İşverenler mi suçlu devlet mi bilemedim

hayallperestt

Kimse %100 masum değildir..
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
1.742
34
113
33
Merhaba,

Ben 1.5 yıldır evliyim. Benim derdim üniversite okuyup iş bulamamam yani aslında var iş ama hep asgari ücret ve üstüne ustluk cumartesi de aksama kadar calistirmalar falan. 10 aydır çalışmıyorum esimin maasi kredi karti kira ve evin masraflari derken gidiyor. Kenara nakit para kalmiyo 100 tlden fazla diger aya kadar. Ben simdi yarin bi ise baslayacagim. 1250 tl maas (yemek icinde) + yol parasi. E nişantasi gibi biyerde de uygun yemek bulunmaz ayda 250-300 yemege gidecek. Isverenin dedigine gorede ayda 200-300 prim geliyormus. He prim gelirse yetecegini dusunuyorum gozum cok yuksekte degil. Veya kesinlikle ve kesinlkle amacim kimseyi küçümsemek degil ama okadar okumusum 2 yilda olsa biraz daha fazla verebilirsiniz be isverenler. Bi yandanda bakarsak kimse oturdugumuz yerden bu parayida vermez. Ama bilemedim.Sizce bu sartlar nasıl.

Sen başla tabi ki,
zamanla tecrüben arttıkça maasin da ona göre iyilesme gosterecektir.
Burdan edindiğin birikim de bir anahtar olur.
bir sonra ki iş kapisini daha rahat acarsin.

bende üni mezunuyum eşimin memleketine gelin gittim iş beğenmedim küçük yerlerde Afedersiniz ama eşek gibi çalıştırıp sabah 8 akşam 8 üstünede asgari veriyorlardı hatta asgarinin bile altını teklif edenler oluyordu sigortayı bi kaç ay sonra yaparızlar vs vs

velhasıl kelam çocuk mocuk derken tecrübe bende yalan oldu yaş oldu 30 artık nanay manay yapıyorlar anca başlıycam işe

benim düştüğüm hataya kimse düşmesin iyi kötü bi yerde çalışın iş işi getirir

Ben 9 yıl bekledim düzgün bir işe girene kadar. Sırf harçlığım çıksın diye 200 liraya çift diploma çalıştığım da oldu.
Bence bir yerden başlamak lazım.

Bahsettiğiniz maaşla ben bankada çalıştım ve birden fazla fakülte mezunuyum. Bence biraz şükretmek lazım.

Tabi biryerden başlayın ama piyasalar ne kadarkötü. Üniversite mezununa 1250 veriyorlar herkes şartlar iyi diyor . Yemeği de çıksan eline 1000 kalacak. Ben 10 sne once üniversiteden mezun olduğumda yeni mezunlara bu parayı veriyorlardı da biz yine az diyorduk. Ben şu anda evdeki yardımcıya 1000 tl veriyorum az diye zam yapmak istiyorum. Ama anladım ki iş sahipleri çok daha acımasız

lisans üstüne bide yüksek lisans hala işsizim bi yerden başlayıp tecrübe edinmek şart şimdilik gayet iyi bence

Aynen öyle malesef 1250+yemek deseler hic sikayet etmicem gercekten ama yemek icinde

en güzeli kpss kazanmak oh sefasını sürmek en pişman olduğum şey budur işte kpss hazırlanmamak keşke hemen işe gireceğime hazırlansaydım sınava kazansaydım.. şimdi köle gibi çalışıyorum

tecüben yokmu dil vs bilmiyormusun

bende 2 yıllık mezundum ilk işe girdiğimde be 650 TL ile başlamıştım. halinize şükredin

Ben en çok Ocak 2016 sonrasını merak ediyorum. Asgari ücret 1300 lira NET olursa diğer maaşlar ne olacak? Buna yüzde otuza yakın zam var, peki diğer maaşlara ne kadar zam yapılacak? O zaman insanlar biraz daha mı rahatlayacak yoksa ortalık daha çok mu karışacak en çok bunu merak ediyorum. Özel sektörde çok ciddi anlamda fark yaratmadıktan sonra alınacak maaş takriben belli. Herkes memurluğu tavsiye ediyor da herkes de memur kafasında değil. Birisi de çıkıp 'ben o kadar seneyi düz memur olup ömrüm boyunca aşağı yukarı aynı maaşı almak için okumadım' da diyebilir. Zaten devletin neyi ne kadar aldığı, neye kadro verdiği belli. Ama aynı insan ben o kadar seneyi asgari ücrete deli gibi çalışmak için okumadım da diyebilir. Üniversite mezunu insanlara da, küçümsemek için demiyorum ama hiçbir vasfı olmayan lise ya da ilkokul mezunu insanlara verdikleri asgari ücreti vermek istemeleri hiç adil değil. Konu sahibi iki yıl demişsin ama benim çevremde iki yıl okumayı okumak bile saymıyorlar, çevremdeki bütün iki yıllıklar şu an işsiz. Dört yıl okuyan insan bile işsiz gezerken sizin şükredip çalışmanız icap eder. Tamam ortada bir emek var ama ciddiyim, iki yılı üniversiteden saymıyorlar yani, benim gördüğüm kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…