işyerinde maas adaletsizliği

valla arkadaşım tazminatı verirlerse muhakkak beni bilgilendir, hiç sanmıyorum ki herhangi bir şirket zorunlu olmadığı durumda tazminatı ödesin.

bir de özel şirketlerde benim gördüğüm, istifa etme şansı düşük, işte uzun süreli çalışan, borcu olan çocuğu olan kişilere az zam yapılıyor, nasılsa çantada bu diye. ama yeni gelen ya da kaybetme ihtimali olan kişilere daha yüksek zam yapılıyor.

benim eşim de istifa ettikten sonra çok dediler işte prim veririz şunu yaparız bunu yaparız seni memnun ederiz diye. ama eşim kafasında bitirmiş olarak istifa etmişti zaten, demek ki gözlerinde değerim buymuş diyerek.

sen de istersen o ihtimali de düşünerek konuşmanı ayarla.

Daha once sırf paraya ihtiyacı olanlar olduğu için (düğün,borç vs) giriş cıkıs yapılanlar bile oldu. tazminat ödeyip ertesi gününe geri giriş yaptılar. ama şirket insiyatifi tabii. benimde suan için kafamda oluşan planda şu ben zam istiyim bide yükleniyim zam konusunda yapmazlarsa ters yapayım birazda en kotu ihtimal kovulmam olur e kovulursam zaten daha iyi ozaman ihbar tazminatınıda alabilirim.

Maaşlar oldukca düşük
kaç kişilik bir firma orası?

şuan yeni yasal düzenlemeye göre bizm şirkette de aynı sorunlar yaşanıyor

yeni giren biriyle 5-6 yıllık personel aynı parayı alıyor dolayısıyla kavga çıkıyor.
şirket müdürü de biz kıdeme maaş ödemiyoruz herkes aynı işi yapıyor deyip işin içindne çıkıyor.
iyileştirme talep edenlerin hepsi işten çıktı.kimse kal yaparız demedi.
sizde eğer bu şartlardan daha iyi bi iş bulursanız çıkın ama yeni başladığınız işte haftasonunuz olmayabilir. benim için bu çok önemli mesela. iyi düşünün derim..

Tazminatsız cıkmam oolunsuz geri donus aldığım takdirde onlar cıkarmazsa ben kalacağım. Zaten bu yıl içinde evlenme planım var. Nikahla tazminatla cıkıs hakkı kazanacağım

Yöneticinle konuşup zam iste. Kendi maaşınla başkalarınınkini kıyaslama; zam isterken de bunu söyleme sakın. Yani şu şu kadar alırken ben niye bu kadar alıyorum deme. Sen sadece kendi maaşına odaklan. Yaptığım işe karşılık bu maaşın az olduğunu düşünüyorum vs... gibi.

Emek sömürüsü, başka bir şey değil.

Böylece, modern köleler yaratıyorlar.

Üniversite mezunları arasında işsizlik oranı %30'lara dayandı. İnsanlar başka yerde iş bulamam korkusuyla, süregelen yanlışlara boyun eğmek zorunda kalıyor.

patronunla samimi bir şekilde konuş. benim gönlümden şu kadar geçiyo de. şimdi adam belki güvenlikçilere 1000-1100 verecekti ama asgari ücret yükselince onlar otomatikman 1300 oldu. siz de kıyaslayınca güvenlikçiyle nerdeyse aynı maaş, asgarinin az bişey üstü diyip üzülüyosunuzdur. ama tüm işverenlerin başına gelmesi beklenen bir sorundu zaten bu, çalışanların yeni asgari ücretten sonra ücretllerinden şikayetçi olması. ama doğal bir haktır zam talebi. motive olamıyorum diyin en kötü tazminat verir işten çıkarır bikaç ay sonra iş bulursanız aynı kapıya gelir.

Tazminatsız cıkmam oolunsuz geri donus aldığım takdirde onlar cıkarmazsa ben kalacağım. Zaten bu yıl içinde evlenme planım var. Nikahla tazminatla cıkıs hakkı kazanacağım
Son yasal durumları bilmiyorum ama eğer nikahla ayrılınca tazminat alabiliyorsanız sıkın biraz dişinizi. O kadar yılın tazminatını yakmak da içine oturur insanın yani. Nikahtan sonra gerekirse iş ararsınız yine, yani düzeltseler bu kadar yılda düzeltirlerdi ücretinizi.

Bir de asgari ücret yükselince işçilik maliyetleri artmıştır firmanın sesiniz çıkmazsa iyice yokuşa sürerler.

Yöneticinle konuş zam iste olmadı çık başka iş bul çıkarkende konuş belki verirler tazminatını aranız nasıl üstlerinizle bilmiyorum tabi
Ben eski iş yerimde 4 sene çalıştım ve sağlık nedeniyle ara vermem gerekiyodu çıkmak istediğimi söyledim sağlık konusundaki durumumu da biliyorlardı sanki ben istafımı istememişim gibi onlar beni çıkartıyo gibi işlem yaptılar hem tazminatımı aldım hem işsizlik maaşımı sağolsunlar

Bence hasta olup bir güzel işe gitme yokluğundan belli olsun ne kadar gerekli olduğun sonrada bir konuşma metni hazırla nelerden söz gerektiği konuşmanın başı ortası ve sonu , halen yapamayız deniyorsa kendi iş ara ama buradaki rahatlığıda bulacağını sanmıyorum dört dörtlük bir iş yok gideceğin yerdede bir bakmışsın manyağın biri senle uğraşıyor ve aldığın yüksek ücret burnundan geliryor öyle bir risk var yok değil , karar senin

az önce rahat işini bırakıp fazla maaş teklifiyle başka bir yere başlayan ve hüsrana uğrayan bi arkadaş vardı ve çok pişman bence o konuyu bir oku benim yaptığım yorumuda okuyamam diyorsan hiç üşenmem kopyalar yapıştırırım yorumumu

Okudum onu evet, bide sans eseri aynı anda acıldı konular, kafamı cok karıstırdı o konuda.

Ama benim asıl rahatsız olduğum ücret düşüklüğü değil aslında suan. Bugune kadar işime bakıyordum. Şimdi her gelen benim ucurum derecede üstümde baslayınca kendimi ihanete uğramıs hissettim

Ona karar verdim düzeltme talebiyle gideceğim. Olduda kabul edilmedi ozaman tazminat talep edeceğim.

aynen ağlamayan bebeğe meme vermezler usulünce konuşursan inşallah hakkını vereceklerdir bu kadar emeğin var sonuçta umarım olumlu cevabını paylaşırsın sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…