İŞYERİNDE MOBBİNG

is ne ki merak ettim. birde okul mezunu dahi olmasaniz yapa yapa ogrnbmeniz gerekirdi işi. okul teoriyi ogretir isyerunde pratik yaparak daha hizli öğrenebilirsin.

Rahat bi kuruma gecmek icin gosterdiginiz cabayi , isinizi ogrenmek icin sarf etseydiniz ortada sorun kalmazdı .

Inatla o isi ogrenmek istemiyomus hissi verdiniz bana,yoksa iktisat mezunu olup Kpss ile atanmis bi insanin boyle veryansin etmesi tuhaf.

sorun şu ki bana da haksızlık yapıldı, eğer bu kurumda işlem yapıldığını bilseydim tercih etmezdim, çünkü bölümmezunları bu işi yapmalı, iktisatçılar değil.şu anbölümmezunu alıyor ki doğrusu da bu
benim zamanımda böyle olsaydı ben aynı puanla belki farklı birkurumyazacaktım

Sizin nasıl bir iş istediğinizi anlayamadım ben. Öyle iki tık yapayım, sonra yan gelip yatayım maaşımı alayım mı istiyorsunuz. Ekmek artık aslanın midesinde. Kusura bakmayın da siz bu durumunuzla hiç bir yerde çalışamazsınız.
Müdürünüz bile kadronuda al git dediyse artık başka bir söz kalmamıştır.

tahminimce aynı kurumda çalışıyoruz, içime öyle doğdu çünkü yer değiştirmeye tabi personel sonuçları yeni açıklandı.
taşradaysanız ve yoğun bir idarede görevliyseniz ben az çalışayım deme gibi bir lüksünüz olamaz. vatandaş beklemez, insanlar para kazanacak. üstelik bu işte hız önemlidir.
yer değiştirmek istiyorsanız da müdürünüze dilekçe verdiniz olmadı ise onun bir üst amirine, bölge müdürüne başvurun. seneye kalır işiniz tabi bu sene geçti.
şunu da ekleyeyim genel müdürlükte de çalışmak istemeyen yan gelip yatmak isteyen vatandaşın işini bekleten personele personel arasında hiç iyi gözle bakılmıyor. çalışan eşek olana afedersiniz semer vuran çok oluyor, yatan personele kimse dokunmak istemiyor çalışana yükleniliyor. o yüzden müdürünüzü takdir ettim, insan çalıştırmayı bilen idarecilere ihtiyaç var.
en son çare çocuk yoksa yapmayı düşünün ve ücretsiz izne ayrılın bence.

Sizin nasıl bir iş istediğinizi anlayamadım ben. Öyle iki tık yapayım, sonra yan gelip yatayım maaşımı alayım mı istiyorsunuz. Ekmek artık aslanın midesinde. Kusura bakmayın da siz bu durumunuzla hiç bir yerde çalışamazsınız.
Müdürünüz bile kadronuda al git dediyse artık başka bir söz kalmamıştır.

benden nefret ediyorlar, gitsem çabalasam da artık kimse istemiyo beni

tahminimce aynı kurumda çalışıyoruz, içime öyle doğdu çünkü yer değiştirmeye tabi personel sonuçları yeni açıklandı.
taşradaysanız ve yoğun bir idarede görevliyseniz ben az çalışayım deme gibi bir lüksünüz olamaz. vatandaş beklemez, insanlar para kazanacak. üstelik bu işte hız önemlidir.
yer değiştirmek istiyorsanız da müdürünüze dilekçe verdiniz olmadı ise onun bir üst amirine, bölge müdürüne başvurun. seneye kalır işiniz tabi bu sene geçti.
şunu da ekleyeyim genel müdürlükte de çalışmak istemeyen yan gelip yatmak isteyen vatandaşın işini bekleten personele personel arasında hiç iyi gözle bakılmıyor. çalışan eşek olana afedersiniz semer vuran çok oluyor, yatan personele kimse dokunmak istemiyor çalışana yükleniliyor. o yüzden müdürünüzü takdir ettim, insan çalıştırmayı bilen idarecilere ihtiyaç var.
en son çare çocuk yoksa yapmayı düşünün ve ücretsiz izne ayrılın bence.
hangi kurum yav catladim

konuştuk çabaladık durumumuzu anlattık, benim bu işe uygun olmadığımı söyledim,çözüm geçici görevlendirme gibigösteriliyor onu da belirsizlik dolayısıyla ben istemiyorum

657 yim ama kovulur muyum sizce?
Yani onca insanın hakkıni yemissiniz derdiniz hala "kovulur muyum" kesinlikle "bu işi nasıl öğrenebilirim, nasıl aldigim parayi hak edebilirim" degil. Devlette işler nasıl yuruyor bilmiyorum kovulma durumu olur mu bi bilene sorun fakat kovulma durumu varsa kovulmamak için yapmanız gereken çalışmak! Bakın eşinizle ve ailenizle sikintilariniz var belli ki kendi ayaklarinizin uzerinde durmaya calisiyorsunuz ama bu kafayla olmaz. Rabbim güzel günler göstersin size.

yani ben anlamadim gercekten. is ne ki. pek cok memur aliminda baya yuksek puan gerekiyo. eger kpss ile atandiysaniz baya calismaniz lazim. kpss ye o kadar calisip atanabilen birinin isi yapma konusunda bu kadar caresiz olmasi tuhaf geldi. valla ben hic alanim olmayan cok alakasiz seyi bile ogrenirim gibime geliyo. bencede istifa edin. adayliginiz kalktiysa ileriki yillarda donme sansiniz var nasilsa. mudurunuz sizi verimli bir sekilde calistirmak zorunda. gercekten bu mobbing degil. ben ugramistim mobbinge bir yil boyunca.

Özel sektörde çalışamadım, zaten içe kapanığım,olmuyordu,kamuya atanayım dedim, atana atana kamunun en zor en riskli kurumuna atanmışım ki kurumun%90 ı kurumlararası geçiş istiyor ama izin verilmiyor.Kadersizlik işte,sonra yenibirmüdürlüğe atandım, hamileyim ve müdürlük o kadar yoğun ki ayak uyduramıyorum,olmuyor,diğer personelden daha az işlem yapıyorum,müdüre defalarca dedim,müdürn yaptığı beni makamında 'neden olmuyor, neden işler bitmiyor' vs deyip baskı yapmasıydı.Sonra bunu diyen diğer personel bana mobbing uyguladı, arşivde bile laf sokan insanlar, hakarete dahi varıyordu, ben de kendi çapımda biraz gerginleştim, ve gerekmüdürle gerek arkadaşlarla tartışmalara girdim, baktımolmayacak rapor aldım gitmedim, psikolojimbozuldu artık yapılan baskılardan, gece yarısı uyanıp uyanıp ağlıyordum.
eşim dedi ki durumumuzu ilgililere anlatırız, 2 yıl doğum izninde senin müdürlüğünü değiştiririz dedi.Ben de bunu umuyordum ama durumumuzu tüm yetkililere anlatmamıza rağmen tayinimiçıkarmadılar ve ben o müdürlüğe geri dönmek zorundayım,kabus gibi
eşim yönetimle konuşmaya gitti, o üst müdür de benimiçin ukalaolduğumu, vatandaa kötü davrandığımı vs demiş,yani onu da doldurmuşlar bana karşı.
sebepşu ki ben bu işi yapamıyorum, yapamadığımiçin işyerinde mobbing yaşıyorum, ve yakında memurların sicilyönetmeliği değişecek, kesin işten atılacağım ve moralim çok bozuk

Mobbingi siz karıştırmışsınız. :KK53: Sizin bildiğiniz gibi değil.
Az çalışmak için çabalamak, sizin iş yükünüzü başkalarının çekmesini istemek "beceremiyorum yapamıyorum" adı altında başkasına yüklemeye devam ettiğiniz sürece sevilmezsiniz, sayılmazsınız.
Yapamıyorum olmuyor diyorsanız istifa edin.
Kimse siz çalışmadan para kazanın diye daha çok çalışmak zorunda değil.
Memurların iş garantili çalışmamasını bende destekliyorum, diğer yandan sizin gibiler yatıp çalışan diğerlerini daha çok çalıştırmaya çalışıp, isyan ettiklerinde el birliğiyle işten kovduracağınızdan korkuyorum.

bankamatik personeli olmak istiyosunuz sanirim. ama alinteri dokulmeden kazanilmis para bi sekilde baska yollardan cikiyo bence er yada gec

benden nefret ediyorlar, gitsem çabalasam da artık kimse istemiyo beni
Tutumunuzla kendinizden nefret ettirmişsiniz. Sizin gibiler malesef pek sevilmezler. Sevmeyenler de haksız sayılmaz. Hatanızı ısrarla kabul etmesenizde siz yan gelip yatayım maaşımı alayım diyorsunuz. Yani devletin malı deniz yemiyen keriz modundasınız. Bu modda iken gidin bi özel sektöre bakın ne oluyor, 2 güne kalmaz kapının önüne koyarlar sizi.
Ekmek parası dediğiniz şey alın teriyle kazanılır. Kusura bakmayın ama çalışan ve çalışma hayatı boyunca sizin gibiler yüzünden iş yükü artan biri olarak (ayrıca tüm iş yükü artanlar adına) tavrınızı hoş karşılamam mümkün değil.

o olmasin bu olmasin gecici gorevlendirmede olmasin

Verin bana bir masa, ben akşama kadar o masada oturayım maaşımı alayım, kapasitem bu. (konunu özeti de bu sanırım, yahu yazmayayım diyorum yazdıkça sinirleniyorum ama kafamı bi kaldırıyorum konu sahibi gibi olanlar etrafımda var bu yüzden yazıyorum)

zaten işi yapamadığınızı itiraf ediyorsunuz, mobbing yapmak değil bu durumda müdür ve diğer arkadaşlarınızın yaptığı.Dediğiniz gibi uyarılarında biraz daha nazik olsalar ne ala, ama ne özel sektör nede kamuda eskiden olan çalışma ortamları yok herkesin gözü diğerinin yaptığı işte.Birinin ayağını kaydırsamda yerine geçsem derdinde insanlar, çalışmayı istiyor ve mecbursanız fırsat vermeyecekseniz.Ama yok dayanamam sağlığımdan önemli değil diyorsanızda istifa etmekten başka şansınız yok

ailemle bir sorunum olmasa bile yarının ne getireceği belli olmaz,o yüzden endişelerim var yarına yönelik

Benimde endişelerim var geleceğe yönelik ama özel sektördeyim. Yarın iş bulamam belki ama yerleri silerim yine ekmeğimi kazanırım herhalde.:temizlik:
Sanki herkes bir koç bir sabancı evladı:işsiz:

Verin bana bir masa, ben akşama kadar o masada oturayım maaşımı alayım, kapasitem bu. (konunu özeti de bu sanırım, yahu yazmayayım diyorum yazdıkça sinirleniyorum ama kafamı bi kaldırıyorum konu sahibi gibi olanlar etrafımda var bu yüzden yazıyorum)
aynen konunun özeti bu, benhiç çalışmayayım demiyorum ama yoğunluk makul olsun istiyorum, burası insanı çıldırtacakkadar yoğun bir yer

Konuya tam vâkif olamadim. Yanlis bir yorum yapmak istemem aslinda. Sizde ozguven eksikligi ve bikkinlik gordum ben. Psikolojik destek alsaniz.. insan bazen oyle bir hale geliyor ya ustesinden gelebilecegi basit seyleri bike yapamaz hale geliyor. Belki boyle bir donemdesinizdir. Bir uzman destegi ile asabilirsiniz.

Back
X