İşyeri Değişikliği

Cimer bimer bunlar bizim icin var. Tekrar yaz Cimere dicemde. Sen işine bak.

Ne güzel Türkiye'nin en iyi üniversitesindeyim diyorsunuz bence okulunuzda kalın. Bölüm başkanının böyle korkutmasının sebebi okulda hakkını arayan birilerinin olmasını istememesi bence. Yaptığınız şikayet sizce size mi kara leke yoksa şikayet ettiğiniz kişiye mi?

Büyük ihtimalle siz şikayet edince tez hocanıza haber gitti. O da gidip bölüm başkanına gitti ve sizinle konuşup sizi göndermesini istedi. Bu abartılı tehditlerin sebebi bu. Eğer şikayet ettiğiniz hoca sevilmeyen biriyse onu sevmeyenler hemen olmasa da belli bir süre geçince size yaklaşacaktır diye düşünüyorum.

Dersinden kimsenin geçemediği bir hocayı şikayet etmişlerdi. Herkes hocanın yanında oldu. Şikayet edeni kınadılar. Hoca gelip kükredi hepinize kan kusturacağım diye ve sonra hepimiz dersten geçtik. Dışarıdan asarım, keserim diye bir havaları var ama kimse bu şekilde şikayet edilip uyarılmak istemiyor.

Bence okulunuzda kalın ama en iyi kararı siz kendiniz verirsiniz.

merhaba sanırım akademide yenisiniz. Cimere sikayet ederek tecrubesizliğinizi gostermıssiniz bıraz. cımer sıkayetlerı ben akademıde ıken sıkayetcının adı gorunerek gelıyordu sıkayet edılen kısıye ve sanırım bolum ve dekanlıktan hocaya aktarılıyor. cımerden sıkayet almak buyuk olay bır bolum ıcın ve herkes bunu duyuyor uzgunum. Ayrıca bır devlet kurumundasınız sıkayet edeceksenız ya da bır sorununuz varsa sıralamayı asarsanız kımse tarafından sevılmezsınız. cunku sız sorununuzu ılk olarak bolum baskanına anlatmalıydınız o cozmezse dekanlık sonrası rektorluk ve en son cımer. sız suan butun sıraladıgım makamları yok sayarak en ust bırıme sıkayet etmıssınız.

akademıde ar gor olarak calısan ınsanların yarısından fazlası bu tarz sıkıntılar ıcınde kımısı ıstedıgı hocayla calısamıyor kımısı ıstedıgı konuyu bır sekılde anlasmazlıkla yada mobbıngle yuz yuze kalıyorsunuz. kadronuz 50d mı 33a mı once onunla baslayalım.yuksek lısanstan mezun oldugunuza gore doktora ıcın halı hazırda bır planınız olmalı. aklınızda bır hoca var mı gorusup anlastıgınız? eger bu hoca sızı okulda ıstedıgını ve ogrencısı olacagınızı bolum baskanına belırtırse bence sorun buyuk olasılıkla cozulur.

bence yanlış yapmışsınız. böyle durumlarda o bölümdeki en yetkili kişiyle konuşmak daha iyi olurdu kol kırılır yen içinde kalır hesabı. cimer işin içine girince toplu soruşturmaya girdiler belki de bir de siz şu an arkadan vuran pozisyonundasınız size güvenmeleri mümkün değil. insanlara hak veriyorum açıkçası benim en dikkat ettiğüm şeydir bu insanlarda.

ben olsam başka bir üniversiteye geçerdim. yoksa iyice burnunuzdan getirirler bu sefer başka üniye de geçemezsiniz.

ben olsam geçer karşılarına özür dilerdim ne olur ne olmaz takmasınlar diye. hocam belki yanlış bir karardı şikayetimi çekmek istedim ama sistemde yapamadım böyle kırgın olalım istemezdim gönül konmuş olmayalım yine de üstümde emeğiniz var derdim. bunu demek seni küçültmez aksine yüceltir ileride ne olacağı belli olmaz belki yine birlikte çalışırsınız bakacak yüzün olsun derim ben.

Hem şikayet edip hemde aynı üniversitede kalmak komik olur.
Başka üniversiteye geçmeniz en doğrusu.

33alıyım kadro sorunum yok başka üniversiteye geçebilirim gibi

Evet sorun da o zaten niye gidip bizi cumhurbaşkanlığına şikayet ediyorsun oldu olay

Zaten gorevlendirmeniz yazildiginda gecmek zorunda kalacaksiniz, gecmek istiyormusunuz? Siz ne yapmak istiyorsunuz peki?
Kalmak istiyordum okulumu seviyordym ama geçmek zorundayım gibi başka üniversiteye çünkü istenmiyorum
Kalırsam muhtemelen kötü davranışlara maruz kalacağım geçmem gerek...

Size yazmistim sanirim ben son duzeltmemi beni 1 ay bekletip tezimi verecegim gunden 24 saatten az bir zaman kala verip 'bunlari yapmazsan ya uzatma alirsin ya kalirsin' deyip beni cok zor durumda birakan master danismanimdan kacip yurtdisina geldim :) Turkiye'de doktora yapmaya kalksam alaninda cok taninan bir isim, her yerde baglantisi var, cok zor durumda birakirdi beni eminim.

Sizin durumda hiyerarsiyi astiginiz icin sorun cikmis diye dusunuyorum. Ben su an bulundugum ulkede de sorunlar yasiyorum ama danismanim sorun yasadiklarini once bana anlatirsan takdir ederim, beni asip ust kurumlara anlatirsan sana bakis acim degisir diye vurguluyor. Bu durumda yerinizde olsam universite degistirirdim.

Ylsy ile mi gittiniz?
Ona başvurmuştum ancak sözlüde elendim çalışıyorsun zaten dediler sözlüde

Evet bu arada hiyerarşiyi aşmam sorun kabul edilmiş...

Of of çok zor geliyor şehir değiştirip başka bir okula gitmek
ama gideceğim mecburum herkes git diyor...

Merhaba hala şartlar aynıysa ben de kendi girdiğim yılda o en iyi üniversitede mimarlık okudum.
İnanın kelimelerle anlatılamaz, orada mı okudunuz bilmiyorum ama bahsettiğimiz yerde hep bi birbirini kollama vardı zaten ben hiç şaşırmadım

Bende üniversitede çalışıyordum bebeğim olunca istifa ettim
Bence okul değiştirme
Her ünide hocalar arasında gruplaşma vardır
Bölüm başkanı sanırım danışmanınla aynı görüşte olanlardan
Doktora için karşıt geuptan bir hoca ile başlarsan çok sorun yaşamazsın
Unutulur gider
Ne haltlar dönüyorda max 1 yıl konuşuluyor
Bunun için yer değiştirme

Hocalar birbirini kolluyor ayrıca şu an bir görüş üzere mimlendim maalesef ya halbuki o kadar politikadan uzak bir insanım ki normalde... Bölüm başkanının demesine göre şu an o okulu cumhurbaşkanına şikayet etmiş oldum of hiç öyle bir niyetim yoktu ya hiç hem de

Konuşulqcağını pek sanmıyorum uzun süre ama zaten insanları sınıflandırmayı ve ayırmayı seviyorlar o yüzden sevilmeyen kötü davranılan olacağım kesin :/ ama tüm düzenm alt üst olacak çünkü ben bir de bu sene evlenmeyi düşünüyordum ... Haftaya sevgilmin annesiyle tanışacağız ((

Dediğim gibş ben olsam değiştirmezdim
Danışmanın seni okulda istemiyor kendşnce cezalandıracak ama kendisi arka planda kalacak
Bölüm başkanına rica etmiştir oda abartarak aba altından sopa göstererek seni sindirmeye çalışmış

Canım geçmiş olsun, birisi sana böyle yap diye akıl mı verdi yoksa kendin mi düşündün bunu? Birisi sana akıl verdiyse bu CİMER işini Allah aşkına onunla iletişimini falan kes, hayatının hatasını yaptırtmış sana. Kendi sorumluluğunda verdiğin bir karar yine bir derece de başkasının fikriyse yani... bilemiyorum.

Bölüm başkanı, dekan ya da rektörle görüşmeden direkt CİMER'e şikayet ettiysen bu hoş karşılanmaz elbette, bunlara dilekçe yazarak olumsuz geri dönüşleri de ekleyip öyle CİMER'e şikayet etmeliydin. Bu biraz ispiyonculuk gibi duruyor maalesef. Ben sürekli mobbinge maruz kalmaktansa okulumu değiştirmeyi tercih ederdim. Yapacak bir şey yok, ne kadar iyi bir okul olsa da kötü muameleye maruz kaldığın bir yerde çalışmak seni mutsuz edecek zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…