Isyeri sikayeti

Evet pat pat kullaniyordum.
Hallettik hepsini
Benim de kardeşim bilişim sektöründe çalışıyor yazılım alanında vs evde çalışması gereken konular oluyor falan mesela hızlı klavye kullanıyor klaveyeden pat pat diye sesler çıkarır bazen yada fareden :) o geldi aklıma şimdi.

Ben de klavyeyi çatır çutur kullanıyorum. Elinizin ağırlığıyla alakalı bir şey. Değiştirmek kolay değil. Onun yerine daha az ses çıkaran klavyeler var. Mesela laptop klavyesi gibi tuş yüksekliği az olanlar diğerlerine göre daha az ses çıkarıyor. Malzeme de çok farkediyor. Gidin bir bakın modellere derim. Hem çok pahalı da olmuyorlar.

Benimki artik
açık ofisin ne yazıkkı cilveleri bunlar
açık ofisin ne yazıkkı cilveleri bunlar
Cilvesini sevdigimin

Aynı şekilde açık ofisteyiz. Kalabalik olunca mutlaka herkesin şikayet edilesi bir davranışı oluyor. Biz genelde iyi anlaşan bir ekip olarak aramızda rica ederek anlaşıyoruz. Sesten cok rahatsız olanlar kulaklık takıyor. Çözemediğimiz tek sorun oldu, rahatsız olan arkadaşlar odada söylemesine rağmen diğerleri çoğunluk olduğu için umursamadilar, sakaya vurdular. Sonunda iş yıl sonu görüşmelerinde müdüre gitti. Müdür olaya el koydu ve şu an herkes mutlu :)
Belli de kişisel olarak sizinle sıkıntı yaşamak istemedikleri için yoneticinize gitmişlerdir. Ofistekiler için ciddi bir sıkıntıysa (biz anlatıldığı kadarını biliyoruz) yöneticinin çalışma ortamı düzeni için duruma el koymasi bence normal.

Esas hatayı amiriniz yapmış. Şikayete gelene, ilk önce, size bunu açık ve net olarak anlatıp anlatmadığını, anlatmadıysa neden anlatmamayı ve direkt kendisine gelmeyi tercih ettiğini sormalı, o kişiyi önce sizinle konuşmak yönünde cesaretlendirmeli, sizinle konuşmaya yönlendirmeliydi. Halbuki şimdi böyle davranarak, orayı sorumluluk sahibi yetişkin insanların birbirleriyle meselelerini halledebileceği ve böylece uyumun sağlandığı bir yer olmaktan çıkarıp, ilkokula döndürmenin temelini atmış oldu. Kendisine hayırlı olsun. Amir olmak ile yönetici olabilmek arasındaki farklar işte bunlar. Benim tavsiyem, siz bu saatten sonra kimseyle, neden bana gelmedin önce, konusuna girmeyin artık. Davranışı amirden onay görmüş ve sonuç almış olan diğer taraf için pek bir şey ifade etmeyecektir bu. Doğrudan amire şikayet eden bariz çiğlik etmiş, ama amirin davranışı daha vahim bence :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…