İsyan etmiyorum ama cok yoruldum

Size ve çocuklara icim acıdı.Esinize kızdım.Bence yeterince cabalamiyor.O çocuklar kuru ekmek yerken, onun bunalıma girmeye hakkı yok.is mi beğenmiyor?
Bencede bunalıma girmeye hakkı yok. Is beğenmiyor diyemem. Kasiyerlik, garsonluk, taksicilik islerine basvurduk. Is bulamiyor.

Ben her yere başvuruyorum onun adına, bana " bak sende bulamıyorsun" diyor. Ama nedense onun suçuymuş gibi geliyor bana. Bilmiyorum ona kızmalı miyım emin değilim.
Kızarsan aile huzurunuz da bozulur, bu duruma tuz biber olur, başka birşey olmaz. O yüzden şu aşamada zor ama sakin kalmaya çalışırsan daha iyi olur.

Merhaba arkadaşlar,
Daha önce de esimin issizliğiyle ilgili konu açmıştım, hatta buradan yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar olmuştu sağolsunlar.
Sorun şu ki eşim hala işsiz ve çok ciddi bunalıma girdi.
Bir yandan ona kızıyorum, erkek olarak iki senedir işsiz oturuyor, yeterince çabalasa iş bulur deyip ona karşı öfke duyuyorum. Öte yandan taksi şoförlüğü için bile konuştu ( becerebilir mi bilmiyorum) bende durakta tanidigi olan biriyle konustum, haber vereceğiz diyorlar ama dönüş olmuyor.
Eşim mühendis bu arada.
Bir yandan eşim gözüme aciz geliyor soğuyorum ondan, bir yandan onun için üzülüp destek olmaya çalışıyorum. Çok karışık duygular içindeyim.
Iki çocuğum var ve ben asgari ücretle çalışıyorum. Ev kira, evde zeytin yok, peynir yok, süt yok. Az once cocuklarin eline kuru ekmek verdim yesinler diye.
Kendimi o kadar yorulmuş hissediyorum ki. Eskiden ağlardım bol bol, artık aglayamiyorum da, bombosum sanki.
Bundan 5, 6 sene önce 2 evimiz, bir arsamız, 2 arabamız vardı. Eşim mühendislik şirketi kurdu, batti sirket. Hepsini kaybettik.
Sizce eşim yeterince cabalamadigi, beceriksiz olduğu için mi bu haldeyiz, yoksa gerçekten iş bulunamıyor mu artık?
Hiç saglikli düşünemiyorum.
Siz eşi yıldız teknik elektronik haberleşme mühendisi olan bayan mısınız. Ailenizden bi süre destek olabilecek yok mu. Üzgünüm ama 2 sene aşırı aşırı uzun

bence eşinizi suçlamayın iş bulmak çok zor... bir de mühendislik için artık yeni mezunları tercih ediyor firmalar daha az maaşa..eşiniz tecrübeli sınıfına giriyor ki yine çoğu firma tecrübeli eleman yerine yetiştirilecek eleman tercih ediyor (yine daha az maaş için).
bazı adamlar ekmeğini taştan çıkartır lafınıza katılıyorum ama bu yapı ve karakter meselesi eşiniz belki işçi olarak çalışmayı kabullenemicek bir yapıda bireydir.
2 sene de çok uzun bir süre gururunu kırıp çocuklar için herhangi bir işe girip kendi istediği işi öyle aramalı bence ama işte eşinizin kişiliğini karakterini hangi psikolojide olduğunu da bilemeyiz ki

Siz eşi yıldız teknik elektronik haberleşme mühendisi olan bayan mısınız. Ailenizden bi süre destek olabilecek yok mu. Üzgünüm ama 2 sene aşırı aşırı uzun
Evet, ailelerimiz elinden geleni yapıyor, ama onlarda emekli insanlar. Biliyorum uzun olduğunu ve anlam veremiyorum. Çok yorulmuş hissediyorum kendimi.

Evet, ailelerimiz elinden geleni yapıyor, ama onlarda emekli insanlar. Biliyorum uzun olduğunu ve anlam veremiyorum. Çok yorulmuş hissediyorum kendimi.
Yıpranmakta çok haklısın allah yardımcınız olsun size çok güzel bi kapı açsın inşallah. Ben eşinizin çabasını pek anlayamadım hangi sehirdesiniz bi garsonluk mağazada eleman bi fabrikada bile mi giremedi

Vah vah vah yıldız teknik elektronik haberleşme mezunu adam iş bulamıyor ya. Devir çok fena. Eşinizin haklılık payı da var. Yaşı da genç değil bu da çok büyük etken bence.
Özel ders falan verse? Matematiği fiziği falan iyidir bence mühendis sonuçta.

İstese iş bulabilir eşiniz rahat davranıyo
Çünkü hazırdan para geliyor siz çalısiyosunuz

Benim 65 yaşındaki emekli babam evde otura otura kilo aldı ve sıkılıyor diye
Bi fırınla anlaştı Hergün 100 tane simit aliyor ordan 1 lira kârla simit satiyor dışârlarda geze geze
2,3 saattede satıp bitiriyo 100 lirasini koyuyor cebine

Istanbulda 2 çocukla asgarı ücretle gerçekten cok zor allah yardımciniz olsun

Bu iş isteyen hademelik yapar garsonluk yapar diyenler hiç işsiz kalmamış çok belli. Eğer vasıfsızsanız bu tarz işleri rahat bulursunuz evet ama güzel bir mesleğiniz varsa kimse işi vermek istemiyor. Mühendis adamla mı uğraşıcaz diye düşünüyorlardır yüksek ihtimalle. Hani işi beğenmez, kendimi ezik hissederim hesabı. Fazla kalifiye bulunduğu için bu tarz işlere tercih edilmiyor yani eşiniz. Sıkıntınızı anlıyorum haklısınız da ama eşinizi suçlamak işleri daha kötü hale getirir. Buradakilere bakıp kendinizi doldurmayın.

Ne yaşadığınızı çok iyi anlıyorum. Eşinizden soğumanızı da anlıyorum. Biz de aynı duruma düştük eşimin hataları yüzünden ve o soğukluk hiç geçmiyor, hala ısınmış değilim.

Ama şöyle de bir durum var ki, eşim bir şekilde evi geçindirmeye çabaladı. Sokak sokak gezip iş aradı, günlük işler buldu. Bazen dükkanlara koli taşıdı, bildiğiniz hamallık yaptı. Çevrenizi bilmiyorum ama eşinizin şu an bunalıma girme lüksü yok. Çocuklarınızın eline kuru ekmek veriyorken siz onun bunalıma girip köşeye çekilme lüksü yok. Evet kriz var işsizlik var ama elinden geleni yapmak zorunda.

Allah yardımcınız olsun :( biz hala tam olarak çıkmış değiliz darboğazdan. İnşallah hepimiz çıkarız bir an evvel.

Birde ilçenizdeki halk eğitim merkezine gidin kurs açma talebi oluşturun orda da bir şansınızı deneyin adam mühendis yardımcı olurlar inşallah

Rabbim sizin ve evlatlarınızın yar ve yardımcısı olsun. Etrafımda bu modelden o kadar çok var ki .Böyle hemen kolu kanadı kırılan erkeklere çok kızıyorum. Senin eşin, evlatların varsa panter gibi olacaksın. Utanmaya,gurur yapmaya ne zamanın ne hakkın var. Günlük rızkını bile çıkarırsın al sat yaparak. Biraz silkelenmeye ihtiyacı var eşinizin. Belli ki çalışmaya çalışmaya atalet sinmiş üzerine.

Tüm sayfaları okuyamadım
Belki yazmıştır arkadaşlar
A1.. gibi marketlere başvuru yaptı mı?

Bence eşinizi psikologa gitmesi konusunda ikna edin. Evet iş bulmak zor ama tecrübesi olan bir mühendisin 2 sene işsiz kalması normal değil. Tabi İstanbul için. Diğer şehirleri bilmiyorum. Hiç dramatize etmeden asgari ücretle de çalışabilir bir süreliğine. İşleri batırdığı için ve her şeyi kaybettiği için kötü bir psikoloji içine girmiş sanırım. Bu yüzden yaptığı iş görüşmeleri de olumlu geçmeyebilir.

Back
X