• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isyerindeki caycinin uyanikligi

Samisa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
108
15
13
34
Selam kızlar. Ben sekreterlik yapiyorum bir yer de bir tane cayci kadın var sabahları sekiz buçuk işbaşı cayci dokuza yirmi kala geliyor ya da tam sekiz buçuk ta normalde erken gelip çayı koyması lazım ben on dk erken geldiğim için çayı ben koyuyorum koymak mesele değil iki dakikami alıyor. Sonra gün içinde atıyorum patron çay ıstiyor bulasik yikiyorum ya da depoya çay goturuyorum canım sen götürür musun patrona diyör ben de tamam dedim hadi yardım olsun diye baktım sürekli böyle iki aydır canımı sikmaya başladı muhasebedeki kadın da senin işin değil dedi ben de bundan sonra bankaya evrak gonderiyorum isim var diy cem iyice suyunu çıkardı çünkü.Sizce ne yapmalı kizlar

Çaycılar o konuda klasiktir

Bulaşık yıkıyorsa durular elini götürür çayı

Patrona çay gidecekse verir sonra depoya götürür vs vs

Yani sen giderken kendi yanında birine götürsen olur da onunkiler bahane değil

Hep işiniz olsun sizin de

Ben büyük bir iş yerinde çalıştım işin asli elemanı idim

Altımda bir çok kişi çalışır müşteriler bizimle muhatap olur vs vs idi

Çayımızı kendimiz alırdık çaycıdan bin yılda bir rica minnet isterdik müşteriye çay istemek bile zulümdü

Sekreterimiz asla çay getirmezdi yoksa tamamen başına kalırdı

Bir de bu çaycılar erken gelmez mi

Biz 8.30 da gelirken çaycı temizlikçi 7.30 da gelir biz ofise girdiğimizde temizlik bitmiş çay vs hazır olurdu

10 dakika geç içseniz ne olur ki çayınızı? Üstünüze vazife olmayan işleri alırsanız size yüklerler. "Şu an işim var gördüğünüz üzere X hanım, zaten çay götürmek benim görevim değil" diye hafif sert bir dille söyleyebilirsiniz. Baktınız hala devam ediyor patronunuza anlatın uyarı versin.

Aynen elsa83 bundan sonra öyle yapıcam isim var goturemem diycem yardım edeyim dedik suyunu çıkardı ne zaman söylerse bundan sonra isim var diycem

Aynen aslında elini durulayip götürür ya da önce patrona verir dediginiz gibi bundan sonra Abla bankaya evrak önemli bir email atıyorum diycem en son goturemem benim işim değil diycem ne yaparsa yapsın o benim işimi yapıyor mu tele bak diyor muyum

Kendi işimle ilgileniyorum diyin.
Burada bir üye vardı aynı sorun onda da vardı.

İsiniz olmayan her ise iyiniyetle atlarsaniz vazifeniz haline gelir
yapmazsaniz tavir bile yersiniz suan isim var musait degilim deyin her talebinde bir zaman sonra birakir birakmazsa benim gorev tanimimda cay servisi yok der cikarsiniz

Aynen bir de çok meraklı bizim cayci mesajlasiyorum arkadaşımla kiminle mesajlasiyorsun canım sevgulinle mi falan bilgisayarda yazı yazıyorum tepemde ben de bilgisayar kursuna gitmiştim yazıyı biraz daha buyutsen daha iyi olmaz mı şaka gibi gülüyorum ben de Abla sen de herseyi biliyorsun maşallah diyorum komik gerçekten

Ozzgee aynen canım bundan sonra isim var her seferinde email gönderiyorum bankaya evrak gonderiyorum diyip siyrilicam tavır yapsa da umrumda değil isim değil arada yardım ededim dedik civitti muhasebedeki kadın da beni uyardı senin işin degil diye yarindan itibaren böyle kılımi kipirdatmam

Ben olsam en başından götürmeme konusunda ısrar ederdim ama siz başlamışsınız bir kere yardım etmeye. Yani yüz vermemek lazım demek istiyorum. Ben olsam benden istediği zaman kibarca, maalesef şu an işim var, götüremem, derdim. Daha da istemekten, teklif etmekten vazgeçmezse bu benim işim değil x hanım derdim. Sonuçta siz götürmeyince ne yapacak mecburen kendisi götürecek. Mesai olayına takılmanız da bence yersiz olmuş ben olsam takılmam. 10 dk geç gelse de erken gelse de fark etmezdi benim için.

Aynen wurstria isim var diycem direk yüzüne Abla ben goturmem benim işim değil diycem o onun görevi bugün patronun odasına girdi iki çay istedi bana gelip patron samisa çayı getirsin demiş halbuki öyle birşey yok patron demez öyle şey gülerek sen götür dedi .Bundan sonra Pasa Pasa kendisi gotursun

Çaycıcı tepenize çıkarmışsınız, herkes kendi işini yapıcak...siz hizmetçi misini patrona çay götüyorsunuz ??!

Aynen Urzsula bundan sonra yerinden kipirdamam hicbirseyde diyemez hakkı yok gücü de yetmez onun işi zaten o onun bilecegi is ne diycek patrona bu Sekreter çay goturmuyor mu diyecek bir halt yapamax isim var goturemem diycem

*(genel olarak yazıyorum)

İş yerindeki diğer çalışanlara nasıl bir hitap şekliniz var bilemem ama şunu çok iyi biliyorum ---> herkese hanım-bey şeklinde hitap edip mesafeni korursan iyisin. Abla-abi şeklinde hitap edersen bitiksin. Önce iş yerindeki yerin ne olurda olsun sana isminle hitap etmeye başlıyorlar(hele yaş olarak küçüksen) Sonra da işine karışmaya veya kendi işini yaptırmaya çalışıyorlar.

Aynen aslında elini durulayip götürür ya da önce patrona verir dediginiz gibi bundan sonra Abla bankaya evrak önemli bir email atıyorum diycem en son goturemem benim işim değil diycem ne yaparsa yapsın o benim işimi yapıyor mu tele bak diyor muyum
O sizin ablanız değil, ailenizden biri de değil, arkadaşınız da değil, sevdiğiniz bir insan da değil. Kibar olacağım diye kendinizi kullandırmayın. Kırmak istemiyor olabilirsiniz ama bu durumda işte kırmak zorunda kalacaksınız, çünkü baştan mesafeyi korumamışsınız. Her zaman mesafeli olursanız zaten böyle şeylere mahal vermemiş olursunuz.
Benim iş yerimde bir memur var. Herkes ona abla dermiş. Çok lazımmış, başka şey dersen kızarmış. Sanki genelev patroniçesi kadın. Asla demem. Ben de ona hiç bir şey demiyorum. Hitap etmiyorum, siz diyorum. Bilmem ne hanım da demiyorum ama abla da demiyorum. Onun haricindeki herkese bey ve hanım şeklinde seslenirim. Birisinin benden bu tür bir istekte bulunacağının hayali bile komik gelir şu an, çünkü öyle bir ilişkimiz yok.

Back
X