• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşverenler mi suçlu devlet mi bilemedim

Merhaba,

Ben 1.5 yıldır evliyim. Benim derdim üniversite okuyup iş bulamamam yani aslında var iş ama hep asgari ücret ve üstüne ustluk cumartesi de aksama kadar calistirmalar falan. 10 aydır çalışmıyorum esimin maasi kredi karti kira ve evin masraflari derken gidiyor. Kenara nakit para kalmiyo 100 tlden fazla diger aya kadar. Ben simdi yarin bi ise baslayacagim. 1250 tl maas (yemek icinde) + yol parasi. E nişantasi gibi biyerde de uygun yemek bulunmaz ayda 250-300 yemege gidecek. Isverenin dedigine gorede ayda 200-300 prim geliyormus. He prim gelirse yetecegini dusunuyorum gozum cok yuksekte degil. Veya kesinlikle ve kesinlkle amacim kimseyi küçümsemek degil ama okadar okumusum 2 yilda olsa biraz daha fazla verebilirsiniz be isverenler. Bi yandanda bakarsak kimse oturdugumuz yerden bu parayida vermez. Ama bilemedim.Sizce bu sartlar nasıl.
Çok şükür de başla

2 yıllık yeni mezun için gayet iyi. Boşuna 250 300 yemeğe vermem ben olsam evden getiririm. Ayrıca İETT nin aylık sınırsız kartları var onlardan alın.

Merhaba,

Ben 1.5 yıldır evliyim. Benim derdim üniversite okuyup iş bulamamam yani aslında var iş ama hep asgari ücret ve üstüne ustluk cumartesi de aksama kadar calistirmalar falan. 10 aydır çalışmıyorum esimin maasi kredi karti kira ve evin masraflari derken gidiyor. Kenara nakit para kalmiyo 100 tlden fazla diger aya kadar. Ben simdi yarin bi ise baslayacagim. 1250 tl maas (yemek icinde) + yol parasi. E nişantasi gibi biyerde de uygun yemek bulunmaz ayda 250-300 yemege gidecek. Isverenin dedigine gorede ayda 200-300 prim geliyormus. He prim gelirse yetecegini dusunuyorum gozum cok yuksekte degil. Veya kesinlikle ve kesinlkle amacim kimseyi küçümsemek degil ama okadar okumusum 2 yilda olsa biraz daha fazla verebilirsiniz be isverenler. Bi yandanda bakarsak kimse oturdugumuz yerden bu parayida vermez. Ama bilemedim.Sizce bu sartlar nasıl.

Maaş vs diğerleri için yorum yapamıyorum. Orada göreviniz tam olarak ne olacak? İşiniz ne?

Bir de yemek kısmını kesinlikle evden getirmek mantıklı. Evlisiniz üstelik. Akşamki yemekten ayırın kendinize hem sağlıklı olur hem de cebinize daha fazla para kalır.

Merhaba,

Evden yemek götürmeniz mümkün olmaz mı acaba?

Size sonuna kadar hak veriyorum ama belki zamanla düzelir ki ilk etap için bence iyi, ben ilk işe başladığımda aldığım paranın 3 katını alıyorum şu an ve hiç ummadığım şekilde gelişti olaylar, diyeceğim o ki kesinlikle az demeyin ve şükredin. Allah ne kapılar açıyor, şaşırıp kalıyorsunuz.

Uzun oldu ama bir örnek vereyim, yeni iş yeni bir şehir ikinci el buzdolabı arıyordum param 50tl'lik ikinci el buzdolabına yetmemişti. Nereden nereye sabır ve şükür. :KK68:

Tecrüben yok yeni mezunsun. Bu maaşla şu anda şükretmen lazım.
Çalışmaya başlamadan maaş konusunda kara kara düşünmen abes olur. Bir şekilde başlaman lazım.

Mezuniyetten sonra 10 yıldır çalışıyorum. Hiç kolay olmadı ilk yıllar. Stajyer gibi takıldığım çay kahve taşıdığım da oldu.
Maaşım piyasaya göre düşük ama şu anda işsizlere ve insafsız işverenlere bakarak çalışıp şükretmeye devam ediyorum. En önemlisi maaşımın düzenli yatıyor olması ki ödemlerimi de ayarlayabiliyim.

Elbette ki az bir maas ama tecrubenle maasin artar evde oturmakla degil, bir sekilde bir yerlerden baslaman lazim, uni okumakla para vermiyor isverenler ne yazik ki, hakkinda hayirlisi olsun

Isyerinde yukselme imkani varsa sartlari iyi diyebilirim.Yemegi de evden gotururseniz cebinize kalan parayi arttirmis olursunuz.sebat edin.Ayrica , uzun sureli calisanlarin haline vaziyetine bakin.uzun sureli calisan yoksa ordan hayir gelmez derim net olarak.

Ben en çok Ocak 2016 sonrasını merak ediyorum. Asgari ücret 1300 lira NET olursa diğer maaşlar ne olacak? Buna yüzde otuza yakın zam var, peki diğer maaşlara ne kadar zam yapılacak? O zaman insanlar biraz daha mı rahatlayacak yoksa ortalık daha çok mu karışacak en çok bunu merak ediyorum. Özel sektörde çok ciddi anlamda fark yaratmadıktan sonra alınacak maaş takriben belli. Herkes memurluğu tavsiye ediyor da herkes de memur kafasında değil. Birisi de çıkıp 'ben o kadar seneyi düz memur olup ömrüm boyunca aşağı yukarı aynı maaşı almak için okumadım' da diyebilir. Zaten devletin neyi ne kadar aldığı, neye kadro verdiği belli. Ama aynı insan ben o kadar seneyi asgari ücrete deli gibi çalışmak için okumadım da diyebilir. Üniversite mezunu insanlara da, küçümsemek için demiyorum ama hiçbir vasfı olmayan lise ya da ilkokul mezunu insanlara verdikleri asgari ücreti vermek istemeleri hiç adil değil. Konu sahibi iki yıl demişsin ama benim çevremde iki yıl okumayı okumak bile saymıyorlar, çevremdeki bütün iki yıllıklar şu an işsiz. Dört yıl okuyan insan bile işsiz gezerken sizin şükredip çalışmanız icap eder. Tamam ortada bir emek var ama ciddiyim, iki yılı üniversiteden saymıyorlar yani, benim gördüğüm kadarıyla.

Asgari ücret yeni başlayacaklar için kâr ama hali hazırda özel sektörde çalışacaklar için yine aynı oranda zam olarak yansıyacak eminim. Benim çalıştığım firma öyle yapacaktır.

Ben de 2 yıllık mezunum ama biraz önce de yazdığım gibi çay kahve de taşıdım, sekreter olmadığında santralde de durdum. Şimdi 2 veya 4 yıllık farketmez yeni mezun gençlerimiz işi çantada keklik sanıp maaş derdine düşüyorlar. Hataları burada başlıyor.

Bence başla. Ögle yemeğini de evden götür. Tost, kek, borek, köfte ekmek vs.. 300 liran cebine kalır.

Üniversite mezunu olmak yetmez ki ama....Herkes üniversite mezunu artık ama nereden mezunsun? ODTÜ Makine mühendisliğini bitiren de üniversite mezunu, Sütçü İmam Üniv. zart zurt bölümünü bitiren de...

Yabancı dil bilgin nasıl? Artık İngilizce yetmiyor. Kendini geliştirmiş misin? İki lafı bir araya getiremeyenlerden misin? (Konu sahibi sana değil bu sözler yanlış anlama, genelde soruyorum bunları). İyi bir şirkette yöneticiyim ben, bazen öyle kişiler geliyor ki görüşmeye, değil asgari ücret ayda 50 tl versen bile zarar...Ki bunlar İK ve bölüm müdüründen geçip bana son onay için gelen kişiler...

Hobin, uğraşın var mı? Benim için hobileri kısmına "seyahat etmek, kitap okumak" yazan kişi direk elenir mesela; bazı pozisyonlar için birikim ve donanım ve hayatta bir duruş tarzı gerekir. Bilgisayar kullanımın (Office programları) süper olmalı. O yüzden üniv. okuyan gençlere tavsiyem (burayı okuyan varsa eğer), okul dışında hobileri ve gittikleri kurslar olsun mutlaka, yazları staj yapsınlar, bol bol haber okusunlar dünyada neler olup bittiğini bilsinler. Hayat Facebook, Instagram, " sevgilim başka kıza ilgi mi duyuyor acaba"dan ibaret değil...:KK66:

Üniversite mezunu olmak yetmez ki ama....Herkes üniversite mezunu artık ama nereden mezunsun? ODTÜ Makine mühendisliğini bitiren de üniversite mezunu, Sütçü İmam Üniv. zart zurt bölümünü bitiren de...

Yabancı dil bilgin nasıl? Artık İngilizce yetmiyor. Kendini geliştirmiş misin? İki lafı bir araya getiremeyenlerden misin? (Konu sahibi sana değil bu sözler yanlış anlama, genelde soruyorum bunları). İyi bir şirkette yöneticiyim ben, bazen öyle kişiler geliyor ki görüşmeye, değil asgari ücret ayda 50 tl versen bile zarar...Ki bunlar İK ve bölüm müdüründen geçip bana son onay için gelen kişiler...

Hobin, uğraşın var mı? Benim için hobileri kısmına "seyahat etmek, kitap okumak" yazan kişi direk elenir mesela; bazı pozisyonlar için birikim ve donanım ve hayatta bir duruş tarzı gerekir. Bilgisayar kullanımın (Office programları) süper olmalı. O yüzden üniv. okuyan gençlere tavsiyem (burayı okuyan varsa eğer), okul dışında hobileri ve gittikleri kurslar olsun mutlaka, yazları staj yapsınlar, bol bol haber okusunlar dünyada neler olup bittiğini bilsinler. Hayat Facebook, Instagram, " sevgilim başka kıza ilgi mi duyuyor acaba"dan ibaret değil...:KK66:
size katılıyorum ben birtek üni mezunu değilim bütün vasıfları taşıyorum arkadaştan daha iyi şartlardayım...

Sistem suclu. Devlet suclu. Ihtiyac fazlasi universitelere, ihtiyac fazlasi universite mezunluguna firsat verdigi icin. Bu kadar niteliksiz ve bu kadar fazla universitenin oldugu bir ulke daha yok. Sonra is hayatinda durum bu oluyor. Neden siz o paraya calismak istemeseniz de adam baska calisan buluyor.

Cogu kisi sukur yazmis. Artik ne diyecegini sasiriyor insan. Adam benim butun emeklerimi somuruyor, dereceyle universiteye girmisim, okumus bitirmisim, haftanin 6 gunu calisiyorum, asgari ucrete sukur diyecegim. Ben sukur demiyorum, benim bunlari yasamama sebep insanlari havale ediyorum. Sukur sukur diye diye ulkece bir gidim ileriye gidemedik, ne verilirse onu aliyoruz.

Asgari ücret yeni başlayacaklar için kâr ama hali hazırda özel sektörde çalışacaklar için yine aynı oranda zam olarak yansıyacak eminim. Benim çalıştığım firma öyle yapacaktır.

Ben de 2 yıllık mezunum ama biraz önce de yazdığım gibi çay kahve de taşıdım, sekreter olmadığında santralde de durdum. Şimdi 2 veya 4 yıllık farketmez yeni mezun gençlerimiz işi çantada keklik sanıp maaş derdine düşüyorlar. Hataları burada başlıyor.
Ben kaç tane yeni mezun gördüm, iki yıldır işsizim diyor. Ama sorduğum zaman da, onu yapmam bunu yapmam, 1500e çalışmam en az 2000 olmalı diye diye işsiz kalmış meğer. Ben 4. sınıfım, yeter ki yükselme imkanı olsun, biraz okuduğum şeyle alakası olsun, maaşın hiç önemi yok. İktisat okuyorum, çok aşırı spesifik bir bölüm değil, hayattaki her şey iktisadın konusuna dahil olabildiği için çok alakasız işler haricinde ne iş olsa yaparım diye düşünüyorum. İlk etapta maaş beklentisini doğru bulmuyorum, devletten de umudum yok, iibflilere neden kadro verelim ki? diyen bakanlarımız var yani o yüzden... Çünkü bir iş başvurusunda adamlar başvuran kişinin donanımına bakarken en çok umursadıkları şey tecrübe durumu oluyor.

diyecegini sasiriyor insan. Adam benim butun emeklerimi somuruyor, dereceyle universiteye girmisim, okumus bitirmisim, haftanin 6 gunu calisiyorum, asgari ucrete sukur diyecegim. Ben sukur demiyorum, benim bunlari yasamama sebep insanlari havale ediyorum. Sukur sukur diye
Katılıyorum, birisi de hobi demiş, kurs demiş, hobilere "kitap okumak, seyahat etmek" yazmayın demiş. Hangi parayla ne hobisi. Adam gibi bir hobinin maliyeti ne biliyor mu acaba yönetici arkadaş. Hem para vermezler, hem beklenti o biçim, kendini geliştir bilmem ne bıdı bıdı. 1000 lira maaş al bakalım kiranı ödeyip her gün bir ekmek alsan su alacak paran kalmaz.
Geçen biri yazmıştı, 6000 eve para giriyor diye, herkes yazmış sanki trilyon kazanıyor da nasıl biriktiremezsin, en az 3000 biriktirmen lazım bilmem ne. Bu ülkede yoksulluk sınırı ne bilen var mı, 4500 TL. Açlık sınırı kişi başı 1400 tl. Bu durumda konu sahibi karın tokluğuna bile çalışamayacak. Ama yine de şükür tabi.
Bu arada konu sahibi üstüne alınmasın ve bu yorumlarla işini bırakmasın. Bizim eleştirimiz kendisine değil, sisteme ve para babalarına.

Her ile bir universite, her eve birkac issiz. guya gelisiyoruz guya sosyal devletiz, devlet sana is bulmak zorunda eger sosyal devletim diyorsa.

Merhaba,

Yemeğini kendin götürürsün, aylık yemek masrafın da sana kalır ;)
Senin maaşına çalışan üniversite mezunları var biraz şükret.

Ben y.lisans mezunuyum senin o bahsettiğin para kadar kazanıyorum. şükret.
-işçi niteliksiz. paraya aç.
ben diplomalıyım diye yapacağım 2500 liraya, adam gidiyor asgari ücrete yapıyor. patronun her türlü işine geliyor. böyle böyle maaşların kalitesi düşüyor kendide düşüyor.
e devletin de suçu var. asgari ücret bakımından tabi.

Ben de gencim, ben de hayatı sevgiliden, sosyal medyadan ibaret sanan yaşıtlarıma çok kızıyorum. Ama hobi ve kurs olayını imkanı olan öğrenciler yapabiliyor ancak. Baba asgari ücretle çalışıyorsa, çocuk devletin verdiği 300 tl burs ya da kredi ile üniversite okuyorsa hangi parayla hobi veya kurs masrafını karşılayacak acaba? Derslerden kalan zamanda part time çalışsa 300-400 lira para kazanır. Zamanı kalırsa gider artık kursa, hobiye. Bu çocuk ders mi çalışsın, işe mi gitsin, kursa, hobiye mi gitsin? Masrafsız şeylerle kendini geliştirebilir mesela, ona bişey demiyorum. Bana kalırsa bir İktisat son sınıf öğrencisinin dünya ekonomisinden haberi olmalı mesela. FED neden bugüne kadar faiz arttırmadı? Faiz artışı bizim ülke ekonomimizi nasıl etkileyecek? Cds priminin bizim ekonomimize ve Carry Trade'e etkisi nelerdir? Çin ekonomisinin son zamanlarda durgunluk içine girmesi neden dünyayı olumsuz etkiliyor? 2009 krizinde ülkemizin ekonomik sorunu neydi? Diğer dünya ülkelerinin şu andaki en önemli ekonomik problemi nedir? Avrupada şu an neden faizler ekside? Avrupa merkez Bankası bu konuda nasıl bir politika izliyor ve neden? Bana okuduğum okulda şu an bunları öğretiyorlar ve bunları bilmeyeni mezun etmiyorlar. Peki diğerleri? Teorileri, grafikleri herkes bilir. Peki bunlar? Kendim şu an okuduğum bolumle alakalı konuşuyorum tabi. Hobi ve kurs konusunda da haklısınız ama her öğrencinin bunu yapma imkanı yok maalesef. O konuda maddiyat konuşuyor. Ben size bahsettiğim o konular hakkında günlerce konuşurum, peki ya diğerleri? Hobi derseniz, hobim yok. Ya da sizin istediğiniz türden yok.

Siz başlayın sonrasına bakarsınız. İş hayatında önemli olan kendini iyi satmaktır.

Katılıyorum, birisi de hobi demiş, kurs demiş, hobilere "kitap okumak, seyahat etmek" yazmayın demiş. Hangi parayla ne hobisi. Adam gibi bir hobinin maliyeti ne biliyor mu acaba yönetici arkadaş. Hem para vermezler, hem beklenti o biçim, kendini geliştir bilmem ne bıdı bıdı. 1000 lira maaş al bakalım kiranı ödeyip her gün bir ekmek alsan su alacak paran kalmaz.
Geçen biri yazmıştı, 6000 eve para giriyor diye, herkes yazmış sanki trilyon kazanıyor da nasıl biriktiremezsin, en az 3000 biriktirmen lazım bilmem ne. Bu ülkede yoksulluk sınırı ne bilen var mı, 4500 TL. Açlık sınırı kişi başı 1400 tl. Bu durumda konu sahibi karın tokluğuna bile çalışamayacak. Ama yine de şükür tabi.
Bu arada konu sahibi üstüne alınmasın ve bu yorumlarla işini bırakmasın. Bizim eleştirimiz kendisine değil, sisteme ve para babalarına.
Aynen katiliyorum cok guzel yazmissiniz. Dil, hobi para isidir tamamen. Amerikan kultur, English time di derken oyle ha diyince herkesin verebilecegi paralar degil. Babadan parasi olanlar sistemde 10-0 onde basliyor.

Back
X