Üniversite mezunu olmak yetmez ki ama....Herkes üniversite mezunu artık ama nereden mezunsun? ODTÜ Makine mühendisliğini bitiren de üniversite mezunu, Sütçü İmam Üniv. zart zurt bölümünü bitiren de...
Yabancı dil bilgin nasıl? Artık İngilizce yetmiyor. Kendini geliştirmiş misin? İki lafı bir araya getiremeyenlerden misin? (Konu sahibi sana değil bu sözler yanlış anlama, genelde soruyorum bunları). İyi bir şirkette yöneticiyim ben, bazen öyle kişiler geliyor ki görüşmeye, değil asgari ücret ayda 50 tl versen bile zarar...Ki bunlar İK ve bölüm müdüründen geçip bana son onay için gelen kişiler...
Hobin, uğraşın var mı? Benim için hobileri kısmına "seyahat etmek, kitap okumak" yazan kişi direk elenir mesela; bazı pozisyonlar için birikim ve donanım ve hayatta bir duruş tarzı gerekir. Bilgisayar kullanımın (Office programları) süper olmalı. O yüzden üniv. okuyan gençlere tavsiyem (burayı okuyan varsa eğer), okul dışında hobileri ve gittikleri kurslar olsun mutlaka, yazları staj yapsınlar, bol bol haber okusunlar dünyada neler olup bittiğini bilsinler. Hayat Facebook, Instagram, " sevgilim başka kıza ilgi mi duyuyor acaba"dan ibaret değil...