İşyerindeki huzursuzluğum

dfoli01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
76
8
1
37
Hemen konuya gecip acilmak istiyorum sizlere.2 hafta once amirim 6-7 kisinin icinde bana oyle bir laf etti ki cok zoruma gitti o gun bu gundur toparlayamiyorum kendimi..devlet dairesinde muhendisim.1 yil kadar once ise basladim.calistigim kurumda yapilan isler ile ilgili hic tecrubem olmadi daha oncesinde.dolayisiyla islerle ilgili surekli ogrenme arkadaslardan yardim isteme durumunda oldum bu zamana kadar.aman amanda bi is verilmedi zaten bunca zaman.neyse arkadaslar ve amirimle bir aradaydik sohbet ediyorduk.cay soylenecekti cayci geldi saydim 7 cay dedim.yanlis saymisimki amirim beni duzeltti 6 dedi ve dedi saymayi bile ogrenemedin dedi.bende salak salak gulup ay pardon dedim.bana resmen hakaret ediyor ben orda iyice salaklasarak ay pardon diyorum.sonradan yuzum falan baya asildi aglicam nerdeyse koptum zaten ortamdan.cok zoruma gitti arkadaslar.ben bunu gercekten haketmedim resmen gururumu kirdi.bu ne demek yaa sayi saymayi bilmiyordun o kadar sifirsin birde hala onu bile ogrenemedin.o gunden beri hic yaninda bulunmuyorum amirimin resmen kaciyorum gibi bisey.yuzune bakmiyorum cok gerekmedikce filan.sizce ne yapmaliyim siz olsaniz ne yapardiniz?

Ben olsam ben de onun bir hatasını bekler sonra ben de ona laf sokardım...
Gerçi biraz riskli amire laf sokmak :/

Ben olsam ben de onun bir hatasını bekler sonra ben de ona laf sokardım...
Gerçi biraz riskli amire laf sokmak :/
Yani onu yaparsam cok ciddi sıkıntı yasarim muhtemelen.insanlar ne kadsr kolay kiriyor bazen karsisindakini ya.herkesin icinde bana soyledigini hazmedemiyorum.hala aglicam nerdeyse zaman zaman durduk yere.gururum kirildi ya.tavir aldim resmen bunu arkadaslarimjn bazilari da anladi bence amirimde anladi.kimse bisey sormuyor ama...hos sorarsa da ne dicemki

amirim neden böyle diyorsunuz demek istediğinizi anlamadım deyip geri bildirim verseydınız.. o sizi sıkıstırıp moralınızı bozacagına siz ona topu atsaydıınız.

Ist
amirim neden böyle diyorsunuz demek istediğinizi anlamadım deyip geri bildirim verseydınız.. o sizi sıkıstırıp moralınızı bozacagına siz ona topu atsaydıınız.
Iste o an resmen mala bagladim bende.kaldim ya salak gibi kendime cok kiziyorum.bazen olur ya hani nutkun tutulur sanki oyle bisey oldu ya ve is isten gecti.su an farkinda tavir aldigimin ama o da hic konusmuyor

Büyütme olur öyle şeyler ay pardon demek o kadar kötğ değil takmamış gibi olmuşsub hatta

bence taktıgın kadar büyük bir olay değil.. o kişinin genel tavrı hep öyleyse sorunu senınle değil kendisi ile alakalı bir durum . akışına bırak..

Zamanında tepki verilmesi gereken bir durum artık iş işten geçmiş bundan sonrası için uyanık olun bazen herkeste oluyor boş bulunuyoruz işte
Ayrıcada amirse işinizle alakalı sıkıntılarınızı bire birken söylesin koskoca amir olmuş ama hala insan ezmeye çalışıyor

Kendinize güvenmeyi ve güçlü görünmeyi öğrenin. Mühendis olmak öyle her babayiğidin harcı değil. Siz güvenli görünürseniz kimse size böyle hadsiz şakalar yapamaz.

33 yıllık devlet memuruyum. Kimseden lafımı sakınmadım ve bu yüzden çooookkk badireler atlattım. Ama yılmadım hala da aynıyım. Bana “senin saçını başını yolarım” diyen kadın amirime “sıkıyorsa gel yol ben yalakalarına benzemem alırım façanı aşağıya” demişmişim vardır ve yıllar geçmesine rağmen ortamda hala anlatırlar olayı.
Neden anlattım?
Amir olabilir ama sizi ortamda rencide eden saygısızlara gereken cevabı lütfen verin. Belki kariyer basamaklarını tırmanırken size çelme takmaya çalışırlar ama hiç bir makam sizin kişiliğinizden, gururunuzdan daha önemli değildir.

Bunda bir sey yok. Bence genel yetersizliginizden dolayı bu olayı abartmissiniz.

Böyle durumlarda karşıdakini alt etme çabası yerine doğrudan ‘pardon, anlayamadım’ gibi soru ifadeleri kullanırsanız o kişiyi ettiği lafı açıklamaya mecbur bırakırsınız. Alenen saldıracak kadar manyak değilse kıvırmak zorunda kalır zaten.
Diğer türlü laf sokmaya aynı şekilde karşılık vermek ortamı basitleştirir.
Siz anlamamış gibi yapmışsınız , aslında o da olur ama sonradan ağırınıza gitmeyecekse

bence taktıgın kadar büyük bir olay değil.. o kişinin genel tavrı hep öyleyse sorunu senınle değil kendisi ile alakalı bir durum . akışına bırak..
Genel olarak birseyleri ima etmeyi bir gonderme yapiyor evet.ama her sakanin altinda bir gercek yatar demisler.resmen bana bu lafi etmek icin yani boyle bir imasa bulunmak icin firsat kollamis kadin.

Büyütme olur öyle şeyler ay pardon demek o kadar kötğ değil takmamış gibi olmuşsub hatta
Ama sonrasinda asiri derecede taktigim ortada.elimde degil yemegimi ayri yiyorum hic gulmuyorum filan.gerekmedikce konusmak ayni ortamda bulunmak istemiyorum.bunu farketti o da

Aynen iste varsa bir sıkıntın soyle uyar herkesin icinde beni bozmak icin firsat kollamis resmen.tamam sakadan anlamicak biri degilim ama bu nasil bir saka ya.hakarete giriyor bence.tavir almamam gerek belki ama alenen tavirli oldugum ortada.keske kadin olmasaydi amirim.kadinlar akrep gibi sokmayi seviyor firsatini bulunca..

Kendinize güvenmeyi ve güçlü görünmeyi öğrenin. Mühendis olmak öyle her babayiğidin harcı değil. Siz güvenli görünürseniz kimse size böyle hadsiz şakalar yapamaz.
Haklisiniz fakat ise girdgimden beri ogrenme modundayim bunun sebebi de tecrubesizligim.yani ben bunun takdir gormesini beklerken tam tersi yorumlanmis anlasilan durum.dedigim gibi bir iki is verildi bugune kadar oyle buyuk isler degil.dolayisiyla arta kalan zamanlarda kim ne yapmis nasil yapmis diye ogrenme sorma modundaydim.hayir anlamiyorumki hic orali olmasaydim daha mi iyiydi.kendisi de kadin muhendis bu arada

Böhle davranmaması lazım tam tersi yardımsever olmalı

Dedigim gibi o an bosluguma geldi nutkum tutuldu.hatta saka gibi algilayip guldum yani.kendime cok kiziyorum hala.su anda ne yapmaliyim sizce?tavir almis yuzune bile bakmiyorum yanlis mi yapiyorum?gormek bile istemiyorum artik hic.o da farkinda bu durumun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…