İsyan etmiyorum ama cok yoruldum

Aynen öyle. 2 sene bir erkek ve bir baba için çok uzun bir süre. Sanırım üni mezunu olduğu için garsonluk satış danışmanlığı gibi işleri kendine yediremiyordur. Kendi alanında da iş bulamayınca evde oturup bunalıma girmiş. Çok normal.
Ama ne olursa olsun bulmasi lazım insan eşine acır çocuklarına acır bir süre sonra yani.
Konuyu okurken aynen yazdığınız gibi düşündüm.2 sene iş bulamamayi kafam almadı.Ustelik İstanbul gibi bir yerde.İnsanin içinde olsun yeter ki,illa bulunur bir çaresi.Ben konu sahibine çok üzüldüm,kadın tek başına mücadele ediyor.Umarim eşi ilerde kıymetini bilir.

Bu sizin imtihaniniz Allah kolaylik versin bu günlerde geçer ins. Eşiniz biraz daha cabalamali düzenli bir is bulana kadar garsonluk dahi olsa yapmalı 2 yıl az bir süre değil bu devirde herkezin sorunu işsizlik geçim sıkıntısı. ..

Bu iş isteyen hademelik yapar garsonluk yapar diyenler hiç işsiz kalmamış çok belli. Eğer vasıfsızsanız bu tarz işleri rahat bulursunuz evet ama güzel bir mesleğiniz varsa kimse işi vermek istemiyor. Mühendis adamla mı uğraşıcaz diye düşünüyorlardır yüksek ihtimalle. Hani işi beğenmez, kendimi ezik hissederim hesabı. Fazla kalifiye bulunduğu için bu tarz işlere tercih edilmiyor yani eşiniz. Sıkıntınızı anlıyorum haklısınız da ama eşinizi suçlamak işleri daha kötü hale getirir. Buradakilere bakıp kendinizi doldurmayın.
Evet o işleri bulması daha zor, haklisiniz. Teşekkür ederim pozitifliginiz için.

Ruh rahatsizligi ile beden rahatsizligi arasinda bir fark yok. Nasil mideniz agrir ama siz engel olamazsiniz ilac da alsaniz gecmez ya,ruh rahatsiz olunca da elde degildir,gecmez bazen. Ben esinizin bile isteye issiz oturdugunu dusunmuyorum. Her insan becerikli olamaz,biz de aile olarak benzer surecten gectik,kendi isi vardi esimin batti. Süründük ustelik ben de issizdim o donem ve bir bebegimiz vardi. Ama zaman gecti toparlandik. Esiniz suclu degil ona yuklenmeyin. El ele cikarsiniz bu isin icinden. Aileden destek olabilecek kimse yok mu gecici bir sure el atsa size? Kiranizi odeyecek kadar hic degilse. Sonra borcunuzu odersiniz
Teşekkürler yorum için, ailelerimiz birşeyler yapıyor tabi ama onlarda kendi yağlarında kıvrılabilen insanlar.

Gazete dağıtım şirketlerine gitsin yaysat a falan sürekli gece işi olduğu için gençler pek tercih etmiyorlar eşin yaşlarındakileri boş yer varsa detaylara bakmadan alıyorlar gündüz ofisleri de var belki ilerde oraya geçebilir

Benim esimde issiz kalmisti
Ailesinin yaninda kalmistik bir sure
Durumlari iyi olmasina ragmen surekli ise gireceksin calisacaksin para lazim dedim
İlk bir ay laylaylom takildi tabi
Bu erkekleri gercekten pohpohlamamak lazim
İki bucuk yil 3-4 is degistirdi
Sonra memurlugu kazandi ise baslamasina iki gun kala biraktirttim isi
Ona kalsa iki ay oncesinden birakacakti ne yiyip ne iceceksek artik ?
Emin olun bi yerlerde kotude olsa is bulsa bir sekil yolunu bulur niyet onemli yani
Biraz sert davranin gercekten anlayamiyor bu erkek milleti bazi seyleri

Merhaba arkadaşlar,
Daha önce de esimin issizliğiyle ilgili konu açmıştım, hatta buradan yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar olmuştu sağolsunlar.
Sorun şu ki eşim hala işsiz ve çok ciddi bunalıma girdi.
Bir yandan ona kızıyorum, erkek olarak iki senedir işsiz oturuyor, yeterince çabalasa iş bulur deyip ona karşı öfke duyuyorum. Öte yandan taksi şoförlüğü için bile konuştu ( becerebilir mi bilmiyorum) bende durakta tanidigi olan biriyle konustum, haber vereceğiz diyorlar ama dönüş olmuyor.
Eşim mühendis bu arada.
Bir yandan eşim gözüme aciz geliyor soğuyorum ondan, bir yandan onun için üzülüp destek olmaya çalışıyorum. Çok karışık duygular içindeyim.
Iki çocuğum var ve ben asgari ücretle çalışıyorum. Ev kira, evde zeytin yok, peynir yok, süt yok. Az once cocuklarin eline kuru ekmek verdim yesinler diye.
Kendimi o kadar yorulmuş hissediyorum ki. Eskiden ağlardım bol bol, artık aglayamiyorum da, bombosum sanki.
Bundan 5, 6 sene önce 2 evimiz, bir arsamız, 2 arabamız vardı. Eşim mühendislik şirketi kurdu, batti sirket. Hepsini kaybettik.
Sizce eşim yeterince cabalamadigi, beceriksiz olduğu için mi bu haldeyiz, yoksa gerçekten iş bulunamıyor mu artık?
Hiç saglikli düşünemiyorum.
Bir iş kurmuş batmis nasip ama toparlanmasi lazim çocuklar ekmekle beslenirken iş begenmemezlik yapmasin asgari ucretle calissin o da bir sürü universite mezunu bu sekilde...
Özel degilse aileleriniz yok mu en azindan aylik erzak et balik süt peynir yani torunları için bir seyler vermeliler.

Bir iş kurmuş batmis nasip ama toparlanmasi lazim çocuklar ekmekle beslenirken iş begenmemezlik yapmasin asgari ucretle calissin o da bir sürü universite mezunu bu sekilde...
Özel degilse aileleriniz yok mu en azindan aylik erzak et balik süt peynir yani torunları için bir seyler vermeliler.
Ya o konuyu yanlış ifade ettim sanirim. Tabiki çocuklar sürekli kuru ekmekle beslenmiyorlar. Tavuk, balık, et bunları hepsini yiyorlar Allah' a sukur. Ailelerimiz o konuda destek zaten. Ama onlarda bir yere kadar günü geliyor süt, günü geliyor kahvaltılık olmuyor evde. Hep bu tedirginlikle yasiyorum. Bugün evde birşey yoktu mesela, o yüzden bu kadar doluydum.

Aynen söylediğiniz gibi diyor o da. Deneyip sonuca ulaşamayınca çok hayal kirikligina ugruyormus.
Yurt dışı deniyoruz. Ingiltere denedi olmadi. Almanya'yi deneyecek martta.

Arap ülkelerini neden düşünmüyor hiç, sanırım oralara daha kolay gidebilir?

Hemen hemen ayni durumdayiz sizinle. Esimle ayni firmadaydik, satinalma muduruydu o, ben daha dusuk bir pozisyondaydim. Nisan ayinda calistigimiz firma battı, kapiya koydular herkesi. Ustelik 3.5 aylik hamileydim. Simdi bebegimiz 4 aylik oldu, esim hala is bulabilmis degil. Issizlik maaslarimiz ve tazminatlarimizla idare ediyoruz simdilik ama nereye kadar gider ben de bilmiyorum.
Allah hepimize bir cikis kapisi gostersin insallah.

Sizi çok çok iyi anlıyorum. Yakın zamanlarda ben de bu minvalde konu açmıştım hatta.. Ben şu adı batasıca özel okulda çalışıyordum. 4 ay boyunca maaş alamadığım için işten ayrıldım, eşim de freelance çalışıyor ve bazen çok bereketsiz bir döneme girebiliyor. Çok çok zor. Bizim çocuğumuz yok bu yüzden sizin durumunuz kesinlikle çok çok daha zordur eminim. Ama şunu söylemek istiyorum, ülkenin hali genel olarak böyle. İllaki bir kapı açılacaktır. Ama bunun için biraz daha pozitif ve inançlı olmalısınız. Böyle süreçlerde ilişkiler çok yara alıyor. Bizim de birbirimize tahammülümüz kalmamış, sudan sebeplerle tartışır olmuştuk. Asıl böyle zamanlara birbirimize daha çok kenetlenip birbirimize umut aşılamamız gerektiğini fark ettik sonradan. Ben yıkılıp düştüğümde ağladığımda eşim bana sarıldı, o yenilip umutsuzluğa kapılıp yatak döşek yattığında ben onu neşelendirmek için kırk takla attım. Lütfen eşinize destek olun. Allaha şükür hepinizin sağlığı yerinde. Bol bol dua edin, inşallah çok güzel kapılar açılır.

Erkeğin en önemli olması gereken özelliği insanlarla dialoğu geniş, çevre edinmesi bu yaşadığımız çağda olmazsa olmazı hep insanlarla iletişim içinde olmak zorunda bunu beceren aç kalmaz, bu her meslek sahibi için geçerli

Rahatlığa alışmış olabilir mi acaba? İşten çıkma durumum var, şirket kapanabilirmiş falan deyin bakalım bi, daha çok iş arayacak mı.

Alakasız ama zamanında birinin bedduasını mı aldı acaba hakkına mı girdi.. bu kadar kismetsizlik.. inanırım böyle şeylere.. iki yakan bir araya gelmesin bi lokma ekmek bulama diye ah mı aldı acaba

Alakasız ama zamanında birinin bedduasını mı aldı acaba hakkına mı girdi.. bu kadar kismetsizlik.. inanırım böyle şeylere.. iki yakan bir araya gelmesin bi lokma ekmek bulama diye ah mı aldı acaba
Farklı bir bakış açısı ve ben böyle şeylere çok inanırım. Doğru diyorsunuz.
Var mı acaba bilgisi konu sahibinin eşi çalışırken birinin hakkına mi girdi ? Birinin isten çıkmasına falan mi sebep oldu ?
Çünkü eski işyerimde 1 kadını resmen delirtip kavga cikarttirip isten ayrılmasını sağlayan bir kadın ve bir adam vardı.
Onlarda huzur bulamadılar bir türlü ve kısa bir süre sonra adam olan kendi istifa etti,kadın da isten kovuldu aniden.
Adami bilmiyorum ama kadın 1 seneden fazla iş bulamadı. En son 1 yere girdi oradan da hemen çıkti. Ben hep o kadını bilerek sınır krizi gecirttirip isten ayrılmasına sebep oldukları için oldugunu düşündüm. Ve o kadın hemen 1 hafta sonra iş buldu. Boşanmış çocuklu bir kadındı. Ahini aldılar resmen.

Back
X