• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işyeri sorunum

kusura bakmayın ilk yazımda devlet için gibi bi ibare kullanmışım o yüzden firma gibi algılamışsınız, kadrolu devlet memuruyum canım firma da çalışmıyorum ama malesef durumum bu

canım devlet memuruysan sıkıntı yok ben de kamuda çalışıyorum işleyişi biliyorum bence bi üst amirinle mutlaka konuş ama net ol bu kadar iş yükü benim verimimi ve adaptasyonumu düşürüyor de, sıkıntılarını açıkça dile getir. gerkirse şube değiştireceğini bile dile getirebilirsin özelde çalışıyor olsan bu kadar keskin konuşamazdın işten çıkarılma riskin olurdu ama kamudaysan ve 657 'li isen kimse seni işten çıkaramaz

sen çok çalışıyosun hakkını ödeyemem ayrılalım demişti patronum:9: :9::9::9: o aklıma geldi :52::52:
cok calısmakta iyi değil, mamafi enayi yerine koyuyorlar insanı,Allah kolaylık versin cancazimmmm :16::16:

kusura bakmayın ilk yazımda devlet için gibi bi ibare kullanmışım o yüzden firma gibi algılamışsınız, kadrolu devlet memuruyum canım firma da çalışmıyorum ama malesef durumum bu

ayrıca sakın ama sakın özele geçme özelde daha çok yıpranırsın, ben özelden kamuya geçtim. kamuda haftanın 7 günü çalışsam özeldeki 2 güne denk gelir öyle berbat bi ortamdı ki anlatamam. asla kamuyu bırakma.

çok hoşuma gitti yazınız aslında yapmam gereken bu , cuk oturur yani bu durumda ama malesef ben bunu hayatta yapamam. diyelim ki yaptım bizim başkan kalpten gider dünya tersine mi döndü ne oldu bu kıza diye

başlarda bende birşey yapmıyordum. baktım biri sürekli geziyor iş yapmıyor, yediremedim kendime. ilk yaptığımda müdürüm sadece yüzüme baktı, dondu kaldı:27:. çok büyük keyif verdi anlatamam. ilk önce konuştuk. birsürü şey söyledik ama fark etmedi. onu yapınca fark etti mi, yine etmedi. herseferinde işleri alıp masasına bırakmaya devam ettik:52:.

yapman gerekiyor... ilerde sırf bu nedenden dolayı hasta olursun... ben ve diğer arkadaş sürekli baş dönmesi yaşamaya başlamıştık. zaten iş yoğun, birde üstüne adaletsizlik eklenince sağlığımızdan oluyorduk....

not: başka başka sebeplerden dolayı, oradan ayrılmak zorunda kaldım.

canım devlet memuruysan sıkıntı yok ben de kamuda çalışıyorum işleyişi biliyorum bence bi üst amirinle mutlaka konuş ama net ol bu kadar iş yükü benim verimimi ve adaptasyonumu düşürüyor de, sıkıntılarını açıkça dile getir. gerkirse şube değiştireceğini bile dile getirebilirsin özelde çalışıyor olsan bu kadar keskin konuşamazdın işten çıkarılma riskin olurdu ama kamudaysan ve 657 'li isen kimse seni işten çıkaramaz

evet canım 657 liyim ama işten çıkarılmakdan değilde sanki işten kaçıyormuşum gibi algılanmaktan çekiniyordum biraz ama herkes beni haklı gördüğüne göre ciddi bi konuşma yapmanın vakti geldi

sen çok çalışıyosun hakkını ödeyemem ayrılalım demişti patronum:9: :9::9::9: o aklıma geldi :52::52:
cok calısmakta iyi değil, mamafi enayi yerine koyuyorlar insanı,Allah kolaylık versin cancazimmmm :16::16:

aynen öyle çok haklısınız, bildiğin enayi gibi çalışıyorum

evet canım 657 liyim ama işten çıkarılmakdan değilde sanki işten kaçıyormuşum gibi algılanmaktan çekiniyordum biraz ama herkes beni haklı gördüğüne göre ciddi bi konuşma yapmanın vakti geldi

bu kadar titiz çalışan biri emin ol işten kaçıyor gibi görünmez hatta ses çıkarmazsan kendini ezdiriyor gibi görülürsün ama tepki gösterdiğinde emin ol daha sağlam ve güçlü görürler seni. konuşurken sakin ol ama agresif davranma sakince sıkıntını dile getir ve övgü sözcüklerinin etkisinde kalma.

ayrıca sakın ama sakın özele geçme özelde daha çok yıpranırsın, ben özelden kamuya geçtim. kamuda haftanın 7 günü çalışsam özeldeki 2 güne denk gelir öyle berbat bi ortamdı ki anlatamam. asla kamuyu bırakma.

ben de 3 sene özeldeydim ama inan bnm yoğunluğum şu anda aynı ,burda bi de üstüne moralim bozuluyor oturan insanlar görünce, orda herkes çalışıyordu..bu işi özele yapsam daha fazla kazanırım aslında ama bilemiyorum şimdilik sadece düşünme aşamasında

aynen öyle çok haklısınız, bildiğin enayi gibi çalışıyorum

değiştirme şansın varsa değiştir.. :24:
olmadı bırak canım sen bilirsin ..
:36:
haksızlığa gelemiyorum çalışmıyorum .. :52:
evimde paroliçeyim evde çalışıyorum .. :32:

başlarda bende birşey yapmıyordum. baktım biri sürekli geziyor iş yapmıyor, yediremedim kendime. ilk yaptığımda müdürüm sadece yüzüme baktı, dondu kaldı:27:. çok büyük keyif verdi anlatamam. ilk önce konuştuk. birsürü şey söyledik ama fark etmedi. onu yapınca fark etti mi, yine etmedi. herseferinde işleri alıp masasına bırakmaya devam ettik:52:.

yapman gerekiyor... ilerde sırf bu nedenden dolayı hasta olursun... ben ve diğer arkadaş sürekli baş dönmesi yaşamaya başlamıştık. zaten iş yoğun, birde üstüne adaletsizlik eklenince sağlığımızdan oluyorduk....

not: başka başka sebeplerden dolayı, oradan ayrılmak zorunda kaldım.

ayyy şunu yapabilsem kuş gibi hafiflerim inan, ben de toplamda 5 yıldır çalışıyorum daha bunu yapacak kıvama gelemedim, ilerde belki

bu kadar titiz çalışan biri emin ol işten kaçıyor gibi görünmez hatta ses çıkarmazsan kendini ezdiriyor gibi görülürsün ama tepki gösterdiğinde emin ol daha sağlam ve güçlü görürler seni. konuşurken sakin ol ama agresif davranma sakince sıkıntını dile getir ve övgü sözcüklerinin etkisinde kalma.

az önce bi işle ilgili odasına çağırdı ben de konuşmak istiyordum dedim öğleden sonra dedi, konuşacağım bakalım, ama gerçekten bizim yöneticiler resmen işin kurdu olmuş derler ya öyle,

laf arasında dedim ki öğlende mecbur buradayım(bazı sorgular sistemi kilitlediğinden yoğunluğun olmadığı öğlen ya da gece çalışıyorum) biraz sitem eder gibi söyledim zamanında 4 gece dairede çalışmışlar bana onu anlatıyor öğlen arası ne ki der gibi

değiştirme şansın varsa değiştir.. :24:
olmadı bırak canım sen bilirsin ..
:36:
haksızlığa gelemiyorum çalışmıyorum .. :52:
evimde paroliçeyim evde çalışıyorum .. :32:

ohhhh aslında en temizi evinin patronu olmak, ama bnm bünye alışmış burayı bıraksam özele geçerim

Sürekli kod yazdığınıza göre sanırım bilgisayar yada yazılım müh.İş yükünüz dediğinize göre fazlaymış bunu en iyisi müdürünüzle konuşmanız sonuçta işlerin yoğunlugundan yanlış yazacagınız bir kod bütün sistemin çökmesine neden olur.Benim kardeşim de şuan lise son bilişim bölümünde okuyor oda sürekli kodlarla haşır neşir rüyasında bile kod yazıyor ve eğer bir kodu yanlış yazmayı bırak noktasını,virgülünü bile eksik koyarsan yazmış olduğun bütün sistem çöpe gider diyor.

ben de 3 sene özeldeydim ama inan bnm yoğunluğum şu anda aynı ,burda bi de üstüne moralim bozuluyor oturan insanlar görünce, orda herkes çalışıyordu..bu işi özele yapsam daha fazla kazanırım aslında ama bilemiyorum şimdilik sadece düşünme aşamasında

elbette kamuda iş yükü az değil benim de iş yüküm çok ama özeldeki ortamın bozukluğu, mesai saatlerinin belirsizliği, maaşını alıp alamayacağının bile belli olmaması, her an işten çıkarılma korkusu, ayrıca hastalanmaya bile hakkının olmayışı daha ağır geliyor bana. yoksa benim de işim özeldeki kadar yoğun ama özeldeki sıkıntıları gördükten sonra bu halime şükrediyorum.

az önce bi işle ilgili odasına çağırdı ben de konuşmak istiyordum dedim öğleden sonra dedi, konuşacağım bakalım, ama gerçekten bizim yöneticiler resmen işin kurdu olmuş derler ya öyle,

laf arasında dedim ki öğlende mecbur buradayım(bazı sorgular sistemi kilitlediğinden yoğunluğun olmadığı öğlen ya da gece çalışıyorum) biraz sitem eder gibi söyledim zamanında 4 gece dairede çalışmışlar bana onu anlatıyor öğlen arası ne ki der gibi

evet anlıyorum tipik deneyimli hareketleri.. sen yine de savun hakkını

Kızlar günaydın,

Çok canımı sıkan bi durum var ve farklı görüşlere ihtiyacım var.
Ben mühendisim ve bi kamu kurumunun teftişine iş yapıyorum, kısaca anlatmam gerekirse sorun olan bir konuda kod yazıyoruz (veri tabanında) diyebilirim her bir sorun için bir yazı geliyor ve bu yazılar hepimize "sırayla" dağıtılıyor. aynı işi yapan 10 kişiyiz. yorum yapabilmeniz açısından çok kabataslak anlattım işimi.

sorun şu çok uzun zamandır bu yazılar hiç adaletli dağıtılmıyor. Ben bi iş yaparken inanılmaz ince eleyip sık dokuyorum ve birçok kere kontrol ediyorum çünkü gerçekten yanlış bi şey yaparsam çok sıkıntı yaşayacağım riskli bi işim var. ben de bi de obsesyon var bu sebeple 40 kere kontrol ediyorum.

Ne zaman çok riskli karışık bi iş gelse kesin bende ayrıca bana haftada 10 yazı geliyorsa diğer kişilere 5 yazı geliyor. resmen yarış atı gibi oldum biri bitmeden yenisi geliyor ama diğer çalışma arkadaşlarıma bakıyorum öyle bir durum yok.

ben yapı olarak çok sesini çıkaran biri değilim o yüzden oturup yapıyorum ne gönderirlerse, çok çok bunaldığımda bi iki kere gidip konuştum sonuçta işlerin sırayla dağıtılması gerekiyor usul böyle. Bana dediği bu iş önemliydi sen dikkatli yapıyorsun , bu iş aceleydi hızlı yapıyorsun...yani sonuçta herkes yapıyor bnm ayrıca bi özelliğim yok resmen ağzıma bi parmak bal çalıp yolladı..öyle diyince ben de bişey diyemiyorum tabiii

en son dün odada kimseye yazı gelmedi sadece 1 kişiye 1 yazı geldi bana tammm 5 yazı...artık sinirim bozuldu öğlen aradı bile çalışıyorum, rüyamda kod yazar kıvama geldim. resmen son nokta oldu sinirden ağlayacaktım nerdeyse..

sizce ne yapmalıyım yine gidip aynı tarzda konuşsam aslansın kaplansın diyip yollayacak yine..

sizce haksız mıyım , siz olsanız ne yaparsınız?

okuyan ve yorum yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

bence mızmızlanılmamalı.. bende ısınızı sız daha ıyı yaptığınız ıcın sıze daha cok ygılma olduğu kanaatındeyım...
sadece zammmm ısteme gıbı hakkınız olduğunu düşünüyorum
benn ısveren olsam bana çokta ona az dıye bana gelen çalışanıma açıklama bıle yapmam . ancak bu adam size yapmış açıklama ... gayet onemsıyor ısverenınız sizi.. buna sevınmelısınız

Son düzenleme:
Bende sana benzer bir karakterim. Kamuda çalışıyorum. Yaptığım iş mükemmel olmalı, her konuda fikrim olmalı. Kurumda yapılan bir iş hakkında bilmiyorum demek mümkün değil benim için. Bu bir takıntı. Yanına bir de opsesyon ekle.. Her idarecinin hayalindeki devlet memuru..

Bu kanuda yapacak bir şey yok. Ben buyum.
Sen de değişemezsin.
Devletten özele de geçsen aynı şey olacak.

Yavaş yap, hata yap vs. diyen arkadaşlar olmuş. Ama bunlar hem etik değil hem de senin yapabileceğin şeyler değil.

Tavsiyem.. İşini en iyi şekilde yap. Ama mesai saatleri içinde. Molandan, öğle tatilinden, hafta sonundan vazgeçme. Acil diyecekleri işler asla bitmez. Bir de o çok acil denenlerin sadece 1/3 i gerçekten acildir. Başta biraz sıkıntı çekersin ama alışırsın.

ohhhh aslında en temizi evinin patronu olmak, ama bnm bünye alışmış burayı bıraksam özele geçerim

calısmak güzel hakkın yenilmedikce ..:36:
hakkında hayırlısı cnm hoscakall basarılar .. :3:

Sürekli kod yazdığınıza göre sanırım bilgisayar yada yazılım müh.İş yükünüz dediğinize göre fazlaymış bunu en iyisi müdürünüzle konuşmanız sonuçta işlerin yoğunlugundan yanlış yazacagınız bir kod bütün sistemin çökmesine neden olur.Benim kardeşim de şuan lise son bilişim bölümünde okuyor oda sürekli kodlarla haşır neşir rüyasında bile kod yazıyor ve eğer bir kodu yanlış yazmayı bırak noktasını,virgülünü bile eksik koyarsan yazmış olduğun bütün sistem çöpe gider diyor.

canım aslında endüstri mühendisiyim mezun olduktan sonra eğitimler fln derken kısmetimde bilişimde çalışmak varmış

elbette kamuda iş yükü az değil benim de iş yüküm çok ama özeldeki ortamın bozukluğu, mesai saatlerinin belirsizliği, maaşını alıp alamayacağının bile belli olmaması, her an işten çıkarılma korkusu, ayrıca hastalanmaya bile hakkının olmayışı daha ağır geliyor bana. yoksa benim de işim özeldeki kadar yoğun ama özeldeki sıkıntıları gördükten sonra bu halime şükrediyorum.

o konuda haklısınız ben özeldeyken maaş konusunda vs hiç sorun yaşamadığım için heryer öyle olacak diye düşünüyorum sanırım

Back
X