İşyerinde huzursuzum...

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.170
11.075
248
Kızlar iyi pazarlar.

(Çok fazla detaylandırmadan yazmak istiyorum. Deşifre olma kaygısı güttüğümden dolayı)

Ben neredeyse 1 yıldır çalışmaya başladım. Eskiden tanıdığım kişilerle, yeni bir yerde. Yani hepsi benim eski işyerinden. Beni de çağırdılar tereddütsüz gittim.

Her neyse gittiğimden beri beni huzursuz eden bir şey var ve bu düşünceden kurtulamıyorum. İki ayrı birimde çalıştığımız ve aynı kefeye konduğum arkadaşım var (kişisel bir problemim olmayan biri) Biz aynı maaşı alıyoruz. Benim zoruma giden kilit nokta bu.

Ben işyerine gittiğimden beri bütün gücümü, bütün kafamı oraya veren biriyim. Genelde çalışma şeklim de böyledir. Neyse yeni bir yerdi ve çözülmesi gereken çok şey vardı. 2 ay her gün baş ağrısıyla eve gidecek kadar beynim ve vücudum yorgundu. Neyse sonra bi şeyler yoluna girdi.

Bu arkadaşım ortada geçinen (her iki birimde de işe saldıran birileri var çünkü) suya sabuna dokunmayan, kafasına takmayan, bütün gün elinde telefonla gezinen biri. Hiçbir zaman bi işin peşinde dolandığını görmedim. Bu beni rahatsız ettiğinde sorumluma ilettim. Nedense pek oralı olmadı.

Şu an maaşta bir iyileştirme yapıldı. Benim sadece performans değil diplomam da ondan fazla ve ordaki işe göre eğitimim var ama arkadaşın yok. Yine aynı oranda iyileştirme yapıldı. Önümüzdeki hafta yer değişikliği isteyeceğim. Ben onun yerine geçeyim belirli aralıklarla rotasyon olsun diyeceğim bakalım ne olacak. Yoksa devam edemeyeceğim gerçekten çok takılıyorum yüzüme, her şeye yansıyor...

Bu arada çoğu gün herkesten 1 saat sonra gelir ama mesai herkesle aynı saatte biter

her iş yerinde bi tane oluyor bunlardan patron yalakası . Çok dolanınca çok iş yapıyor sanılıyor .bide herkes bey die hitap ederken bu tipler abijim abijim die dolanırlar . Sizde kendınızı hırpalamayın herkes kadar çalışın
Ben sigara kullanmam. Sigara molası çay molası vs vermem. Bu kişiler birlikte 3-4 kez sigara kahve çay yaparlar. Yani daha çok görüşüyorlar işyerinde. Ve evet sürekli abla abla 🤦‍♀️

Yani su sigara molası cay molası muhabbetlerini anlamiyorum .sizin ve o kisinin yaptigi is ayni mi ? Atiyorum 10 birim is var 5 5 paylasilmiyor mu ? O 3 birim yaoinca sizin 7 mi yapmaniz gerekiyor ?
Benim calistigim yerde ayni departman da olsa bile herkesin isi farkli .sigara molasi cay molasi isteyen istedigi gibi cikar .bundan size ne ? Sizde cikin. Sizin derdiniz hakettiginiz maasi almak degil x kisisiyle nasil ayni maasi alirim olmus .eger ayni isi yapiyorsaniz ayni maasi alirsiniz . Konunuz tipik isyerinde tanidik kiskancligi tadin da olmus .

Bu arkadaşım ortada geçinen (her iki birimde de işe saldıran birileri var çünkü) suya sabuna dokunmayan, kafasına takmayan, bütün gün elinde telefonla gezinen biri. Hiçbir zaman bi işin peşinde dolandığını görmedim. Bu beni rahatsız ettiğinde sorumluma ilettim. Nedense pek oralı olmadı.
Çalıştığın yer kar amacı güden bir kuruluşsa ve rahatsız olduğun arkadaşın verilen görevi yerine getiriyorsa neden kendini paralarcasına çalışmıyor diye şikayet etmen ayıp olmuş. Sen daha fazla emek verdiğini düşünüyorsan ve bunun bir karşılığı varsa işverenine kendi emeğin üzerinden maaşında iyileştirme isteyebilirsin. Senin amacın o senden daha az para alsın mı yoksa çok efor sarfettiğin için daha fazla para kazanmak mı buna kadar ver. Birinin az çalışması işlerin çoğunun senin üzerine kalmasına neden oluyorsa da iş tanımını daha net belirle

Ama bu konuda normal olmayan zaten mesai saatleri içerisinde bile olsa işten başka bir şey düşünemeyecek hale gelmeniz. Şikayet ettiğinizde sorumlunuz o yüzden üstünde durmamış olabilir.
İnsanlar işyerinde sigara kullanabilir, çay içebilir, kahve içebilir, sohbet edebilir, öğle arasında hiçbir şey yapmadan öylece durabilir.
Aynı işi yapan aynı maaşı alır diye bir kaide yok ama bi fark olursa bu girişte olur sonradan açılmaz genelde.

Ben sigara kullanmam. Sigara molası çay molası vs vermem. Bu kişiler birlikte 3-4 kez sigara kahve çay yaparlar. Yani daha çok görüşüyorlar işyerinde. Ve evet sürekli abla abla 🤦‍♀️

Mola vermemeyi normalleştirmeyin lütfen, kimse köle değil. İşyerimde sigara içmeyenlerde kahve/çay molası gayet yapıyorlar en azından bizde böyle,
Çünkü herkesin hakkı bu, bilmediğiniz şey önemli olan uzun mesai yapmak, yerinden kalkmadan çalışmak değil, işini vaktinde yapmak, pratik olmaktır.

Kendi kendinize ego kasıp en çok çalışan takdiri toplamaya çalışmışsınız, olmayınca da kurulmuşsunuz. Bence bakış açınızı değiştirin.

Son düzenleme:
İsteyen istediğini yapsın sanane ? Çok zoruna gidiyorsa sende katıl aralarına.Herzaman söylüyorum onların işi savsakladığını sen değil müdürleri görecek. Doğrucu davut olma bence.

Yani su sigara molası cay molası muhabbetlerini anlamiyorum .sizin ve o kisinin yaptigi is ayni mi ? Atiyorum 10 birim is var 5 5 paylasilmiyor mu ? O 3 birim yaoinca sizin 7 mi yapmaniz gerekiyor ?
Benim calistigim yerde ayni departman da olsa bile herkesin isi farkli .sigara molasi cay molasi isteyen istedigi gibi cikar .bundan size ne ? Sizde cikin. Sizin derdiniz hakettiginiz maasi almak degil x kisisiyle nasil ayni maasi alirim olmus .eger ayni isi yapiyorsaniz ayni maasi alirsiniz . Konunuz tipik isyerinde tanidik kiskancligi tadin da olmus .
Siz yazdığımı anladiniz mi? Ben kendi isteğimle zaten molaya çıkmıyorum. Tabi ki istesem çıkarım. Orda yazdığım molalarda birlikte vakit geçirip sigara arkadaşlığıyla daha samimi olmaları. Yalakağın karşılık bulması

Mola vermemeyi normalleştirmeyin lütfen, kimse köle değil. İşyerimde sigara içmeyenlerde kahve/çay molası gayet yapıyorlar en azından bizde böyle,
Çünkü herkesin hakkı bu, bilmediğiniz şey önemli olan uzun mesai yapmak, yerinden kalkmadan çalışmak değil, işini vaktinde yapmak, pratik olmaktır.

Kendi kendinize ego kasıp en çok çalışan takdiri toplamaya çalışmışsınız, olmayınca da kurulmuşsunuz. Bence bakış açınızı değiştirin.

Ben daha çok çalışmıyorsam tabi ki daha çok maaş hak edeceğim. Bana verilen sorumluluk neyse onu yapıyorum. Yaptığım işler bana verilen işler. Arkadaşım belirli bir sorumluğu yok Benim yaptığım iş için diplomam var. Siz olsanız vasfı olmayan biriyle aynı maaşı basıl karşılarsınız? Molaya da isteyerek çıkmayan benim. Aşağıda yazdım istersen okursun

İsteyen istediğini yapsın sanane ? Çok zoruna gidiyorsa sende katıl aralarına.Herzaman söylüyorum onların işi savsakladığını sen değil müdürleri görecek. Doğrucu davut olma bence.
Görülmüyo valla. Yalakalık yapan çalışmadan gün geçirebiliyor maalesef

Eski iş yerimde hemen hemen aynısını hatta daha kötüsünü yaşadım. Mühendis olarak bulunduğum departmanda evlilik için izne çıkacağım zaman yerime ilkokulu bitirmemiş ,işin niteliğini yerine getiremeyecek birini getirdiler. İçimden benim yaptığım işleri nasıl yapacak diye düşünürken izinden döndüğümde o işlerin hiç birinin yapılmadığını, söz konusu arkadaşın da patron edasında süzülürken iş yapıyor göründüğünü ve daha da acısı bordroları aldığımızda benden yüksek maaş aldığını öğrendiğimde bir aydınlanma yaşadım. Yöneticilerin biri bile seni aradık da demedi ve ben de onlara hoş bir sürpriz yaptım. İhbar süremi beklemeden aniden evlilik nedeniyle iş akdi feshi dilekçemi verip çıktım. Arkamdan bir yönetici hemen emekliliğini istedi, biri istifa etti ama tabi bu kendimi kullandırdığım sonucunu değiştirmiyor.

Back
X