Yeter ki "isteyin". Ben de 2016 KPSS'ye hazırlanıyorum ve kimseye yapabilir miyim diye sormuyorum. Kafama koyduysam Allahın izniyle olacak.
Cok haklisiniz neden olmasin ki. Insallah sizde istediginiz yere atanirsiniz sansiniz acik olsun :))

Canm yaa ne guzel yazmissin oyle :)) soyle bisey ogrendim bugun eylul sonu ekim basi gibi formasyon başvuruları baslayacakmis ben esimin gorev nedeniyle bingolde oturuyorm burda formasyon verilmiyo en yakin elazig ve o zaman da benim dogumuma denk geliyo boyle bi sanssizlik oldu umudum kirildi biraz açıkçası bu formasyonu alirsam bana cok iyi gelecel
Eşinizin görevi ne zaman bitecek? Bitene kadar kpss kitaplarına azar azar bakın ve bebeğinizle ilgilenin alt yapınız olur. Sonra tayin gittiğiniz yerde formasyon alırsınız. Çalışmak isteyen kadına seçenek çok yeter ki vazgeçmeyin :)

Eşinizin görevi ne zaman bitecek? Bitene kadar kpss kitaplarına azar azar bakın ve bebeğinizle ilgilenin alt yapınız olur. Sonra tayin gittiğiniz yerde formasyon alırsınız. Çalışmak isteyen kadına seçenek çok yeter ki vazgeçmeyin :)
Evet cok haklisiniz çalışmak isteyene secenek cok. Esimin gorevi subat sonu gibi bitecek. Ben kendimi tamamen salivermek istemiyorum çünkü biliyorm ipin ucunu saliverirsem devami gelir. Dediginizi yapicam yavastan bakicam en azından altyapim olmus olur, ayrica aciktan onlisans bolum okuyorm mezun olunca onu da lisansa cevirmeyi düşünüyorum gelecek sene insallah biseyler yapabilirim. Çünkü benim kendi ailem hicbir zaman destekcim olmadi arkamda durmadi. Allah korusun esimle bi sorunum olsa ortada kalmak istemiyorm

Evet cok haklisiniz çalışmak isteyene secenek cok. Esimin gorevi subat sonu gibi bitecek. Ben kendimi tamamen salivermek istemiyorum çünkü biliyorm ipin ucunu saliverirsem devami gelir. Dediginizi yapicam yavastan bakicam en azından altyapim olmus olur, ayrica aciktan onlisans bolum okuyorm mezun olunca onu da lisansa cevirmeyi düşünüyorum gelecek sene insallah biseyler yapabilirim. Çünkü benim kendi ailem hicbir zaman destekcim olmadi arkamda durmadi. Allah korusun esimle bi sorunum olsa ortada kalmak istemiyorm
Kendinize ve çocuğunuza yatırım yapmış oluyorsunuz. Sakın ipi bırakmayın, kimse kötü günü düşünüp evlenmez. Herkes sonsuza kadar mutlu olacağız der. Açıktan da bi bölüm bitirin demeyi düşündüm ama zaten okuyormuşsunuz ne kadar sevindim :KK9::KK6: Dünyanın bin bir türlü hali var. O yüzden artık okul bitirmeyen ve mecbur kalmadıkça çalışmayan kadına hayır :stop:

Kendinize ve çocuğunuza yatırım yapmış oluyorsunuz. Sakın ipi bırakmayın, kimse kötü günü düşünüp evlenmez. Herkes sonsuza kadar mutlu olacağız der. Açıktan da bi bölüm bitirin demeyi düşündüm ama zaten okuyormuşsunuz ne kadar sevindim :KK9::KK6: Dünyanın bin bir türlü hali var. O yüzden artık okul bitirmeyen ve mecbur kalmadıkça çalışmayan kadına hayır :stop:
Aynen öyle bencede her kadinin ekonomik özgürlüğü olmali. Pozitif enerjiniz için cok tesekkurler :KK200::KK60:

2012 tarih bolumu Hacettepe mezunuyum bende, malum Hacettepe fen edebiyatçılara okuma sürecinde formasyon veremedi. Bu konuda eğitim fakültesi hocaları çok katıydı! Mezun olup evime döndüm, 3ay sonra cumhuriyet tarihi yuksek lisansı için ankaraya geri döndüm. 1yillik ders dönemini bitirdim tabii bu arada özel is tecrübesi edinemedim. Maddi olanaksızlıklar yüzünden formasyon alamadım, dil puanım yetmediği için oyp yapamadim. Kpssye 4001 için hazirlqndim bu arada tezimi askıya aldım mecburen, 85 aldım gecen sene kpssden ve hala atanamadim!
Evlilik öncesi maddi olanakları sağlama almak mantıklı tabii herkes ister ama olmayınca olmuyor iste. Simdi hamileyim, 2atama hakkım daha var, bekliyorum.yani demem o ki, yalniz değilsin arkadaşım. Evliliğini ve çocuğunu engel görme sakin kendine, engel gibi söyleyenlere de kulağını tika.ben ne yuksek lisans yapabilirdim, ne KPSS için dershaneye gidebilirdim kocam yanımda olmasa. Yapsamda puanlarm boyle iyi gelmezdi büyük ihtimal. Esin destekcinse sana yeter bu. Formasyonu madem simdi alamayacaksin, 4001e hazırlan. Ha daha da olmazsa pes mi edeceğiz? Hayir! Osmanlıca bilmek avantaja dönebilir heran, şuan farsça ogrenmeye çalışıyorum. E yine bi is kapısı cikmazsa, kısmet değil der, evde keçe isi yapar satarım gocunmam. Sen yeterli iste birşeyler yapmayı ;)

Back
X