İsyan etmiyorum ama cok yoruldum

İş bulmak çok zor. Ama çalışmak isteyen insan hademelik yapar,komilik yapar,garsonluk yapar.
Işte demek istediğim bu. Çalışmak isteyen bir şekilde çalışır, ama garsonluk işine de başvurduk, onlarda çok donanımlı diye almak istemiyor, yarın öbürgün kaçar diye. Çok garip adamın kısmeti bağlanmış sanki.

Işte demek istediğim bu. Çalışmak isteyen bir şekilde çalışır, ama garsonluk işine de başvurduk, onlarda çok donanımlı diye almak istemiyor, yarın öbürgün kaçar diye. Çok garip adamın kısmeti bağlanmış sanki.
Ücretli öğretmenliğe başvursun en kötü. Köylerde falan çalışır. Zaten alan dışı ne kadar kisi varsa ücretli öğretmen

Merhaba arkadaşlar,
Daha önce de esimin issizliğiyle ilgili konu açmıştım, hatta buradan yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar olmuştu sağolsunlar.
Sorun şu ki eşim hala işsiz ve çok ciddi bunalıma girdi.
Bir yandan ona kızıyorum, erkek olarak iki senedir işsiz oturuyor, yeterince çabalasa iş bulur deyip ona karşı öfke duyuyorum. Öte yandan taksi şoförlüğü için bile konuştu ( becerebilir mi bilmiyorum) bende durakta tanidigi olan biriyle konustum, haber vereceğiz diyorlar ama dönüş olmuyor.
Eşim mühendis bu arada.
Bir yandan eşim gözüme aciz geliyor soğuyorum ondan, bir yandan onun için üzülüp destek olmaya çalışıyorum. Çok karışık duygular içindeyim.
Iki çocuğum var ve ben asgari ücretle çalışıyorum. Ev kira, evde zeytin yok, peynir yok, süt yok. Az once cocuklarin eline kuru ekmek verdim yesinler diye.
Kendimi o kadar yorulmuş hissediyorum ki. Eskiden ağlardım bol bol, artık aglayamiyorum da, bombosum sanki.
Bundan 5, 6 sene önce 2 evimiz, bir arsamız, 2 arabamız vardı. Eşim mühendislik şirketi kurdu, batti sirket. Hepsini kaybettik.
Sizce eşim yeterince cabalamadigi, beceriksiz olduğu için mi bu haldeyiz, yoksa gerçekten iş bulunamıyor mu artık?
Hiç saglikli düşünemiyorum.
Eğer sadece iki kişi olsaydınız , eşiniz mühendis markette çalışmak istemez diyecektim.
Ama o iki çocuğa yazık.
Limon satar yine de kuru ekmek yedirmez.
Yurt dışında olsanız çocukları sosyal hizmetler "yetersiz bakım" sebebiyle elinizden alırdı.
Eşiniz rahat. Üzgünüm.

Hangi şehirde yaşıyorsunuz? Ve eşiniz ne mühendisi? 2 sene iş bulamaması şaşırttı beni. Çocuklara ekmek verdim diyorsunuz, peynir bile yok diyorsunuz. Yani çocuklarının şu şartlarda yaşadığını gören adam gider sanayide çalışır, çok mu hayalperest düşünüyorum. Ama evlat bu ya? İnsanın yalnızken salması daha kolaydır ama sorumlu olduğun çocuklar varsa, taşı sıkar suyunu çıkarırım moduna geçersin. Eşiniz çabalıyordur da, bu çabalamanın yoğunlu nedir onu da siz bilirsiniz. Ve yaşadığınız şehir onun alanında iş bulmanın zor olduğu bir şehirse, başka bir yere taşınmanız mümkün mü? Belki başka şehirlerde iş imkanlarına bakmalı. Ne diyeyim. Gerçekten Allah kolaylık ve çözüm versin.
Istanbulda yaşıyoruz. Aslında kizdigim nokta bu. Bunalıma girdi ve artık içine kapandı sanki çabalamıyor gibi. Bende çocuklar için mecbursun diyorum. Bi yandan da kendine birşey yapar diye korkuyorum.
Daha birkaç ay önce annemlerin apartmanında adam issizlikten bunalıma girip kendini asti. Kucucuk cocugu vardi daha. Çok çaresiz hissediyorum.

Eğer sadece iki kişi olsaydınız , eşiniz mühendis markette çalışmak istemez diyecektim.
Ama o iki çocuğa yazık.
Limon satar yine de kuru ekmek yedirmez.
Yurt dışında olsanız çocukları sosyal hizmetler "yetersiz bakım" sebebiyle elinizden alırdı.
Eşiniz rahat. Üzgünüm.
Ya herzaman kuru ekmek yemiyorlar elbette, annem, kayinvaldem surekli alış-veriş yapıyorlar evime sağolsunlar. Ama işte günü geliyor süt alacak para olmuyor.

İstanbul Büyükşehir belediyesi kariyer sitesi yazın oraya başvuru yapın alım var bu ara oraya mühendis bir de şansını denesin etimaden bir sürü alım yapacak takipte kalın

Durumunuz gayet zor biliyorum. Ama adam taksicilik yapmaya başvurmuş geri dönüş olmamış. Kriz zamanı işte. Geçen sene Antalya'da bir taksici ile görüştüm. Adam aslında işletme mezunu ve kendi dalında iş bulamadığı için taksicilik yapıyordu. Başvuru yapıyordu geri dönüş olmuyordu. Oda zorluklarını anlattı. Bence birbirinize ne kadar zor olsada moral vermeye çaba gösterin. O sizin ona ezik gözü ile baktığınızi da alıyordur. Mahcubiyeti daha da büyür. Bizde babam vefat ettikten sonra maddi zora düştük. Zamamla düzeltebildik herseyi. Insallah sizde en kısa zamanda rahata kavuşursunuz
Cok tesekkur ederim. Inşallah.

Sizin ailenizden ya da onun ailesinden yardim edecek kimse yok mu? Yani yardim istemek de zor ama cocuklar kuru ekmek yiyor diyorsunuz. Boyle nereye kadar vs diye konustunuz mu esinizle? Planı neymis, yatarak bir seylerin duzelmesini ummuyordur umarim?
Malesef yatarak birşeylerin düzelmesini umuyor gibi bir hali var. Içine kapandı evden çıkmıyor.

Yaş sorunu yoksa polislik denesin bu sene
40 yaşında eşim.
Anladım 😔
Canım benim insanlar zaman zaman böyle imtihan olur inşallah geçecek düzelecek en önemlisi sizin ve yavrularınızın sağlığı ve evliliğiniz
Birbirinize destek olun ben eşinizin savsakladığını düşünmüyorum
hangi şehirde yaşıyorsunuz merak ettim
Istanbulda yaşıyoruz.

İşsizlik bir erkek için çok zor bir durum ki şu dönemde gerçekten de iş yok Allahım eşinize ve eşiniz gibi bir çok iş bekleyen kardeslerimizin kapılarını aralasin inşallah

İşsizlik bir erkek için çok zor bir durum ki şu dönemde gerçekten de iş yok Allahım eşinize ve eşiniz gibi bir çok iş bekleyen kardeslerimizin kapılarını aralasin inşallah
Amin, amin.

İstanbul Büyükşehir belediyesi kariyer sitesi yazın oraya başvuru yapın alım var bu ara oraya mühendis bir de şansını denesin etimaden bir sürü alım yapacak takipte kalın
Bakacağım hemen, teşekkür ederim.

Back
X