- 17 Ağustos 2010
- 1.657
- 2.451
- 358
- Konu Sahibi Cakmamarliyn
-
Eğitiminiz nedir
Evet biliyorum düzgün bi konusma yapacağım artık karsılıklı birbirimizi zora sokmadan yollaromızı ayıralım diye. Hayırlısı neyse olur inşallah. Verimim de düştü bu sAtten sonra 3 kurusu bile haketmeyeceğim verimimle, haketmediğim maası almak istemiyorım
Daha once sırf paraya ihtiyacı olanlar olduğu için (düğün,borç vs) giriş cıkıs yapılanlar bile oldu. tazminat ödeyip ertesi gününe geri giriş yaptılar. ama şirket insiyatifi tabii. benimde suan için kafamda oluşan planda şu ben zam istiyim bide yükleniyim zam konusunda yapmazlarsa ters yapayım birazda en kotu ihtimal kovulmam olur e kovulursam zaten daha iyi ozaman ihbar tazminatınıda alabilirim.valla arkadaşım tazminatı verirlerse muhakkak beni bilgilendir, hiç sanmıyorum ki herhangi bir şirket zorunlu olmadığı durumda tazminatı ödesin.
bir de özel şirketlerde benim gördüğüm, istifa etme şansı düşük, işte uzun süreli çalışan, borcu olan çocuğu olan kişilere az zam yapılıyor, nasılsa çantada bu diye. ama yeni gelen ya da kaybetme ihtimali olan kişilere daha yüksek zam yapılıyor.
benim eşim de istifa ettikten sonra çok dediler işte prim veririz şunu yaparız bunu yaparız seni memnun ederiz diye. ama eşim kafasında bitirmiş olarak istifa etmişti zaten, demek ki gözlerinde değerim buymuş diyerek.
sen de istersen o ihtimali de düşünerek konuşmanı ayarla.
49 calısanlı 50. almıyoruz 50 kişi alınca yasal sorumluluklarımız artıyor cunku :) işyeri hekimi vs gibi. dediğim gibi dısardan kurumsal içerden mahalle bakkalıMaaşlar oldukca düşük
kaç kişilik bir firma orası?
Tazminatsız cıkmam oolunsuz geri donus aldığım takdirde onlar cıkarmazsa ben kalacağım. Zaten bu yıl içinde evlenme planım var. Nikahla tazminatla cıkıs hakkı kazanacağımşuan yeni yasal düzenlemeye göre bizm şirkette de aynı sorunlar yaşanıyor
yeni giren biriyle 5-6 yıllık personel aynı parayı alıyor dolayısıyla kavga çıkıyor.
şirket müdürü de biz kıdeme maaş ödemiyoruz herkes aynı işi yapıyor deyip işin içindne çıkıyor.
iyileştirme talep edenlerin hepsi işten çıktı.kimse kal yaparız demedi.
sizde eğer bu şartlardan daha iyi bi iş bulursanız çıkın ama yeni başladığınız işte haftasonunuz olmayabilir. benim için bu çok önemli mesela. iyi düşünün derim..
patronunla samimi bir şekilde konuş. benim gönlümden şu kadar geçiyo de. şimdi adam belki güvenlikçilere 1000-1100 verecekti ama asgari ücret yükselince onlar otomatikman 1300 oldu. siz de kıyaslayınca güvenlikçiyle nerdeyse aynı maaş, asgarinin az bişey üstü diyip üzülüyosunuzdur. ama tüm işverenlerin başına gelmesi beklenen bir sorundu zaten bu, çalışanların yeni asgari ücretten sonra ücretllerinden şikayetçi olması. ama doğal bir haktır zam talebi. motive olamıyorum diyin en kötü tazminat verir işten çıkarır bikaç ay sonra iş bulursanız aynı kapıya gelir.Merhaba,
calıstığım şirkette 6. yılıma girdim. şirketin En eksi elemanı benim bütün kahrını ben çektim desem yeri.
Pozisyonum halkla ilişkiler sorumlusu aldığım maaş 1,450+ agi
Benim alltımda calısan
temizlik ve güvenlik maaşı 1,300
onların seflerinin maaşı 1,400
benim üstümdeki müdürn maaşı :2,500
muhasebe elemanlarının kıdemlerine gore 1800-1900 arası
Bizim buraya yeni bi eleman alındı pozisyonu kiralama koordinotoru bugüne kadar maaşını bilmiyordum başlayalı 2 ay oluyor. Dün bi şekilde elime bordrosu geçti 2,000+agi ye girmiş işe.
Benim kıdem tazmınatım yaklasık 14,000 lira ayrıca çıkarılırsam 10 ay boyunca 750 tl işsizlik maaşı hakkım olcak.
Ben durumdan cok rahatsızım işten çıkmak istiyorum ama tazmınatı vermemelerinden korkuyorum. Kalsam verimli çalışamıyorum cunku kendımı ihanete uğramış hissediyorum. Ben ne yapayım şimdi? nasıl bi konuşma yapayım? hiç konuşmadan dırekt cıkıs ve tazmınat talebınde mı bulunayım sızce?
Bu arada bugüne kadar az maasa çalışıyordum evet ama sırketın genel politikası buydu diye cok sesım çıkmıyordu. şimdi yeni girenın bu maasa gırmesi sinirlendirdi beni.
Bu arada kızın maaşıyla ilgili bi derdim yok onun zaten hakkettiği maas o doğru ama ben haksızlığa uğruyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
not:hafta içi 9-6 calısyorum haftasonum yok, genel olarakta cok rahat bi işim var işimi seviyorum tek problemlemim maaş.
Son yasal durumları bilmiyorum ama eğer nikahla ayrılınca tazminat alabiliyorsanız sıkın biraz dişinizi. O kadar yılın tazminatını yakmak da içine oturur insanın yani. Nikahtan sonra gerekirse iş ararsınız yine, yani düzeltseler bu kadar yılda düzeltirlerdi ücretinizi.Tazminatsız cıkmam oolunsuz geri donus aldığım takdirde onlar cıkarmazsa ben kalacağım. Zaten bu yıl içinde evlenme planım var. Nikahla tazminatla cıkıs hakkı kazanacağım
Okudum onu evet, bide sans eseri aynı anda acıldı konular, kafamı cok karıstırdı o konuda.az önce rahat işini bırakıp fazla maaş teklifiyle başka bir yere başlayan ve hüsrana uğrayan bi arkadaş vardı ve çok pişman bence o konuyu bir oku benim yaptığım yorumuda okuyamam diyorsan hiç üşenmem kopyalar yapıştırırım yorumumu
huzurun yerindeyse senden memnunlarsa maaşında düzeltme isteyebilirsin ,ama işini bırakmaOkudum onu evet, bide sans eseri aynı anda acıldı konular, kafamı cok karıstırdı o konuda.
Ama benim asıl rahatsız olduğum ücret düşüklüğü değil aslında suan. Bugune kadar işime bakıyordum. Şimdi her gelen benim ucurum derecede üstümde baslayınca kendimi ihanete uğramıs hissettimaz önce rahat işini bırakıp fazla maaş teklifiyle başka bir yere başlayan ve hüsrana uğrayan bi arkadaş vardı ve çok pişman bence o konuyu bir oku benim yaptığım yorumuda okuyamam diyorsan hiç üşenmem kopyalar yapıştırırım yorumumu
Ona karar verdim düzeltme talebiyle gideceğim. Olduda kabul edilmedi ozaman tazminat talep edeceğim.huzurun yerindeyse senden memnunlarsa maaşında düzeltme isteyebilirsin ,ama işini bırakma
Ona karar verdim düzeltme talebiyle gideceğim. Olduda kabul edilmedi ozaman tazminat talep edeceğim.
İnşallahh . Tesekkur ederimaynen ağlamayan bebeğe meme vermezler usulünce konuşursan inşallah hakkını vereceklerdir bu kadar emeğin var sonuçta umarım olumlu cevabını paylaşırsın sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?