Isyerinde mutsuzum.

Tugcetug1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
870
329
33
Merhaba arkadaşlar. Ben sorumluluğu fazla olan bir işte çalışıyorum. Işe yeni basladim sayılır. Hiç bir şeye hakim değilim. Kendimi Çok kötü hissediyorum. Yillardr atanmayı bekledim. Şimdi atandım ama mutsuzum. Ev resmen dağınık ve pis.ev işi yapasım gelmiyor esim yardim etmiyor. Is arkadaslarim birseyi bilemedgimde dalga geçer gibi şaka yapıyorlar güya ama kırıcılar. Iyice depresyona grdim. Işe girersem dünyanın en mutlu insani olurum saniyordum. Şimdi işsiz ev hanımı olduğum günleri ozledim. Sizlerde ilk ise basladginizda zorlandiniz mi.bazen kendimi beceriksiz yetersiz hissedyrum. Is yerinde zor durumda kaldığında cocuk gibi aglamak geliyor içimden.iyice psikolojim bozuldu. Bana destek olur musunuz.

Merhaba arkadaşlar. Ben sorumluluğu fazla olan bir işte çalışıyorum. Işe yeni basladim sayılır. Hiç bir şeye hakim değilim. Kendimi Çok kötü hissediyorum. Yillardr atanmayı bekledim. Şimdi atandım ama mutsuzum. Ev resmen dağınık ve pis.ev işi yapasım gelmiyor esim yardim etmiyor. Is arkadaslarim birseyi bilemedgimde dalga geçer gibi şaka yapıyorlar güya ama kırıcılar. Iyice depresyona grdim. Işe girersem dünyanın en mutlu insani olurum saniyordum. Şimdi işsiz ev hanımı olduğum günleri ozledim. Sizlerde ilk ise basladginizda zorlandiniz mi.bazen kendimi beceriksiz yetersiz hissedyrum. Is yerinde zor durumda kaldığında cocuk gibi aglamak geliyor içimden.iyice psikolojim bozuldu. Bana destek olur musunuz.
Ise alismak gerekiyor bende baslarda öyleydim herkes yabancı geliyor bilmedigin bir şeyi sorarken dalga geçerler diye düşünüyorsun bunlar gelip geçici sabret 1 haftaya alisirsin 🤗

İşlere zamanla hakim olursunuz, şimdi yapamadım diye üzüldüğünüz şeylere gülersiniz bir iki ay içinde, biraz daha rahat olmaya çalışın.

Eşiniz neden yardımcı olmuyor? Madem yardımcı olmuyor olduğu kadar yapın, haftada 15 günde bir yardımcı alin. Ev işleri için üzmeyin kendinizi.

Son düzenleme:

ilk 1 ay ağlıyordum eve geldiğimde, ben herşeyi nasıl yapıcam,para kazanmak çok zormuş falan diye, insanlar arasında gayet normal davranıp eve gelip kendimi az yataklara atmadım. 1 aydan sonra aslında o kadar zor değilmiş, aa bu böyle miymiş diye diye alışıyor insan.
şu an diyorum kendi paramı kazanmak hayattaki en buyuk konforum.
her karışana sana ne be diyebilecek olma rahatlığı bile yeter.

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun.
Hissettikleriniz normal, hepimiz geçtik bu yollardan, zamanla hem ortama,
hem yaptığınız işe alışacaksınız.
Sadece biraz zamana ihtiyacınız var.
Ev işleri için de kendinizi üzmeyin.
Eşinizin destek olup yükü paylaşması lazım.
Buna yanaşmıyorsa düzenli yardımcı alacağınızı söyleyin.
Bakalım canı mı kıymetli? Parası mı?

Hangi kurumda başladınız bilmiyorum ama bunun adaylık eğitimi var. O var bu var direk nsl sorumluluk veriyorlar. Bizim kurumda unvanlı bi memura en az iki yıl sonra eğitimler sınavlar filan öyle yetki veriyolar. Tabi unvanına göre değişiyor. Bu kadar üzülmeyin yapamadınız diye işten Atılmazsısınız. Örnek dosyaları çıkarıp onlara göre çalışın ben öyle yapıyordum

Bilmediginiz bir isse normal böyle sorunlar yasamaniz. Yavas yavas ogrenirsiniz. Yeni başlayıp yapamayan kisiye gülecek yapıdaki kisileri de kafaniza takmayin allah askina. Babalarinin evinde mi ogrenmisler onlar?

Ne de olsa maasiniz var haftada 1 en azindan 2 haftada 1 temizlik icin destek alin.

Yeni isiniz hayirli olsun. Ben bir duzen kurmustum kendime. Yillardir da oyle yapiyorum. Ev temizligini cumartesileri yapiyorum. Pazar gununu kendime dinlenme gunu olarak birakiyorum. Yemek olayini da ya aksam yemekten sonra bir gun sonrasinin yemegini yapiyorum ya da aksam isten gelince. Hafta ici ufak tefek ev toparlama ve yemek bazen de canasir haricinde pek is yapmiyorum. Gerektiginde eve yardimci aliyorum. Bir de her aldiginizi kulkandiktan sonra yerine koyaesaniz ev dagilmiyor.
Iste de herkesin bir acemilik donemi olur. Merak etmeyin hersey zamanla yerine oturur.

İlk başladığımda bana da direkt evrak yaptırdılar:)) amaaaaa anlamama rağmen emin olmak adına şefime tekrar tekrar soruodum :))) Sizde şef ya da müdür yok mu?? Yoksa da mesai arkadaşlarınız öğretecek, yapcak bir şey yok.Sormadan öğrenemezsiniz.Ayrıca yaptığınız işler rutinse her yaptığınız farklı örnekten fotokopi çekin ,örnek dosyası yapın kendinize.Böylece benzeri geldiğinde bakarak yaparsınız.Ayrıca özlük dosyalarıña ulaşım hakkınız varsa dosya tarayarak da nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

İşe başlandığında verilen hizmet içi eğitimler falan hep teorikte kalıo ve pek anlamı olmuo açıkçası. Evrak yapa yapa öğreneceksiniz.Daha da doğrusu hata yapa yapa öğreneceksiniz.Bu işler böyle yürüyor.Herkes iş hayatına yeni atıldığında sudan çıkmış balık gibi oluyor emin olun.Ben de atandığımda öyleydim.3 yıl geçti işe alıştım ama insanlara alışamadım:)) (Bu arada ilk birkaç ay zor gelir.Her farklı örnekte bocalarsınız ama bir süre snra işler rutine bindiğinden mevzuata hakim olmasanız bile ezbere yapabilir duruma gelirsiniz.Birkaç ay sıkın dişinizi yani. Sonra her sey güzel olacak.İnsanın kendi parasını kazanması kadar güzeli yok bence.)

Sormamışsınız ama yazmışken bunu da yazayım.Mesai arkadaşlarınız mesai arkadaşınız olarak kalsın.Fazla yüz göz olmayın.Fazla samimiyet tartışma getiriyor.Ve tartıştıktan snra o odadan kaçma şansın da olmadığından yüz yüze çalışmak zor geliyor. Yine gülün eğlenin ama daha çok işimi yapıp gideyim kafasında olup mesafeyi koruyun.Şu anki aklım olsa ben öyle olurdum en azından.Bol şans:)

En geç 1 aya alışırsınız bence. Ama iş yerlerinden çokta bişey beklememek gerekiyor. Bende iş yerimde mutlu değilim. Kimseyle yakın değilim. Ama yapacak bişey yok maalesed ekmek parası😍

Yaşadıklarıniz gayet normal.Bizi biz yapan seyler kaygılarımızdır birazda zaten.
Boyle boyle isinize sahip çıkıp öğreneceksiniz.
Bence sizi tersleyen ya da dalga geçen arkadaşlarınıza açıkça söyleyin daha yeniyim arkadaşlar zmaan tanıyın ilerde hatırlatırım bu günleri falan deyin gülerek.

Esiniz eşşek gibi ev islerini yapmak zorunda yardım degil baya siz napiyorsanız o da onu yapsın. Yapmıyor mu paranızi da almayacak o zaman bi zahmet.

Hayırlı olsun
Ne mutlu ki atanmışsınız
İlk başlangıç her zaman zordur
Kimse dalga geçmez merak etmeyin.
Zorlandığınız yerde sorun yanlış yapmaktan iyidir.
Eşiniz yardım etmiyorsa haftada bir yardımcı alın.
Kolay gelsin

Zorlanmam mi öldüm öldüm.
1. Si hepimiz bu süreci yaşadık
2. Eşiniz de çalışıyor bu süreçte birbirinizi yormayin yardımcı tutun derim
3. Hayırlı olsun inşallah

cok tatlisin. ilk gunler boyle olur. kimi is arkadaslari bilerek ogretmez, yardimci olmazlar. kimseyi onemsememek lazim. ev isteri icin de yardimci alin. koca kisisi yardim etsin. eski duzen devam etmeyecek. sizin artik baska sorumluluklariniz da var. herseyi uzerinize almayin.

İlk işe girdiğimde afalladım. İlk evlendiğimde afalladım. İlk çocuğum olduğunda afalladım...
Önce emekleyeceksin, sonra yürüyeceksin bi de bakmışın koşuyorsun. 😀 Biraz sabır ve gayret. Yeni işiniz ve yeni yaşamınız hayırlı olsun.

Evet bir iş yerinde başıma geldi. O sektörde ve pozisyonda daha önce hiç çalışmamıştım.Bunu bilerek beni işe almışlardı. Ama zaman ilerleyince her yaptığım kusur oldu. İnsan bir kere hata yapar ama iş arkadaşları veya amirin yapıcı olunca bir daha yapmazsın. Ancak amirim suratıma öyle bir bakıyor veya gerizekalıymışım gibi öyle bir konuşuyordu ki kendimi yetersiz ve yalnız hissediyordum. Bir yandan da ''eğer ben yetersiz olsaydım beni işe almazlardı'' dedim. Çok severek başladığım işe isteksiz gidiyordum. Sonra amirimle açık açık konuştum. düzelttik arayı.

Back
X