işyerinde maas adaletsizliği

Cakmamarliyn

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
1.657
2.451
358
Merhaba,

calıstığım şirkette 6. yılıma girdim. şirketin En eksi elemanı benim bütün kahrını ben çektim desem yeri.

Pozisyonum halkla ilişkiler sorumlusu aldığım maaş 1,450+ agi
Benim alltımda calısan

temizlik ve güvenlik maaşı 1,300
onların seflerinin maaşı 1,400
benim üstümdeki müdürn maaşı :2,500
muhasebe elemanlarının kıdemlerine gore 1800-1900 arası

Bizim buraya yeni bi eleman alındı pozisyonu kiralama koordinotoru bugüne kadar maaşını bilmiyordum başlayalı 2 ay oluyor. Dün bi şekilde elime bordrosu geçti 2,000+agi ye girmiş işe.

Benim kıdem tazmınatım yaklasık 14,000 lira ayrıca çıkarılırsam 10 ay boyunca 750 tl işsizlik maaşı hakkım olcak.

Ben durumdan cok rahatsızım işten çıkmak istiyorum ama tazmınatı vermemelerinden korkuyorum. Kalsam verimli çalışamıyorum cunku kendımı ihanete uğramış hissediyorum. Ben ne yapayım şimdi? nasıl bi konuşma yapayım? hiç konuşmadan dırekt cıkıs ve tazmınat talebınde mı bulunayım sızce?

Bu arada bugüne kadar az maasa çalışıyordum evet ama sırketın genel politikası buydu diye cok sesım çıkmıyordu. şimdi yeni girenın bu maasa gırmesi sinirlendirdi beni.
Bu arada kızın maaşıyla ilgili bi derdim yok onun zaten hakkettiği maas o doğru ama ben haksızlığa uğruyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

not:hafta içi 9-6 calısyorum haftasonum yok, genel olarakta cok rahat bi işim var işimi seviyorum tek problemlemim maaş.

Bence orada eski bir eleman olduğunuzu orayı ve işinizi çok sevdiğinizi ama maasinizin az olduğunu yeni girenlerin bile fazla aldığını zam istediğini söyle

O kızla aynı pozisyonda isen illa birini alcak ve yüksek vermek zorunda sana zam yapar daha iyi bence
Önce yapıcı ol
Olmadı kendini kovulursun

Insan kaynakları ise göreviniz yeni girenin maaşını neden sonradan öğreniyorsunuz.

Bir de eğitimler nasıl muhasebeye verilen ve sizinkinin paralel olması gerekir gibi geldi bana

Insan kaynakları ise göreviniz yeni girenin maaşını neden sonradan öğreniyorsunuz.

Bir de eğitimler nasıl muhasebeye verilen ve sizinkinin paralel olması gerekir gibi geldi bana

yok insan kaynaklarında değilim ben. halkla ilişkilerdeyim.

Eğitimler eşdeğer sayılır iş tecrubeside aynı o başka sirkette 5 yıl calısmıs ben bu sirkette 6. yılımdayım. yönetim kadrosu olarak eğitimlerimiz arası uçurumlar yok. hatta benim ek olarak yabancı dilim var fakat burda kullanmama gerek olmadığı için beni ayırmıyor diğerlerinden

Bu arada muhasebedeli elemanlarla kıdem farkım var onlar 9-10 yollık calısanlar

Birçok işyerinde aynı durum söz konusu.Tabiri caizse iş görüşmesinde kendini iyi pazarlayabilen insanlar sizden çok daha iyi maaşa başlayabiliyorlar istisnalar var tabi.Başka işede gitseniz çok farklı olmayacak gerçekten kurumsal bir şirketse o ayrı,bazıları sözde kurumsalda ondan dedim :) İşinizi gerçekten seviyorsanız zam Zamanı benim aldığım zamdan memnun değilim diyebilirsiniz,ama sakın şunu yapmayın,bir başka çalışanın maaşından,niye sizden daha fazla aldığından söz etmeyin.Ben zam zamanı konuşsamda işe yaramaz,tanıyorum patronumu 6yıl oldu diyorsanız,iş arayın ve ayrılın. Şu riskinde unutmayın;Gideceğiniz işin maaşı çok iyi olabilir ama bu o işte Mutlu,huzurlu olacağınızı garanti etmez.Umarım gönlünüzce olur.

Bizim şirket tam o bahaettiğiniz sözde kurumsal. İşimi soylediğim insanlar hevesle bakıyorlar eminim minimum 3000 aldıpımı düşünüyorlar

Özel sektör böyle, ne koparabilirsen kuralı geçerli.

Bir de malesef kadınların ücreti daha düşük oluyor. İlk iş yerimde bana az zam yapılmıştı çünkü ev geçindirme sorunluluğum yoktu hobi olarak çalışıyordum (!).

Bence yeni iş ara, bu arada şimdiki iş yerinle de pazarlık yaparsın yükseltirlerse yükseltirler yoksa arayışa devam.

tazminat alabileceğini sanmıyorum.

aynı sebeple eşim istifa etti, ve tazminat vs almadı. hatta biliyorsunuz sizin için 8 haftalık ihbar süresi var. onu da çalışmanız ya da ücretini ödemeniz gerekiyor.

O zaman adam kayirma var
Maalesef oylle ben bu şirkete girdiğimde aralık 15 di maas kac para olduğunu soyleneyi atladılar ben ayın 1 ine kadar 15?gün maasım kaçpara bilmeden calıstım. Anne babamdan bile para alırken yüzü kızaran ben o hallerden şimdi para için cıngar cıkaran viri haline donustum işyerinde. Bu halimidr sevmiyorum keske dimdirek verseler hakkımız beyse

valla canım eşim 8 yıldır çalıştığı şirketten ayrıldı şuan ne tazminat alabildi nede işsizlik maaşı

tazminat alabileceğini sanmıyorum.

aynı sebeple eşim istifa etti, ve tazminat vs almadı. hatta biliyorsunuz sizin için 8 haftalık ihbar süresi var. onu da çalışmanız ya da ücretini ödemeniz gerekiyor.
Evet biliyorum düzgün bi konusma yapacağım artık karsılıklı birbirimizi zora sokmadan yollaromızı ayıralım diye. Hayırlısı neyse olur inşallah. Verimim de düştü bu sAtten sonra 3 kurusu bile haketmeyeceğim verimimle, haketmediğim maası almak istemiyorım

Diğer çalışanların maaşını bilmene şaşırdım açıkçası. Ben olsam gider direk konuşurdum,işimi seviyorum ama aldığım maaşın az olduğunu düşünüyorum. Ya düzeltme yapın ya da beni işten çıkarın derdim.İkisini de yapmıyorlar mı,ozaman çaktırmadan kendimi kovdurturdum,ne bileyim işimi kötü ypardım, görevim olmayan kısımlarda bu benim işim değil diyip arıza çıkardım,buna benzer şeyler yapardım. Kendi isteğinle çıkarsan işsizlik maaşı ve tazminat hakkın olmuyor

Hep eski calısanlarız biz. Bi sekildr yazıcıda bordro kalıyor sgk hizmet dokumu biyerden cıkıyor o sekilde haberdar oluyoruz. Yoksa normal bnm maasım su bu diye konusma olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…