işyerinde patronculuk oynayanlar ve politik olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
canım öyle istedi. bu konunun muhatabı onlar mı ?41 yerine 30 yazdım dakikayı düz.
yine de doğru mu yaptığınız? ben karşılaşsam böyle bir şeyle patron ve müdürlerden nefret etmeme rağmen şikayet ederim sanırım. erken gelenlerin ya da geç gelse bile doğru saati yazanların kabahati ne?

Henüz çok yenisin 2 ay daha sabret. 6. ayı doldurduktan sonra kendini iyice kabul ettirmiş olursun. Dişini sık 1 yılını doldur. Sen de kendini kıdemli hissedersin. Hatta senden sonra işe girenler olabilir belki onlarla daha iyi anlaşırsın hem de iş konularında yardımcı olursun.

Tabii ki mutsuz ve huzursuz olduğun bir ortamda çalışmanı tavsiye etmem. Mesela ben eski çalıştığım yerde sabrettim sabrım taşınca da ayrıldım.

geç gelip vaktinde geldiğinizi mi yazdınız. bu ofistekileri bayağı ilgilendirir yani. bizdede var adam saat 9:30 10 da elini kolunu sallayarak geliyor. eee ben eşek miyim saat 9 da geliyorum. bizde ceza sistemi var valla geç gelene. ben sizi haklı bulamadım. dürüst olun kısaca

Malesef her işyeri böyle.
Politik olmak zor ama işyeri Şartları bilmesen bile öğretiyor sana.
Sende Gül yüzlerine gec.

belki onların da canı muhatap olmak istemiştir o zaman?

Herkes önce kendine bakacak biz eşek gibi ccalısırken onlar yattı 2 ay. Ayrıca gec gelmeleri bile mesaiden düşüyoruz. Usulsüz mesai yapıyoruz mesela gece sabahladık ertesi gün calismaya devam ettik hayatınızda böyle calıstınız mı acaba. Boş yere patron yalakası olmayın tam tersi iş arkadaşlarınızla birlik olun. Zaten yeterince köleyiz bu patron şirketlerinde 10 dk nın hesabını tutacak kadar kötü kalplisiniz.

Siz de yaptığınız o davranışla çok saygın davranmiyorsunuz. Onlar size karışsa da karışmasa da yaptığınız saygın mi? Değil. Eee... Gayet politik de o davranisiniz. Onlar da sizin için aynısını dusunuyordur.

kötü kalpli değilim. yalancılığa gelemiyorum. memnun değilseniz işten çıkın. patron bana çakıyor ben de ona çakayım mantığı abes geldi.

hayatımızda böyle çalışmadık, tembeliz 1, patron yalakasıyız 2, köleyiz 3, kötü kalpliyiz 4 :)
var mı başka hakaretin yoksa sakinledin mi biraz? kabahat sana yorum yazanda ya neyse.

patron yalakası değil patronun direkt kendisiyim.. koyulan kuralları beğenmiyorsanız işten çıkarsınız, ha 10 dakikanın hesabını yapmıyorsanız maaşınızdan kestirin o zaman.. ayrıca yan gelip yatan varsa sizde onları takip edin.. koyulan kurallar saçma veya değil, o ayrı bir konu.. ama koyulduysa uyacaksınız, nokta..

edit: imla

Son düzenleme:

ee napalım patronsanız :)) çok komiksiniz özel hayatınızda patron oldugunu vurgulamanız nasıl bir ego çeşidi acaba. Kusura bakmayın da patronsunuz diye kimse sizin köleniz dğeil kendiniz patronsunuz diye benim konuma patron taraflı bakamazsınız . Siz benim patronum değilsiniz ayrıca bir kendinize gelin sakin olun :)

bakın ne demişim gece mesai ve hala işe devam niye bu yasalara aykırı demiyorsunuz aa evet öyle olmaz demiyorsunuz? sizin gibiler insanları köle sanıyor kuralıma uyacak yada işten gitsinmiş oldu canım .. cidden oldu.

haydaaa, patron yalakası derken sıkıntı yoktu da patron olunca mı ego oldu :) neyse özetle kurallara uyacaksınız sevgili üye.. yani o arkadaşları kutluyorum, allah herkese öyle eleman versin :)

yine bir patron olarak yazayım günde 18 saat çalıştığım oluyor, bazende böyle serdiğim oluyor.. gel gelelim her iş yerinin kuralı var.. kuralları beğenmiyorsanız çıkarsınız ya da şikayet edersiniz.. ama onlar öyle yapıyor diye siz de yapamazsınız..

Yalan söylemek daha erdemli haklısınız. Ne farkın kaldı o patrondan o senden sen ondan... Bulmuşsunuz bence birbirinizi çıkmayın o işten

kötü kalpli değil dürüstüm. patronunuz yanlış bir iş yapıyorsa onun başka yolları vardır. patron yalakası neden olayım yalaka olunca bir kazanç elde etmiyorum. sadece demek istediğim. ben geç kalsamda geldiğim saati yazarım. bence siz kendinize bakın bana diyorsunuz ama siz 10 dakkikayi kar sayıp yazmamışsınız. ayrıca not haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız sizde onları şikayet edin.

iş yerine verdiğin en önemli değer dürüst davranmaktır,neyse o ,valla ben süt sağmaya indiğimde bile yerime bakan kişi lavaboya gitti diyormuş ben bilmiyordum ,yerime gelince ,, aradı bende lavaboda dedim diyor, geri arayıp süt sağmaya inmiştim diyorum. ve bunun meyvesini yiyorum emin olun hem maddi hem manevi

Benim mesai arkadaşım da geliş saatini 10 dakika önce yazsa bende cırlarım.
Kaldı ki, size olan tepki 10 dakika için değildir. Maşallah dil uzatmadığınız üye kalmadı.
Patronunuzun kötü tutam ve davranışlarına da bura konuştuğunuz gibi karşısına geçip konuşun. Orada sus pus burada aslan parçası oluyorsunuz.
Siz yalan söylerken bir şey yok, mesai arkadaşlarınız bunu ima etti diye ortalık ayağa kalsın. Bencilsiniz vesselam.
Dürüst davranmayıp dürüstlük istemek, komik geldi yahu.

Burada kurumsallık işin içine giriyor ben aldığım maaşın hakkını vermeye çalışırım o bu ne yapmışla ilgilenmem işimi yaparım çıkış saatimiz 18.00 ise arkadaşım 17.50de çıkıyorsa ben ona neden 17.50de çıkıyorsun çıkış saatimiz 18.00 diyemem.. ya da mesaiye başlama saatimiz 09.00 ise, 09.15te gelirse neden geç geldin diyemem ima da etmem...
zaten oldum olası da anlamam bu oyunları, fitne fesata aklım ermez
sen de işine bak, işini hakkıyla yapmaya çalış...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…