Haber vermek ile izin vermek arasındaki farkı biliyosunuzdur umarım haber vermekten kim gocunur? Bende gocunmadım ama baktım ki bir süre sonra bu izin verme eğilimine dönüşünce orda kestim tabi. Bizim her zaman rutin işlerimiz olur dışarda bunu haber vermenin anlamı ne? O halde tuvalete gittiğimi de haber veriym? Peki nezaketen olan bişey neden zorunluluk haline getirilir.nezaketense bırak gerektiğinde haber veriym demi ? Ayrıca dışarda başıma bi iş gelse sayın yetkilim haberi olsada sorumluluk almamak için haberim yok der:) bir devlet kurumunda çay servisi yok mesela ve müdür odama geldiğinde diğer meslektaşıma çay getirttiğinde çay getiren arkadaşım paşa paşa getirirken ben müdürüm abes oluyo böyle dedim sizce diğer arkadaşlarım neden ses çıkarmadı yada bana destek vermedi? Yetkili bazılarına iş yaptıramayınca diğer arkadaşlarıma yaptırıyor kendide yapabilir mesela hiçbir işi yok arkadaşlarım ses öıkarmayıp yaptığı için onlara saygınlık bahşediyor hepimiz okul okuduk bu mesleği icra ediyoruz belli bir bilgimiz varki devlet işe almış atamış değil mi peki ben her attığım adımı yetkiliye sormak zorunda mıyım? O zaman dışardan birini aldalarmış koysalarmış zaten yetkiliden öğrenirmiş ne gerek vardı biz bu kadar okuduk?Karşı taraf için ego tatmini yapıyor demişsiniz ama haber vermekle egonuzun düşeceğini zanneden siz daha egolusunuz. Altı üstü nerede olduğunuzu haber vereceksiniz. Bende kamuda 15 yıllık muhendisim, şantiyeye de gitsem, bankaya da gitsem üstüme haber veririm bundan gocunmam. Çünkü birisi aniden birşey sorabilir, dışarıda başıma birşey gelebilir. Sürekli yüz yüze bakan insanlarız, ailemizden çok işyerindekileri görüyoruz. Kendiniz egonuz yüzünden ortamı germişsiniz. Saygı ve sevginizi kaybetmişsiniz. Herkes ezik bir siz mi akillisiniz?