• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işyerinde mobbing

Cevap yazan herkese teşekkür ederim, insan bu durumda desteğe o kadar ihtiyaç duyuyorki, dinlenilmek bile büyük nimet. Bugün kardeşimle konuştum oda KPSS ye hazırlanıyor, bana çok etkilendiğim bir cümle söyledi, "abla insanlar memur olmak için yıllarını harcıyor, nasıl çalıştığını o koca kitapları nasıl okuduğunu hatırla, odandaki bi salak için niye kendini kasıyorsun, boz gitsin, sen onamı muhtaçsın, bak ne güzel işin var ailen var, ya benim gibi hala ders çalışıyor olsaydın parasız işsiz, orası senin odan kaçma başka yere en fazla ne yapabilirki"

her kurumda var böyle tipler cnm. ben mesela şuan 3. işyerimde çalışıyorum ve hepsinde de bir arıza tip çıktı. şuanki işyerimde de bir gerizekalı var sinir ediyor beni ya adamı görünce resmen kusasım geliyo o derece tiksiniyorum. mobing yapıyo evt ama bende ona yapıyorum:KK53: böyle tiplere ezdirmeyeceksin kendini, sesini çıkartacaksın ama bağırıp çağırarak değil gerektiği yerde uygun bir dille lafını yapıştıracaksın. güçlü dur her zaman:KK66:

Haklısınız. Bir kamu kurumunda çalışıyorum, açık açık müdüre herşeyi tek tek anlatsam sanki ben iftira atıyorum gibi olucak endişesi taşıyorum, müdür ya inanmayacak çünkü işini çok iyi yapan insanlara gülen ama onlar odadan çıktıktan sonra arkalarından atıp tutan biri yani hani eskiler derler ya evlenmeden önce ne olduğu belli olmaz önce aynı eve gireceksin..)) ya da bizi yüzleştirecek, onda da yaptıklarını kabul edermi hiç sanmam. 8 aylık hamile halimle kendinin taşıyamayacağı yükü al sen taşı diye uzatan bir cins bu..
Isyerinde hamile olup ordan oraya koşturan kadın da sevilmez. Çünkü o kadın o haliyle bile işini layıkıyla yapmaya çalışır ama beş para etmez insanlar onu kıskanır çekemez. Olumlu hiçbir tarafini görmeyip olumsuz ve stresli alanlarına oynarlar. Siz neden ona başkasının adını verdin o raporları ben hazırlamıştım demediniz ben olsam yüzüne vururdum

Isyerinde hamile olup ordan oraya koşturan kadın da sevilmez. Çünkü o kadın o haliyle bile işini layıkıyla yapmaya çalışır ama beş para etmez insanlar onu kıskanır çekemez. Olumlu hiçbir tarafini görmeyip olumsuz ve stresli alanlarına oynarlar. Siz neden ona başkasının adını verdin o raporları ben hazırlamıştım demediniz ben olsam yüzüne vururdum
Odada 3 kişiyiz, yüzüne vuracağım olayı ikisi birlikte yaptılar, biri aktif mobbingci diğeri pasif.. ikisini de aktif yapmıyım dedim, zaten ne yaptıklarını biliyorlar, söylemesem de biliyorlar. Pasif olan olaylara pek karışmaz ancak aktif olan dedikodusuyla onu kışkırtırsa karışıyor. Pasifi iyi niyetle ve vicdanla yerinde tutmaya çalışıyorum ki odada tek kalmıyım.

Şimdi çalışma şeklinizi anlamadım işiniz de aynı mı odanız mı aynı

Siz yaptığınız işi duyurun bundan sonra amirinize gerekirse şunu şunu yaptım bu kaldı gibi ilan edin

Eğer ekip çalışması yokacağım görmeyin duymayın ne olacak ki size söylenen hiçbir şeyi duymayın yapmayın vs vs

Yani cadı kazanı, aktif mobingci, bana müdürün yanında iftira atan kankisinin zamanında arkasından hırsız demişti ama hala onun yanına gidip dedikodu yapar çayını içer. Benim gidip kankisine arkasından ne söylediğini söylemiyeceğimi biliyor.
Ben bu olaylardan önce insanların böyle olabiliceğini düşünmezdim, kimseye art niyetli davranmadım bu yüzden aylarca ben kötümüyüm nerde yanlış yapıyorum niye böyle davranıyor diye düşünerek geçirdim, ona cevap vermeden, istemeden yaptı morali bozuk ondan vs diye kendime söyleyerek geçirdim. Ama şimdi anlıyorumki iyi olmıycaksın iyi görüneceksin, onun gibi müdürün yanında canım nasılsın bak bunlar oldu işle ilgili diyip odaya girince mahkeme duvarı gibi surata bürünerek, tam korku filmlerindeki psikopatlar gibi, bi soğuk bi sıcak, insanlar arasında nazik içerde manyak.. Ama genede ben böyle davranamam, laf sokmayı bile Yeni yeni deniyorum

Son düzenleme:
Şimdi çalışma şeklinizi anlamadım işiniz de aynı mı odanız mı aynı

Siz yaptığınız işi duyurun bundan sonra amirinize gerekirse şunu şunu yaptım bu kaldı gibi ilan edin

Eğer ekip çalışması yokacağım görmeyin duymayın ne olacak ki size söylenen hiçbir şeyi duymayın yapmayın vs vs
Odamız aynı ( dönemsel bazı işleri birlikte bazı işleri de kişisel ayrı yapıyoruz)
Amirim yaptığım işleri biliyor söyledim
Haklısınız ekip çalışması hariç bulaşmamaya çalışıyorum

Bugün çok ilginç, hatta olmaz deşiğim şeyler oldu. İşe gittim, Mobbingci kadın oda arkadaşı tam bir melek olmuş, kulaklarıma gözlerime inanamadım. O kişi o kişi değildi. Yalnızkende başkaları yanında da tüm gün melek gibi davrandı bana. Müdür konuştu galiba.

Bugün çok ilginç, hatta olmaz deşiğim şeyler oldu. İşe gittim, Mobbingci kadın oda arkadaşı tam bir melek olmuş, kulaklarıma gözlerime inanamadım. O kişi o kişi değildi. Yalnızkende başkaları yanında da tüm gün melek gibi davrandı bana. Müdür konuştu galiba.

Hadi gözün aydın diyesim geldi ama demeyeceğüm.daha erken.
İnşaallah yoluna girer herşey.
İş hayatı çok garip.kişilikler garip.
Kıskanç fesat.Daha geçen aylarda bir arkadaş öteki için o...pu diye konuşurken
Şimdi canım cicim aynı masadalar...
Öyle konuşan arkadaş da benle konuşmuyor. ÇÜNKÜ ONDAN ÖNCE YÜKSELDİM.HATTA GEÇEN GÜN BİR ARKADAŞ DAHA YÜKSELDİ.O GÜNDEN BERİ ONLA DA KONUŞMUYOR MUŞ.FESAT VE KOMİK.

Hadi gözün aydın diyesim geldi ama demeyeceğüm.daha erken.
İnşaallah yoluna girer herşey.
İş hayatı çok garip.kişilikler garip.
Kıskanç fesat.Daha geçen aylarda bir arkadaş öteki için o...pu diye konuşurken
Şimdi canım cicim aynı masadalar...
Öyle konuşan arkadaş da benle konuşmuyor. ÇÜNKÜ ONDAN ÖNCE YÜKSELDİM.HATTA GEÇEN GÜN BİR ARKADAŞ DAHA YÜKSELDİ.O GÜNDEN BERİ ONLA DA KONUŞMUYOR MUŞ.FESAT VE KOMİK.
Her şeye rağmen canım cicim nasıl oluyor, bu odadaki neysede bana iftira atan kankisinin müdüre gözümün önünde söyledikleri aklımdan gitmiyor. Kankisi buğün odamızın kapısını çaldı ama ben odadayım diye çekindi içeri girmeden konuşup gitti

Back
X