ben bakanlıkta 5 yıldır geçici görevle çalışıyorum. ama asıl kadrom taşrada. benimle aynı işyerinde olan arkadaşlarım kadrolarını istedikleri yere yaptırıp burdaki geçici görevlerini iptal ettirdiklerinde bundan 3 yıl önce nerdeyse 7 milyara yakın bir para aldılar, geçici görevle çalıştıkları dönemin yol ve harcırahı masrafları için. gelelim asıl meseleye geçen yıl bana, herkes ayrıldıktan sonra bu ücretleri alıp, bayağı bir ek yük getirdiği için kurumumuz tarafından ilk başladığım güne dair 2006 yılına ait (geçmiş tarihli yani) bir dilekçe örneği verip yol ve harcırah istemiyorum diye baskıyla imza attırdılar. tabi kurumdaki diğer geçici görevle çalışan herkese. ben kendi açımdan itiraz edecek durumda değilim 1 yıl daha burda çalışmak zorunda olduğum için imzalamak zorunda kaldım. şimdi kısmetse eylülde tayinimi yaptırıp, kurumdan ayrılacağım. daha öncede ayrılan bir arkadaşımla konuştuk birbirimize şahitlik yaparak bize baskıyla geçmiş tarihli dilekçe imzalattıkları ve daha önceden herkesin bu parayı aldıklarına ve bu parayı almada bizimde hakkımızın olduğuna dair dava açsak birşey kazanabilirmiyiz? ne gibi hakkımız olur? yada hakkımızı aramamız için ne gibi bir yola başvurmamız gerekiyor.
şimdiden teşekkürler...