Isyerindeki sigara kokusu

Patron da göruyor onun yaninda da iciyorlar.Ya bu ise girmeden once ben parfum falan kullanabiliyordum hic rahatsiz etmiyordu astim atagi falan da gecirmemistim hic ama artik deodorant bile rahatsiz ediyor

Yine de işverenle bu konuyu bir konuşun tercih yapmayacağını düşünüyorsunuz ama belki bir düzenleme yapar
Sigara sıkıntılı bir konu, 30 yıldır içiyorum ama toplu içilen yerlerde duramam mesela, iki üç kişi aynı anda içsin dayanamam
Şu an ki işyerimde de içiliyordu başta, ben başladığımda yanımda çalışan arkadaş içmiyordu, patrona söyledim kapıya çıkacağım diye, içeride içebilirsin dedi olmaz dedim, adam sigara içmiyor ben onu neden zehirleyeyim. Böyle böyle alıştılar, ısrar ettim ama şimdi kendi odasında içiyor bazen ama orası da bize uzak, etrafı etkilemiyor yani. Bu benim içinde iyi oluyor çünkü kapıya çıkmak yüzünden az içiyorum haliyle

Daha devam ederse cıkacagim üzülerek astimim cok hafif duzeydeydi mesela camasir suyu falan kullanabiliyordum parfüm de keza öyle ama buraya gireli her gun sigara koklamaktan ilerledi
Bu durumu işvereninizle kesinlikle konuşun ama kişileri öne sürmeyin. Kurum içinde sigara yasağının uygulanmasını rica edin. Sebep olarak da sigaranın astımınızı tetiklediğini, (doktora gitmediyseniz sallayın) doktorunuzun önceden sizi uyardığını ve eğer bir daha ilerlerse (ki burada hassasiyetinizin arttığını ve tısladığınızı belirtin) ciğerinizde kalıcı değişikliklerin gerçekleşeceğini ve dönüşünün olmayacağını belirtin.

İşveren de tutuşur. İş sağlığı ve güvenliği denen bir şey var. Öküz değillerse dikkat ederler. Yok, öylelerse de işten ayrılır ve şikayet edersiniz. Gerekirse hastanede tetkik yaptırıp sonuçları da sunarsınız.

Bazı yorumları okuyunca şok oluyorum gerçekten. Türkiye'de 'kurallar çiğnenmek için vardır' ın vücut bulmuş hali resmen. Konu sahibi zor bir durum yani kural kaide tanımayan üstüne birde laftan anlamayan empatiden yoksun insanlarla bir arada çalışmak çok zor olsa gerek. Bende cafe/restoranlarda çok karşılaşıyorum bu durumla. Sözde kapalı alanda pervasızca püf püf sigara içenleri görünce gidip güzel bir ayar veriyorum her seferinde ama hangi birini uyaracaksın çoğu insan aynı zihniyeti taşıyor. Polis evinde kahvaltı yaparken bir keresinde (kızım bebekti henüz) emniyet müdürü yan masamızda oturup sigara eşliğinde sohbet ediyordu grubuyla. Eşime dedim dayanamacağım gidip söyleyeceğim bu nasıl bir saçmalıktır polis evi gibi bir yerde emniyet müdürü! tarafından bile kurallar böyle apaçık ihlal ediliyorsa ne olacak bu ülkenin hali. Sus otur başımı belaya sokarsın gidersen burası Türkiye dedi. Içimden söylene söylene bitirdim kahvaltımı. Diyecek çok söz var gerçekten ama elden birşey gelmiyor malesef.

ya patronun kıdemli 5 kişi odada sigara içiyor yeni gelende rahatsız oluyor diye elemanları ile tartışacağina inanan Türkiyede hiçbir işte calismamistir bence.
patronun orada sigara içildiğini bildigine adım kadar eminim.
Kurumsal hic bir sirkette içildiğini görmedim. Hatta patron şirketlerinde dahi....

Kardeşim git amirine söyle. Hiç de gammazlamış gibi olmazsın. Sağlık sorunun var daha ötesi var mı? ''Patron bize çalışan gibi davranmaz'' demişsiniz tam da bu yüzden bu kadar rahat olmuşlar. Eğer beğenmiyorsan işten çık tarzı bir şey derse git hakkını ara sgkya şikayet et.
Şimdi aklıma geldi. Karşınızda pöfür pöfür sigara içerlerse bayılacak gibi olun, tıkanın. Hatta renkten renge girin. Belki o zaman korkarlar sigara içmezler. İş yerinde başınıza bir şey gelse veya sağlığınız kötüleşse çatır çatır tazminat alırsınız. Patrona bunu da laf arasında söyleyin ( yasaları kanunları bilemem ama gerçekten böyle bir hak var)

Kardeşim git amirine söyle. Hiç de gammazlamış gibi olmazsın. Sağlık sorunun var daha ötesi var mı? ''Patron bize çalışan gibi davranmaz'' demişsiniz tam da bu yüzden bu kadar rahat olmuşlar. Eğer beğenmiyorsan işten çık tarzı bir şey derse git hakkını ara sgkya şikayet et.
Şimdi aklıma geldi. Karşınızda pöfür pöfür sigara içerlerse bayılacak gibi olun, tıkanın. Hatta renkten renge girin. Belki o zaman korkarlar sigara içmezler. İş yerinde başınıza bir şey gelse veya sağlığınız kötüleşse çatır çatır tazminat alırsınız. Patrona bunu da laf arasında söyleyin ( yasaları kanunları bilemem ama gerçekten böyle bir hak var)
Konustum abi dedim böyle böyle bir durum var astim ilaci kullanmazken kullanır hale geldim falan hava soguk ya ondan cikmıyorlardir zaten ramazan da geliyor sonrasi yaz kimse icerde icmez yazın ama ben yine de konusurum dedi bakalim ögleye kadar izinliyim ögleden sonra göreceğiz

yani rahatsız oluyor ise
şikayet ederse de bana göre kendisi zarar gorecegi için işinden ayrilmasi en mantıklı olan
hayır astım hastasi olmasa bile sigara zaten zarar verir içilen bir ortamda.
e bunu tolere edemiyorsa bana göre çözüm budur
En başta her yerde içiliyor bunun da düzeni böyle gelmiş böyle gidecek değiştiremezsiniz demişsiniz. O zaman astım hastası insanlar çalışmasın mı her yerde sigara içiliyor ve yasak olmasına rağmen şikayet edilemiyorsa?

Ben de sırf bu yüzden bir işyerimi bırakmıştım. Odada 6 kişiyiz 5'i sigara içiyor ama nasıl görseniz, biri sönmeden diğerini yakıyorlar resmen. Erken gittiğim zamanlarda daha kimse gelmemiş olmasına rağmen sinmiş kokudan midem bulanıyordu. Kış diye camları da açmıyorlardı ayyy iğrençti. Patronla konuş ama bin sonuç olmazsa da şaşırma. Eski elemanlara kolay kolay laf geçmiyor.
senelerce sigara dumani soluyup da icip de tek bir öksürügü tiksirığı olmayanlar bana hayret verici geliyor bir covit oldum ne astim olmadigım kaldi ne de cikmayan alerjik rahatsizliklarim onlar 3 kere kimi 4 kere covit olmuslar tik yok hala sigaraya devam herhalde icmek gerekiyor saglikli olmak icin ay ya nasil sinirim bozuluyor

Astiminiz olmasa bile içmeyen insanı kansere sürükler sigara kokusu. Ne demek duymuyorlar sizi? Ciddi tavır takının. Para kazanıyorsunuz diye sağlığınızdan olmanın ne anlamı var. Patronla konuşun. Gerekirse yetkili mercileri arayın ama önce arayacağınızi söyleyin çünkü hem şahsa hem de işletmeye ciddi tutarlar kesiliyor. Size saygı duymuyorlarsa alttan alınacak birşey yok demektir

Birgun odada sigara icerlerken fenalasin nefes alamayin aglayin bayginlik gecirin felan bir daha korkudan icemezler heralde
Bencede güzel fikir. Ciddi böyle ambulanslkk aşamaya gelir gibi yapın korkarlar icemezler vebal durumu da var. Sonra yetkili mercilere hesap verme ihtimali falan. Birşey olur diye korkarlar. Biraz da abartin ailede de vardı astım. Şöyle böyle oldu diye. Ciddiye alsinlar

Bencede güzel fikir. Ciddi böyle ambulanslkk aşamaya gelir gibi yapın korkarlar icemezler vebal durumu da var. Sonra yetkili mercilere hesap verme ihtimali falan. Birşey olur diye korkarlar. Biraz da abartin ailede de vardı astım. Şöyle böyle oldu diye. Ciddiye alsinlar
Annemde de var astim gercekten dedem akciger kanseri ve koah sebepli vefat etti yani yalan da degil.Ogleye kadar izinliydim ögleden sonra gittim ayni tas ayni hamam patron ramazan geliyor yaz geliyor iceride icmezler gibi bir seyler söyledi gecti en son abartarak numara yapmak kaliyor onu da deneyebilirsem denerim yoksa cıkarım isten silah zoruyla calismiyorum ama üzülürüm insanlarin boyle düsüncesiz olmasina

senelerce sigara dumani soluyup da icip de tek bir öksürügü tiksirığı olmayanlar bana hayret verici geliyor bir covit oldum ne astim olmadigım kaldi ne de cikmayan alerjik rahatsizliklarim onlar 3 kere kimi 4 kere covit olmuslar tik yok hala sigaraya devam herhalde icmek gerekiyor saglikli olmak icin ay ya nasil sinirim bozuluyor
Covid salgını ilk çıktığında amcamlarda herkese aynı anda bulaşmıştı. Yengem, iki kuzenim, dayıları, damadı, dünürleri, komşuları... Çokta ağır atlattılar. Amcam hariç tabii. Ve bil bakalım bir tek kim sigara içiyor :D Evdeki herkese de maske takmadan korunmadan o baktı.

Annemde de var astim gercekten dedem akciger kanseri ve koah sebepli vefat etti yani yalan da degil.Ogleye kadar izinliydim ögleden sonra gittim ayni tas ayni hamam patron ramazan geliyor yaz geliyor iceride icmezler gibi bir seyler söyledi gecti en son abartarak numara yapmak kaliyor onu da deneyebilirsem denerim yoksa cıkarım isten silah zoruyla calismiyorum ama üzülürüm insanlarin boyle düsüncesiz olmasina
Bence deneyin..iş kolay bulunmuyor. Son çareniz olsun işi bırakmak ama ille bırakacak olsam kesinlikle şikayet eder burunlarından getirip öyle bırakırdım. Benim keyfim onlar yüzünden kaciyorsa onlarınki de azıcık kacacak

odada 6 kisiyiz diğer 5 kisi belki 6 8 yıldır orada calısıyorlar haliyle tecrubeli olduklarindan biraz fazla hakimler oraya iyiler hoşlar ama odada sigara iciliyor bende astim var haliyle rahatsiz ediyor tıkaniyorum söyledim rahatsız oluyorum dısarida icseniz diye.. ki zaten yasak biliyorsunuz bazen dışarı cıkiyorlar bazen de duymuyorlar
Geçmiş olsun, hasta olmasanız bile yapılan hem suç hem saygısızlık, sigara içen biriyim ama sigaradan rahatsız olan birinin yanında içmiyorum, bir odanın içinde 6 kişi zaten yeterince ten kokusu, nefes kokusu oluyordur bir de hepsi aynı anda sigara yaksa ortalık sigara dumanı olur, ki dediğiniz gibi eviniz hariç, işyeri avm vb kapalı alanda sigara içmek yasak lakin maalesef bu yasaklara uymayanlar var, çocuk parkları açık alandır ama çocuklara ait bir alan olduğundan sigara içmek yasaktır, orada bile banka oturup sigara tüttürenleri görüyorum, ki dediğim gibi ben de sigara içen biriyim ama içilmesi yasak alanlarda asla içmem, ben nasıl ki sigarama karışılmasını istemiyorsam, sigara içmeyenlerin de haklarına girmemek gerekir.
Patronunuz bu konuda esneklik göstermemeli.

Bir arkadaşım küçük ölçekli bir iş yeri kurdu, 20 çalışanı falan vardı. Sigara içmeyen kişilere + 3 gün izin hakkı vermişti. Çünkü içen her gün birkaç dakika, birkaç dakika sigaraya kaçıyor, içmeyen ondan çok çalışıyor. Böylece esitlendigini düşünüyordi 😇
Patrona iş mahkemesinden gelen celbi okurken gelen pişmanlık hissi…

Back
X