Kendime çok çok kızgınım. Yahu insan kendini savunmayı hiç mi beceremez? Mal gibi sesim titredi, kekeleyip ağladım. Off!!
Hanımlar, eminim şaşırıp hatta eleştireceksiniz ama ben galiba kendimi savunmayı bilmeyen, hakkını aramayı beceremeyen eziğin tekiyim. Bundan önce yaşadığım birçok sorunun temeli benim kendimi savunamıyor oluşum.
Genelde çevremde hep sessiz sakin, kibar, asla kavga etmeyecek bir izlenim veriyorum galiba.
Geçen hafta işyeriyle ilgili bir sorun yaşadım. Kıa çalışna ödeneği aldığımız için dönüşümlü çalışıyoruz. Yanımda çalışan kişinin "acil" işlerine de bakıyorum. Ve bu ay kendime ait de çok acil olmayan ama yine de gelecek aya sarkmaması gereken işlerim vardı. Bu ay içinde son haftam olduğu için de bitirmem gerekiyordu. Çünkü sonrasınsa yanımdaki kişi ben olmayınca benim işlerimi yapmıyor. Yanımda çalışan kişinin de o birçok acil yapılması gereken işi çıktı ve nerdeyse kendime ait hiçbir işi bitiremedim.
Aylık 7-8 kişinin kontrol etmesi gerek bir liste var ve ben o ekipte değilim, yanımdaki kişi o ekipte. Müdür yardımcısı geldi aşırı kaba bir uslupla o listeyi istedi. (bu arada normalde liste en azından 7-8 gün önce atılıyor. Ama bize son 2 gün kala attı onu da birisi istediği için attı.) Yanımda çalışan kişi olmadığı için "ben" yapmak durumundayım ama benim bitmesi gereken işlerim olduğu gibi duruyor. Bunu söyledim işlerim duruyor cuma son günüm bitmesi gerek diye. Yine kaba bi uslupla bitmesi gerek anlamıyor musun vs gibi bir şeyler dedi.
Ben o gün listeyi kontrol etmeye başladım sonra aynı anda çok kişi kullandığı için sistem gitti. Müdür gelip tek tek işlerimizi sordu, ben de liste bitmedi vs diyince bana kızdı ben de liste geç geldi dedim. Ben öyle diyince müdür, müdür yardımcısına kızdı niye geç attın diye.
Müdür odasına girer girmez bana bağırmaya başladı ne demek geç geldi ne dediğinin farkında mısın diye. Ben de listenin daha 2 gün önce geldiğini filan söylüyorum, bu sefer de istediniz mi diye bağırmaya başladı. X isteyincw listeyi attın diyince daha çok kızmaya başladı ve ben kemsimi tutamayıp ağladım
Bu anlattığım kişi sürekli insanlara bağırarak iş yaptırmaya çalışıp, sürekli ısırgan otu gibi dalancak yer arayan bir tip. Öncesinde de müdürün ona yap diye verdiği işi bana vermişti ve müdürün haberi yoktu. Tesadüfen ortaya çıkmıştı. Anlaştığı tek bi insan bile yok. Hatta aynı gün biriyle daha kavga etmiş. Müdürün de haberi var. Ben ağlayınca herkes git müdüre anlat olayı vs diyince kendimi zorlaya zorlaya durumu anlattım.
Herkes şey diyor. Dişli birisi olsa öyle konuşamazdı sen böyle olduğun için üstüne geliyor bu kadar. Kendini savunmayı öğrenmen lazıö vsvs.
Tam bir ezik gibi hissediyorum, hanımlar napabilirim? Kastettiğim şey kavgacı biri olmak değil ama en azından kendini savunmak.