• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerimdeki lokasyon değişikliği sorunum hakkında fikir verir misiniz ?

papatya2507

Doruk'um herşeyim
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
1.562
17
118
38
İstanbul
Merhaba,
İşyerimle alakalı karar vermem gerekiyor.
Evleneli 1,5 ay olacak. Yeni evim iş yerime çok ter. Sabahın 06:30 unda yola çıkıyorum. Evden otobüse biniyorum.Yarım saatte sefaköye geliyorum. 25 dk. erken bıraktığı için servis bekliyorum. Anlayacağınız zor şartlarla işe geliyorum...Cmrt ta gün çalışıyorum. Resmi tatilllerde şirketimiz tatil olsa da bizim bölüm çalışıyor..
Kısacası motivemi kıran bir takım olumsuzluklar var. Bunların üstüne birde geçenlerde müdürüm beni Maslak lokasyonunda işe devam edeceğimi söyledi. Servisi hiç yok. Yol parası veriyorlar ama belli bir limitini..Yani 3 vesayit gideceğim. Diyelimki yolum 150 tutuyor ama iş yeri 90 lira verecek.Artı şuanda tam anlamı ile satış destek görevlisiyim.Sorumluluklarım çok raporlamalar vs. Maslak'a geçince girişte yani resepsiyonda olacağım. Telefonlara bakacağım birde satış destekli yapacağım.
Girişte oturmak istemiyorum telefonlara da bakmak.Ama ordaki eleman bunu yapıyor...Eşimle konuştum Maslak ta yapamazsın çok ters her gün 3 vesayit gidiş-3 vesayit geliş çekilir mi diyor.:kızgın: Kim bilir evde kaçta olurum.
Müdürüme lütfen beni göndermeyin diyorum sana güvendiğim için seni gönderiorum diyor. Yaparsın diyor. Bu kararımın dönüşü yok diyor..
Kıslar moralim o kadar bozukki..Çok fazla olmasa da 5-6 bin Tl borcumuz var.Ev kendimizin. Eşim çok fazla maaş almıyor. Ayrılırsam yeni evlendiğim için 7 yıllık tazminatımı alırım..Yinede içimden gelmiyor.Gideyim şansımı deneyim diyorum diğer taraftan kabul etme diyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var.:çok üzgünüm:

canım 7 yıldır calısıyorsan bır yandan ıs basvurusu yapsan olmaz mı
madem tecrubelısın
yenı ısyerıne de bu sartlardan dolayı ıstıfa ettıgını soylersın

denemeden karar vermeyin bence
en azindan denedim ama olmadi diyebilirsiniz
deneseydim belkide iyi olurdu demekde var

canım çalışma şartlarını sen biliyosun biz değil..
o yolu çekicek olanda sen olucaksın..eğer değer diyosan işine devam et..
ama yapamam zor olur diyosan da bırakıcaksın demektir..
ama bu devirde iş bulmak da çok zor onuda belirtiyim..
bulsan bile yeni işe yeni ortama alışmak daha zor gelebilir..karar senin eşinle beraber verin bu kararı

tabii ki eşinizle karar vereceksiniz ama işyeriniz çok da iyiniyetli gelmedi bana. evinizin yerini biliyorlar ve bu kadar ters bir yere sizi gönderiyorlar ayrıca yol paranızında tamamını karşılamıyorlar. Evet iş bulmak bu devirde zorama ben olsan tazminatımı alıp ayrılırım ve harıl harıl iş ararım. maaşı daha az da olsa evime ulaşımı kolaybir yerde çalışırım. siz bu teklifi sununca belki iş yeriniz makul bir çözüm önerir..

canım kesinlikle denemelisin o kadar emek vermişsin bende işim uzakta olduğu için 06:20 de yola çıkıyorum ve 3 araç değiştiriyorum yanlız değilsin üstelik ben yol paramı devlet memuru olduğumdan cebimden karşılıyorum şimdi mesai saatleri 8 e alınacak ve ben8 de işte olabilmek için mücadele vericem.eşimin işi burda ve ben işime yakına taşınamam kızım özel okulda okuyor eğitimi çok iyi sırf bu yüzden cebimden ödeyerek her kuruşunu ben bile çekiyorum mücadelenden vazgeçme derim ama yinede sen bilirsin ....kolaylıklar diliyorum sana kendime ve bizim durumumuzda olan herkese....

Patronunuz sonuçta düşünmesi gerekmiyor belki ama,
sizi neden bu kadar zor duruma sokmak için çabalıyor ki.
Artılarını-eksilerini değerlendirmek lazım.
Sonuç sizi yoracaksa, devam etmemenizde fayda var.
Bu işlerde pek kimse kimseyi düşünmüyor ama,
son kararım illa sen gideceksin demesini de anlayamadım patronunuzun.
Maaşınız nasıl mesela, yol parası filanda çıkınca, getirisi götürüsü ne.
Emek olarak, yol olarak, yorgunluğu ne olacak, karşılığı var mı, iyi değerlendirin.

Bence de deneyin, bakarsınız memnun olursunuz. Gerçi sanki sizi ayrılmaya zorluyorlar gibime geldi. Hem servissiz bir yere veriyorlar, hem yol parasını düşük veriyorlar, hemde kararlarında esneklik yapmıyorlar.
Sizi gerçekten zor durumda bırakmışlar. Ama yinede denemeden ayrılmayın.

Kıslar değerli yorumlarınız için çok tşk ediyorum.
Eşimin kararı kesinlikle çıkmam yönünde. Beni sevdiğini söyleyen yaptığm işten memmun olduğunu söyleyen müdürüm beni uzak bir yere yollmasında bana güvendiği için senden başka gönderebileceğim başka biri yok diyor (kendininin sağ kolu gibiyimdir) Merkezde tamaman satış desteğim ama orda hem gelen telefonlara bakmak hem müşteri karşılamak istemiyorum..Pozisyonumda düşüklük olmasıda beni çok üzüyor..Maaş konusuna gelince 7 yılın onca iş yükünün karşılığı 820 TL
Yaklaşık 5 ay önce işe alınan resepsiyona bakan arkadaşımızın maaşıda 800 TL çok adil değil mi:çok üzgünüm:
3. ayda bir ikimizde hemen hemen yakın primler alıyoruz. 6ayda birde ikramiyesi var..
Bu Ocak ayında maaşımda ciddi bir artıırım olmaz ise zaten çıkmayı düşünüyordum.
Ayda 90 lira felan yol param var. (Servise binmek için dolmuşa biniyorum) Maslakta olacak 200.Şirket verecek 100
90 da sabah kahvaltıya vs. gitse.
Öle işte...

Son düzenleme:
Belirteyim öncelikle bu zamanda iş bulmak gerçekten zor.
İnsanında bir nasibi var ama 7 yıllık eleman bu kadar tecrübeli ise verilen rakam gerçekten az.
Ben sizin yerinizde olsam ayrılır 7 senelik tazminatımı alırdım.Sonrada eve yakın bir yerde iş aramaya başlardım.Koskoca İstanbulda çalıştıktan sonra iş var diye düşünüyorumm..

Belirteyim öncelikle bu zamanda iş bulmak gerçekten zor.
İnsanında bir nasibi var ama 7 yıllık eleman bu kadar tecrübeli ise verilen rakam gerçekten az.
Ben sizin yerinizde olsam ayrılır 7 senelik tazminatımı alırdım.Sonrada eve yakın bir yerde iş aramaya başlardım.Koskoca İstanbulda çalıştıktan sonra iş var diye düşünüyorumm..

Aynen canım ya bende artık tahammül edemiyorum..Hep sabrettim düzelecek dedim gittin konuştum ama boşuna..Bugün konuşacağım eğer siz kararınızda kesinseniz bende Maslakta çalışmak istemeyişimden eminim diyeceğim.
Sabahın 06:30 da yollara düşüyorum her gün ne içinmiş..

Son düzenleme:
Yarın çoluğunuz çocuğunuz olacak.
İnanaın o koşuşturma daha zor.Helede çocuk olunca:bbo:
Bana sorarsanız bu şekilde yapın öyle yada böyle tazminatınızı alacaksınız zaten yeni evli olduğunuz için.
İş hayatında ne kadar kurallarını belirliyorsan o kadar tercih ediliyorsun bunu daha yeni anladım.5 yıllık tecrübemle iş ararken hiç olmadığım kadar katı oldum son görüşmemde;yapacaklarımı ve yapmayacaklarımı gzelce anlattım kafamdaki rakamın çok üzerinde işe alındım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.:teselli:

Yarın çoluğunuz çocuğunuz olacak.
İnanaın o koşuşturma daha zor.Helede çocuk olunca:bbo:
Bana sorarsanız bu şekilde yapın öyle yada böyle tazminatınızı alacaksınız zaten yeni evli olduğunuz için.
İş hayatında ne kadar kurallarını belirliyorsan o kadar tercih ediliyorsun bunu daha yeni anladım.5 yıllık tecrübemle iş ararken hiç olmadığım kadar katı oldum son görüşmemde;yapacaklarımı ve yapmayacaklarımı gzelce anlattım kafamdaki rakamın çok üzerinde işe alındım.
Hakkınızda hayırlısı olsun.:teselli:

En güzeli..Bu benim ilk iş deneyimim.Yani lise bitti üniversite okurken buldum.Hem okudum hem çalıştım. O kadar çok fedakarlık ettimki..7 yıl sonunda bu duruma gelmek beni gerçekten üzdü....Şimdi diyorum yarın birgün bebek oldu..Daha da zor olacak. belki o zaman çıkmak zorunda kalacağım bu kezde dediğin gibi tazminatım yanacak.
Hakkımda hayırlısı ne isi o olsun:Saruboceq:.

zaten çıkman için bunu yapıyor olabilir,
bence de ayrıl, 7 yıldır maaşın 800 dolaylarındadır az zam yapa yapa bu yıllara gelmişsindir şimdi az eskiden çok kazanıyordun muhtemelen.
ama yine de istanbul için çok düşük bir ücret öyle sanıyorum.

Görünüşe göre yeni pozisyonunuzun eksileri artılarından fazla..

Bence şimdi kendinize yakın bir iş aramaya başlayın ve yeni iş bulmadan bu işinizi bırakmayın diğer arkadaşların da dediği gibi bunu bir deneyin yine de.

Ben size yapılan bir iyi niyet gösterisi göremedim burada, bana da yıldırma politikası gibi geldi.

Tazminat durumunuz iyiymiş, o söz konusu olmasa denemekte fayda vardır diye düşünülebilinirdi ancak şu şartlarda "değmez" gibi görünüyor. Siz tabi daha iyi bilirsiniz o ayrı.

maslak trafigi çok sor plazaların servis leri bi kapatıyor yolları minübüse otobüse binmek çok zor trafik cok 5 de işten cıkıyorum 7 evde oluyorum bende maslakta çalışıyorum evlenince gazi mahallesine taşındım ama günde 6 otobüs çok yorucu

sanırım yeni eleman ile senle seçim yapılmış yeni elemanı kayırmışlar gibi me geldi!

Back
X