İşyerinde corona vakası var ama hala işe gidiyoruz

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Hanımlar selam.

Aslında böyle bi konu açıp iç karartmak istemiyordum ama cidden içim içimi yiyor.

Kurumsal büyük bir firmada çalışıyorum hemen hemen 1500den fazla çalışan var. Şirkette korona vakası da var ama işe gitmeye devam ediyoruz.
Şikayet edilecek bir yer var mı?
Bir de internetten baktım ama düzgün bi şey bulamadım. Gerçekten test pozitif çıkıp tedavi edildikten sonra işe gelmek için 14 gün yeterli bi süre mi? (tedavi dahil 14 gün)
Bir de ben eğer işten çıkmak istersem sağlığım tehlike altında olduğu için tazminat vvs alma hakkım oluyor mu?

Of acayip bilgi kirliliği var her kafadan farklı bi şey çıkıyor.

Son düzenleme:
Sağlık bakanlığına şikayet edin.
Virüs eşyalar üzerinde belli bir süre yaşayabiliyor. Onu geçtim çok hızlı yayılan bir virüs kapmışken ve bilmem kaç personel ile çalışırken virüslü halde işe gelmek nasıl bir sorumsuzluk bilemiyorum.

Sağlık bakanlığına şikayet edin.
Virüs eşyalar üzerinde belli bir süre yaşayabiliyor. Onu geçtim çok hızlı yayılan bir virüs kapmışken ve bilmem kaç personel ile çalışırken virüslü halde işe gelmek nasıl bir sorumsuzluk bilemiyorum.
Ben de bilmiyorum ve patrona, patrona bu hakkı verenlere acayip sinirliyim. Canımızın zerre değeri yok.

Ben de bilmiyorum ve patrona, patrona bu hakkı verenlere acayip sinirliyim. Canımızın zerre değeri yok.
Üzüldüm sizin adınıza. Bir de kurumsal olacaklar sözde.
Şikayet etmekten başka çare yok gibi. Bu durumda başka birşey yapılamaz sanırım.

Hanımlar selam.

Aslında böyle bi konu açıp iç karartmak istemiyordum ama cidden içim içimi yiyor.

Kurumsal büyük bir firmada çalışıyorum hemen hemen 1500den fazla çalışan var. Yakın zamanda işyerindeki 2 yöneticide korona tespit edildi ama tespit edilmesinin üzerinden 14 gün geçmemesine rağmen yöneticilerden birisi işe geldi. Odası vs ayrı olduğu için onun olduğu kata yanına gidilmesi yasak kısmen. O da odadan çıkmıyor. Bugun bizim departman müdürü yanına gidip evrak imzalattı, eldiven maske vs korunarak tabi. O evraklar bize de geliyor. Yöneticinin katında çalışanlar da bizimle temasa geçiyor. Ve bu iş yerindeki tek korona vakası değil kesinleşen 5+ çalışan var. Ona rağmen işe dönüşümlü olarak gelmeye devam ediyoruz.

Şikayet edilecek bir yer var mı?
Bir de internetten baktım ama düzgün bi şey bulamadım. Gerçekten test pozitif çıkıp tedavi edildikten sonra işe gelmek için 14 gün yeterli bi süre mi? (tedavi dahil 14 gün)
Bir de ben eğer işten çıkmak istersem sağlığım tehlike altında olduğu için tazminat vvs alma hakkım oluyor mu?

Of acayip bilgi kirliliği var her kafadan farklı bi şey çıkıyor.
Twitter kullanan yakınınız varsa kurum adını vererek şikayette bulunsun bakan cumhurbaşkanı kim varsa etiketlesin çok kısa zamanda çok kişiye ulaşıyo eminim yer yerinden oynar sizinde adınız verilmemiş olur eğer çekiniyorsanız. Bence en doğrusu aramanız hemde hiç vakit geçirmeden hemen şimdi. Şakası yok

Sizin yerinize başka biri şikayet etsin tanıdığınız birine duyurun. Ne iş yapıyorsunuz yani sektorunuz ne merak ettim gerçekten ara verilemeyecek bir iş mi

Verin ben yazayım twittera diyecektim ama yakınlıkları var dediniz vazgeçtim. Sizin için karakola alınmayı göze alacak birine yazdırın. Bikaç ünlü, fenomen, milletvekili falan da etiketlerseniz patlar olay.

Çalışan olduğunuzu söylemeden şikayet etseniz. Komşusu gibi mesela. Çevrenizde karantina sürecine uymayan varsa bildirin diyorlar çünkü. Sadece sizi değil ki işe gelene kadar herkesi risk altında bırakıyor. Potansiyel katil resmen.

Bu arada siyasi üste bu kadar yakın olup çalışmaya devam etmek biraz saçma olmuş şirket adına. bizim şirkette baya yakındır daha corona türkiyeye gelmeden gelecek bilgisi alıp Bize tatbikatını yaptırdılar ilk çıkan vakadada evlere gönderildik bu arada çalışan sayısı yaklaşık 5 bin ve mayıs dahil kapalı . Niye anlttım sebebi devlet maddi olrak yardım ediyor. sandığınız kadar yakın olmayabilir.

Ben de şikayet etmek istiyorum ama bilgilerimin gizli kalmayacağından korkuyorum, teşekkür ederim
Önemli değil. Umarım bir an önce kendinizi bu tehlikeden kurtarabilirsiniz. İyi akşamlar dilerim.

Yazmaya korkuyorum çünkü malum partinin şeyleri. Adım vs öprneilirse işimden olurum diye
Ama böylede sagliginizdan olacaksınız, hasta insanın sirkette ne isi var ne sacma kimse sesini çıkarmıyor mu ya

Canım böyle bir dönemde sonuç alacağını asla düşünmüyorum. Çünkü artık herkes canının derdinde şikayet edecek makam bile bulamazsın tavsiyem isten çıkma imkanın varsa cik. Annem sağlıkçı ama istifa hakkı bile yok sende en azından o var

Back
X