isyan etmek istemiyorum ama yetti artık bu sancı :((((

OmurlukDegilSeyirlikOldu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
409
8
26
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Kendimi bildim bileli ağrılı regl oluyorum.Evlenmeden önce bu her ay oluyordu fakat evlendikten sonra bazı aylar öncekilere nazaran daha rahat geçmeye başlamıştı (ilaç alıyordum fakat iğne olmuyordum).Kendime çok dikkat ederim ayaklarımı sıcak tutarım hatta o dönem kucağımda sıcak su torbasıyla gezerim.
Fakat son olduğum regl çok çok sancılı geçti..2 gün boyunca iğne oldum.İçtiğim ilaçlardan mide ağrıları çektim ve reglim 2 günde bitti korkup bugun doktora gittim.O kabus gibi çatala yatıp muayene oldum (bu ayrı bir tramva) rahimde yumurtalıklarda bi sorun yok kültür yapalım dedi birde simir testi istedi..Hep aynı şeyler hep aynı sonuçlar..Bir sürü ağrı kesiciler,fitiller..Yada doğum kontrol hapı tavsiyeleri..
Sizin bildiğiniz başka bir yöntem varmı o dönemde bu ağrıyı geçirecek?
Regl zamanım yaklaşınca bile psikolojim bozulmaya başladı artık :-/

merhaba; ben de sizin gibiyim (bekarim bu arada) yillardir reglim agrili gecer belim agrir midem bulanir ustune bir de kasiklardaki muhtesem agri!!! siz zaten daha once dr kontrolunden gecmissnz bizim ailede herkes boyle ne zaman evlendiler biraz azaldi dogumdan sonra acilar son buldu sanirim bebis yok sizin. anne tarafimdaki herkes bole o yuzden mecbur cekiyorum. aldigim onlemler klasik ama soyle ; reglin ilk gunu ilik dus almak, karnima sicak su dokerek ovmak. buscopan icerim bi tane ve asla yatmam o agri cokken. iki buklum de olsam evin icinde minik adimlarla yururum bi sure snr rahatliyosun zaten. sevgiler

Evet bebiş yok.Seneye düşünüyoruz inşallah.
Benimde anne tarafım öyleymiş ananem sancıdan tırnaklarım morarırdı sesimi çıkaramazdım der hep eskiden hap iğne mi vardı der :) Bizimde kaderimiz bu sanırım.Çalıştığım için nerde tutacağı belli olmuyo haftasonu olsun diye dualar ediyorum.Saydıklarının hepsini yapıyorum hatta olduğum yerde zıplıyorum bile eşim bana üzülse mi gülse mi şaşırıyo :) ne diyelim allah hepimizin yardımcısı olsun

öncelikle bakire olup olmamakla adet ağrısının hiç bir ilgisi yok
hatta anne olmak da değiştirmeyebilir
benim annem menapoza girecek hala adet sancısı çeker.

çok sayıda ağrı kesici almak adet kanamasını azaltır hatta kesebilir.

madem bebek de düşünmüyormuşsunuz doğum kontrol hapı kullanın.
o hem adetleri düzenler hem de ağrıyı azaltır.

o doğal denilen öneriler de hormonal sistemi bozuyor merak etmeyin.

kadın olmak zor işte.
ağrılı ağrılı çok işe gittim geldim maalesef.

yapacak fazla da birşey yok

Son düzenleme:

rahim kasılmalarının psikolojik olma ihtimali var mı acaba gerçekten ? ben bunu bi araştırayım

böyle bişey için neden alttan muayene oldun ben o kısmı anlamadım
bu ağrıları sancıları bende çekerim evlenmeden öncede sonrada gittim hiç çatala çık da muayene edelim demediler
ultrason ve kültür testi bunun için yeterli zaten
problem o değil de
doktor bana adetin başlamadan bir gün önce dolo.....x ağrı kesiciye başlamamı ve devam eden günlerde de içmemi önerdi
her ay böyle devam et ilerde geçer dedi.
Allah şifa versin

öncelikle allah yardımcın olsun... 9 seneye yakındır aynı sorunu çekiyordum.. kaç tane doktora gittim ama fsh hormonun yüksek diyip gönderdiler hep.. nedenini sorduğumda ise bişey demediler çekeceksin yapacak bişey yok dendi hep..

en son tavsiye üzerine gittiğim doktorum endometrioma teşhisi koydu yani halk dilinde çikolata kisti.. ama bende büyümüş net bi kist yoktu.. yumurtalıklarımın etrafında minik minik kistlermiş bunlar.. bu da yumurtalıklarda yapışıklık yapıyormuş.. çocuğun olursa yüksek oranda geçecek dedi..

biz zaten 2 senedir çocuk istiyorduk olmadı.. olmaması için bi neden de bulamadılar.. 2 ay önce aşılama yapalım diye gittiğimde 4 santimlik bi kist oluştuğunu fark etti doktorum.. istersen hem kisti alalım hem de yapışıklıkları giderelim dedi... sonunda laparoskopiyle aldırmaya karar verdik..

iyikide ameliyatı olmuşum çünkü bendeki küçük kistler bağırsaklarıma kadar sıçramış.. çok fazla yapışmış yumurtalıklarım.. laporoskopiyle başlamışlar önce ama bağırsaklara kadar sıçradığını görünce açık ameliyata çevirmişler.. böyle anlattığıma bakma kolay bi ameliyat.. işinin ehli birisi yaptığı sürece hiçbir sorun yok.. bazı doktorlar iyi temizlemedikleri için sonra tekrar sorun olabiliyormuş..

geçen hafta ameliyat sonrası ilk reglimi oldum sadece ilk gün bacaklarımda ve karnımda sızlamalar oldu sadece hap içmeye bile gerek duymadım.. sadece biraz yorgun hissettim kendimi o kadar..

allahıma çok şükür ben kurtuldum sonunda bu ağrılardan... tabi senin ağrılarının sebebi başka bişeyde olabilir bilemem tabi..

sana tavsiyem çok iyi bir kadın doğumcu bul... her doktor anlamıyo bilemiyor maalesef.. izmir ve yakınlarındaysan doktor tavsiye edebilirim..

inşallah seninde en kısa zamanda ağrılarının sebebini bulurlar ve kurtulursun.. rabbim tez zamanda şafi ismiyle şifa versin sana ve tüm bu sorunu çekenlere...

ben senelerce yaptım o yöntemi hiç bişey değişmedi maalesef.. bana da aynı şeyi söylediler ama bişeye yaramadı.. ayrıca hamile kalmak isteyenler içinde uygun bi yöntem değil maalesef.. hamileyken ilaç alma riski oluşuyo...

alttan muayeneyle daha iyi anlaşılıyormuş sanırım..

ya bende çok acı çekiyorum inanılmaz hemde... ama hiç doktora gitmek aklıma gelmedi bunun için... gitmelimiyim sizce... evlenmeden 1 sene önce başladı ağrılarım ve hala varlar...

zaten her kadının altı ayda bir kontrolden geçmesi lazım rutin olarak

ayrıca jinekolojik muayenede herhangi bir anormal durum, enfeksiyon filan var mı bakılır.
smear de alınmış

konu sahibi arkadaşım jinekolojik muayene olmakla iyi yapmışsın gayet

Benim de sancili gecerdi ama normal dogum yaptim gitti o sancilar simdi cok rahatim. Tabii sanciniz gecsin diye dogurun demiyorum ama ileriye dair bir umit.

Bir de sicak su torbasi candir. Ama kucaga konmamali yumurtaliklar icin zararliymis. Sirtiniza ve ayaklariniza koyun. Geçmiş olsun.

kızlar öncelikle karnın üstüne sıcak su torbası koymak çok zararlı yumurtalıklarda iltihaplanma olabilir belinize koymalısınız ayrıca ayak çok önemli suyun içne koyun yazda olsa çorap giyin karnınızada elinizle bastırmadan masaj yapın çünkü ağrının esas kaynağı kanın damarlardan atılırken yoğun olduğu için rahat geçememesi ve tıkanması sıcak damarlarda genişlemeye neden olur ve ağrıyı azaltır yine sıcağa yakın bitki çayları içmek iyi gelir :)

canım öncelikle çok gemiş olsun
bende aynıyım hatta benim aynı gün mide bulantılarım afedersınız ama ıshal ( bırde onun sancısını cekıyorum) kusma falan da oluyor adeteımın ilk günü hemde o kadar sancılı geçıyor kı kımıldayamıyorum her ayın bellı gunlerı acildeyım muhakkak aksatmadan gıdıyorum
bekarım ama evlenınce gecer dıyorlar canım sende yenı evlısın sanırım şuan hormanların tamamen değiştiği için adetındde değişiklil olucaktır bıraz sabret bakalm yavas yavas düzelecegını umuyorum
çok gecmıs olsun

hiç abartısız en ağır adet geçiren insanlardan biriydim.. 10 yıl boyunca çekmediğim acı, bu ağrı yüzünden yaşamadığım travma kalmadı.. her ay isyan ederim Allah'ım canımı al diye.. 7 gün sürerdi adetim ben 7 gün ağrı çekerdim.. ne okul ne iş ne özel hayat hepsi aksardı.. ta ki şu doktorların ille de tavsiye ettiği doğum kontrol hapına başlayana kadar. ben iğnesiz asla ama asla geçiremezdim ağrımı.. voltarensiz yaşayamaz olmuştum..ben son 7 aydır bir kere bile iğne vurulmadım! adetim hem 4 gün sürüyor, hemde eskiye nazaran inanılmaz azaldı sancılarım.. kesinlikle bir dene derim! allah yardımcın olsun.

bu arada öyle bitkisel yok ilaç , yok ot yok efendim ballı su yok adaçayı falan hiçbişeye inanma hepsini denedim hiçbir işe yaramıyor..

Son düzenleme:
benimde evlenmeden önce çok ağrılı olurdu adetlerim evlendikten sonra 1 yıla yakın doğum kontrol hapıyla korundum ve gerçekten ağrılarım azaldı şu an kullanmıyorum ama eskisi kadar ağrım yok düzeldi yani sende kullan bence çocuk istemiyorsan

öncelikle geçmiş olsun
komik gelecek belki ama benim regl sancılarını kekik çayı baya azaltmisti bi dene belki faydasını görürsün
regl baslamadan bir iki gun once gunde iki fincan icmeye basla
tekrar geçmiş olsun

Yaziyi okuyunca derinnnn bir of cektim😣 cunku 3 ay oncesine kadar ben de oyleydim .. Kendimi bildim bileli oyleydim evlendim gecmedi .. Taki yine bi geceyi sabah ederken esimle , kusma ve ishal ile koseye sikisana kadar .. O gece olumden dondum resmen.. Sonra dr gittim dogum kontrol hapi verdi 3 aydir omrumde ilkkez agrisiz adet oluyyorum ve inanilmaz bir guzelmis agrisiz adet olmak .. Neden kullanmiyorsun dogum kontrol hapi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…