İşyerinde dedikodu ortamı

azra_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
1.274
1.808
133
42
Arkadaşlar sekiz beş mesaili çalışıyorum. Bazen haftasonu da gitmem gerekiyor. Doğal olarak vaktimin çoğu iş yerinde geçiyor. Buraya yeni geçtim üç ay oluyor. Ama o kadar çok dedikodu yapılıyor ki artık rahatsız oluyorum. Öyle basit dedikodularda değil. Birbirinin yüzüne gülüp hemen arkasından konuşmaya başlıyorlar. Tamam iş yeri ortamında konuşma sohbet olur ama herkes herkesin özel hayatının içinde. Hatta alışveriş için gelen kargoların bile üstüne bakıyorlar. Ne almış yada kaça almış diye. Hattakargo kutusunu alıp sallayanını gördüm içinde ne olduğunu anlamak için. Biliyorum değiştirebileceğim bir durum değil ama sabah sabah canım sıkıldı öyle yazayım dedim.

Isyerınıze mahsus bi durum degıl bu.
Gorunur de uc yakın arkadas oturup kahve ıcerken ıclerınden bırının kalkması gerektiğinde, diger ikisi kalkanın sandalyesi sogumadan arkasından konusmaya baslayabilir. Bunu malesef degıstıremezsınız.

Durumdan belli ki rahatsızsınız. Ben de olurdum. Bugun onlara yarın bana diye düşünürdüm. Böyle dusunup uzaklastıgım ortamlar da oldu. Ama ıs degıldı. Sızın ki is, cıkıp gitme sansınız yok.
İsinizi yapın mesafesınızı koruyun dedikodulara asla katılmayın, duzeltmeye de calısmayın, duzeltemezsınız.odakları siz olursunuz bu sefer sızı huzursuz ederler. Selam selam o kadar.

Dedikodu kötü bir şey. Siz bile o kişilerin dedikodusunu yaptınız şimdi.
Siz muhabbetlere katılmayın işinizi yapın boşverin.

Çok haklısınız. Ben de onların dedikodusunu yapmış oluyorum bu şekilde. Üç aydır ortama girmeden işimi yapıp geçiyorum ama bu seferde asosyal ilan ettiler beni😊

Gözlerini kapa vazifeni yap.

Hoş bir durum değil ama iş hayatında genel kural herseyi görmemek ve duymamaktır.

Ben patronun mesai Arkadaşımın cüzdanına baktığını görmüştüm gizlice şok oldum tabi ama yapacak bşy yok.

Bizim apartman ortamı böyle.Bana gelen kargoyu görüp kargocuya “Kime geldi?İçinde ne var?” diye sormuşlar.Faturaları filan kendi faturalarıyla karşılaştırıyorlar hatta.Apartmanda olunca bunlarla baş etmek kolay da iş yerinde her gün yüz yüzesiniz çok zor.En güzeli politik davranmak.

belirli sosyal sınırlar dışına çıkmadan konuşun. tamamen çekerseniz kendinizi bunun da peşine düşerler.
mümkün mertebe dedikodularına katılmayın. ve ellerine koz verecek konulara girmeyin.
biliyorum sürekli otokontrol çok zor ama ne yazık ki iş arkadaşlarımızı seçemiyoruz.

Ayy en nefret ettiğim şey. Bizim eski iş yerinde de tuvaletten sonra elini yıkamayanları bile takip ediyolardı 😅 İnsanların dedikodusuna engel olamazsınız maalesef. Sadece dahil olmazsınız ve yanınızda yaptırmazsınız.

Back
X