- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Bizi ayak bağı olarak görüyor çünkü.Çocukları ile vakit geçirmekten kaçanları hiç anlamıyorum
Siz de gidin ailenizin yanında kalın? Yanınızda olmayan kocanın ailesiyle kalmanın anlamı ne? O evden çıktığı gibi annenize kardeşlerimize kendi akrabalarına gidin.Selamunaleykum hanımlar. İsyanlardayım çünkü eşim bizimle birlikte bir şey yapmak istemiyor. Ne gezmek ne dolaşmak ne eğlenmek.... Sonunda net bir şekilde anladım.
Eşimin izni olduğu için bir kaç günlüğüne anne babasını, akrabalarını ( benimkiler de aynı şehirde ama eşimin anne babasının yanında kalıyoruz ) ziyâret etmeye geldik. Beni bırakıp abisiyle bir yerlere gitti bir kaç kere. Eltiler, ben ve 7 tane çocuk kafam şişti. Ben de güzelce " evde sıkıldım çocuklar çok bunalttı beni. Biraz çıkıp dolaşalım. " dedim. Tamam dedi. Benim amacım büyük kızımı babaannesine bırakıp bebek olduğu için küçüğü yanıma almaktı. Güya dolaşma planı yapıyor beyefendi "mahalleyi iki tur atar döneriz". Daha neler dedim.
Sonra sabah eltime" biz reyman ile çocukları alıp dolaşmaya çıkacağız. Sen hazırla "Ben şok oldum resmen. 5 tane çocuk!!!!! Eltim de o kadar çocukla tek başına uğraşamazsın ben de geleyim dedi. Neyse o an bir şey demedim. Yalnız kalınca neden böyle bir şey yaptığını sordum. Ne var ki bunda dedi. surat astım haliyle. Zorla beni konuşturmaya çalışıyor. Anlamayan biriyle konuşmak istemiyorum dedim.
" Ben kesinlikle onların gelmesine bir şey demiyorum senin zihniyetin sorunlu. Kardeşin eşini çocuklarını gezdirmiyor diye güya onları gezdirmek istiyorsun. Acaba sen bizimle o kadar ilgileniyor musun? Bir yere gitsek burnumuzdan getiriyorsun. Sokağın ortasında hem bana hem çocuklara bağırıyorsun. Senin amacın bizimle vakit geçirmemek. Benimle gezmek istemeyen adamla ben hiç gezmek istemiyorum. Elti yanlış anlar diye geliyorum. Bundan sonra da canım sıkılırsa alır kızlarımı dolaşırım. " dedim. Tamam gitmiyoruz benim isim çıktı deyip abisinin yanına gitti. Eltim de şaşırdı tabi.
" gelmezse gelmesin biz çocukları götürürüz" dedim. Gittik piknik yaptık çok da güzel vakit geçirdik. O benim evde kalıp aglayacagimi zannetti. Şimdi konuşmuyorum yüzüne de bakmıyorum. Bundan sonra da canım ne yapmak isterse onu umursamadan istediğimi yapacağım. Beyefendinin keyfini bekle bekle ömrüm çürüdü.
Yaaa bir insan neden karısı ve çocuklarıyla vakit geçirmek istemez?
Annem babam vefat etti. Ablam ve üvey anne ,onun çocukları var burda. Ablam sınavım var ben seni ararım kibarca gelme dedi yani. Üvey anne çalışıyor zaten giderim ama kalmam. Biraz karışık yani.Siz de gidin ailenizin yanında kalın? Yanınızda olmayan kocanın ailesiyle kalmanın anlamı ne? O evden çıktığı gibi annenize kardeşlerimize kendi akrabalarına gidin.
Evett kesinlikle çok haklısın, ama karşındaki o düşüncede değilmiş, ozaman boşver onu kendin takıl, hiçte onun lütuf etmesini bekleme , beyfendi arkadaşları için koşa koşa giderAcizlikle ne alakası var? Evli kadınlar kocaları ile gezip tozmak istediği için aciz mi oluyor? Ben de eşimle kaliteli vakit geçirmek istiyorum. Çıkalım gezelim, tiaytroya sinemaya gidelim, ailecek piknik yapalım, bir yerde oturup karşılıklı kahve içelim.... bunları istemek suç mu? Biz sadece evi temizlemek için mi evlendik? Bilsem böyle olacağını evlenmez tek başıma yaşardım hayatımı.
Anladım canım tabii ki durum değişir o zaman.aslinda ben de farklı değilim.bulundugum şehirde bir tek ablam var.o da dr.aradigimiz.ablaya ulasilamiyor haftasonu disinda:) ben çalışmıyorum işi bıraktım 4 sene önce uzun hikaye...benim eşim de ev kuşu ....yani beraber bir yere gitsek bile yemek yiyip dönüyoruz:)AVM den başka yere gitmeyiz.memleketlerimiz turistik yerler...arkadaslarim benden çok gezmistir.umudu kestim ben de..seni çok iyi anlıyorum.insallah eltin çok iyidir.valla evde durmayinAnnem babam vefat etti. Ablam ve üvey anne ,onun çocukları var burda. Ablam sınavım var ben seni ararım kibarca gelme dedi yani. Üvey anne çalışıyor zaten giderim ama kalmam. Biraz karışık yani.
Kesinlikle suç degil.aynen aslında bilinse evlenilmez.surpriz yumurta gibi çıkıyorlar.hic de ağızlık değil.gezio tozmayacaksam onla...ne gereği varAcizlikle ne alakası var? Evli kadınlar kocaları ile gezip tozmak istediği için aciz mi oluyor? Ben de eşimle kaliteli vakit geçirmek istiyorum. Çıkalım gezelim, tiaytroya sinemaya gidelim, ailecek piknik yapalım, bir yerde oturup karşılıklı kahve içelim.... bunları istemek suç mu? Biz sadece evi temizlemek için mi evlendik? Bilsem böyle olacağını evlenmez tek başıma yaşardım hayatımı.
Ben tamamen sana hak verdim zaten katiliyorum sana cnm bendekide seninkine benzer iste. Mesela ailelerle birilerle bi yere gidip gelmeyi de gezmeden sayar oysa ben basbasa da.gitmek isterim . Soyleyince evdede basbasayiz zaten yada.gittik ya iste filan der anlayamaz basbasa disarda da vakit gecirmekten duydufum mutlulugu kendi duymuyor demekki diye dusunuyorum ben de. Simdi eskiye gore bi nebze daha iyi bu konularda oyle gecinip gidiyoruz isteEşimin işi beynen yorucu zaten ben anlayış gösteriyorum. Zihniyeti ters. Birlikte güzel vakit geçirme anlayışımız farklı. Istanbul gibi bir yerde sadece mahallede iki tur atmak birlikte vakit geçirmek mi? Tepki gösterince de daha ne istiyorsun diyor.
Çocuklarınız kaç yaşında benimkiler küçükken bende öyleydim gerçi oğlum hala sıkıntı çıkarıyor ama öyle çocuklar görüyorum ki anne babasının elinden tutuyor hiç sesi çıkmıyor benim oğlum ordan oraya koşturur bizi de peşinde yorar hiçbişeyden zevk alamıyoruz yeni yeni alışıyor o da bir nebze. Yani böyle durumlarda bende istemiyordum çocuklarla gezmeyi. Sizinkilerde öyle mi. Gerçi ben evcimenim dört kişilik ailemizde oturup hep birlikte Abdülhamit i izlemek benim için herşeye değerKonu da belirttim benim abisi ile vakit geçirmesine bir şey dediğim yok.
Genel olarak böyle. Kendi evimizde de dışarı çıkmak istediğim de dünyanın bahanesini uydurur, çok ısrar edersem sen git bir iki tur at gel der. Iki çocuğumuz var diye dışarı çıkmak istemeyen adam 5 çocukla dışarı çıkmak istiyor. Ben bizi istemediğini anladım artık.
Kizim 5 yaşında diğer kızım aylık. Yani arabada kendi halinde duruyor.Çocuklarınız kaç yaşında benimkiler küçükken bende öyleydim gerçi oğlum hala sıkıntı çıkarıyor ama öyle çocuklar görüyorum ki anne babasının elinden tutuyor hiç sesi çıkmıyor benim oğlum ordan oraya koşturur bizi de peşinde yorar hiçbişeyden zevk alamıyoruz yeni yeni alışıyor o da bir nebze. Yani böyle durumlarda bende istemiyordum çocuklarla gezmeyi. Sizinkilerde öyle mi. Gerçi ben evcimenim dört kişilik ailemizde oturup hep birlikte Abdülhamit i izlemek benim için herşeye değer
Ben de visnerecelinjn konusunu okuyordum sen mesaj yazdin.Visnereceli24 bu konuyu okudunuz mu? Sizin konunuz bana bu konuyu hatırlattı maalesef.
Okudum bu konuyu ben bu durumun nisanli versiyonuyum sanirimVisnereceli24 bu konuyu okudunuz mu? Sizin konunuz bana bu konuyu hatırlattı maalesef.
Ben de visnerecelinjn konusunu okuyordum sen mesaj yazdin.
Biz nişanlıyken böyle değildik. Özellikle büyük kızım doğduktan sonra böyle oldu.Okudum bu konuyu ben bu durumun nisanli versiyonuyum sanirim
Ya o konu sizin konunun fragmanı gibi olmuş maalesef.
Sizin eşiniz nişanlıyken nasıldı?
Biz nişanlıyken böyle değildik. Özellikle büyük kızım doğduktan sonra böyle oldu.
Okudum bu konuyu ben bu durumun nisanli versiyonuyum sanirim
Çocuklarla gezmek de istemez. Çocukları birine emanet etmek de istemez.Evlenince çocuk sorumluluğu vs daha da kötü oluyor demek.
Kadın kocası ile vakit geçirmek istiyor mesele bu. Bakıcı aramıyorİyi işte çözümü bulmuşsun, kocan senin bakıcın değil! Senin seni gezdirecek birine ihtiyacınmı var ? Sen kendin acizmisin? Boşveeer gelmezse gelmesin paşa, sen keyfine bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?