- 3 Aralık 2018
- 418
- 353
- 18
- 39
- Konu Sahibi NeuroCathy
-
Cimer bimer bunlar bizim icin var. Tekrar yaz Cimere dicemde. Sen işine bak.Merhaba arkadaşlar,
Ben bir üniversitede araştırma görevlisiyim. Yüksek lisans tez danışmanımla epey sıkıntılı zaman geçirmiştim hatta buraya konu açmıştım. Hatırlayanlar bilenler muhakkak olacaktır. Neyse bir şekilde tezi geçtim sonunda..
Ancak bu süreçte ben çok ağladığım üzüldüğüm bir gün gözyaşları içinde cimere hocamı şikayet eden bir yazı yazmıştım. Sonrasında geri alma talebinde bulundum bu sefer hiç tezi geçemem kesin diye ancak almamışlar. Ha tezi geçtim o ayrı ancak bugün bölüm başkanı benimle bir konuşma yaptı odasına çekip... Dediği o ki başka bir üniversitede devam etmeliymişim okuldaki tüm hocalar cimer olayını biliyormuş görevlendirme kağıdını imzalıyorum ama sana önerim başka bir üniversitede devam etmen gibi ısrarla bunu söyledi yani kısacası artık bulunduğum üniversitede istenmiyorum anladığım o ki.. Başka bir üniversiteye gitme şansım var ancak seviyordum ben okulumuŞimdi hocalar biliyor dedi alttan alta beni tehdit mi etti yoksa hocalar seni sevmiyor artık doktorada zorlanırsın mı demek istedi anlamadım yani...
Kafa karışıklığı ve üzüntülerin tam ortasındayım... Sizce ne yapmam lazım başka üniversiteye mi geçmem lazım yoksa dimdik ayakta durup işime mi bakmalıyım...
Burada doktora okurken de bana sıkıntı çıkarırlar mı özellikle bu sebepten bilemiyorum doğrusu..
33alıyım kadro sorunum yok başka üniversiteye geçebilirim gibimerhaba sanırım akademide yenisiniz. Cimere sikayet ederek tecrubesizliğinizi gostermıssiniz bıraz. cımer sıkayetlerı ben akademıde ıken sıkayetcının adı gorunerek gelıyordu sıkayet edılen kısıye ve sanırım bolum ve dekanlıktan hocaya aktarılıyor. cımerden sıkayet almak buyuk olay bır bolum ıcın ve herkes bunu duyuyor uzgunum. Ayrıca bır devlet kurumundasınız sıkayet edeceksenız ya da bır sorununuz varsa sıralamayı asarsanız kımse tarafından sevılmezsınız. cunku sız sorununuzu ılk olarak bolum baskanına anlatmalıydınız o cozmezse dekanlık sonrası rektorluk ve en son cımer. sız suan butun sıraladıgım makamları yok sayarak en ust bırıme sıkayet etmıssınız.
akademıde ar gor olarak calısan ınsanların yarısından fazlası bu tarz sıkıntılar ıcınde kımısı ıstedıgı hocayla calısamıyor kımısı ıstedıgı konuyu bır sekılde anlasmazlıkla yada mobbıngle yuz yuze kalıyorsunuz. kadronuz 50d mı 33a mı once onunla baslayalım.yuksek lısanstan mezun oldugunuza gore doktora ıcın halı hazırda bır planınız olmalı. aklınızda bır hoca var mı gorusup anlastıgınız? eger bu hoca sızı okulda ıstedıgını ve ogrencısı olacagınızı bolum baskanına belırtırse bence sorun buyuk olasılıkla cozulur.
Evet sorun da o zaten niye gidip bizi cumhurbaşkanlığına şikayet ediyorsun oldu olaybence yanlış yapmışsınız. böyle durumlarda o bölümdeki en yetkili kişiyle konuşmak daha iyi olurdu kol kırılır yen içinde kalır hesabı. cimer işin içine girince toplu soruşturmaya girdiler belki de bir de siz şu an arkadan vuran pozisyonundasınız size güvenmeleri mümkün değil. insanlara hak veriyorum açıkçası benim en dikkat ettiğüm şeydir bu insanlarda.
ben olsam başka bir üniversiteye geçerdim. yoksa iyice burnunuzdan getirirler bu sefer başka üniye de geçemezsiniz.
ben olsam geçer karşılarına özür dilerdim ne olur ne olmaz takmasınlar diye. hocam belki yanlış bir karardı şikayetimi çekmek istedim ama sistemde yapamadım böyle kırgın olalım istemezdim gönül konmuş olmayalım yine de üstümde emeğiniz var derdim. bunu demek seni küçültmez aksine yüceltir ileride ne olacağı belli olmaz belki yine birlikte çalışırsınız bakacak yüzün olsun derim ben.
Zaten gorevlendirmeniz yazildiginda gecmek zorunda kalacaksiniz, gecmek istiyormusunuz? Siz ne yapmak istiyorsunuz peki?33alıyım kadro sorunum yok başka üniversiteye geçebilirim gibi
Kalmak istiyordum okulumu seviyordym ama geçmek zorundayım gibi başka üniversiteye çünkü istenmiyorumZaten gorevlendirmeniz yazildiginda gecmek zorunda kalacaksiniz, gecmek istiyormusunuz? Siz ne yapmak istiyorsunuz peki?
Ylsy ile mi gittiniz?Size yazmistim sanirim ben son duzeltmemi beni 1 ay bekletip tezimi verecegim gunden 24 saatten az bir zaman kala verip 'bunlari yapmazsan ya uzatma alirsin ya kalirsin' deyip beni cok zor durumda birakan master danismanimdan kacip yurtdisina geldim :) Turkiye'de doktora yapmaya kalksam alaninda cok taninan bir isim, her yerde baglantisi var, cok zor durumda birakirdi beni eminim.
Sizin durumda hiyerarsiyi astiginiz icin sorun cikmis diye dusunuyorum. Ben su an bulundugum ulkede de sorunlar yasiyorum ama danismanim sorun yasadiklarini once bana anlatirsan takdir ederim, beni asip ust kurumlara anlatirsan sana bakis acim degisir diye vurguluyor. Bu durumda yerinizde olsam universite degistirirdim.
Ylsy ile mi gittiniz?
Ona başvurmuştum ancak sözlüde elendim çalışıyorsun zaten dediler sözlüde
Hocalar birbirini kolluyor ayrıca şu an bir görüş üzere mimlendim maalesef yaMerhaba hala şartlar aynıysa ben de kendi girdiğim yılda o en iyi üniversitede mimarlık okudum.
İnanın kelimelerle anlatılamaz, orada mı okudunuz bilmiyorum ama bahsettiğimiz yerde hep bi birbirini kollama vardı zaten ben hiç şaşırmadım
Konuşulqcağını pek sanmıyorum uzun süre ama zaten insanları sınıflandırmayı ve ayırmayı seviyorlar o yüzden sevilmeyen kötü davranılan olacağım kesin :/ ama tüm düzenm alt üst olacak çünkü ben bir de bu sene evlenmeyi düşünüyordum ... Haftaya sevgilmin annesiyle tanışacağızBende üniversitede çalışıyordum bebeğim olunca istifa ettim
Bence okul değiştirme
Her ünide hocalar arasında gruplaşma vardır
Bölüm başkanı sanırım danışmanınla aynı görüşte olanlardan
Doktora için karşıt geuptan bir hoca ile başlarsan çok sorun yaşamazsın
Unutulur gider
Ne haltlar dönüyorda max 1 yıl konuşuluyor
Bunun için yer değiştirme
Dediğim gibş ben olsam değiştirmezdimKonuşulqcağını pek sanmıyorum uzun süre ama zaten insanları sınıflandırmayı ve ayırmayı seviyorlar o yüzden sevilmeyen kötü davranılan olacağım kesin :/ ama tüm düzenm alt üst olacak çünkü ben bir de bu sene evlenmeyi düşünüyordum ... Haftaya sevgilmin annesiyle tanışacağız((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?