İşyerimde sırtımdan vuruldum

mead

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
49
47
613
İstanbul
Bir ambalaj firmasinda calisiyorum. Gecen ay dogum izninden sonra işe döndum.Sirkette satinalma yoneticisi olarak calisiyordum ancak alt kadromdaki cok deger verdigim birinin mailini gordum bugun ve insan kaynaklari ile yaptigi yazismalarda benim pozisyonuma gecis yapacagi ile ilgili net bir sekilde yazismislar. Bana haber bile verilmeden. Cok ama cok sinirliyim. Resmen arkamdan iş çevirmisler 😮‍💨😪

Bir ambalaj firmasinda calisiyorum. Gecen ay dogum izninden sonra işe döndum.Sirkette satinalma yoneticisi olarak calisiyordum ancak alt kadromdaki cok deger verdigim birinin mailini gordum bugun ve insan kaynaklari ile yaptigi yazismalarda benim pozisyonuma gecis yapacagi ile ilgili net bir sekilde yazismislar. Bana haber bile verilmeden. Cok ama cok sinirliyim. Resmen arkamdan iş çevirmisler 😮‍💨😪
Profesyonel yaklaşamanız gerekir. Duygusal bağlar iş yerindeki ilişkiyi etkilememeli. Sadece sizin hangi pozisyonda olacagnız önemli olan.

Yani siz yokken sizin yerinize kim baktı? Kendisi baktıysa ve iyi bir iş çıkardıysa terfi verilecek ve sizi de farklı bir birime veya statüye yükselteceklerdir belki. Kendinizle ilgili bir şey okudunuz mu?

Ben direkt sirket sahibine raporlama yapiyorum (sahibinin oglu daha dogrusu. Kendisi Genel mudur yardimcisi) benim bu pozisyon disinda terfi alabilecegim bir pozisyon yok su anda. Ama ne dusunduklerini de kestiremiyorum acikcasi. Haftaya resmen tedirginlikle iş başi yapacagim. 😔

Kimse vazgeçilmez değildir ki, siz çok duygusal bakmışsınız olaya bence. Herkes birilerinin üzerine basarak yükselmeye çalışıyor , bazı şirketlerde böyle iş ahlakı sıfır.

Doğum sonrası olduğu içindir. Muhtemelen anne olduğunuz için işleri aksatabileceğiniz düşünülmüş olabilir. Çocuk hasta olur, okulu olur… Maalesef iş hayatında çocuklu bir kadın olmak en zoru.

Kullandığınız doğum izni ve varsa ücretli ücretsiz izin haklarınızın toplam süresi nedir ?

Bazı sektörlerde, doğum izni sonrası dönüş yapan personel: şirket yapısına bağlı olarak, 20 gün civarı yeniden şirket içi eğitime tabi tutuluyor.

İzin süreniz boyunca değişen yönetmelik vb ler hakkında bilgilerinizin yenilenmesi gerekiyor.

Sizin çalıştığınız şirketin genel işleyişi nasıl ?

Çok kötü olmuş :( Böyle bir şey olacaksa önceden haberiniz olmalıydı. Maillerle öğrenmemeliydiniz. Açıkça insan kaynaklarıyla konuşsanız olmuyor mu?

6 senedir bu sirketteyim. Eger boyle bir degisiklik dusulduyse bile bana onceden haber verilmeliydi altimda calisan arkadasimdan once. Arkamdan iş cevrilmis gibi oldu ne yazik ki.
İşten ayrılacağınızı düşünerek atılmış bir adım olabilir gibi geldi bana.
Bilemedim yine de

Back
X