- 17 Ağustos 2011
- 25.584
- 162.667
- 798
Bir egeli teyze vardı , (hesapta) yerel seçimde aday olmuş da , tehdit edilmiş de canı tehlikeye girdi diye kanadaya iltica etmiş. Ama kanada 'da bacısı falan var :) bence bu şekilde bir dümen cevirmisler. Neyse gitmisler orada yufkaci açmışlar, bir gram da dil öğrenmeden yasamislar. Sonra kadının defalarca kere Türkiye'ye geldiği tespit edilmiş. Bildigin ailesinin hastalığına, cenazesine , düğününe hep gelmiş.Bence iltica olayı manevi olarak çok zor. Maddi olarak Avrupa’da her türlü ayakta kalırsınız. Yani illa kalifiye iş yapmaya gerek yok ama hiçbir zaman tr’ye dönemeyeceksiniz, ki bazı durumlarda Türk konsolosluğuna bile gitmeniz yasak. Nasıl olacak bu iş? Aileniz, arkadaşlarınız herkesi geride bırakmak, hiçbir hastalık ve ölüm anında, güzel günlerinde yanlarında olamamak düşüncesi bana çok zor geliyor.
Ülke bunu görünce 'demek artık can güvenliğin tehlikede değil' deyip ilticasini sonlandirmis,deport vermiş. Türkiye'ye göndermek için işlemlere başlamis. O da haberlere çıkıp "kanadadan kovuldum,evladım düzenim burada" diye derdini anlatmaya çalışıyordu.
Yani iltica böyle bir seydir. Gidersen dönemezsin