işverenimden zam istedim aldıgım zam aaa bakkın ya deliricem

konuyu okuyunca yazamadan geçemedim 8 yıldır çalışma hayıtının içersindeyim 5 yıldır özel bir şirkette genel muhasebe ve ön muhasebeye bakıyorum 900 tl alıyorum evliyim 1.5 yaşında bir oğlum var yetmiyor ama mecbur çalışıyorum patronuma da hiç söylemedim kendiside anlamadı zaten allah yardımcımız olsun .

Şikayet ederim ben burayı da işten çıkmam gerekiyor bunun için.
Daha doğrusu çıkmayı göze almam lazım..
Para dışında şartlarını seviyorum.
4 buçukta işim bitiyor.
Bayramlarda ve resmi günlerde tatil..
Gittiği yere kadar kalayım diyorum..

Bir de ilerde doğum yapıldığında sigortalı kadının doğum izni ne kadar?
Dönüşünde kadını işten çıkarmaya hakkı olan bir işveren olur mu?
Bunları da ilerisi için merak ediyorum tabi..

Tavırlarınız ve düşünceleriniz yanlış;

İlk olarak işe başladığınız tarihten itibaren 6. ayda zam almışsınız ki genel olarak firmalar çalışanlarına bu kadar sürede zam yapmadıkları gibi şu dönem esnasında firmalar çalışanlarına enflasyon dengeleme ve rakip havuz sistemine göre zam(iyileştirme) verirler, bu da %3 - 4 arası değişir. Aldığınız %10 zam, ülkemiz standartlarında ciddi bir rakamdır. Acı ama gerçek...

Malesef ki günümüzün kanayan yaralarından birine dikkat çekmişsiniz "iş tanımı harici işler";

İnsanlarımız bunu sürekli "kendilerine iş yıkılması" olarak tanımlıyorlar ve soğuk bakıyorlar. Oysa ki ne kadar sorumluluk alırsanız, o kadar işletmenin işleyişi hakkında bilgi sahibi olursunuz. Ne kadar bilginiz olursa bir o kadar da başarılı olacağınız da gerçek. Tabi ki şunu da diyebilirsiniz "ben ara eleman olarak mutluyum, her gün önüme bunu koysunlar yerim" o zaman sonuna kadar haklısınız. Eğer ki iş yükünüz ile sürekli maaşınızı kıyaslayacaksınız, bence istifa edin. Eğer amacınız iş hayatında başarılı olmaksa devam edin.

bu yaklaşımda çok güzel ama ben bu meslegi öğrenmek için uzun zaman çok düşük maaşlara çalışıp iş ögrendim ama şimdi bunların karşılığını almak istiyorum o yüzden bu yakınmalarım, tabide her yeni iş benim bilgi birikimimi arttırıyor ama benden nasıl yüksek performans beklentileri varsa iş yerinin benimde onlardan ücret beklentim var ...

sizin söylediklerinize tamamen katılıyorum.İlaveten iş yıkılması olarak nitelendirdiğimiz durumu biz kendi lehimize çevirebiliriz.+ işi de iyi yaparsanız zamanla vazgeçilmez olursunuz.İşe daha çok hakim olmanın vermiş olduğu güvenle iyileştirme istemek hakkınız olacaktır.

Doğru ancak, her iş yerinde üst düzey yönetici sınıfında iişe başlamazsanız alacağınız rakamlar düşük olacaktır, yapacak bir şey yok. Bunun da yanında mutlaka her iş yeri yüksek performans bekler ve hiç bir iş yeri çalışanı işten ayrıldı diye batmamıştır, Apple dahil :). Bence önce performansınızı gösterin, ondan sonra yıl sonu zam görüşmelerinde bunları konuşun. Anladığım kadarıyla kurumsal bir şirket ve kurumsal şirketlerde çark biraz ağır işler ama mutlaka işler.

Ya kusura bakmayın arkadaşlar ama ben bir şey söylemek istiyorum, bu kadar insan işsizlikten kırılıyor,bunalımlara giriyorken siz elinizdekilere böyle burun kıvırıyorsunuz ya benim çok garibime gidiyor.. anlıyorum hayat zor kımse emeğinin karşılığını alamıyor bu ülkede ama işe girmişsin daha yeni elemansın %10 zam yapılmış yani memnun olmanız gerekmez mi.. 1,5 yıldır işsizim ben ve inanın bu kadar uzun işsiz kalacağımı bilseydim asgari ucretle 13 saat calısmaya devam ederdım.. azıcık şükredin yahu ..

o dört yıllık ben 2 yıllık hak yiyorlar başka bişi değil ya

Ooo o iş o derece diplomaya kaldıysaaa.. Ben de o zaman 4 yıllık üni.liyim gelen arkadaş lise mezunu ve benden fazla alıyor ben napiiim Ben tecrübe bakımından sinir oluyorum vallaa ama çocuğa değil o iyi, patronlarla benim sıkıntım

İş yerinde ki kıdemi canım o ben iki yıllık çalışanıyım üniversite okuyorum o santral bölümünden eleman bulamayınca işi ögrettik lise mezunu kendisi muhasebe bölümü

Ah canım halıne sukret .. Ihracata bakıyorum , yurt dısı ve yurt ıcı sıparıslerın takıbı on ve genel muhasebeye bakıyorum sekreterlık zaten aslı gorevım ofıs temızlıgını 1 hafta yapma 5 karıs surat cek he bu arada bı nevı ınsan kaynaklarına da bakıyorum ıscılerın maası puantajı vs .. Karsılıgı 1150 tl ve suratsız bı patron

senden memnun oldukları için güvendikleri için böyle yaptılar fakat maaşa yapılan zam çok az.bence itiraz etmelisin sakın susma canım

şöyle bir baktım ve kendi kendime dedim ki ben ne zaman böyle bir konuya cvp yazmışım :))))) aynı bende senin gibiydim maaşım biraz daha yüksek ama patron milleti bayılır iş yüklemeye. bir de ben çay veriyorum üste :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…