İsyan etmiyorum ama cok yoruldum

Hikaye o kadar tanıdık ki.
Maalesef babaminde şirketi 2 sene önce battı ve bir sürü borç da cabası..
Kendini öldürme girişimleri oldu vs..
Kardeşim hem oluyor hem çalışıyor
Annem örgü yapıp satıyor.
Babam işçi gibi ekinde kazma kürek 51 yaşında ne iş varda yapıyor.
Kardeşm özel okula gidiyor ödemesi 7 bine yakın dönemlik.
Bu dönem ne yapacak bilmiyorum.
Ben lanet bi şehirde onlardan çok uzaktayım.
Elimden ne yardım gelirse işte yapıyorum bir şeyler ama işte Ben de izne ayrılıcam bebekten ötürü.

Bak hatırladım yine ağlıyorum..

Allah herkese yardım etsin.
Allah sizinde yardımcınız olsun, bolluktan darlığa düşmek çok zor. Ben küçükkende baya maddi sıkıntı yaşadım, sanırım o yüzden bir milyon tl den fazla malımızı kaybettik yine de yıkılmadım. Şükür saglikliyiz dedim hep. Ama sanırım eşim kaldıramıyor. Bende kendine birşey yapar diye korkuyorum allah korusun. O yüzden üstüne fazla gitmemeye çalışıyorum.

Allah sizinde yardımcınız olsun, bolluktan darlığa düşmek çok zor. Ben küçükkende baya maddi sıkıntı yaşadım, sanırım o yüzden bir milyon tl den fazla malımızı kaybettik yine de yıkılmadım. Şükür saglikliyiz dedim hep. Ama sanırım eşim kaldıramıyor. Bende kendine birşey yapar diye korkuyorum allah korusun. O yüzden üstüne fazla gitmemeye çalışıyorum.
Aynen çok zor varlık sonrası yokluk çekmek.
Babamın sadece şirketi değil hayalleri de battı.
Çok hayali vardı.
Gözleri ışıldardı da artık ışıldamıyor...
Çok yorgun bedenen ruhen.
Biz de öyle tabi.

Allah tekrara yaşatmasın o günleri ama bizi çok üzdü çok.
Silahı ile saatlerce ortadan kayboldu watsuptan mesajlar attı helallik istedi neler neler.
Psikolojik yardımı Red ediyor halan AmA daha iyi şükür.

Siz de varsa imkan bir psikiyatri uzmanı görsün.
İçeine atıyor olabilir.

Durumunuz çok zor ve çok üzüldüm allah yardımcınız olsun ama size biraz kızdım. Asgari ücretle çalışıyorsunuz. Adam mühendislik yapıp evi arsayı arabayı alırken iyiydi şimdi iş bulamadığı için mi basiretsiz, beceriksiz ve asalak oldu? Siz daha becerikli olup asgari ücretten daha fazla kazanın madem ne diyelim
Ya öyle demeyin, ben çalışmamasından çok cabalamamasina kiziyorum. O yüzden gözümden düşüyor.
Ozaman bende bunalımdayım deyip akşama kadar yataktan çıkmayayım. Ben iki cocugum icin nasıl çırpınıyorsam ondan da aynı şeyi bekliyorum. 6 ay bi sene değil ki bu, iki yıl oldu. Bende tek başıma mücadele etmekten yoruldum.
Yoksa mal mülk düşkünü biri olmadım hiç.

Aynen çok zor varlık sonrası yokluk çekmek.
Babamın sadece şirketi değil hayalleri de battı.
Çok hayali vardı.
Gözleri ışıldardı da artık ışıldamıyor...
Çok yorgun bedenen ruhen.
Biz de öyle tabi.

Allah tekrara yaşatmasın o günleri ama bizi çok üzdü çok.
Silahı ile saatlerce ortadan kayboldu watsuptan mesajlar attı helallik istedi neler neler.
Psikolojik yardımı Red ediyor halan AmA daha iyi şükür.

Siz de varsa imkan bir psikiyatri uzmanı görsün.
İçeine atıyor olabilir.
Evet gözlerdeki ışıltı eşimde de kayboldu. Bildiğiniz ruh gibi yaşıyor. Psikolojik desteği kabul etmez, keşke etse. Isin sadece maddi boyutu yok. Evde sürekli ruh gibi bir adamla yaşamakta yorucu.

Eşiniz elinden geleni yapıyor gibi geldi bana..şuan ruh hali iyi değil iflas ettiği için intihar eden iş adamları var..Allah yardımcınız olsun zor bir dönem iş aramaya devam edin inşallah iyi bir iş çıkar
Ya elinden geleni yapmıyor aslında ama dediginiz gibi tamamen ruh haliyle alakalı. Umudu kalmadı ve bıraktı herşeyi.

Ya öyle demeyin, ben çalışmamasından çok cabalamamasina kiziyorum. O yüzden gözümden düşüyor.
Ozaman bende bunalımdayım deyip akşama kadar yataktan çıkmayayım. Ben iki cocugum icin nasıl çırpınıyorsam ondan da aynı şeyi bekliyorum. 6 ay bi sene değil ki bu, iki yıl oldu. Bende tek başıma mücadele etmekten yoruldum.
Yoksa mal mülk düşkünü biri olmadım hiç.
Arkadasim simdi pek cok uye kizmis esine baktiginda onlar da hakli , sen de haklisin ama yuksek egitim almis bir yerlere gelmis insanlar gercekten bu duruma dusunce perisan oluyor
Cok degil birkac ay once aynısini yasadim , benim de esimin mesleklerinden biri muhendis , iki universite bitirmis biri yurtdisinda , iki meslegi var ama kendi mesleklerinden birini yapamayinca afalladi kaldi , aslinda cok caliskan bir adam , ama inan oyle bir depresyona girdi ki ne yapacagimi sasirdim , benim de iki tane cocugum var bilirim yani onlara ekmek alacak paranin kalmamasi durumunu , durumumuz superken cakildik resmen neye ugradigimizj sasirdik
Benim gayretlerimle toparladik cok sukur , yeni is kurduk , simdi cok mutlu esim , essek gibi calisiyor tabiri caizse ama ona kapiyi ben actim , elinden geldigince destek ol , sen birseyler bulmaya calis , insanlara tanidiklariniza is sor , inancini kaybetme , o inanci kaybettigin an tum is biter , iyi dusun iyi olsun , ben hic inancimi kaybetmedim , o donemlerde esim cok kiziyordu bana surekli pozitif pozitif deyip durma yok iste olmuyor diyordu cok diil aradan 3 ay gevti kendi isimizi yapiyoruz su anda ve adam hakliymissin karicim yikilmamak lazimmis diyor
Cok zor , seni cok iyi anliyorum , insanin haykira haykira aglayasi geliyor , ama gececek bugunler yeter ki inancini kaybetme

Yanı illa öyledir demiyorum ama fikir vereyim dedim.. böyle durumlarda sahibine hakkı iade edilmedi mı düzelmiyor bazı şeyler..
Is hayatında kimsenin ahını almış olamaz, çok merhametlidir çünku. Is batınca hemen evlerden birini satıp 60 kisinin maaslarini, tazminatlarıni ödedi.
Kapıdaki dilenciyi eve alıp çay ikram ettigini, montunu, ayağındaki ayakkabısını verdiğini bilirim.
Benden önce 7 seneye yakın bir sevgilisi olmuş. Nedense hep onun ahini aldigini düşünürüm. Biz sevgiliyken onların ilişkisi bitmişti, ama sormuştum "kızın 7 senesini almışsın, neden onunla evlenmedin" diye.
" ben ona bir gün bile onunla evleneceğimi soylemedim, o umudu hiç vermedim" demişti.
Kiza "evlenmeyi düşünmüyorum, istersen bitebilir" demis, kız devam etmek istemiş.
Acaba diyorum o kız mi beddua etti de iflah olmuyor, ama durumda garip biraz, eşime git kızın gönlünü al diyemem ki :confused:

Arkadasim simdi pek cok uye kizmis esine baktiginda onlar da hakli , sen de haklisin ama yuksek egitim almis bir yerlere gelmis insanlar gercekten bu duruma dusunce perisan oluyor
Cok degil birkac ay once aynısini yasadim , benim de esimin mesleklerinden biri muhendis , iki universite bitirmis biri yurtdisinda , iki meslegi var ama kendi mesleklerinden birini yapamayinca afalladi kaldi , aslinda cok caliskan bir adam , ama inan oyle bir depresyona girdi ki ne yapacagimi sasirdim , benim de iki tane cocugum var bilirim yani onlara ekmek alacak paranin kalmamasi durumunu , durumumuz superken cakildik resmen neye ugradigimizj sasirdik
Benim gayretlerimle toparladik cok sukur , yeni is kurduk , simdi cok mutlu esim , essek gibi calisiyor tabiri caizse ama ona kapiyi ben actim , elinden geldigince destek ol , sen birseyler bulmaya calis , insanlara tanidiklariniza is sor , inancini kaybetme , o inanci kaybettigin an tum is biter , iyi dusun iyi olsun , ben hic inancimi kaybetmedim , o donemlerde esim cok kiziyordu bana surekli pozitif pozitif deyip durma yok iste olmuyor diyordu cok diil aradan 3 ay gevti kendi isimizi yapiyoruz su anda ve adam hakliymissin karicim yikilmamak lazimmis diyor
Cok zor , seni cok iyi anliyorum , insanin haykira haykira aglayasi geliyor , ama gececek bugunler yeter ki inancini kaybetme
Hikayeniz bana umut oldu. Sizin adınıza çok mutlu oldum. Umudumu kaybetmemeye çalışıyorum. Daha fazla pozitif olmalıyım galiba, haklisiniz bu konuda.

destek olun kocanıza, siz böyle eziklerseniz adamcağız kimden güç alacak gerekirse ek ise girin roller değişmiş yapacak bisey yok kadin evde oturup adamlar ek ise kadar girip çalışıyor şimdi sıra sizde.Oturup dertlenmeyin güç verin adama biraz da siz ona bakın o çocuklara baksın. devir kötü işsizlik var adam yan gelip yatmıyor evet elinden geleni yapıyor mühendis adam taksicilige kadar başvurmuş daha napsın ??? sizi haksız ve güçsüz buldum
Evet ben cok guclu bir kadin değilim. Belki de başkası olsa şimdiye herşeyi toparlamıştı.
Çoğu zaman eşim bana teselli veriyor, bu.gunler geçecek diye :(

Sourlife Sourlife
İş bulmak kolay değil. Mühendis bir insanın her işten anlamasını beklemek de doğru değil. Adam taksicilik için bile başvurmuş. İçinde fırtınalar koptuğunu düşüyorum. Hiçbir okumuş, lisans mezunu olmuş bi baba yan gelip yatmaktan zevk almaz. Çaktırmamaya çalıştığını düşünüyorum. Herkesin işsiz kaldığı dönemler olabilir. Bunun kadını erkeği yok. Ülkenin durumu bu. Eşinize destek olmanız lazım. Yoksa depresyona girerse iş bulsa bile bu sefer çalışacak psikolojisi enerjisi olmaz. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama eşinizin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine şayet bilgisayar bilgisi iyi ise büro elemanı olarak (kıdemli biri işi, program yapmayı, işleyişi öğretecektir) değilse de servis şoförü olarak başvurmasını tavsiye ederim. Eğitim sektöründe asgari ücretle bile başlayacak olsa mühendis olan birinin başvurusu her zaman bir adım daha öndedir. Çocukları emanet etme, pratik düşünme, sosyal becerilere sahip olma açısından artıları olduğu düşünülür. Hem düzenli maaşı hem düzenli haftasonu tatili hem resmi tatilleri olur. Özel eğitim merkezlerine mutlaka cv bıraksın. İhtiyaç halinde mutlaka dönüş yaparlar. Standart ehliyet çoğu kurum için yeterlidir. Büyük servis araçları için src belgesi de alır. Oldu da bitti.
Sanki biz ikinci asamada gibiyiz, is bulsak bile calisacak enerjisi yok gibi. Depresyon evresinde olduğunu tahmin ediyorum. Ama ne yapacagimi pek bilmiyorum.

Evet bende oyledir demiyorum konu sahibi yanlış anlamsın lütfen . Ama aklima geldi.
Ya da bol bol iyilik yapmak lazim. Yetim bir çocuk olur sokak hayvanlari olur bir şekilde en azından bir yudum ekmek bir yudum su v.s vermek lazım eğer varsa boyle bir sey bence.
Evde baliklarimiz ve çok sevimli bir kedimiz var. Sokak hayvanlarına da elimizden geleni yapıyoruz her zaman.
Inanın şu halimizle bile darda kalmis bir aileye yardim ettik bu ay. Bu soğukta sokakta kalmışlardı. Bizim en azindan sicak bir evimiz var, bu ayda kuru ekmek yiyelim diye yardim ettik. Eşim de bende çok merhametli insanlarız. Çocuklarımı da öyle yetistiriyorum.

Hikayeniz bana umut oldu. Sizin adınıza çok mutlu oldum. Umudumu kaybetmemeye çalışıyorum. Daha fazla pozitif olmalıyım galiba, haklisiniz bu konuda.
Cok zor biliyorum , inan ben sunu dedigimi bilirim , ailesininoldurup intihar edenleri anliyorum artik , yani nasil bir caresizlik icindeydim gercekten yasayan anlar ama umudumu hic kaybetmedim , hep toparlayacagiz , guzel olacak dedim , hep sukrettim , sonunda hic beklemedigim yerden aklima bile gelmeyecek bir firsat yakaladim ama resmen radarlarim acik ne yapsam diye hereyere saldiriyordum ve su anda sukurler olsun toparladik , hala borcumuz var hala cok para kazanmiyoruz ama en azindan calisiyoruz az da olsa kazaniyoruz ve biliyoruz ki yakinda cok da sahane olacak hersey , lutfen guclu dur , esinin sana ihtiyaci var

Is hayatında kimsenin ahını almış olamaz, çok merhametlidir çünku. Is batınca hemen evlerden birini satıp 60 kisinin maaslarini, tazminatlarıni ödedi.
Kapıdaki dilenciyi eve alıp çay ikram ettigini, montunu, ayağındaki ayakkabısını verdiğini bilirim.
Benden önce 7 seneye yakın bir sevgilisi olmuş. Nedense hep onun ahini aldigini düşünürüm. Biz sevgiliyken onların ilişkisi bitmişti, ama sormuştum "kızın 7 senesini almışsın, neden onunla evlenmedin" diye.
" ben ona bir gün bile onunla evleneceğimi soylemedim, o umudu hiç vermedim" demişti.
Kiza "evlenmeyi düşünmüyorum, istersen bitebilir" demis, kız devam etmek istemiş.
Acaba diyorum o kız mi beddua etti de iflah olmuyor, ama durumda garip biraz, eşime git kızın gönlünü al diyemem ki :confused:
Ben gönül ilişkileri için söylememiştim

Cok zor biliyorum , inan ben sunu dedigimi bilirim , ailesininoldurup intihar edenleri anliyorum artik , yani nasil bir caresizlik icindeydim gercekten yasayan anlar ama umudumu hic kaybetmedim , hep toparlayacagiz , guzel olacak dedim , hep sukrettim , sonunda hic beklemedigim yerden aklima bile gelmeyecek bir firsat yakaladim ama resmen radarlarim acik ne yapsam diye hereyere saldiriyordum ve su anda sukurler olsun toparladik , hala borcumuz var hala cok para kazanmiyoruz ama en azindan calisiyoruz az da olsa kazaniyoruz ve biliyoruz ki yakinda cok da sahane olacak hersey , lutfen guclu dur , esinin sana ihtiyaci var
Ya evet bende eşime birgün bunu dedim. Insanlar ailece intihar edenlere çok kızıyorlar ama ben anlayabiliyorum onları dedim. Iki yetişkin insan bu hayatla baş edemezken ufak çocukları bırakıp gidemiyorlar diye. Seytan bazen insanin kanina giriyor iste. Allah onlari da affetsin.

eşinizin çabalamadığını düşünmedim ben. iş bulmak gerçekten çok zor. çok ilan var gibi görünüyor ancak firmalar "yıkılmadık, ayaktayız" imajı çizmek için boş ilanlar koyuyorlar.
ne deneyimli insanlar tanıyorum 2 senedir iş arayan ve bulamayan bir bilseniz..

bir de yaş da bir faktör haliyle.

doğal olarak belirli yaşa gelmiş ve aile kurmuş insanın yüksek rakam isteyeceğini düşünüp yeni mezunlara odaklanıyorlar. ve yine yaş ast-üst ilişkileri açısından soru işareti yaratıyor.
bir arkadaşım mobbing nedeniyle işinden ayrıldı ve sektör değiştirmek istedi. başvurduğu pozisyonun yöneticisi ile yaşı çok yakın olduğu için reddeden şirketler oldu.

eşiniz için de bu nedenle başvurusunu değerlendirmeyen firmalar kesinlikle vardır. adam kendi işini kurmuş, patron olmuş üstelik. gelip kendinden 5 yaş küçük adamın elemanı olsa sıkıntı çıkar derler, görüşmezler bile.

bu detayları uzun uzun yazdım ki eşinizi çabasız görmeyin.

Gönlünü değil ama helallik alsa çok iyi oluer

eşinizin çabalamadığını düşünmedim ben. iş bulmak gerçekten çok zor. çok ilan var gibi görünüyor ancak firmalar "yıkılmadık, ayaktayız" imajı çizmek için boş ilanlar koyuyorlar.
ne deneyimli insanlar tanıyorum 2 senedir iş arayan ve bulamayan bir bilseniz..

bir de yaş da bir faktör haliyle.

doğal olarak belirli yaşa gelmiş ve aile kurmuş insanın yüksek rakam isteyeceğini düşünüp yeni mezunlara odaklanıyorlar. ve yine yaş ast-üst ilişkileri açısından soru işareti yaratıyor.
bir arkadaşım mobbing nedeniyle işinden ayrıldı ve sektör değiştirmek istedi. başvurduğu pozisyonun yöneticisi ile yaşı çok yakın olduğu için reddeden şirketler oldu.

eşiniz için de bu nedenle başvurusunu değerlendirmeyen firmalar kesinlikle vardır. adam kendi işini kurmuş, patron olmuş üstelik. gelip kendinden 5 yaş küçük adamın elemanı olsa sıkıntı çıkar derler, görüşmezler bile.

bu detayları uzun uzun yazdım ki eşinizi çabasız görmeyin.
Cok teşekkür ederim cevabınız için. Haklisiniz bende yaştan cekiyorum şuan, eskiden çok daha kolay iş bulabiliyordum. Ülkenin durumu da malûm. Bundan 5 sene öncesinde 3 bin tl ye çalışırken şuan asgari ücretli işi anca bulabildim.

Back
X