İsyan etmiyorum ama cok yoruldum

Sourlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2016
2.975
7.495
158
Merhaba arkadaşlar,
Daha önce de esimin issizliğiyle ilgili konu açmıştım, hatta buradan yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar olmuştu sağolsunlar.
Sorun şu ki eşim hala işsiz ve çok ciddi bunalıma girdi.
Bir yandan ona kızıyorum, erkek olarak iki senedir işsiz oturuyor, yeterince çabalasa iş bulur deyip ona karşı öfke duyuyorum. Öte yandan taksi şoförlüğü için bile konuştu ( becerebilir mi bilmiyorum) bende durakta tanidigi olan biriyle konustum, haber vereceğiz diyorlar ama dönüş olmuyor.
Eşim mühendis bu arada.
Bir yandan eşim gözüme aciz geliyor soğuyorum ondan, bir yandan onun için üzülüp destek olmaya çalışıyorum. Çok karışık duygular içindeyim.
Iki çocuğum var ve ben asgari ücretle çalışıyorum. Ev kira, evde zeytin yok, peynir yok, süt yok. Az once cocuklarin eline kuru ekmek verdim yesinler diye.
Kendimi o kadar yorulmuş hissediyorum ki. Eskiden ağlardım bol bol, artık aglayamiyorum da, bombosum sanki.
Bundan 5, 6 sene önce 2 evimiz, bir arsamız, 2 arabamız vardı. Eşim mühendislik şirketi kurdu, batti sirket. Hepsini kaybettik.
Sizce eşim yeterince cabalamadigi, beceriksiz olduğu için mi bu haldeyiz, yoksa gerçekten iş bulunamıyor mu artık?
Hiç saglikli düşünemiyorum.

Allah yardımcınız olsun inşallah, hiç çevresi yokmu mühendislikten oralara baksa?
Benim babamda şirket sahibiyken birden battı şu deprem dönemlerinde yani devalüasyon zamanları... 1.5 yıl ıssiz kaldı her yere başvurdu ama olmadı. Büyük depresyona girdi, Allah karşısına mal sattığı bir şirketin sahibini çıkardı babamın iyi biri ve iyi işten anlayan biri olduğunu anladı ve primli çalışan olarak yanına aldı hamdolsun o adam sayesinde çok şeyleri tekrar kazandık! Ama babamda hala korku var hemde büyük!!!
Bu dedikleriniz cidden zor ama dua edin imtihandan geçiyorsunuz...

Kıyamam rabbim yardımcınız olsun o dursa siz çalışsanız diyeceğim ama bilemedim yani bu şekilde yapan tanıdığım var adam baktı çocuklara kadın çalıştı öyle atlattılar o dönemi

Bilmiyorum ya is bulmak zor ama esiniz de cabalamiyor gibi geldi bana acikcasi. Cocuklar o sekilde beslenirse yeterince buyuyup gelisemezler ayrıca. Zihinsel ve bedensel.
Bana da onun sucu varmis gibi geliyor. Ekmegini tastan cikaran adamlar var. Ben bunalımdayım deyip bir kenara çekilmiş gibi.

Kıyamam rabbim yardımcınız olsun o dursa siz çalışsanız diyeceğim ama bilemedim yani bu şekilde yapan tanıdığım var adam baktı çocuklara kadın çalıştı öyle atlattılar o dönemi
Ben çalışıyorum zaten. Asgari ücretle çalışıyorum. Teşekkürler cevabiniz için.

Durumunuz gayet zor biliyorum. Ama adam taksicilik yapmaya başvurmuş geri dönüş olmamış. Kriz zamanı işte. Geçen sene Antalya'da bir taksici ile görüştüm. Adam aslında işletme mezunu ve kendi dalında iş bulamadığı için taksicilik yapıyordu. Başvuru yapıyordu geri dönüş olmuyordu. Oda zorluklarını anlattı. Bence birbirinize ne kadar zor olsada moral vermeye çaba gösterin. O sizin ona ezik gözü ile baktığınızi da alıyordur. Mahcubiyeti daha da büyür. Bizde babam vefat ettikten sonra maddi zora düştük. Zamamla düzeltebildik herseyi. Insallah sizde en kısa zamanda rahata kavuşursunuz

Bana da onun sucu varmis gibi geliyor. Ekmegini tastan cikaran adamlar var. Ben bunalımdayım deyip bir kenara çekilmiş gibi.
Sizin ailenizden ya da onun ailesinden yardim edecek kimse yok mu? Yani yardim istemek de zor ama cocuklar kuru ekmek yiyor diyorsunuz. Boyle nereye kadar vs diye konustunuz mu esinizle? Planı neymis, yatarak bir seylerin duzelmesini ummuyordur umarim?

Allah yardımcınız olsun inşallah, hiç çevresi yokmu mühendislikten oralara baksa?
Benim babamda şirket sahibiyken birden battı şu deprem dönemlerinde yani devalüasyon zamanları... 1.5 yıl ıssiz kaldı her yere başvurdu ama olmadı. Büyük depresyona girdi, Allah karşısına mal sattığı bir şirketin sahibini çıkardı babamın iyi biri ve iyi işten anlayan biri olduğunu anladı ve primli çalışan olarak yanına aldı hamdolsun o adam sayesinde çok şeyleri tekrar kazandık! Ama babamda hala korku var hemde büyük!!!
Bu dedikleriniz cidden zor ama dua edin imtihandan geçiyorsunuz...
Çok sevindim babanız adına. Darısı bizim başımıza insallah.

Allah yardımcınız olsun, bir yandan siz de iş ilanlarına bakın, çeşitli siteler var bu konu için açılmış, umutsuzluğa kapılmayın.

İşkur kariyer sitelerine bakın hatta işkura bizzat gidin ben öğrenciyken baya sıkıntı yaşamıştım sağolsun oradakiler baya yardımcı oldular özellikle cimere ayrıntılı yazın onlar işkura yönlendirip üzerinde duruyorlar asgari ücretle bir yere yerleştirirler inşallah

Ben çalışıyorum zaten. Asgari ücretle çalışıyorum. Teşekkürler cevabiniz için.
Anladım 😔
Canım benim insanlar zaman zaman böyle imtihan olur inşallah geçecek düzelecek en önemlisi sizin ve yavrularınızın sağlığı ve evliliğiniz
Birbirinize destek olun ben eşinizin savsakladığını düşünmüyorum
hangi şehirde yaşıyorsunuz merak ettim

Cok zor bir donemden geciyorsunuz , yasayan anlar cocuklara yiyecek yemek bile verememenin agirligini
Aileleriniz hayatta mi? En wzindan bir aile buyugu konussa , eskiden is yaptigi insanlardan is verebilecek olab yok mu?
İnsallah bir an once bir is bulur da rahatlarsiniz

Allah yardımcınız olsun, bir yandan siz de iş ilanlarına bakın, çeşitli siteler var bu konu için açılmış, umutsuzluğa kapılmayın.
Ben her yere başvuruyorum onun adına, bana " bak sende bulamıyorsun" diyor. Ama nedense onun suçuymuş gibi geliyor bana. Bilmiyorum ona kızmalı miyım emin değilim.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ve eşiniz ne mühendisi? 2 sene iş bulamaması şaşırttı beni. Çocuklara ekmek verdim diyorsunuz, peynir bile yok diyorsunuz. Yani çocuklarının şu şartlarda yaşadığını gören adam gider sanayide çalışır, çok mu hayalperest düşünüyorum. Ama evlat bu ya? İnsanın yalnızken salması daha kolaydır ama sorumlu olduğun çocuklar varsa, taşı sıkar suyunu çıkarırım moduna geçersin. Eşiniz çabalıyordur da, bu çabalamanın yoğunlu nedir onu da siz bilirsiniz. Ve yaşadığınız şehir onun alanında iş bulmanın zor olduğu bir şehirse, başka bir yere taşınmanız mümkün mü? Belki başka şehirlerde iş imkanlarına bakmalı. Ne diyeyim. Gerçekten Allah kolaylık ve çözüm versin.

Back
X