- Konu Sahibi kaderinisev
-
suçtur canm .. böyle bi davranış içinde olan işverenin niyeti işçinin sigortalı çalışmasından doğan haklarını silmek için yürüttüğü bi yol yılda bir kez giriş çıkış yapmasının sebebi ise ilerde seni işten çıkardığında kıdem ve ihbar tazminat vermemk içindir , şikayet bu durumu sgk ya yada bölge çalışmaya bildirseniz yüklü cezalar alır .. ücretsiz izne çıkarmakta suç şayet ki işlerin azlığından dolayı üretim kapasitesi düşürülecek veya dururulacaksa işçilerin yıllık izin hakları kullandırılır yıllık izin hakkı yoksa ücretli izin verilir..
mrb kızlar ; ben 6 ay önce koltuk üretimi yapan bi fabrikada işe başladım . üretimde 60 kişi çalışıyor üretim kapasitemiz ayda 500 takım sevk ediyoruz .. bu bilgileri çalıştıgım iş yerinin yoğunluğunuzu tahmin etmeniz için söyliyorum ... iş görüşmemizde sadece insan kaynakları bölümüyle ilgilenicektim .. iş başladım personel işleri dışında resmi muhasebe telefon yönlendirme ve cari hesapları takibinide bana verdiler baktılar ben işleri yürütebiliyorum şimdi kasayıda bana vermek istiyorlar .. ben iş görüşmemede teklif edilen maaşı az buldum bana bi kaç ay içinde değişecegini söylediler neyse tabi ben bukadar iş yüklendikten sonra zam istedim iş görüşmem de bi kaç ay içinde değiştiricektiniz diye hatırlattım bir ay bekledikten sonra bana bugün yapılan zamı açıkladı müdürüm 100 TL zam yaptı inanaılmaz değil mi... bu kadar iş yüküne aldıgım maaş 1000 tl oldu zamla birlikte delirmek üzereyim sizce ne yapmalıyımmm bi akıl verinn lütfennn
Tavırlarınız ve düşünceleriniz yanlış;
İlk olarak işe başladığınız tarihten itibaren 6. ayda zam almışsınız ki genel olarak firmalar çalışanlarına bu kadar sürede zam yapmadıkları gibi şu dönem esnasında firmalar çalışanlarına enflasyon dengeleme ve rakip havuz sistemine göre zam(iyileştirme) verirler, bu da %3 - 4 arası değişir. Aldığınız %10 zam, ülkemiz standartlarında ciddi bir rakamdır. Acı ama gerçek...
Malesef ki günümüzün kanayan yaralarından birine dikkat çekmişsiniz "iş tanımı harici işler";
İnsanlarımız bunu sürekli "kendilerine iş yıkılması" olarak tanımlıyorlar ve soğuk bakıyorlar. Oysa ki ne kadar sorumluluk alırsanız, o kadar işletmenin işleyişi hakkında bilgi sahibi olursunuz. Ne kadar bilginiz olursa bir o kadar da başarılı olacağınız da gerçek. Tabi ki şunu da diyebilirsiniz "ben ara eleman olarak mutluyum, her gün önüme bunu koysunlar yerim" o zaman sonuna kadar haklısınız. Eğer ki iş yükünüz ile sürekli maaşınızı kıyaslayacaksınız, bence istifa edin. Eğer amacınız iş hayatında başarılı olmaksa devam edin.
bu yaklaşımda çok güzel ama ben bu meslegi öğrenmek için uzun zaman çok düşük maaşlara çalışıp iş ögrendim ama şimdi bunların karşılığını almak istiyorum o yüzden bu yakınmalarım, tabide her yeni iş benim bilgi birikimimi arttırıyor ama benden nasıl yüksek performans beklentileri varsa iş yerinin benimde onlardan ücret beklentim var ...
Seninki de kötüymüş ama ya olur mu öyle öğrettiğin senden fazla alsın. İşverenine nedeninş sordun mu muhtemelen torpilli biri ama
o dört yıllık ben 2 yıllık hak yiyorlar başka bişi değil ya
Ooo o iş o derece diplomaya kaldıysaaa.. Ben de o zaman 4 yıllık üni.liyim gelen arkadaş lise mezunu ve benden fazla alıyor ben napiiimBen tecrübe bakımından sinir oluyorum vallaa ama çocuğa değil o iyi, patronlarla benim sıkıntım
mrb kızlar ; ben 6 ay önce koltuk üretimi yapan bi fabrikada işe başladım . üretimde 60 kişi çalışıyor üretim kapasitemiz ayda 500 takım sevk ediyoruz .. bu bilgileri çalıştıgım iş yerinin yoğunluğunuzu tahmin etmeniz için söyliyorum ... iş görüşmemizde sadece insan kaynakları bölümüyle ilgilenicektim .. iş başladım personel işleri dışında resmi muhasebe telefon yönlendirme ve cari hesapları takibinide bana verdiler baktılar ben işleri yürütebiliyorum şimdi kasayıda bana vermek istiyorlar .. ben iş görüşmemede teklif edilen maaşı az buldum bana bi kaç ay içinde değişecegini söylediler neyse tabi ben bukadar iş yüklendikten sonra zam istedim iş görüşmem de bi kaç ay içinde değiştiricektiniz diye hatırlattım bir ay bekledikten sonra bana bugün yapılan zamı açıkladı müdürüm 100 TL zam yaptı inanaılmaz değil mi... bu kadar iş yüküne aldıgım maaş 1000 tl oldu zamla birlikte delirmek üzereyim sizce ne yapmalıyımmm bi akıl verinn lütfennn
Selam canım... Bende 3 senedır aynı yerde calısıyorum ılk once muhasebe dıye gırdım sonra sekreter cıktı, muhasebe ve sekreterlıgı yapmaya basladım daha sonra kalıteyı de bana yukledı patron muhasebe sekreterlık ve kalıte oldu. Buda yetmedı on muhasebeyı genel muhasebeye cevırdık bı beyanname veremıyorum. Ve son olarak bı baska sube acttık oranın ba-bs hesap mutabakatı ffatura ıslemeyıde ben yapıyorum bunlara karsılık aldıgım maas 870 coook komık dımı :) oda 4 aydır 870. Dıger subede ısını yaptıgım kız 1200 alıyo farklı bı ıl oldugu ıcın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?