• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işyeri sorunum

bence mızmızlanılmamalı.. bende ısınızı sız daha ıyı yaptığınız ıcın sıze daha cok ygılma olduğu kanaatındeyım...
sadece zammmm ısteme gıbı hakkınız olduğunu düşünüyorum
benn ısveren olsam bana çokta ona az dıye bana gelen çalışanıma açıklama bıle yapmam . ancak bu adam size yapmış açıklama ... gayet onemsıyor ısverenınız sizi.. buna sevınmelısınız

mızmızlanmaktan ziyade sinirim bozuluyor , düşünsenize odada ki herkes alışveriş sitelerinde ama ben gerçekten sabah oturduğum yerde kahvaltı yaparken bile bi yandan programlarla uğraşıyorum, şunu söyleyebilirim diye düşündüm şu anda çok yazım var onlar bitene kadar bana biraz yazı göndermeseniz yoksa gecikecek filan desem

konuşmaktan çekinme ve kararlı dur eğer sana bizde gece yarılarına kadar vaktinde çalıştık derse sende ona o zaman bürodaki herkes gece yarısına kadar çalışıcaksa tabiki bende çalışırım de ama ben öğlen yemek bile yemiyorum herkes yerken bu haksızlık bu iş böyle yürümez de ve sende herkes gibi mesai saatlerinde işini yap öğlende git güzelce aranı yap yetişmezse sana gelen olursa dersin herkes gibi bende çalışıyorum diye. hakkıyla kazanmak gece yarılarına kadar durup kendini helak etmek olmamalı senin resmi bir mesai saatin var sen bu saatler içinde çalışıyorsan zaten hakkıyla kazanmış olursun. adaletsizliğe bende gelemiyorum. ve bu yapılan remsen adaletsizlik başkaları boşken size acil acil demeleri doğru değil sana acil dediklerinde madem acil o zaman boş duran arkadaşlara verin benim işim var yetişmesi mümkün değil diye söyleyin. yumuşamayın sakın kesin ve kararlı olun

Bende sana benzer bir karakterim. Kamuda çalışıyorum. Yaptığım iş mükemmel olmalı, her konuda fikrim olmalı. Kurumda yapılan bir iş hakkında bilmiyorum demek mümkün değil benim için. Bu bir takıntı. Yanına bir de opsesyon ekle.. Her idarecinin hayalindeki devlet memuru..

Bu kanuda yapacak bir şey yok. Ben buyum.
Sen de değişemezsin.
Devletten özele de geçsen aynı şey olacak.

Yavaş yap, hata yap vs. diyen arkadaşlar olmuş. Ama bunlar hem etik değil hem de senin yapabileceğin şeyler değil.

Tavsiyem.. İşini en iyi şekilde yap. Ama mesai saatleri içinde. Molandan, öğle tatilinden, hafta sonundan vazgeçme. Acil diyecekleri işler asla bitmez. Bir de o çok acil denenlerin sadece 1/3 i gerçekten acildir. Başta biraz sıkıntı çekersin ama alışırsın.

aynen öyle bazen gece 10 da acil diye arıyorlar bilgisayara uzaktan bağlanıyorum ama yani o saatte ne aciliyeti

mızmızlanmaktan ziyade sinirim bozuluyor , düşünsenize odada ki herkes alışveriş sitelerinde ama ben gerçekten sabah oturduğum yerde kahvaltı yaparken bile bi yandan programlarla uğraşıyorum, şunu söyleyebilirim diye düşündüm şu anda çok yazım var onlar bitene kadar bana biraz yazı göndermeseniz yoksa gecikecek filan desem

bu kadar yumuşak olmayın lütfen yumuşak şekildede söylemeyin eğer size yazı gelirse elinizde iş varken benim işim zaten var yetişmez diğer arkadaşlara verin de ve sert ol daha öncede dediğim gibi bizde vaktinde çok çalıştık derse herkes çalışırsa bende çalışmaya hazırım ama bu şartlarda herkes otururken ben gereğinden fazla çalışamam adalet istiyorum diye söyleyin. ve özelliklede herkesin aynı maaşı aldığını ve bu şekilde davranıldığı için motivasyonunuz düştüğünü söyleyin. gerekirse kurum yada yer değiştirin kendi sağlığınızdan olmayın.

İşi ne kadar düzgün yaparsan o kadar iş sana kalıyor. Ben de yazılımcıyım. İşin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Benim işyerimde de herkes bana soruyordu ne yapması gerektiğini üstelik konumumuz aynıydı bu iinsanlarla. En son savsaklamaya başladım bende. Bence biraz ağırdan alın.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

konuşmaktan çekinme ve kararlı dur eğer sana bizde gece yarılarına kadar vaktinde çalıştık derse sende ona o zaman bürodaki herkes gece yarısına kadar çalışıcaksa tabiki bende çalışırım de ama ben öğlen yemek bile yemiyorum herkes yerken bu haksızlık bu iş böyle yürümez de ve sende herkes gibi mesai saatlerinde işini yap öğlende git güzelce aranı yap yetişmezse sana gelen olursa dersin herkes gibi bende çalışıyorum diye. hakkıyla kazanmak gece yarılarına kadar durup kendini helak etmek olmamalı senin resmi bir mesai saatin var sen bu saatler içinde çalışıyorsan zaten hakkıyla kazanmış olursun. adaletsizliğe bende gelemiyorum. ve bu yapılan remsen adaletsizlik başkaları boşken size acil acil demeleri doğru değil sana acil dediklerinde madem acil o zaman boş duran arkadaşlara verin benim işim var yetişmesi mümkün değil diye söyleyin. yumuşamayın sakın kesin ve kararlı olun

haklısınız bakalım öğleden sonra konuşacağız hemen yazacağım zaten buraya

aynen öyle bazen gece 10 da acil diye arıyorlar bilgisayara uzaktan bağlanıyorum ama yani o saatte ne aciliyeti

bu kadar özverili olmayın bir daha ararlarsa açmayın ertesi gün birşey söyleyen olursa uyuyordum malum çok çalışıyorum yoruluyorum diye belirtin. acilsede mesai saatlerini beklemek zorunda bekliyemiyorlarsa yapıcak başkasını bulsunlar gerçekten çok sinirlendim adaletsizliğe hiç gelemiyorum.

haklısınız bakalım öğleden sonra konuşacağız hemen yazacağım zaten buraya

özellikle işten kaçmadığınızı ama adalet istediğinizi işler yetişmediği için kendinizi kötü hissedip sağlığınızı etkilediğini ve bundan sonra sizinde diğer herkes kadar iş yapacağınızı belirtin. fazladan gelen kağıt olursa amirinize bunları yetiştiremem eğer benim yapmamı istiyorsanız anca 2 gün sonra yapabilirim ( elinizdeki diğer işlerin bitme süresini hesaplayarak bir süre söyleyin) acilse başkasına verin yada elimdeki işleri başkasına verin bend ebunu yapayım diye belirtin. şikayet edeceğiniz daha üst bir kurul gibi birşey yok mu herkes yatarken siz çalışıyorsunuz bide yetişmezse sorumlusu siz tutuluyorsunuz. Hatta gerekirse doktora gittim işten kaynaklı stres olduğunu söyledi bu şekilde devam edemem bundan sonra diye belirtin.

bu kadar özverili olmayın bir daha ararlarsa açmayın ertesi gün birşey söyleyen olursa uyuyordum malum çok çalışıyorum yoruluyorum diye belirtin. acilsede mesai saatlerini beklemek zorunda bekliyemiyorlarsa yapıcak başkasını bulsunlar gerçekten çok sinirlendim adaletsizliğe hiç gelemiyorum.

ben de hem bu duruma sinir oluyorum hem de açmazsam içim içimi yiyor, yok sistem mi kitlendi acil bişey mi var sabaha kadar aklımda, bnm saflığım aslında sanki burayı ben kurtaracağım, aslında benden çok daha yetenekli çok daha bilgililer var burda ama hiç sanmıyorum hafta sonu gelip de çalışacaklarını

kızlar bi de şu var aslında çok önemli yazmayı unutmuşum , bizim burda trilyonluk ihaleler oluyor ve onların komisyonuna yazılmak cidden kötü hatta bu yüzden başı yananlar oldu..birazda şundan çekiniyorum ben sert konuşursam ve bana gıcık olurlarsa beni direkt ihaleye yazabilirler ki genelde böyle oluyor kime gıcık olsalar hop ihale komisyonuna adı yazılıyor

kızlar bi de şu var aslında çok önemli yazmayı unutmuşum , bizim burda trilyonluk ihaleler oluyor ve onların komisyonuna yazılmak cidden kötü hatta bu yüzden başı yananlar oldu..birazda şundan çekiniyorum ben sert konuşursam ve bana gıcık olurlarsa beni direkt ihaleye yazabilirler ki genelde böyle oluyor kime gıcık olsalar hop ihale komisyonuna adı yazılıyor

günümüzde mobbing ile ilgili davalar açılıyor ve kazanıyor insanlar artık bu önemli birşey madem bu şekilde ihaleye de yazılmak istemiyorsunuz mobbing davası falan açmayıda düşünmezsiniz bu durumda sizde işi ağırdan alın ve birilerinin size birşey demesine izin vermeyin anca yetişiyorum elimden geleni yapıyorum hastayım o yüzden yapamıyorum stres kaynaklı hastalığım vs diye geçiştirin. gece telefonları lütfen a.mayın yada telefonunuzu sessize alın ailenizde biri size ulaşmak istese başka yollada ulaşır ev telefonu vs ile eğer açmadan duramıyorsanız ya kapatın yada sessize alın yada aileniz için yeni bir hat alın. kendinizi bu kadar yıpratmayın insanlar dişli gördüklerine ses çıkaramazlar ihaleye istemeden yazılma gibi bir durumuuz nasıl olabiliyor ihale yetkilendirmeleri tamamen üstünüze mi ait kişiye sorulmuyor mu durumu bilmediğimden bana böyle bişey yapılsa ihalede yazılsa kabul etmezdim gerekirse mahkemelik olalım sorun değil üstelik işten atamadığı için mobbing uyguluyor diye mahkemede haklı duruma düşersiniz insanlar biraz iş bilenden korkarlar olmadı bugün konuşmanızda kendimi mobbing altında hissediyorum bu şekilde olmaz diye belirtin memursunuz istemediğiniz birşeyi yaptıramamaları lazım sizi onlar almadı sınavla hakkınızla geldiniz

Kızlar günaydın,

Çok canımı sıkan bi durum var ve farklı görüşlere ihtiyacım var.
Ben mühendisim ve bi kamu kurumunun teftişine iş yapıyorum, kısaca anlatmam gerekirse sorun olan bir konuda kod yazıyoruz (veri tabanında) diyebilirim her bir sorun için bir yazı geliyor ve bu yazılar hepimize "sırayla" dağıtılıyor. aynı işi yapan 10 kişiyiz. yorum yapabilmeniz açısından çok kabataslak anlattım işimi.

sorun şu çok uzun zamandır bu yazılar hiç adaletli dağıtılmıyor. Ben bi iş yaparken inanılmaz ince eleyip sık dokuyorum ve birçok kere kontrol ediyorum çünkü gerçekten yanlış bi şey yaparsam çok sıkıntı yaşayacağım riskli bi işim var. ben de bi de obsesyon var bu sebeple 40 kere kontrol ediyorum.

Ne zaman çok riskli karışık bi iş gelse kesin bende ayrıca bana haftada 10 yazı geliyorsa diğer kişilere 5 yazı geliyor. resmen yarış atı gibi oldum biri bitmeden yenisi geliyor ama diğer çalışma arkadaşlarıma bakıyorum öyle bir durum yok.

ben yapı olarak çok sesini çıkaran biri değilim o yüzden oturup yapıyorum ne gönderirlerse, çok çok bunaldığımda bi iki kere gidip konuştum sonuçta işlerin sırayla dağıtılması gerekiyor usul böyle. Bana dediği bu iş önemliydi sen dikkatli yapıyorsun , bu iş aceleydi hızlı yapıyorsun...yani sonuçta herkes yapıyor bnm ayrıca bi özelliğim yok resmen ağzıma bi parmak bal çalıp yolladı..öyle diyince ben de bişey diyemiyorum tabiii

en son dün odada kimseye yazı gelmedi sadece 1 kişiye 1 yazı geldi bana tammm 5 yazı...artık sinirim bozuldu öğlen aradı bile çalışıyorum, rüyamda kod yazar kıvama geldim. resmen son nokta oldu sinirden ağlayacaktım nerdeyse..

sizce ne yapmalıyım yine gidip aynı tarzda konuşsam aslansın kaplansın diyip yollayacak yine..

sizce haksız mıyım , siz olsanız ne yaparsınız?

okuyan ve yorum yazan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Aynı durumdayım seninle, yarı kamu yarı özel bir kurumdayım. Aynen herşey bana veriliyor, diğerleri yatarken ben at gibi koşturuyorum. Herşeyi denedim, önce arkadaşlarla konuştum, işleri ben dağıtmaya çalıştım sallamadılar. Sonra müdürümle konuştum, o da beni pohpohladı, sen dikkatlisin, akıllısın, kapasiten yüksek, o yüzden diğerlerine güvenemiyorum sana güveniyorum dedi. Ama baktım adaletli davranmıyor hala. Baktım olmuyor, yıpranan benim, bir üst yöneticiye açtım konuyu. Mevkii istedim, olmadı. Maaş artışı istedim olmadı. Üst yönetici de pohpohladı en iyi sensin vb vb.

Bu iş böyle olmaz dedim, performansımı düşürdüm. Ağırdan alıyorum işleri, eskiden ışık hızıyla yaptığım işleri artık gün içine yayıyorum. Yetiştiremeyince hiç sorun etmiyorum, yetiştiği kadar diyorum.

Ha bir de müdürüm eskiden diğer arkadaşların yapmadığı işi bana veriyordu, iş yürüsün de nasıl yürürse yürüsün diye. Artık diş gösteriyorum, benim kendi işlerim var diyorum almıyorum işi. İlla verirse de yapmıyorum bekletiyorum, yetişmiyor diyorum.

Böyle böyle adaletsizliği üstümden biraz attım diyebilirim.

Esinle paylaş bu konuyu.. BN bütün isler bna yüklendiğinde kavga edip istifa etmiştim.inanin çok çirkin buldum bu hareketimi ama dayanamadim ofkeliydim.sizde öfkeyle crkin hareketlerde bulunun istemiyorum sadece .herşey GÖNLÜNÜZCE olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Beni de her tür ihaleye sokuyorlar, heryerde imzam var ve birgün başım yanacak diye korkuyorum. Diğer arkadaşların hiçbir yerde imzası yok, ayrıca onların Bakanlardan amcaları dayıları var.

Ben bişey başarınca hepimizin başarısı oluyor ama başkasının başarısızlığının faturası da bana kesiliyor. Artık hırlıyorum, eskiden herkei korumaya çalışırdım ama şimdi müdürümün hatası bile olsa açıkça söylüyorum kimin hatası olduğunu.

günümüzde mobbing ile ilgili davalar açılıyor ve kazanıyor insanlar artık bu önemli birşey madem bu şekilde ihaleye de yazılmak istemiyorsunuz mobbing davası falan açmayıda düşünmezsiniz bu durumda sizde işi ağırdan alın ve birilerinin size birşey demesine izin vermeyin anca yetişiyorum elimden geleni yapıyorum hastayım o yüzden yapamıyorum stres kaynaklı hastalığım vs diye geçiştirin. gece telefonları lütfen a.mayın yada telefonunuzu sessize alın ailenizde biri size ulaşmak istese başka yollada ulaşır ev telefonu vs ile eğer açmadan duramıyorsanız ya kapatın yada sessize alın yada aileniz için yeni bir hat alın. kendinizi bu kadar yıpratmayın insanlar dişli gördüklerine ses çıkaramazlar ihaleye istemeden yazılma gibi bir durumuuz nasıl olabiliyor ihale yetkilendirmeleri tamamen üstünüze mi ait kişiye sorulmuyor mu durumu bilmediğimden bana böyle bişey yapılsa ihalede yazılsa kabul etmezdim gerekirse mahkemelik olalım sorun değil üstelik işten atamadığı için mobbing uyguluyor diye mahkemede haklı duruma düşersiniz insanlar biraz iş bilenden korkarlar olmadı bugün konuşmanızda kendimi mobbing altında hissediyorum bu şekilde olmaz diye belirtin memursunuz istemediğiniz birşeyi yaptıramamaları lazım sizi onlar almadı sınavla hakkınızla geldiniz

biz de ihale de kimlerin olacağına yöneticiler karar veriyor hatta komisyon olur u çıktıktan sonra yazıyı getirip size tebellüğ ediyorlar o zaman öğreniyorsunuz komisyonda olduğunuzu

Aynı durumdayım seninle, yarı kamu yarı özel bir kurumdayım. Aynen herşey bana veriliyor, diğerleri yatarken ben at gibi koşturuyorum. Herşeyi denedim, önce arkadaşlarla konuştum, işleri ben dağıtmaya çalıştım sallamadılar. Sonra müdürümle konuştum, o da beni pohpohladı, sen dikkatlisin, akıllısın, kapasiten yüksek, o yüzden diğerlerine güvenemiyorum sana güveniyorum dedi. Ama baktım adaletli davranmıyor hala. Baktım olmuyor, yıpranan benim, bir üst yöneticiye açtım konuyu. Mevkii istedim, olmadı. Maaş artışı istedim olmadı. Üst yönetici de pohpohladı en iyi sensin vb vb.

Bu iş böyle olmaz dedim, performansımı düşürdüm. Ağırdan alıyorum işleri, eskiden ışık hızıyla yaptığım işleri artık gün içine yayıyorum. Yetiştiremeyince hiç sorun etmiyorum, yetiştiği kadar diyorum.

Ha bir de müdürüm eskiden diğer arkadaşların yapmadığı işi bana veriyordu, iş yürüsün de nasıl yürürse yürüsün diye. Artık diş gösteriyorum, benim kendi işlerim var diyorum almıyorum işi. İlla verirse de yapmıyorum bekletiyorum, yetişmiyor diyorum.

Böyle böyle adaletsizliği üstümden biraz attım diyebilirim.

gerçekten ayını durumdayız tek fark ben hala sömürülmeye doymadığımdan yavaşlatamıyorum, üstümdeki iş bitmemişse evde içim sıkılıyor uyuyamıyorum başıma ağrı giriyor

Esinle paylaş bu konuyu.. BN bütün isler bna yüklendiğinde kavga edip istifa etmiştim.inanin çok çirkin buldum bu hareketimi ama dayanamadim ofkeliydim.sizde öfkeyle crkin hareketlerde bulunun istemiyorum sadece .herşey GÖNLÜNÜZCE olsun

evt şimdiden önlemini almazsam ben de bigün patlayabilirim, ztn işyerinde stresli olunca eve de yansıyor bu da hiç hoş değil

evt şimdiden önlemini almazsam ben de bigün patlayabilirim, ztn işyerinde stresli olunca eve de yansıyor bu da hiç hoş değil

Evinize yansiyorsa hemen hal çaresine bakilmali tabiki. En uygun yolu bulacaginiza inaniorum kolay gelsin

Beni de her tür ihaleye sokuyorlar, heryerde imzam var ve birgün başım yanacak diye korkuyorum. Diğer arkadaşların hiçbir yerde imzası yok, ayrıca onların Bakanlardan amcaları dayıları var.

Ben bişey başarınca hepimizin başarısı oluyor ama başkasının başarısızlığının faturası da bana kesiliyor. Artık hırlıyorum, eskiden herkei korumaya çalışırdım ama şimdi müdürümün hatası bile olsa açıkça söylüyorum kimin hatası olduğunu.

demekki herkesin derdi varmış ama siz ne güzel ne yapmanız gerektiğini bulmuşsunuz, ben de kaç kere başkasının hatası yüzünden saatlerce çalıştım hiç kimseye de bişey çaktırmadım, biraz daha tecrübe gerekiyor galiba bnm akıllanmam için

biz de ihale de kimlerin olacağına yöneticiler karar veriyor hatta komisyon olur u çıktıktan sonra yazıyı getirip size tebellüğ ediyorlar o zaman öğreniyorsunuz komisyonda olduğunuzu

kurum değişikliği gibi yer değişikliği yapma imkanınız var mı

Back
X