• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isyan ediyorum ama artık tükeniyor umutlar ...

isyan etmek kötü biliyorum .. bazen hayatı çok yargılıyorum .. Dua ediyorum Allahtan bir şeyler istiyorum onlarda iş ve eş ..
Hayatımın her aşamasında sekteler var hep zor ... Bir şeyde avuçlarımını içine kayıp gelmedi ..hep acı ile ...

iş için o kadar dua ettim zamanında iş görüşmelerine gittiğimde ne dualar ettim ama olmuyor .. Hayırlı böyle imiş diyeceksiniz .. Ama artık dayanacak gücüm kalmadı umutlarım tükeniyor gitgide .. İnanç sistemim zayıflıyor en kötüsü .. dualar , doğru yaşamaya çalışmam niye kabul olmuyor Allah sevmiyor mu .. o kadar doğru insan olmak için bile kendime dikkat ederim yanlış yapmamaya çalışyıorum

Bakıyorum kıyaslama yapıyorum .. Çevremden gözlemlediğim insanlar : Bencil , riyakar , birilerini basamak yapmış , insanlara kötü davrananlar en iyi yerlerde hiç çaba harcamadan işi hemen gelmiş önüne , eş , çocuk, ev...( Belki de benim görmediğim iyi yanları mı var ?)

hak edebilemek için ne yapmak lazım ...
Daha önce kandillerde aramadığım insan kalmazdı , tüm gece ibadet dualar ... artık hevesim kalmadı .. kötü düşünüyorum belki de şimdi hoş değil bu ama biran önce bu duygudan sıyrılmalıyım ..

Yaş gidiyor daha her şey aynı .. Yaşıtlarım almış gidiyor .. Ben oturmuşum halen kpss ile uğraşıyorum ..

Bugün kandil Berat kandili hani ölüm tarihimiz belli oluyormuş .. Anneme dedim yeter bu gün benim belli olur tarihim diye .. yoruldum artık ...

Hayırlı kandiller herkese ..

1 yıldır dibe vurmuş biri olarak yazdığımı söyleyeyim başta yani durumunuzu çok iyi anlıyorum. kendi içimde bunun sebeplerini çok düşündüm, kurban rolünü oynadım belki, asla yapmayacağım şeyleri yapıp başkaları ile kıyasladım kendimi, ne için dua etsem ters tepti, neye elimi atsam sanki kurudu kaldı, umut ettim baktım ki umutlar daha fazla tüketiyor insanı umut etmekten vazgeçtim bu sefer de iyice karamsarlığa düştüm, evlilik öncesi ilişkim bitti hem de rezil bir şekilde, neden ben diye sordum, uğradığım haksızlar için isyan ettim ve bir baktım ki eskiden ışıl ışılken dünyam sadece karanlık kaldı geriye. sonra sorgulamaya başladım; 29 yaşındayım ve hayatımın 27 yılını hep şükrederek geçirdim şu anda sahip olmadıklarıma o günlerde de sahip değildim belki ama yalnızca yaşamak bile bana haz veriyordu yani demek istediğim olumsuz düşüncelere kapıldığınızda sanki o kapıları zihin gücüyle kendi kendinize de kapatıyorsunuz. olaylar değil olayları algılayışımızdır acının kaynağı.

herşeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum, bazen takıntı derecesine varıyor isteklerimiz ve takıntı haline gelmiş her arzumuz da bizi sabırsızlandırıyor çünkü tek odaklandığımız nokta o oluyor, zamanı geldiğinde gerçekleşecek olsa da o zaman geçene dek kendimize hayatı zindan ediyoruz. oysa hayat kontrolümüzde değil, akıntıya karşı kürek çekmek yerine akışa kapılsak, iyi kötü ne varsa herşeyi kucaklamaya hazır olsak, telaş yapmasak, mutlu olmak için küçücük sebepler yaratsak kendimize, kötüden bile bir ders çıkarmaya çalışsak zihinsel kodlarımızı değiştirsek, bakış açımızın değişmesiyle birlikte belki de hayatımızın da iyi yönde değişmeye başladığını hissedebiliriz.

Hangi yaşta olursan ol insan istediğini elde edemeyince hayal kırıklığına uğruyor. Memur olmama ramak kalmıştı. Herşey çok güzeldi 2 tane sınav geçtim mülakatımda çok güzel geçmişti ve OLMAZSA diye birşey bile düşünmüyordum. O kadar çok dua etmiştim ki, o kadar içten dua etmiştim ki dua ederken gözlerim doluyordu. Ama olmadı.. kazanamadığımı öğrendiğimde düşüncelerime engel olmak istedim. Allahım neden olmadı dedim isyan etmek istedim ama yapamadım. Bu sefer başka birşeye inandım. Bu olmadığına göre demek ki çok çok daha iyi birşey olacak dedim.

Sınavı kazanamadığım için çocuğa yöneldim. Ama 5 aydır çocuğum da olmuyor :1: Hiç birşeyim olmuyor diye ağlıyorum bazen.
Üniversiteye gidecektim çok iyi bir puan almıştım. İnşaat mühendisi olacaktım. Ama o da olmadı. Elimde tutabileceğim tek şey EŞİM.

Herşeyin hayırlısı diyorum artık. Demek ki istediğim şeyler şuan hayırlı olan şeyler değilmiş.

Milletin nispetine de bakma. Hiç birşey güllük gülistanlık değil emin ol. Bizimde facebookta hep mutlu fotolarımız var. Kavga ederken çekilip koyacak değiliz ya :1: Facebookta kocişim yazıyorum ama belki ondan 5 dakika sonra beni sinirlere boğuyor. Oraya lanet olsun sana kociş yazacak değiliz ya. Orası gerçekten de vitrin herkes mutlu anını paylaşıyor. Hep mutlu oldukları felan yok.

Ümidini, inancını yitirme. Sen elinden geleni yap, duanı et. Bugün olmaz ama 5 yıl sonra olur, yine olur. Bu arada 26 yaş hiçte geç değil. İnşallah istediklerini elde edersin :46:

ALLAH dualarına ''evet'' der hayırlısını verir... ''hayır'' der daha iyisini verir. ''bekle'' der en iyisini verir. bu sözü çok seviyorum. bekletiyosa vardır bi bildiği. en iyisi için bekliyosun öyle düşün. her şerde gerçekten bir hayır var yaşadıklarımdan sonra bunu öyle iyi anladım ki. bir şey olmuyorsa senin için kötü dür o yüzden olmuyodur. Allaha dua etmekten vazgeçme derim. hayal kırıklığı çok zor birşey. biliyorum... ya en basit örnek bir insanı yıllarca seviyoruz ama evlenemiyoruz hemen başlıyoruz isyana neden sevdimki neden karşıma çıkardı ki neden gittiki neden dualarım kabul olmadı ki....... oysa onunla olursak belki mutsuz olacaktık ki mutlu olcak olsak neden ayrılalım... vs. daha bunun gibi birsürü şey yaşıyoruz. önemli olan duadan vazgeçmemek. benimde çok istediğim iki şey var ama olmuyor=) ama zamanı var biliyorum. herşeyin zamanı var. doğru zamanda hakkında hayırlı şeylerle mutlu olursun inşALLAAH...

bã¼gã¼n benden yasca kucuk olan bir kiz bile nisanlandi :/ arkadaslarim evlendi..
Kaldim ben evde. Konustugum erkeklerde kendilerine hayir yok ki evlensem. Hep zor kisi buldu beni. Biktim iyice bende. Is ariyacak kadar umidimde yok artik. Nereye gitsem is gorusmeye "seni arariz" diyorlar aramiyorlar. Bende bi eksiklik mi var diyorm bazen depresiyondayim :(
kendi yanliz hisetme ..

önce sirkelenip kendinize gelin kendinize uygun iş ilanlarına bakın gidin görüşün görüşmede iyi giyinin ve kendinizden emin net tavırlar içinde sergileyin tutumunuzu özgüveni eksik görünen kişi arka plana kalır seçilmezler önce işinizi bulun şartları çok üstte olmasın hepimiz çalışarak kendimizi ispatlayarak bir yerlere geldik sonrasında işinizi bulduktan sonra kendinizi sevin alışveriş yapın motive edin insanlara neşe saçın pozitif olun (sözüm meclisten dışarı ukala değil ama ukala insanlar her zaman itici olur ve potansiyel koca avına çıkmış kızlar gibi görünmeyin lütfen erkekler direk uzaklaşır) gerçek aşk ve doğru kişi birleştiğinde evlenin mutlu olun evlilik nasip işidir biraz arbbim yazmışsa olur zaten yazmamışsa mevlam ne eylerse güzel eyler deyin inancınızı yitirmek ne demek nasıl bir saçmalık bu insan illa evlenince mi mutlu olur yada dua ederken pazarlık mı yapıyoruz ben bunu istiyorum verirsen eyvallah vermezsen bir daha dua etmem gibi saçmalammyın lütfen önce kendini sonra yaşamayı sevin önce kendinize sonra hayata değer verin bakın ne kadar kolay

Konunu okumadan önce ben de bi konu açtım ve yazdıklarını okuyunca yalnız olmadığımı anladım.. Aynı şeyleri düşünüyorum aynı şeyleri hissediyorum seninle. Artık yoruldum, sabredicek gücüm kalmadı.. Ben de diyorum hep o kadar iyi niyetliyim, kimse hakkında kötü düşünmem, bencil değilim.. Yani iyi bir insan olmamak mı lazım bu hayatta? Biz ne zaman kazanıcaz? Bu yalnızlıktan ne zaman kurtulucaz...

Kelebekcim izmirde mi oturuyorsun sen ?

Canım asla inancın zayıflamasın. Duaların o an içinde kabul olmuyor olması, Allah'ın bizi dinlemediği anlamına gelmiyor. Zaten bu dünyada hayırlısıyla olsun, hayırlı değilse olmasın diye ediyoruz çoğunlukla duaları. Orda çok istediğimiz bir olayın gerçekleşmemesi, Allahın bizi dinlememesinden kaynaklanmıyor aksine bazı olaylar hayırlı değil ki o an olmuyor veya daha uygun zamanda gerçekleşiyorlar. Allahın herbirimizi ayrı ayrı sevdiğinden eminim ve siz de emin olun. Bu dünyada sıkıntılarla boğuşuyoruz evet burası hiç kolay biryer değil, dualar, ibadetler işe yaramıyor zannediyoruz. Ama buranın geçici biryer olduğunu, burda sanki hep yaşayacakmışız gibi düşündüğümüzü unutuyoruz.

Sakın inancınız zayıflamasın, inancınız kötü günlerinizde sınanıyor hiç unutmayın. Başımıza ne gelirse gelsin devam etmeliyiz inanmaya. Bana risaleler çok yardım etmişti.

Mesela ben 28 yaşımda evlendim. Hayalimdeki işe, eşe, evlilik hayatına sahip değilim, kimsenin de olabileceğine ihtimal vermem. Karşımızdaki evlendiğimiz insanlar kusurlu sonuçta insanız hepimiz kusurluyuz. O peri masalları olmayacak hiçbir zaman. Son bir iki aydır bunalımdayım. Sürekli ağlayıp duruyorum. Arada kayınvalideme paylaşıyorum ama sorunum çözülmüyor. Yani kime anlatsam çözülmez.

Beni birtek Allah anlayabilir ve en çok onunla konuşuyorum dertlerimi. Çünkü derdimin çözümü onda. Sıkıntıyı veren de o, mutluluğu verecek de o. Ama bu gün verir, ama 10 yıl sonra verir. Muhakkak verir rabbim.

Ayrıca diğer şansı olan ve amacına hemen olan insanları düşünmeyin, onların o an amaçlarına kavuşmuş olmaları onların mutlu olacağı anlamına gelmiyor, çabucak kavuştukları mutluluk biranda tepetaklak olabiliyor. Herkesin ayrı bir sınavı var işte...

ilgilenirseniz, size dertlar ve dualarla ilgili bir video linki vereceğim :)

Canım asla inancın zayıflamasın. Duaların o an içinde kabul olmuyor olması, Allah'ın bizi dinlemediği anlamına gelmiyor. Zaten bu dünyada hayırlısıyla olsun, hayırlı değilse olmasın diye ediyoruz çoğunlukla duaları. Orda çok istediğimiz bir olayın gerçekleşmemesi, Allahın bizi dinlememesinden kaynaklanmıyor aksine bazı olaylar hayırlı değil ki o an olmuyor veya daha uygun zamanda gerçekleşiyorlar. Allahın herbirimizi ayrı ayrı sevdiğinden eminim ve siz de emin olun. Bu dünyada sıkıntılarla boğuşuyoruz evet burası hiç kolay biryer değil, dualar, ibadetler işe yaramıyor zannediyoruz. Ama buranın geçici biryer olduğunu, burda sanki hep yaşayacakmışız gibi düşündüğümüzü unutuyoruz.

Sakın inancınız zayıflamasın, inancınız kötü günlerinizde sınanıyor hiç unutmayın. Başımıza ne gelirse gelsin devam etmeliyiz inanmaya. Bana risaleler çok yardım etmişti.

Mesela ben 28 yaşımda evlendim. Hayalimdeki işe, eşe, evlilik hayatına sahip değilim, kimsenin de olabileceğine ihtimal vermem. Karşımızdaki evlendiğimiz insanlar kusurlu sonuçta insanız hepimiz kusurluyuz. O peri masalları olmayacak hiçbir zaman. Son bir iki aydır bunalımdayım. Sürekli ağlayıp duruyorum. Arada kayınvalideme paylaşıyorum ama sorunum çözülmüyor. Yani kime anlatsam çözülmez.

Beni birtek Allah anlayabilir ve en çok onunla konuşuyorum dertlerimi. Çünkü derdimin çözümü onda. Sıkıntıyı veren de o, mutluluğu verecek de o. Ama bu gün verir, ama 10 yıl sonra verir. Muhakkak verir rabbim.

Ayrıca diğer şansı olan ve amacına hemen olan insanları düşünmeyin, onların o an amaçlarına kavuşmuş olmaları onların mutlu olacağı anlamına gelmiyor, çabucak kavuştukları mutluluk biranda tepetaklak olabiliyor. Herkesin ayrı bir sınavı var işte...

ilgilenirseniz, size dertlar ve dualarla ilgili bir video linki vereceğim :)

Bana da verebilir misiniz acaba?

7 yaşımdayken baba zulmünden beni de yanına alarak kaçtı evden annem.4,5 gün bi parkın bankında yattık...sonra tesadüf eseri bi şirkette çaycılık işi buldu şirkette yattık kalktık tam 1,5 sene bu arada babamın takipleri tehditleri derken annem ikinci evliliğini yaptı 5sene çok güzeldi herşey tabii üvey babacım ölene kadar...1997 depreminde evimiz yıkıldı enkazdan çıktık,9 ay çadırkentte kaldık.. Kapımıza adamlar gelmeye başladı anneme pis pis teklifler ama annem bunlara hep sınav dedi asla ama asla inancını yitirmedi..ben büyüdüm serpildim başka bi şehir kötü şeyler yaşadım ama onları anlatmama gerek yok..inancımı kaybetmedim "Allah'ım sana şükürler olsun "dedim..çalıştım annemle kafa kafaya verdik kimseye ihtiyaç duymadık.6 sene ve 3 sene süren ilişkilerim bitti ama kendimi bitirmedim..ne çok şey yazdım,gaza geldim sanırım :)) eşimle tanıştım nette ve evlendik çok mutluyum..Allah'ım tüm sıkıntılarımızın mükafatını verdi.ama ne annem ne ben ASLA ve ASLA İNANCIMIZI KAYBETMEDİK.

Bana da verebilir misiniz acaba?

canlarım 100 mesajı doldurmadığım için özelden gönderemiyormuşum. o yüzden böyle ortaya vereyim linki belki faydalanan arkadaşlar olur.

https://www.youtube.com/watch?v=lPSibwZ7GP8

bu da daha eski videosu.
https://www.youtube.com/watch?v=lSiLEQacqH8

Uğur Akkafa'nın videolarını çok beğeniyorum, hepsi konulu konulu, o gün neyi dert etmişseniz onun konusuna cevaben birşey buluyorsunuz. Beni kendime getiren ve Allah'a daha da sarılmamı sağlayan o oldu.

umarım siz de seversiniz.

"Hayat olduğu gibidir, olması gerektiği gibi değil." Bi de mutluluğu dışarda aramayın, içsel birşeydir o. Hep alternatifleriniz olsun. Yani birşeyi isterken "olmazsa olmaz" demeyin.. Ben öyle yaptiğim için çok sıkıntı çektim. Hayatım 2 şey üzerine kuruluydu. Kpss ve nişanlım. 2 si de olmadı elimde patladi. ikisini de çıkardım hayatımdan. Garip bir boşluktayım ama daha özgür hissediyorum kendimi.. Biraz nadasa aldım.. Hayat biraz hissetmek meselesi.. Yani yaşamı hissetmeye bakmalı insan.. anın tadını çıkarmalı.. biraz olsun hayvanlardan örnek alacak ne çok şeyimiz var aslında.. mutluluğu hep maddesel şeylerde ariyoruz. iş-evlilik-kariyer-falan filan.. tamam bunlar elbette önemli ama bıraksak da kendiliğinden şekillense, biz de hayatı ertelemeden tatlı tatlı mücadele etsek.. ? Bir de evlenmiş ve iş sahibi olmuş insanları mutlu sanıyor kendimizi sorguluyoruz.. bence bunlarda değil, hayatı en çok hisseden en mutludur.. bu da dışsal dünyadan bağımsız birşey..

Back
X