İsveç şurubu her derde deva

sinemozdemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
13
0
İsveç Şurubu


Acı madde içerikli bitkilerin alkol-su karışımında açığa çıkmasıyla elde edilen bu acı şurubun reçetesi, İsveçli Dr. Samst’ın ölümünden sonra, geride bıraktığı notların arasında bulunmuştur. Dr. Samst, 104 yaşında sağlıklı bir kişiyken, attan düşerek ölmüş. Bilindiği kadarı ile Samst ailesinin fertleri, kuşaklar boyunca hep sağlıklı ve uzun ömürlü olmuşlar. Bu sağlık iksirini, Avusturyalı Bayan Mari Treben, Tanrı’nın Eczanesinden Sağlık adlı kitabıyla 1980’li yıllarda topluma tanıtmıştı. Türkçeye çevrilen kitap 1984’te yayımlandıktan kısa bir süre sonra İsveç Şurubu (Schweden Bitter) ülkemizde de tanınmaya başladı. Onun inanılması zor başarılarına sürekli olarak tanık olmuş olan binlerce aile, onsuz bir yaşamı düşünemiyorlar artık. Şimdi belki de, Niyazi Eröztürk amma da atıyor! diye düşünüyor olabilirsiniz, ama varsın olsun. Nasıl olsa, onu günün birinde deneyeceğinizi ve bana hak vereceğinizi çok iyi biliyorum!



Alman Dr.Ecz.Theiss, drog katkılarının bazılarını değiştirip, drog çeşidini de zenginleştirerek, şurubu daha da etkili kılabilmeyi başarmıştır.
Reçetedeki droglar, 2-3 litrelik geniş ağızlı bir şişeye koyulur, üstüne 1,5 litre, 30-40 derecelik kanyak veya votka veya rum veya etil alkol-su karışımı eklenir. Şişe 2 hafta boyunca, günde 2-3 kere çalkalanarak, güneşte veya sıcak bir ortamda ağzı kapalı olarak bekletilir. Süre sonunda, kullanılacak kadarı dört kat tülbentten birkaç kere geçirilerek tortularından iyice arındırılır ve koyu renkli şişelere aktarılır. Büyük şişedeki posalı şurup ise serin ve loş bir ortamda bekletilir. Bekleme süresi arttıkça etkinliği de artar. Böylece, bu eşsiz iksire yıllar boyunca sahip olunabilir. Dikkat edin! Şurup kumaşta leke yapıcıdır!



Reçete

Türkçe Almanca Latince

Besbase 1g Muskatblüte Myrıstıcae arıllus
Cedvar 5,5g Zitwerwurzel Curcuma zedoria
Centiyane 3,5g Enzianwurzel Gentiana lutea
Domuzdikeni 2g Eberwurzel Carlina acaulis
Eğir kökü 9g Kalmuswurzel Acorus calamus
Kafur 1g Campher Cinnamomum camphera
Kakule 0,5g Kardamomen Elettaria cardamomum
Melekotu kökü 6,5g Angelikawurzel Angelica archangelica
Mirra 7g Myrrhe Commiphore molmol
Ravent kökü 9g Rhabarberwurzel Rheum palmatum
Safran 0,1g Safran Crocus sativus
Sarısabır 10g Aloe Aloe ferox miller
Sinameki 1g Sennesblaetter Cassia angustifolia
Tarçın 1g Zimt Cinamomum Zeylanicum



Kullanım Alanları ve Biçimleri


*İçten kullanımda,

günde 1-4 kere, 1-2 çay kaşığı dolusu, bitki çaylarına veya ılık suya karıştırılarak alınabilir. Çocuklarda dozaj yarıya indirilir. Akut durumlarda, 1-2 yemek kaşığı dolusu şurup, sek olarak veya bir misli suyla inceltilerek bir kerede içilir. Gebelik sürecinde ve 10 yaşın altındaki çocuklarda içten kullanılması doğru olmayabilir, çünkü bu konularda bilimsel araştırma eksikliği söz konusudur. Şurupla birlikte içilen inek sütü nedeniyle bazı duyarlı kişilerde alerjik tepkiler oluşabilir. Şurup kullanımına son verildiğinde ise bu tepkiler sona erer.

*Dıştan kullanımda,

hasta veya ağrılı bölgeye sürülür veya kompres yapılır. Şurubun bazı duyarlı derileri tahriş edebileceği veya kurutabileceği göz önüne alınarak, o bölge önceden yağlı bir kremle veya zeytinyağı ile nemlendirilir. Şurupla ıslatıldıktan sonra hafifçe sıkılmış bir pamuk parçası bölgeye uygulanır. Giysilere leke yapmaması ve soğumaması için bir plastik parçasıyla örtülür ve sargı beziyle tespit edilir. Kompresin belirli bir süresi yoktur, kurudukça tazelenebilir. Sürekli uygulanan kompreslerde hep aynı pamuğu kullanmakla, hem kompresin gücü arttırılmış, hem de şurup tüketimi azaltılmış olur.

İçten kullanım

-Mide krampları ve kolit ağrılarında, 1-2 yemek kaşığı dolusu, sek olarak veya aynı miktarda suyla inceltilerek, bir kerede içilir.
-Fazla alkol kullanıp, ağır yemeklerle midenin zorlanmış olduğu bir gecenin sonunda veya sabahında, 1-3 yemek kaşığı şurup, sek olarak veya aynı miktar suyla inceltilerek bir kerede içilir. En geç 1-2 dakika içinde rahatlama başlayacaktır.
-Mide ve bağırsaklarda biriken gazların dışlanmasını sağlar. Papatya, rezene veya nane çaylarına 2-3 tatlı kaşığı eklenerek içilir.
-Safrakesesi ağrılarını dindirir. Safrakesesi bölgesine ayrıca kompres uygulanmalıdır.
-Romatizma ağrılarına karşı, günde 3-4 kere, 1 tatlı kaşığı dolusu şurup, bitki çaylarına eklenerek alınır ve ağrılı bölgelere ayrıca friksiyonlar veya kompresler uygulanır.
-Kan temizliği için, 2-3 haftalık kürler uygulanır. Günde 3-4 kere, yarım veya bir tatlı kaşığı şurup, ısırganotu-civanperçemi eşit karışımının çayına eklenir.
-Uykusuz kişiler, yatmadan yarım saat önce, örneğin mayıs papatyası veya kediotu kökü çayına 1 tatlı kaşığı ekleyerek almalıdırlar. Sinirsel kökenli uykusuzluklarda kalp bölgesine friksiyonlar yapılabilir.
-Sarhoş kişi, 2-3 yemek kaşığı dolusu şurubu sek olarak bir kerede içtikten kısa süre sonra kendine gelebilir.
-Şurubu sabah akşam kullananlar başkaca ilaca gerek duymayabilirler. Çünkü o bedeni güçlendirir. Kısacası, bedeni hastalıklara karşı güçlü kılar(bağışıklık sistemini güçlendirir), yüzü gençleştirir ve güzelleştirir.
-Gırtlak, yutak ve dişeti iltihaplarında, dişeti çekilmesi ve kanamasında, gerçekten de çok başarılıdır. Sek olarak veya aynı miktarda suyla inceltilerek bir yudum alınır ve ağzın içinde elden geldiğince uzun süre dolaştırılır. Sonra üstüne bir yudum su daha alınarak gargaralar yapılır ve yutulur. Bu tedavi, dişetini sağlıklı tutmak için bir önlem olarak, örneğin haftada bir kere uygulanabilir. Dişeti rahatsızlıkları fark edildiğinde, bazen çok geç kalınmış olabiliyor! Şurup dişleri sarartabileceği için, kullanımdan kısa bir süre sonra dişler fırçalanmalıdır.
-Diş ağrılarında da aynı tedavi uygulanır. Ama dişetine şurup kompresi yapılmamalıdır, çünkü uzun süreli bir kompres dişetini tahriş edebilir ve hatta yakabilir! Çalkalamalar yeterlidir.

Dıştan kullanım

-Kulak ağrısı, dışkulak yolunda sivilcelenme veya kabuklanma ve kulak uğultusuna karşı, şurupla nemlendirilmiş küçük bir pamuk parçası kulak yoluna sokulur ve uzunca bir süre(gece boyunca) etkilemeye bırakılır. Ama alkolün kulak yolunu kurutmaması için, önceden, zeytinyağına batırılan küçük parmağı kulak yoluna sokmak doğru olur.
-Burun içindeki kabuklanmalar, şurupla ıslatılan bir pamukla sık sık nemlendirilir. Kabuk kısa sürede düşer ve yara iyileşir.
-Arı, böcek ve sivrisinek ısırıklarına karşı, o bölgeye hemen kompres yapılacak olursa, şişmez, kızarmaz, kaşınma olmaz ve acı hemen diner. Bu tür ısırıklara karşı önlem olarak, ısırılabilecek bölgelere önceden şurup sürülürse, sinekler ve arılar sizi ısırmayacaklardır!
-Kazalar sonunda oluşan kanamalara ilk yardım olarak, hemen bol şuruplu bir kompres yapılacak olursa, hastaneye ulaşana kadar kanama durmuş olabilir.
-Eziklerde, örneğin otomobil kapısına sıkışan parmağa hemen bir kompres yapılacak olursa, ağrı diner, parmak morarmaz, şişmez ve tırnak düşmez.
-El ve ayak bileklerinin burkulmasında veya çarpmalarda oluşan şişlikler, yapılan kompresler sayesinde birkaç saat içinde veya bir gecede iner, ağrılar ise çok kısa sürede diner.
-Basit yanık ve haşlanmalarda veya güneş yanıklarında ilkyardım olarak şurup sürülür veya kompresler yapılırsa, acı diner, deri altında su toplanmaz, yani deri ölmez. Ama bunun için, deri yatışana kadar sık sık şurupla nemlendirilmeli ve ayrıca aynısafa merhemi kullanılmalıdır.
-Dudak uçukları, çatlaklar, iltihaplı sivilceler ve gelişme aşamasındaki çıbanlar sık sık şurupla nemlendirilir veya kompres uygulanırsa, gelişmelerini tamamlayamadan yok olurlar. Ama eğer bir çıban oluşma aşamasını tamamlamışsa, iltihabı dışa akıtmak için, örneğin kara merhemle(ihtiyol merhemi) ve sıcak kompreslerle olgunlaştırılmalıdır. İltihap dışarı aktıktan sonra uygulanan şurupla çıban kısa sürede kuruyacaktır.
-Akıntılı nezlelerde, 1/5 oranında suyla inceltilen şurup buruna iyice çekildiğinde, akıntı hemen durur ve tıkalı burun açılır. Şurubun kokusunun buruna çekilmesi de rahatlatıcıdır.
-Her tür eski ve yeni yara, beyaz şarapla temizlenip, şurupla kompres uygulandığında, iltihaplanma sona erer ve yara kısa sürede kapanır.
-Nasırların üstüne, 3-4 gün boyunca canlı tutulan kompresler uygulanır. Sonunda nasır kendiliğinden düşer veya köküyle birlikte çekip çıkarılabilir.
-Tüm spor sakatlanmalarında, iç kanamayı ve şişmeyi önlemek için, ıslak kompresler biçiminde kullanılmalıdır.


Bu bitkisel iksir için daha pek çok şey yazılabilir. Ama en doğrusu, kişinin onu birebir ilişkiyle tanımasıdır. Her evin ecza dolabında (ve hatta kişilerin el çantasında) bulunması gereken başlıca ve belki de en etkili ilkyardım ilacıdır o!
Tanrı’nın Eczanesinden Sağlık adlı kitabın 1994’te yayımlanmasının ardından geçen zaman içinde, İsveç Şurubunun ünü gitgide artan bir hızla yaygınlaşıyor. Genelde yıllardır bana yöneltilen, İsveç şurubuna nasıl sahip olabilirim? sorusuna olumlu bir yanıt verebilmek için çalışmalar yaptım. Bu çalışmaların bir sonucu olarak, içinde bulunduğumuz 2000 Yılının başından itibaren, İsveç Şurubu Bitki Paketleri, yurt çapında MMM Migros şubelerinde satılmaya başlandı. Artık onu herkes evinde hazırlayabiliyor ve üstün niteliklerinden yararlanabiliyor. Siz de bu mutluluk kervanına katılabilir, kendiniz, aileniz ve yakınlarınız için yararlı olabilmenin sevincini yaşayabilirsiniz.:1yes2:
 
slmmm peki bu isveç şrubunu içtiniz mi yoksa sigilleremi uyguladınız acaba

bir parça pamukla siğillerin üzerine sürdüm sık sık ,arada bitki çayımın içine de bir tatlı kaşığı koydum ama daha çok sürerek uyğuladım:1yes2:
 
fiyatı hakkında bilginiz varmı?
mmm migros larda yada aktarlarda içindeki maddeleri paket halinde satılıyor öle alıp kendiniz kanyakla karıştırırsanız daha çok elde etmiş oluyorsunuz ayrıca fiyatıda uygun oluyor:1yes2:
 
ben ancak dıştan kullanabilirim,içemem.çünki anladığım kadarıyla alkol içeriyor
 
isveç surbunu kendiniz iki şişe konyakla yapabiliyrosunuz çok miktarda oluyor ben 1,5 sene önce yaptım ve herşeye kullanıyorum inanılmaz etkisi var, yara, nasır, mide bulantısı, soğuk algınlığı, baş ağrısı daha sayamadığım birçok şey var hatta ablam çoştu her gn köpeğine bir kaç damla içiriyor :)
ben de bitki çayına bir kaşık ekliyorum gerçekten çok etkili tadı kötü ama karıştırark içebilirsiniz.
nasırları da yerinden söküyor dışardan uygulama için sürekli kompress yapmak iyi oluyor.
 
ben de kullandım bu isveç şurubunu. diş eti çekilmesi olanlar kulanabilirler. her derde deva yani bu şurub.zaten nelere ii geldiği yazılmış.bunun yanında baş ağrısı için çin yağı var. naneli bir esans şiddetli ağrılardada bunu kullanırım.ama şuan tükettim ve tekrardan alacam.aktarlarda bulunuyo bu iki mamul.baş ağrısında bu çin yağıyla masaj yapıyosunuz ve ağrıyı hafifletiyo.tavsiye ederim...
 
canım bunu sirkeyle de yapabilirsin yada yapılmışını alabilirsin.fiyatlarıda çok çeşitli.bazı yerlerde 30-40 ytl (yarım kilosu) bazı yerlerdede kilosu 125 ytl.iyice araştırın derim ben.herkese kucak dolusu sevgiler ve acil şifalar :1yes2:




ben ancak dıştan kullanabilirim,içemem.çünki anladığım kadarıyla alkol içeriyor
 
arkadaşlkar bence alkolü ağzına almayanlar kullanmasın çünkü içeriğinde alkol var araştırırsanız bulursunuz
 
ama tadı çok kötü yaaa..Bizde de var, kullanmak istiyorum bende ama kullanamıyorum.Çok kötü tadı var.. Böööğğğ!!!

Bir çok hasta da takviye olarak kullanımına şahit oldum ve kendimde bizzat kullanıyorum
Benim bildiğim türkiye de 4-5 versiyonu var (dünyada da öyle :KK66:)
Tadından dolayı saf olarak içemiyorsanız bitki çayınızın içine (sanki günlük içilen çay bitki değil :)) 1 tatlı kaşığı; hatta başlangıçta 1 çay kaşığı bile olur; katarak içmeye başlayabilir ve kısa sürede alışırsınız.
Aynı şeyi meyve suları ile de yapabilirsiniz.
Dahili olsun harici olsun eşine az rastlanır bir ürün...:emir_bebek:
 
arkadaşlkar bence alkolü ağzına almayanlar kullanmasın çünkü içeriğinde alkol var araştırırsanız bulursunuz

Alkol kullanmayanlara ve bu konuda hassas olanlara elma sirkesi ile hazırlananlarını tavsiye ederim.
Piyasa da ilgili bakanlıklardan onaylı olanları var
Bir de ithal olanı var ki (alkolsüzün) o da ithaller içinde tek bakanlık onaylı ve izinli olanı.
Elma sirkesi ile hazırlananlar etkili olmuyor diyen arkadaşlara da katılmıyorum tanıdığım iki doktor var bir de fitoterapist iç hastalıkların da (özellikle reflü ülser vb) elma sirkeli olanı daha çok tavsiye ediyorlar.
Ama kanser ve türevlerinde diğerini tavsiye ediyorlar...

sengözlerimebaksanab
 
ARKADAŞIM BENİMDE YÜZÜMDE DÜZ SİĞİLLERDEN VAR BENİ OLDUKÇA RAHATSIZ EDİYOR GERÇEKTEN İSVEÇ ŞURUBU KULLANSAM İYİ GELİRMİ SEN KULLANMIŞSIN VE FAYDASINI GÖRMÜŞSÜN.FİYATI NE KADARDI ACABA VE NEREDEN TEMİN ETTİN SEVGİLER

öncelikle geçmiş olsun ben MMM migroslardan(3 M Li ) paket olarak alıp kendim evde hazırlamıştım 2 şişe kanyakla daha çok elde ediliyor durdukçada özelliği artıyor..sevgilerimleea.s.
 
aktarlarda bulabilirsiniz ancak alkollü olanını almanızı tavsiye ederim mutlaka
adet dönemi ağrılarında birer tetli kaşığı meyve suyu ile karıştırıp içebilirsiniz

denenmiştir.

ayrıca kasıklarda bulunan ağrılardada üzerine bir beçete yardımı ile nemlendirmek suretiyle bekletebilirsiniz
 
kızlar bende daha dün aldım aktar içinde kanyak olduğunu söyledi önce alıp almamakta tereddüt ettim alkol kullanmıyorum çünkü ama şuda war sağlığımıza iyi gelecekse yüreğimizi ferah tutmalıyız diye düşünüyorum :1hug: bu zewk için tükettiğimiz bişey değil çünkü sonuç olarak aldım ve kullanıyorum daha çok sabahları beni zinde yapması için akşamlarıda yatmadan önce içiyorum çünkü uyku problemi çekiyorum daha ilk günüm sonuçları yine paylaşırım sizinle :enbuyukkk::enbuyukkk:
 
slm... bende aktardan hatıt otu alırken erken menapoz için başka ne tavsiye edersiniz diye sormuştum. oda bana isveç şurubunu tavsiye etmişti. ilk defa duyduğum bu şurubun nelerden yapıldığını ve nelere iyi geldiğini elindeki kalın kitaptan okuduğumda adet görememe, fazla adet görme, menapozun etkilerini yoketme, hormon düzenleme diye de eklenmiş birçok şifası yazıyordu. fiyatı 15 ytl. bende aldım. iğrenç bir tadı var ama suyla incelterek kullanıyorsunuz. sirkemsi bir lezzet. erken menapoz için bende kullanıyorum. bu konuda şikayeti olan arkadaşlara isveç şurubunu bende tavsiye ederim....
 
işveç şurubu hakkında çok fazla makale okudum,

mucize gibi bir şey alkolsüz olanları var ama alkol burada ilaç niyetine kullanılmış,

sanıldığı gibi dinen sakıncalı olduğunu sanmıyorum, alkolsüz olanları aynı etkilere sahip değil diye duymuştum...

bende kullanmayı düşünüyorum, aktarda sorduğumda 500 ml. şişe 30 TL civarındaydı,

tamamen tarif edildiği gibi kullanmak gerekiyor yoksa sakıncalı olabilirmiş...
 
internet sitelerinde de satılıyor .. 35 YTL civarında... aktarlarda 40 YTL ye de var 35e de... bu arada orjinal olanının üzerine "Swedisch bitter" ya da "elixir du suedois" yazacak... avrupada yıllardır kullanılan 1 numaralı kocakarı ilacı.. ben zaten orada arkadaşlarda görmüştüm seneler önce... hasta olduğumda vermişlerdi de 2 günde ayağa kalktım... oralarda birçok ülkede hemen hemen her evde var... ecza dolabının ayrılmaz parçası gibi... çoluk çombalak genç yaşlı kullanıyorlar... bi de bunun esası konyak veya etil alkolden yapılır.. öyle sirke mirke olmaz.. yani en azından orjinali etkisini vermez... o biz türklerin alkol kullanmayanlar için uydurdukları bişi... ya esasını kullanın bence ya da sirke mirke içip boşuna midenizi mahvetmeyin... tatı bayağı bi acı... beni rahatsız etmiyor içiyorum.. bir yudum aldığım için yutuluyır... bir bardak falan olsa çekilmez tabii.. karıştırmak gerekir bişilerle... zaten çok az miktarda tüketiliyor... çayınızın, kahvenizin hatta ıhlamurunuzun içine bile koyabilirsiniz... sulandırabilirsiniz de.. o sizin damak tadınıza kalmış... hasta olmayı beklemeye de gerek yok... ben her sabah kalktığımda ve her gece yatarken bir yudum içiyorum... senelerdir burnum bile akmadı çok şükür... sağlıcakla kalın..
 
X