İştirak nafakası artırım

Çocukla bi ilişkisi olsa boşanmazlardı. Bebek büyütürken destek ister insan. Köstek istemez. Ve çok masraflı. Adam hayatına devam etmiş anne gece gündüz bebekle ilgileniyor. Besleme uyutma giydirme okula bırak al en basit şeyler bile enerji istiyor. İlgi sevgi sabır istiyor.biyolojik babası en azından sorgusuz sualsiz üç kuruş destek çıksın.
Boşansa bile çok güzel babalık yapan erkekler var hiç alakası yok.erkeklerin bir kısmı nafakayı kadına verdiğini düşünüp bileniyor sadece çok saçma bir düşünce olsada.para istiyorsa mahkemeye gitsin zaten ben çocuğun hakkının alınmamasına karşıyım ama daha fazla para vermiyorsan o zaman sadece mahkeme günü görürsün demek çocuğu kullanmaktır.

Ben çalışıyorm benim maaşım 28 bin onun 38 bin İstanbul'da kiralar uçuk guvenemedim kendime ailemin evindeyim kiradayiz .bende destek oluyorum.annem kızıma bakıyor ona ayriyetten para veriyorum . cocuga 3 parça eşya aldım 2000 tuttu 3 atlet sadece 200 TL . anlatıyorum . işine gelmiyor .ekmek elden su gölden yaşıyor
O kadar haklisiniz ki. Benim de bir cocugum var kres caginda sizi cok iyi anliyorum. Yemesi, icmesi, gezmesi, kres masrafi, doktoru, ilaclari derken gercekten cok buyuk masraf ve bunu tek basina sirtlanmak gercekten cok zor. Esiniz vicdansiz bir adammis, hem size hem kizina karsi.

Eve katkida bulunuyor, annenize de para veriyormussunuz zaten, ee bi de cocugun masraflari da gidince size dogru duzgun bir sey kalmayacak dogal olarak. Eski es kisisi ise yeyip icip eglenecek.

Vakit kaybetmeden davayi acin, bu cocugu tek basiniza yapmadiniz, bi zahmet elini tasin altina koyacak ya seve seve ya da ....

Eger gorusme gunlerinde dogru duzgun ilgilenmiyorsa sagda solda kepaze ediyorsa da gondermeyin. Oyle gorecegine hic gormesin daha iyi. Ki o herifin isine de gelecektir hic gormemek.

Bu ortama asla çocuk yapmam.benim çevremde boşanan çok.adam hadi artık büyüdün banane benden destek bekleme deyip herşeyi kesip çocuğu ortada bırakıyor.kuzenimde boşanmış ailede büyüdü ama teyzem her zaman yapıcı oldu adamla iyi geçindi şimdi babası çocuğu yurtdışında okumaya gönderdi kadın çocukla ilişkisinde yapıcı olmasaydı şimdi kuzenim bu imkandan faydalanamaz ayrıca baba desteğide göremezdi.ben çocuğun çıkarına bakarım.siz ondan gelecek hayır Allahtan gelsin derseniz siz bilirsiniz çocuk sizin çocuğunuz.
Mesajı kişiselleştirmeyin benim çocuklarımın muhteşem bir babası var ayrıca biz beraberiz.bence kendi başınıza gelmeden bu kadar yargılamayın derim ; insan bunalıyor bu konuda haksızlığa uğramış olmak kolay değil!!! sizin başınıza gelirse ki asla dilemem siz ondan hayır beklemez herseyi alttan alırsınız

Tamam bak çocuğa düzgün bakmıyorsa aldığında haklısınız ama o zaman bunu öne sürüp söylemeniz lazımdı şimdi siz nafakayı arttırmıyorsan mahkemenin belirlediği günlerde görürsün o zaman diyorsunuz adamda size der ki çocuğu koz olarak kullanma.çocuk sizin çocuğunuz naparsanız yapın benim çevremde boşanan çok anne var ve çocuğuyla ilişkisi olmayan babalardan destek göremedikleri için çocuğun üniversitede ve daha sonrasında çok sıkıntı çektiğine şahit oldum.o zaman zorla adamdan zırnıkta alamayacaksınız.tartışmak istemiyorsanızda gidip mahkemeden arttırın yüzgöz olmayın.ileride sizi suçlayacaklar böyle gerek yok.
Kadın olduğunuzdan şüphem var , zaten mahkeme olayını savunmayan benim .bu zamana kadar ona birşey demedim uc kuruş verdi.konu cebine gelince mahkemeye uyuyorsa ,cocugu sevincede mahkemeye uysun zaten kendisi çok saygı duyuyor mahkemeye .çocuk büyüdükçe masrafları artıyor . kendisi babası olduğunu iddia ediyorsa ihtiyaçlarını karşılamak zorunda . başkalarının çocuklarıyla ilişkisi beni ilgilendirmiyor .ben çocuğumun her zaman yanındayım.babasi kızımın hayatında olmak istemezse onun problemi ben kızımin hep yanındayım . saçmalık gerçekten .

O kadar haklisiniz ki. Benim de bir cocugum var kres caginda sizi cok iyi anliyorum. Yemesi, icmesi, gezmesi, kres masrafi, doktoru, ilaclari derken gercekten cok buyuk masraf ve bunu tek basina sirtlanmak gercekten cok zor. Esiniz vicdansiz bir adammis, hem size hem kizina karsi.

Eve katkida bulunuyor, annenize de para veriyormussunuz zaten, ee bi de cocugun masraflari da gidince size dogru duzgun bir sey kalmayacak dogal olarak. Eski es kisisi ise yeyip icip eglenecek.

Vakit kaybetmeden davayi acin, bu cocugu tek basiniza yapmadiniz, bi zahmet elini tasin altina koyacak ya seve seve ya da ....

Eger gorusme gunlerinde dogru duzgun ilgilenmiyorsa sagda solda kepaze ediyorsa da gondermeyin. Oyle gorecegine hic gormesin daha iyi. Ki o herifin isine de gelecektir hic gormemek.
Bu hafta gidip açacağım artık ne verirse mahkeme,kızı seviyor .ama sorumluluk almıyor .bana saçma sapan şeyler söylüyor neymiş ben nöbetçi olduğumda annem bakıyormuş.ya ben doğum yaptigimdan beri annem bu çocuğun yanında ben annesiysem annem yarım annesi .geçen yaz annem İzmir'e düğüne gidecek bakacak kimse yok .aradım söyledim.tamam alırım dedi .bir hafta sonra bana kalkıp ben tatile çıkacağım .velayeti sende senin problemin dedi .bok gibi kaldım öyle .yaz dönemi. Son dk kaldığı için izinde alamadım .evli olan kizkardesimi yatılı olarak getirdim .hiçbirinide beğenmez .kız kardeşim olmasına rağmen onun evinde bırakmadım .ama bu adam ayda bir alıyor bir nöbetini değişecek yapamıyor .veriyor çocuğu kaynanamla yatıyor ,eltime veriyor onlarda kalıyor. Ben babasına mi veriyorum ailesinemi bilmiyorum .hepsi saçmalık .benim annemle onları bir tutuyor.onunla konuşmaya girmek çok anlamsız bıraktım artık .adam zaten anlayış olsaydı ayrılmazdım.

Çocuğu kullanmayın öncelikle bırakın babasıyla iyi kötü bir ilişkisi olsun yani şöyle yapanlara çok sinir oluyorum ya.parayı verirken çocuk görüyorduda şimdi mi kötü etkilenir oldu?çoğu boşanan erkek zaten çocuktanda soğuyor kadınlarında bunda payı var böyle şeylere gerek yok görüşmeleri zorlaştırmayın çocuğunuz için kolaylaştırın ki babayla bir ilişkileri olsun.nafakayı artırmak için dava açın muhatap olmaya gerek yok mahkeme belirlesin.
Aklı basında gördügüm tek yorumsunuz. Tebrik ederim 🙏nafaka azlığı kabul edilemez ama sırf bu yüzden söyle gösterim böyle göstermiyim demekte olmaz.
Bi arkadasımın anne babası bosandı, adam iflas ettim cocukları görmek istemiyordu( parası olmadığı icin) arkadasımın annesi gel ben sadvic yapayım parkta oturun yeterki beraber olun diyordu, bu sayede iliskileri kopmadı.
Suan arkadasım benle yasıt her zaman annesine Allah razı olsun babamla aramızın iyi olması icin hep destekledi der.

Aklı basında gördügüm tek yorumsunuz. Tebrik ederim 🙏nafaka azlığı kabul edilemez ama sırf bu yüzden söyle gösterim böyle göstermiyim demekte olmaz.
Bi arkadasımın anne babası bosandı, adam iflas ettim cocukları görmek istemiyordu( parası olmadığı icin) arkadasımın annesi gel ben sadvic yapayım parkta oturun yeterki beraber olun diyordu, bu sayede iliskileri kopmadı.
Suan arkadasım benle yasıt her zaman annesine Allah razı olsun babamla aramızın iyi olması icin hep destekledi der.
Ay hep de bir arkadaşım ekolü😒 canım senin çocuğun var mı, sen çocuk büyüttün mü biliyor musun nasıl zor olduğunu onu konuşalım bir.. eminim yoktur çocuğu olan biri böyle milletin emeği üzerinden boş boş hayat dersi vermeye kalkıp saçmalamaz😒

Ay hep de bir arkadaşım ekolü😒 canım senin çocuğun var mı, sen çocuk büyüttün mü biliyor musun nasıl zor olduğunu onu konuşalım bir.. eminim yoktur çocuğu olan biri böyle milletin emeği üzerinden boş boş hayat dersi vermeye kalkıp saçmalamaz😒
Nafaka davası acarsın, sonucu beklersin. Nafakayı arttırdım bu ay 3 kez gösterim azalttı 1 kez gösterim diyemezsin. Nafaka azlıgı asla kabul edilmeyeceği gibi parayla cocuk gösterim sayısının endekslenmesi de kabul edilemez, mide bulandırıcı… birde bu isinize gelmeyen yorumda ya erkek üye dersiniz, ya cocuksuz kadın dersiniz.
İnsanların empati yaparak bi yerlere varabileceğini anlamanız icin 40 fırında ekmek yemeniz lazım da desem, yinede anlamanız namümkündür. Para ile alakalı sartların düzeltildiğinde cocugun ruhunu da para ile düzeltirsiniz artık. Cocugu karsına alıp simdi nafakamız arttı baba ile daha cok zaman gecirmece diye izah edersiniz.
Sizleri gördükce kadınlığımdan utanıyorum.

Söyle sacma sapan yorumlara çok sinir oluyorum. Elma ile armut karşılaştırılmış, birde aynı kefeye konulmuş falan...yapmayın ya, cebinde parası olup çocuğuna harcamayan adamları savunmayın. Gerçekten babalık yapmak isteyen bu adamlar gibi olmuyor.

Nafaka davası acarsın, sonucu beklersin. Nafakayı arttırdım bu ay 3 kez gösterim azalttı 1 kez gösterim diyemezsin. Nafaka azlıgı asla kabul edilmeyeceği gibi parayla cocuk gösterim sayısının endekslenmesi de kabul edilemez, mide bulandırıcı… birde bu isinize gelmeyen yorumda ya erkek üye dersiniz, ya cocuksuz kadın dersiniz.
İnsanların empati yaparak bi yerlere varabileceğini anlamanız icin 40 fırında ekmek yemeniz lazım da desem, yinede anlamanız namümkündür. Para ile alakalı sartların düzeltildiğinde cocugun ruhunu da para ile düzeltirsiniz artık. Cocugu karsına alıp simdi nafakamız arttı baba ile daha cok zaman gecirmece diye izah edersiniz.
Valla bende şu yorumları görünce kadınlığı bırak insanlığımdan utanıyorum. Hayır yani okuduklarınızı da mı anlamiyorsunuz?
Madem nafakada mahkeme baz alınıyorsa, görüş günlerinde de gayet mahkeme baz alınabilir. Çokta adil yani.

Ayrıca babası çocuğu kafasına göre canı isteyince alıyormuş. O zaman çocuğun ruhunda yara açılmıyor zaten. Camlarda babam gelicek diye boşuna beklerken bi halt olmuyor değil mi?

2021 ayının Ekim ayında ben çocuk nafakası için dava açtım .dava 2022 de Nisan ayında oldu ben 2021 için 1500 istedim .eski eşim davadan once aradı tatsizlik çıkmasın ben sana ayda 1000 vereyim.cocugun giyim okul servis ücretini falan karşılarım dedi .bende zaten sikintili bir süreçten gectigim için ustelemedim .bu yıl onun maaşi 38 bin oldu ve çocuk için 1700 veriyo kreşe göndereceğim dedim 5 bin istiyor servis 1500 benim durumum yok kardeşim evlenir ben ortada kalırım saçma sapan konuşmalar .makeme 1700 demiş o kadar verirmiş .kafasına estiği gün gelip çocuğu alıyordu .bende dedim bundan sonra mahkeme ne dediyse ,o zaman gelip alırsın sonrada bırakırsın .seninle muhattap olmak istemiyorum.yok ben çocuğu koz kullanıyormusum . Kafasına göre iki ay almıyor sonra pat çıkıyor bir hafta getirmiyor.cocukta kötü etkileniyor gitmek istemiyor ağlıyor .
Bu tarz bir durum yaşamıştım yani ağlama konusunda. Beraber pedagoga götürdük babası ile o zaman beş yaşında falandı. Pedagog asla zorla göndermeyin ağlıyorsa yanında olum beraber parkta dolanin eve dönsün dedi. Öyle yaptık babası uydu. Ardindan yıllar gecti 10 sene sonra gene aynı durum oldu görüşmek istemiyor, alanında uzman bir psikiyatrist bulduk o da aynı şeyi söyledi. Babası hosuna gidecek şeyler yapsın alsın hediye vs kapıdan görsün sakın zorlamayın dedi gene öyle atlattık üç ay görmedi arada kapıya pasta hediye bırakma bahanesi ile geldi bazılarında kapıya gelmedi bile kız gene ısrar etmedi. Ama etmemesinin sebebi benim biliyor hayatta zorlamam kavga ederim. Diğer konuları bilemicem ama uzman görüşü ağlaya ağlaya göndermeyin buzları eritin size de soğuk olmasın çocuk şeklindeydi.

Okuduğunu anlamayan sensin bence :) ortada yok yoksul bir adam yok adamın parası var çocuğundan esirgiyor ama tabi sen tek başına savaşan bir anne ile “ empati” yapmayı beceremediğin için işine gelen kısma yorum yapıyorsun;)) cidden anlamak mümkün değil sizin gibi muhalefet edeceğim diye hadsiz hadsiz saçmalayan saygısızları!!! O kırk fırını sana tavsiye ederim o da işe yaramaz senin gibilerde ama denemeye inanmaktan başka çare yok maalesef… ayrıca bence sen aynada gördüğünden utan

2021 ayının Ekim ayında ben çocuk nafakası için dava açtım .dava 2022 de Nisan ayında oldu ben 2021 için 1500 istedim .eski eşim davadan once aradı tatsizlik çıkmasın ben sana ayda 1000 vereyim.cocugun giyim okul servis ücretini falan karşılarım dedi .bende zaten sikintili bir süreçten gectigim için ustelemedim .bu yıl onun maaşi 38 bin oldu ve çocuk için 1700 veriyo kreşe göndereceğim dedim 5 bin istiyor servis 1500 benim durumum yok kardeşim evlenir ben ortada kalırım saçma sapan konuşmalar .makeme 1700 demiş o kadar verirmiş .kafasına estiği gün gelip çocuğu alıyordu .bende dedim bundan sonra mahkeme ne dediyse ,o zaman gelip alırsın sonrada bırakırsın .seninle muhattap olmak istemiyorum.yok ben çocuğu koz kullanıyormusum . Kafasına göre iki ay almıyor sonra pat çıkıyor bir hafta getirmiyor.cocukta kötü etkileniyor gitmek istemiyor ağlıyor .
Yazık ya o kadar maaşa 1700 nedir ne kadar düşüncesiz bencil bır baba.

Okuduğunu anlamayan sensin bence :) ortada yok yoksul bir adam yok adamın parası var çocuğundan esirgiyor ama tabi sen tek başına savaşan bir anne ile “ empati” yapmayı beceremediğin için işine gelen kısma yorum yapıyorsun:KK66:) cidden anlamak mümkün değil sizin gibi muhalefet edeceğim diye hadsiz hadsiz saçmalayan saygısızları!!! O kırk fırını sana tavsiye ederim o da işe yaramaz senin gibilerde ama denemeye inanmaktan başka çare yok maalesef… ayrıca bence sen aynada gördüğünden utan
Aynaya baktıgımda övünülecek cok konum var.. sizin ise bir cocuga fütürsüzca verdiğiniz zararı desteklemenizden dolayı ise utanacak yüzünüz var mı onu bilmiyorum iste?
ayrıca adam yoksul demedik. Nafakanın az olması ztn kötü bunun icin dava acılmalı. Az verilmesi terbiyesizlik bunu da belirttik. Nerenizle okudunuz tam anlamadım ama.
Az nafaka verdi cocugu az göstereyim, nafakayı arttırdı daha fazla göstereyim..
sizin gibilerin elinde büyüyen cocuklara cok ama cok üzülüyorum
İste bu yüzden bunu yaptığınız cocuklar büyüdügünde babasına gitmek istiyor
Bunun örneğini cok gördük.
Sapla samanı birbirine karıstıran bi akıl tutulmasına söylenecek cokta bisey yok esasen.
Sadece elinizdeki çocukları Allah korusun.

Valla bende şu yorumları görünce kadınlığı bırak insanlığımdan utanıyorum. Hayır yani okuduklarınızı da mı anlamiyorsunuz?
Madem nafakada mahkeme baz alınıyorsa, görüş günlerinde de gayet mahkeme baz alınabilir. Çokta adil yani.

Ayrıca babası çocuğu kafasına göre canı isteyince alıyormuş. O zaman çocuğun ruhunda yara açılmıyor zaten. Camlarda babam gelicek diye boşuna beklerken bi halt olmuyor değil mi?
Dediğim gibi bu hayat görgüsü ile alakalı.
Benim icin çocuğumun babası/ cocugumun babasıdır. Ben her daim ikisinin iliskisini destekleme tarafında yer alırım ailemdn böyle gördüm
Parayı cocuk meselesi ile aynı cümlede dahş kullanmam. Ama bu hayatta bazı seyleri aşmak gerekir.
Az nafaka vermesi onla benim aramdaki sorundur.
Cocugu görmesi ise onun tabi hakkıdır.
Nasıl ki devlet ömür boyu kadına verilen nafakayı kaldırdı, cocugu kısıtlı görmeyi de düzenleyecektir.
Devletin koyduğu güne uyalım cocuk görmek istediğinde göndermeyelim mantık bu mu?
Cocugu kafasına göee almaktan ziyade, az nafakadan dolayı gönderilmek istenmeyince cocuk. Sorun buradan başlamıştır.
Babasını görmek isteyen cocuga da nafakan artsın öyle dersiniz

Bazı cocukların sınavı da anneleri oluyor
Haklısınız sizde

Söyle sacma sapan yorumlara çok sinir oluyorum. Elma ile armut karşılaştırılmış, birde aynı kefeye konulmuş falan...yapmayın ya, cebinde parası olup çocuğuna harcamayan adamları savunmayın. Gerçekten babalık yapmak isteyen bu adamlar gibi olmuyor.
Nafaka azlığı nasıl adice biseyse, cocugu gösterme sayısını mafakaya baglamak o derece adice.
Size daha öncede söyledim
Adice yapılan davranışı çocuğumu üzme pahasına adice cevap veremem
Bu kendini yetistirememis insanların förmülü nacizane cocuk icin üzülüyorum
Siz böyle yapın olan cocuktan baskasına olmuyor
Ama bunları yapıp annelikten dem vurmayın.

Aynaya baktıgımda övünülecek cok konum var.. sizin ise bir cocuga fütürsüzca verdiğiniz zararı desteklemenizden dolayı ise utanacak yüzünüz var mı onu bilmiyorum iste?
ayrıca adam yoksul demedik. Nafakanın az olması ztn kötü bunun icin dava acılmalı. Az verilmesi terbiyesizlik bunu da belirttik. Nerenizle okudunuz tam anlamadım ama.
Az nafaka verdi cocugu az göstereyim, nafakayı arttırdı daha fazla göstereyim..
sizin gibilerin elinde büyüyen cocuklara cok ama cok üzülüyorum
İste bu yüzden bunu yaptığınız cocuklar büyüdügünde babasına gitmek istiyor
Bunun örneğini cok gördük.
Sapla samanı birbirine karıstıran bi akıl tutulmasına söylenecek cokta bisey yok esasen.
Sadece elinizdeki çocukları Allah korusun.
Öncelikle anneliğime yorum yapacak konumda değilsiniz çünkü siz herseyden önce anne değilsiniz kaldı ki olsanız da fark etmez bilmeden görmeden yazdığınız şeylere bak biz burda sesli güldük:))demek ki tüm değerlendirmeleriniz böyle sığ böyle uzaktan yazık üzüldüm size değil sizi muhattap aldığım ve zaman kaybettiğim için kendime:))) size okuduğunu anlamakla ilgili tavsiyelerim olurdu ama çok yoğunum ben malum hem çalışıyorum hem iki çocuk size bu bol boş vakitlerinizde iyi eğlenceler 😉

Öncelikle anneliğime yorum yapacak konumda değilsiniz çünkü siz herseyden önce anne değilsiniz kaldı ki olsanız da fark etmez bilmeden görmeden yazdığınız şeylere bak biz burda sesli güldük:))demek ki tüm değerlendirmeleriniz böyle sığ böyle uzaktan yazık üzüldüm size değil sizi muhattap aldığım ve zaman kaybettiğim için kendime:))) size okuduğunu anlamakla ilgili tavsiyelerim olurdu ama çok yoğunum ben malum hem çalışıyorum hem iki çocuk size bu bol boş vakitlerinizde iyi eğlenceler 😉
Aynen müthis bi annesiniz harikasınız o sizsiniz tamam champ… :))
Cocugunu düsünen anne babasıyla arasını hayat boyu insaa eder, ve destekler. Cünkü baba da anne de 1 tane bu hayatta.
Bana bos muhabbet yapma
Hadi isine canım

Asıl ben sizin kadinliginizdan utanıyorum .sizin gerçekten söylenenleri algılama probleminiz var .bana göre de saçma işte devletmi belirliyor bu çocuğun ihtiyacını farzedelim ki ben çalışmıyorum .nasıl gecinecekti bu çocuk günde 50 TL yemek yese verdiği para eder .günümüz şartlarında 5 simit gelir .düzgün bir adam olsa zaten bunları kendisi düşünür karşılar .bugüne kadar yaptıklarını tolere edip yutmusum .çocuğuna önem ve deger veren adam elinden ne gelirse yapar .saçmalıyorsun gerçekten .

Back
X