Aşılama ISVICREDE ASILAMA ,TüPBEBEK yaptiranlar ,yaptirmak isteyenler..........

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ozgmrt79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2010
60
1
36
Ankara
slm arkadaslar isvicre,almanya vs yurt disinda ayni sorunlardan dolayi yola cikan

arkadaslar bilgi alisverisinde bulunmak isteyenler varsa benim gibi bu sayfayi degerlendirelim.....

hangi doktorlar ,hastahanelerde ne tur ilaclarla tedavi görülüyor.....

turkiyeden giren arkadaslarin yazdiklari kadariyla yapilan islemler kulaninilan ilaclar cok farkli....

tedavi sureci nasil isliyor yurdisindan giren arkadaslar lütfen tecrübelerinizi paylasin........

yoksa yurtdisindan ben tekmiyim koskaca kadinlar kulubune giren hihoyyyt

bilmiyorumkismile

merhaba ben Fransadayim.suan hamileyim.asilamayla hamile kaldim.
ilk asilamam tutmadi ikincide hamile kaldim.Ben puregon 50 kullandim.benim sorunum prolaktin yuksekligiydi ve esiminde sperm hareketliligi azdi.ben once prolaktini dusurmek için dostinex kullandim.sonra asilama yapildi.hamileligim gerceklestikten sonra ilk kontrole kadar dostinex'e devam ettim sonra biraktim.suan 4 bucuk aylik hamileyim.Allah nasip ederse bir oglumuz olacak.insallah sen ve butun bebek isteyenler en kisa zamanda hamile kalirsiniz.

slm hatice hos geldin sana bebisine saglikli bir surec diliyorumm ins. en guzel seklinde dadini cikrtarak geciriryorsundur. prolaktin ne anlama geliyor ?ve sende asilama sureci nasil uygulandi onuda belirsene guzelim.....

oglucan oldugunuda ogrenmisin cokk cok guzel , isim hazir mi ??

tedavide arastirilmis ona göre tedavi uygulanmis sende , benim doktor 4 aydir gidiyorum

kan alindi idrar sonuclarina bakildi ama hic bir tedavi uygulamadi acaba cok pasiv birimi

sadece yumurtaliklarin guclenmesi icin ilac veriyor git bes gun kullan gel asilama yapalim

uygulamasini mayista yapti ve dun yine gittim doktora ayni tedaviyi simdi haziranda uygulayacak .....

esimde sperm hareket sorunu var ama gecen ay sperm yikamada 5.8mio cikti yani orda zaten tedavi uygulamaya gerek duyulmuyor iyi deniliyor.....

umudumu umudumuzu yitirmemek dilegiyle guclubacismile

Ben isvicrede kaliyorum
doktorum 3 ay boyunca ilac tedavisi yaptirdi (serophen) ama hamile kalamadim malesef
bu ayda hamile kalmazsam bu seferde asilama yapilacak ayyy insallah allahim hayirlisiylan hepimize bebislerimizi kucagimiza almayi nasip eder :))

slm yeniden ! heycanlandim :) seni görünce cunki mayis ayinda katildim bu sayfaya ve mayis ayi bölümündekilere ayak uyduramadim cunki yukarda belirtim gibi tedavileri cok farkli...

sen kendinden öncelikle ayrintili bahs etmemissin yazarsan cok sevinirim

bana nisanda serophen verdi doktorum ve asilama yapmadan iliski tavsiye etti ve mayis ayinda ise yine serophen ve asilama yapti tutmadi...

simdi adet görüyoru ve yarin serophene basliyorum gecen iki aydan farki bu ay serophene 4.gununden itibaren basliyorum gecen iki ay ise hep 5de basladim

ve ben baseldenim sen hangi sehirdensin????

Ben SIK SIK girip kontrol ediyorum sayfayi ,umarim denk geliriz

opuyorumnanaktan

canim ben sana ilk bastan anlatayim neler yasadigimi. ben 4 yil once korunmayi birakir birakmaz hemen hamile kaldim.bebegim bir bucuk aylikken kalbi durmus.doktora gittigimizde iki aylik olmasi gerekiyodu, ama bebisimizin kalbi atmiyodu.bide ilk gidisimizdi, biz bebegimizi gorcez diye sevinirken, oyle olunca cok buyuk bi hayal kirikligi yasadik.sonrasinda 6 ay tekrar korunduk.bi kere olduya hemen olacakmis gibi. sonra bi alti ay daha gecti. olmayinca doktora gittik. doktor korkulcak bisey yok bi kere hamile kaldi yine olur diye bizi bir kac ay daha oyaladi.sonra adet duzensizligi oldu.onun için ilac verdi ve yine bebek olmayince, yumurtalari uyarmak için hap verdi. iki kerede onu kullandim olmadi.sonra rahim filmi cekildi.orda da bir sorun cikmayinca esim kontrol oldu.onun spermleri hareket azligi tespit edildi ama o kadar onemli degildi.iki kere igne tedavisi oldum,o zaman normal iliskiyle denedik.yine olmayinca bizi tup bebek merkezine yonlendirdi. bu arada bu tedaviler uygulanirken kan tahlilleri yapildi hormonlarim normaldi.bitek prolaktin hormonum biraz yuksek cikmisti ama o kadar onemli degildi.hastanede tekrar butun testler yapîldi ve prolaktin hormonum eskisinden daha yuksek cikti.doktor hemen mr cektirmemizi istedi.cektirdik ve hipofiz adenome cikti.8mm olmus.( hipofiz adenome, beyinde hormonlarin cogunu yoneten bir organ.) bu organ biraz buyudugunde hormonlari etkiliyo.özellikle prolaktin hormonunu.bu hipofizi kucultmek ve prolaktini dusurmek için 6 ay kadar. dostinex hapi kullandim.tekrar mr cekildi, kan tahlili yapildi. hipofiz kuculmemisti ama hormon normalin altina dustu.6 ay daha hapa devam ettim.tup bebek merkezine gittik. doktor ondokrinologun onayi olmadan asilama yapmam dedi.bikac ayda oyle bekledik.anliycan burada doktorlar acele etmiyolar.sonunda asilama yapilma zamani geldi.adetimin ikinci gunu puregon ignesine basladim.9. gunu yumurta kontrolune gittim.ikisi 14 mm digerleri 11mm lik 10 tane yumurtam gelismisti.iki gun sonra tekrar gelin dediler bide yumurtalarin kendiliginden catlamamasi için baska bi igne daha verdiler.iki gun sonra gittigimde buyuyen yumurtam catlamis gitmis.arkadan bi 14mm lik yumurtam geliyodu onu gelistirelim diye ignelere devam ettim.o yumurta 16mm olunca onu catlattilar ama o da duzgun buyumemisti oval bi sekildeydi.neyse sonuç negatif oldu, zaten olsaydi bu kadar aksilikle bi mucize olurdu heralde.iki ay sonra ikinciyi denedik. ben adetim baslar baslamaz ada gunde bir fincan adacayi içtim.ikinci gunde igneye basladik.9. gun gittigimizde tek bir yumurtam 19 mm olmustu. o gun hemen catlatma ignesi yapildi.36. satten sonrada asilama uygulandi.buarada adacayini 8. gunde biraktim.ve bu sefer hep pozitif dusundum cok dua ettim.500 yasin okuttum.Allah'in izniyle suan hamileyim.insallah sen benim kadar beklemeden hemen hamile kalirsin.

Slm canim cok tesekurederim bitenem yazadin tedavini,ins saglikli sorunsuz gecirirsin hamileligini mutlu son cok duygulandirdi beni sabrin ve azimin yasadiklarin bana umut oldu... Bende bu Gun serophene basladim yumurtaliklar icin sen hatirloyormusun hangi hapi aldigini yumurtaliklar Icin?

hapi hatirlamiyorum canim.
bende cogu zaman umutsuzluga kapilirdim. bana hep bak bilmem kimin kac yil olmamis sonra hamile kalmis sende kalirsin dediklerinde hiç inanmazdim.bana teselli olsun diye soyluyolar derdim.bigun bende birilerine bakin bende bunlari bunlari yasadim ama en sonunda hamileyim, yada cocugum oldu diyebilecek miyim diye dusunurdum. Allah'im nasip edince vaktide gelince oluyo iste. Allah isteyen herkese en kisa zamanda hayirlisiyla hayirli evlatlar nasip etsin.

evet canim zaten hep oyle olur kötü seylei hatirlamaz insan oglu en kisa zamanda bende sadec iyi seyleri hatirlayacagim gunler gelir ada cayini nerdenbulacam ben ya :) turk malimi olmasi lazim illa ?
bende incir kurunu uygulayim diyordum ama nasil igrenc bi dadi olacagindan emin oldugum icin sicak bakmiyorum ama cayla aram iyi denerim cok tskler yeniden

turk marketlerinde oluyo canim. hem poseti hem kuru bitkisi. ama en fazla adetinin 9.- 10. gunune kadar iç sonra birak. cunku ada cayinin hamilelik olustuktan sonra dusuk yaptirma riskide var.

Hadi yaaaaa bende baseldenim yhaaa :)))) ayyy tesadüfe bak :))

doktor bana sadece 3 ay serofen kulanmami istedi her ay catlatma ignesi yapti ama tutmadi dün ise asilama yaptim ama doktor esimde problem oldugunu söyledi...

bakalim insallah tutar tutmaz ise gelicek aydan itibaren esim tedaviye basliycak gerci kendisi bu duruma hic onayli bakmiyor ama görücez artik umarim karsilasiriz tekrar sayfada öptüm

Son düzenleme:
slmlar aglama-sevdigim ben sana benim msni yaziyorum deenk gelip karsilasmak icin eger sende kabul edersen hangi doktor ve tedavileri detayli konusmak icin görüsürsek cok sevinecegim ama email yazinca kabul etmedi site ins karsilasiriz

benimde ikinci asilaanmam 7 haziranda oldu sanada bol sans diliyorum canim dun yaptirmissin umarim bu sefer guleriz görüsmek uzerekaydirigubbakcemile5

slm aglama sevdam 50 mesjmi atmak lazim yuhhhh yani ben catlarim ozamana kadar simdi söyle yapalim ben sana anlatim kime gittimi sende yazarsan sevinirim

bunda ikli sene once dr aycicege mutenzde gitim bebis icin zaten kontrollere ona gidiyordum senelik sonra olmayinca beni dr pavice yonlendirdi esimin kontrolleri orada yapildi benimde merianinselspitalda
dört aydirda islemlere basladik 4.ayda sadece serophen verdi kendiniz iliskiyle deneyin dedi besinci ay yine serophen asilama negativ simdi yine ayni sekil asilama

yani anlayacagin gulum hic memnun degilim doktordan bana cok alakali gelmiyor basit islemler yapiyormusgibi geliyor zaten cok suratsiz ve gerekmedikce konusmayan bi dr.... ama isinin en iyisi dediler simdi acikcasi degistirmeyede korkuyorum vs yada ben mi cok sey bekliyorum dr.dan

sen kime gidiyorsun sendede bu sekil yuzeysel gidiyormu tedaviler mirmirmirmir
görüsürüz gulum

inanirim gülüm yaaa aycicege cok türk bayanlar gidiyor bunu biliyorum ama ben hic kendisine gitme geregi duymadim kiz arkadasim 7 sene hamile kalamiyordu bir doktora gitti ve 1 ayda hamile kaldi bana anlati bende bir sansimi deniyim dedim doktorum süper yaa cok iyi biri cok cana yakin barfüsserplatz ta muhananesi ama ben cok memnunum... bakalim bu ay da olmazsa ayin 24 de schiffländede özel doktor var kinderwunsch zentrum diye herr spira oraya gidicem ben zaten carsiya cok yakin oturuyorum umarim birgün oturup konusa biliriz :)

ins. gerek kalmaz baska dr.larada canim mutlu haberler verirsin su an gittigin doktorun ismi nedir onu belirtmemisin cnm yazarsan sevinirim daha erken ama bu gun teest yaptim negativ cikti sanirimda erkenliklede alakasi yok olsaydi birazda olsa belirti olurdu neyse bebisim senden ins iyi haberler alirizzzzzzz

:))) benim ev doktorun ismide bogdan ama hausarzt bebis icin gitigim ise pavic allah beni sevmez bende bu sirblari diyecem tövvvvbeeeee tövbe diyim ama isilerinde iyiler ne yapalimmmmm ptüm can guzel haberlerini bekliyorum öpt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…