- Katılım
- 17 Ağustos 2011
- Mesajlar
- 30.608
- Emoji Skoru
- 194.203
- Puanlar
- 1.123
senin esin idareci ogretmen degil miydi senin gibi?Olabilir valla hiç araştırmadım eşime muhendis olduğu için italyadan işcilik teklif geldi şuan askıda tutuyoruz gitmeyi düşünmüyor. Ama olur da gidersek biraz araştırma yaparız. Dediğin gibi orda da amele hayatı yaşayacaksam burdaki hayatı yeğlerim.
davetle gitmek baska sey iltica etmek baska.
iltica edersen ülkeni kötülemek zorunda kalirsin, dönemem çünkü ülkem şöyle kötü böyle kötü , can guvenligi yok vs diye yedigin kaba pislemis olursun, yillarca seni istemeyen bir ulkeye yapisip onlardan karnini doyurursun, sanssizsan kampta kalirsin, sehir disina cikisin bile mesele olur, en yakinin ölse dönemezsin, dönsen geri gelemezsin.
ama davetle cagirildiysan istenen bir kişisindir. gider gitmez maaş alir, vergj verirsin, o ülkeye bir değer katarsin, kiymetin olur.
ikisi bambaska seyler.
italyanin hangi bolgesi bilmiyorum ama sevdigim birinin gemi muhendisi eşi italyani sahil kasabasinda ise baslamisti. arkadasimin vjzesi de iki yila yakin bir beklemeyle gecti, o arada evi dagitip baba evine donmek zorunda kaldi. o zamanlar gorustugumuzde italyanin burokrasisinin igrencliginden bahsetmisti (ama 2022.korona sonrasi donem. belki o zamanin yogunlugundan bu kadar uzun sürmüştür).
simdi birkac yildir italyada. Kendisiyle konusmadim ama annesinden haber aldigim kadariyla cok mutluymus hayatindan.