İşyerindeki abla...

siz bu hanıma nasıl hitap ediyorsunuz? çünkü abla şeklinde hitap etmenizden dahi iş arkadaşlığı kavramında mesafeleri çok koruyamadığınızı görüyorum
Aaaaa bu master class konu sahibimiz lütfen.

Konu sahİbi çok basit yani muhatap olmayacaksın, geldiği an tüyeceksin ortamdan.

Konunuzu hatırlar gibiyim ama benimki akıl sağlığı olarakta düşündürüyor. Kadını gözlemledikçe ve yaptıklarını düşününce normal gelmiyor.

Medeni durumuyla alakası var, sıkıntılı bir boşanma süreci geçirmiş, eski eşi bayağı bir sıkıntılı birisi duyduğum kadarıyla. Bunun üzerinde etkisi var belli ki, o yüzden yazdım. Boş vakti de çok var bu vesileyle. Yoksa her boşanmış ya da çok vakti olan kadın böyle birilerine sarmıyor tabii ki, onu kast etmedim.

Ne kadar zekisin sen öyle ya, bu benim aklıma hiç gelmemişti. Büyük resmi gördün.
Eeeee senden önce çözmüş olayı işte, insanlara bu kadar hayatımıza ve özelimize burnunu sokma ya da sokmama hakkını biz vermiyor muyuz? Haneye +1 rica edeyim

özür dilerim ama bu işyerindeki abla konuları bana komik geliyor. hep de aynı şey kıskanılıyorum, karşı taraf hayatın kaybedeni, tüm güç bende kadının kariyeri elimde, ee niye hala abla diyorsun bu kadına ? sana yatak sohbeti yapan kadın erkek genç yaşlı kimseyle işin olmamalı, ast üst ilişkisini de geçtim. Her talebinde müsait değilim dersin işim var başım ağrıyor keyfim yok o bu, mecbur peşini bırakacak. Hadsiz seviyesiz kalitesiz o bu, tamam iletişim neden ? benim hayatımda böyle biri yok ama iş yerinde var ? günde bi kere wc denk gelip, merhabalar diyerek geçip gidiyorum.

Eeeee senden önce çözmüş olayı işte, insanlara bu kadar hayatımıza ve özelimize burnunu sokma ya da sokmama hakkını biz vermiyor muyuz? Haneye +1 rica edeyim

Konuyu ve yazdıklarımı düzgün okumadığınızı düşünüyorum. O yüzden haneye herhangi bir ekleme yok maalesef.

Evet, konuyu yazarken cidden sanki karşı tarafı olduğundan küçük gösteriyor gibi oluyoruz ama gerçek bu, fazlası var azı yok. Başka nasıl ifade edebilirim bilmiyorum...

Yani diyebileceğim başka bir şey yok, kadınla dipdibe departmanlardayız işimiz de kesişiyor, kaçma gibi bir şansım yok. Kendisine abla diye hitap etmiyorum bayağıdır bu arada.

Sizin konular pek geçmiyor, ekleme de pek umurumda değil doğrusu

Yazmayabilirsiniz, zorlamıyor kimse. Konunun size geçip geçmemesinin de çok önemi yok.

Hayatımda yaşadığım bir problem ve cidden sinir bozucu, eşim, annem ve babam bile fark ediyor. Ciddi bir problem olmasa özel hayatımdan bir kareyi burada paylaşmaya tenezzül etmezdim.

Bu arada ciddi ciddi üst yönetimle konuşmayı düşünüyorum. Şahsi numaramdan engelledim birkaç gün önce, bu sefer ofis numaramdan arıyor kadın. Normal değil kesinlikle.

Eşiniz sizin adınıza düşünür, ince düşünceli biri olduğuna diğer konulardan hakimiz ama iki aylık evli bir kadın için iş yerindeki dedikoducu abla dert edilecek en son şey diye düşünüyorum.

Tek sorunu dedikodu olarak görmeniz bayağı güzelmiş, keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı.

Eşim, eşim olmadan önce de belirli ölçüde böyle bir problemim olduğu için dert edilecek şeylerden birisi olması gayet normal diye düşünüyorum.

Başka ne derdi olabilir ki Allah aşkına ya, sizinle ne alıp veremediği olabilir iş yerindeki orta yaş kuduruk ablanın?

Bak ciddi cevap veriyorum

Direkt mesafe koy. Yani o gelince git ortamdan, başkasıyla konuş ilgilen, selam bile verme toplu ortamlarda. Anlar diye düşünüyorum. Anlamaz, işini zorlaştırır, dedikodunu vs yapmaya başlarsa yönetimle konuş.

Öncesinde bence reaksiyon alma, senden daha eski bir çalışansa yanına daha kolay adam toplar. Biraz kanıt/veri biriktir.

Bu arada ciddi ciddi üst yönetimle konuşmayı düşünüyorum. Şahsi numaramdan engelledim birkaç gün önce, bu sefer ofis numaramdan arıyor kadın. Normal değil kesinlikle.
cidden işinin geleceği elinizdeyse, kendine göre sıcak bir ilişki kurup yine kendine göre sevdirmekte istiyor olabilir. ben 42 yaşındayım inanın bu yaşlarda insan ne birine derdini soracak hali kalıyor ne kendini anlatacak gücü.insanlardan bıkıyorsunuz hayatın bu döneminde. kadını motive eden bişey var ? bence bunu düşünmek gerek.

Kesin olan böyle mikser özellikli, imkanı olsa üçüncü gözünü bile üzerinize dikip takip edecek insanlara iyi niyet ve nezaket fazla geliyor. Hakettiği muameleyi görmeyen insanlar cesaretleniyor aksine rastlamadım.

İnanın ki yok dedim ya benimki evli çocuklu idi ben bekardım bana sarıyordu.

Aynen ne anlatsam dedikodumu yapıyordu en son kulaklarımla duydum.

Bu tür yapışkan kişilerin kurbanları ‘ empati yeteneği yüksek iyi niyetli kızlar’ oluyor.

Bu kız beni reddetmez vicdanı yüksek diye sarıyorlar.

Sen yüz vermişsin diyenlerin başına böyle bir yapışkan musallat olmamış bilemiyorlar.

Kendi adıma ben herkese aynıyım, bir iki selam bir iki gülüş yaptım diye kimse bana yapışmak zorunda değil.

Bu tür yapışkanların psikolojik sorunları var.

Her boşanan her sıkıntılı evlilik yapan da sarmıyor sakın vicdan yapmayın ya da empati kurmaya çalışmayın.

Selam sabah yok artık.

Ben de selamı bıraktım ooooo selam da vermiyorsun dedi kaç kere ama sonra baktı aynıyım vazgeçti.

Geçen de konuşmaya çalıştı kalktım gittim.

Daha neleri var da anlatmıyorum saf kötü bu tip yaratıklar.

Bir de benden prim kasıyordu. Senden de öyle yapıyordur.

Buz gibi ol vazgeçer ama asla vazgeçme en ufak açıklık görünce tekrar yapışmaya başlıyorlar.

Gayette burada insanlara cins cvp yetiştirebiliyorsunuz ya sadece klavyede aslansınız yada 2 aydır sizin yazdıklarınıza rağmen mutluyum benim kıskanan var yeni ev aldık demeye geldin

Gayette burada insanlara cins cvp yetiştirebiliyorsunuz ya sadece klavyede aslansınız yada 2 aydır sizin yazdıklarınıza rağmen mutluyum benim kıskanan var yeni ev aldık demeye geldin

Cins insanlara cins cevap yazıyorum burada doğrudur. Özel hayatımda da böyleyim şüpheniz olmasın.

`