Isyerindeki sigara kokusu

Çoğu işyerinde böyle değil yenGEnC yenGEnC . Kurumsal şirketlerin pek çoğunda: yemek ve günlük mola süreleri en baştan belirlenmiş durumda. Biri molasında çay içer; diğeri sigara. Kimin ne içtiği, kendini bağlar. Kimse kimsenin süresini kullanamaz ve kendi süresini aşarsa da farklı yaptırımlar uygulanır.

Anlattığınız durum : Kafasına göre iş yapmayı seven, doğru dürüst yazılı kuralları olmayan; küçük patron işletmeli yerlerde olabilir ancak.
Zaten kurumsal şirkette içeride duman altı da olmazsın, beğenmiyorsan çık diye de ima etmezler, girişin çıkışın bellidir, herkesin mola saati vardır, ortadan kaybolamazsin.
Haliyle bahçede denk gelmezsen bilmezsin bile kim sigara içiyor kim içmiyor.
Ama malesef çoğumuzun çalıştığı yerler kurumsalliktan uzak. Ve iş yerleri 'sigaraya kaçmak' adı altinda kendine her gün en az on-yirmi dakika mola verenlerle dolu :/
Bu icmeyene +3 gün veren arkadaşın işinde kurumsal degil, küçük ölçekli bir iş. Kim molaya çıkmış, kaç dakika çıkmış , işe geç mi gelmis falan..bunların denetlenecegi bir sistemleri yok

Vay be çok şey değişmiş ne güzel. Bizim zamanımızda vize ve finallerde bazı hocalar sınav esnasında sigara icmemize izin verirdi. Kendileri de kürsüde tüttürürdü. 😁 90'lı yılların başları.
Bizim sinema sosyolojisi diye bir dersimiz vardı, önce film izler sonra yorumlardik. Uzun sürerdi epey.
Hoca şey dedi bir gün 'arkadaslar,sigara içeceğim ama rahatsız olan, hastalığı olan var mı?' bir kız parmak kaldırdı 'benim astımım var hocam' diye. 'sen bir hava al gel o zaman istersen' dedi, yaktı 🤭🤭🤭
Yıl 2012-13

Vallahi benim mezun olduğum üniversitede şuan dumansız hava sahası uygulaması var kampüsün içinde kimse sigara içemiyor 😂
Gizli saklı içen oluyordur belki ama kampüste bile açık havada sigara içmek yasak bizim okulda 😊
O da çok kötü ama ya. Kocaman kampüs açık hava en azından bir bölüm ayırmaları gerekir sigara içenlere. Bu kadarı özgürlük ihlali.

Patrona söyleyin. Astımım var deyin. Rahatsız oluyorum gibi açıklama yapmanıza gerek yok. Tam emin değilim ama iş yeri sebebiyle sağlığınız bozulursa tazminat da alabilirsiniz. İşe girerken tetkik yapıp da boşuna girmiyoruz.
Daha devam ederse cıkacagim üzülerek astimim cok hafif duzeydeydi mesela camasir suyu falan kullanabiliyordum parfüm de keza öyle ama buraya gireli her gun sigara koklamaktan ilerledi

Bu nasıl saygısızlık ya. Patronla konuşun onlar saygısızlık yapıyor siz astımım var diyorsunuz bir de. Hiç düşünmeyen onlar. Çekinmeyin orada tecrübeliler diye siz duman solumak zorunda değilsiniz. Çekingen durmayın sakın işyerinde çekingen duranın tepesine çıkarlar.
Ancak alıştim 5 ay oldu heyt höt diyip sivrilmek istemiyorum ama olan bana olacak astim hafifti buraya girmeden önce simdi her gun kullandıgim ilaclarim var ilacsiz idare ediyordum hic zorlamiyordu ne guzel simdi merdiven cikinca ötmeye basladım

Patrona taşıyın, kimsenin kusurunu kapatmaya gelmedik bu dünyaya. Önce siz. Baktınız değişiklik olmuyor haklı fesihle istifa edip tazminatınızı alın
Patronun yapacagi bir sey oldugunu sanmiyorum beni 5 iscisine tercih etmez pisman oldum aile sirketi kivamina gelmis bir yerde calistigima kurumsal yer olsa yapamazlardi o kadar da rahat bir is ki ya saglik ya rahatlik ve konfor diyecegim sanirim

Kesinlikle haklısınız.
Fakat yapacak bir şey yoktur muhtemelen. Patron biliyordur yani. Patronlar da yeni gelen eleman için yıllanmış elemanıyla bu konudan papaz olmaz.
Hatta belki, çıkıp içeceklerine masa başında çalışırken içsinler diye düşünebilir bile, onu bile gördüm yani.
Bol bol cam açın, astımınızı tetiklemeyrn koku/esansiyel yağ vs var ise onları kullanın.
Patron da göruyor onun yaninda da iciyorlar.Ya bu ise girmeden once ben parfum falan kullanabiliyordum hic rahatsiz etmiyordu astim atagi falan da gecirmemistim hic ama artik deodorant bile rahatsiz ediyor

Patronun yapacagi bir sey oldugunu sanmiyorum beni 5 iscisine tercih etmez pisman oldum aile sirketi kivamina gelmis bir yerde calistigima kurumsal yer olsa yapamazlardi o kadar da rahat bir is ki ya saglik ya rahatlik ve konfor diyecegim sanirim
e kurumsal yerlerde bu kadar rahat çalışıp patrona abide diyemezsiniz
her yerin kendine göre artısı var

Işte aynen cikmak tek cozum gibi duruyor
ben de en baştan bunu dedim de herkes tepki verdi
şartlara göre seçimler yapıyoruz maalesef.
sizde kendinize göre haklısınız elbette ama adamlar 7/8 yıldır bu şekilde sorunsuz çalışıyorlar ise düzenlerini kolay kolay kimse bozamaz / patronda buna yeltenmez zaten

Kesinlikle sessiz kalmayın. Ben vaktinde sessiz kaldım tanıdıklar vs diye. Arada laf yapıştırdım ama abartıyormuşum diye dalga geçtiler benle. Ciddi bir şekilde uyarsaydım bu kadar zarar görmezdim. Olan ciğerlerime ve üst solunum yollarıma oldu. Sinen sigara kokusu sinüziti bile tetikliyor bende artık.
Astim abartilacak ya da nazlanacak bir sey degil koku mideme dokunuyor bulandiriyor dersin naz olarak algilanir da nefes alamamak nasil abarti olabilir mesela dimi zaten sigara icene degil de maruz kalana olur hep olan

ben de en baştan bunu dedim de herkes tepki verdi
şartlara göre seçimler yapıyoruz maalesef.
sizde kendinize göre haklısınız elbette ama adamlar 7/8 yıldır bu şekilde sorunsuz çalışıyorlar ise düzenlerini kolay kolay kimse bozamaz / patronda buna yeltenmez zaten
Valla ise girerken baktim rahat uca uca yaptirdim evraklarimi böyle olacagıni bilsem hic bu işe soyunmazdım.Günlük isler bitince al telefonu eline otur cay gelsin kahve gelsin gelen kargolari ac yorumla doğum günü olana pasta al mum üflet goygoyun dibi görülsün eve gelince cocukla ilgilen yemek ye cay ic gezmelere git on numara is bakınca ama madalyonun diğer yüzü farkli keske böyle olmasa.Ülkemizde ya cok yorulursun ya da bir seyleri hep görmezden gelirsin ortasi hic yok

O zaman bütün işyerlerini kamu kurumlarını sigara içiyorlar diye şikayet etmek lazım. Yasak yasaktır. Sonrada Avrupa da herkes saygılı diye konuşulur. Yasaklara uymak bir refleksdir orada.

Astımınız olmasa bile pasif içici olmak zorunda değilsiniz.
Bende sigara kullanıyorum fakat kedilerimin yanında bile içmemeye özen gösteriyorum, kaldı ki çalıştığım kurumda içeceğim, oldu.

Back
X