Işyerindeki sıkıntılar

Mcl89

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2021
210
66
48
Özel sektörde çalışıyorum.Ve iş hayatına yeni atıldım diyebilirim.Bazen kendini bilmez insanlardan üslupsuz konuşan olabiliyor tek tük.Kaba , canınızı sıkan insanlar olabiliyor.Boyle bir durumla karşılaştığınızda naparsınız? Cevapmı verirsiniz?(Saygın bir mesleğim var işyerinde, dolayısıyla böyle bir durumla karşılaştığımda laf kavgasına girip karşıdaki kisinin seviyesine inmekte istemiyorum). Patrona şikayet falanmı edersiniz? İçinizemi atarsınız ? Problemlerle nasıl başa çıkarsınız?Birde işyeri arkadaşlarınızla samimi olurmusunuz? Yoksa arada hafif bir mesafe bırakmakmı doğrudur? Bana ne tavsiye edersiniz bu konuda?

Özel sektörde çalışıyorum.Ve iş hayatına yeni atıldım diyebilirim.Bazen kendini bilmez insanlardan üslupsuz konuşan olabiliyor tek tük.Kaba , canınızı sıkan insanlar olabiliyor.Boyle bir durumla karşılaştığınızda naparsınız? Cevapmı verirsiniz?(Saygın bir mesleğim var işyerinde, dolayısıyla böyle bir durumla karşılaştığımda laf kavgasına girip karşıdaki kisinin seviyesine inmekte istemiyorum). Patrona şikayet falanmı edersiniz? İçinizemi atarsınız ? Problemlerle nasıl başa çıkarsınız?Birde işyeri arkadaşlarınızla samimi olurmusunuz? Yoksa arada hafif bir mesafe bırakmakmı doğrudur? Bana ne tavsiye edersiniz bu konuda?
Not: patronumla aramda bir sorun yok.Bu bahsettiğim personelle aramdaki seyler

Is yerinde mesafe birakirim hep. Genel olarak insanlara hak ettikleri sekilde cevap veririm. Baktim laftan anlamiyor gerekirse disari da atiyorum ve tekrar girmesini yasakliyorum. Saglik sektördeyiz. Calisanlarimiza ters davrananlar oluyor. Bizde ona göre davraniyoruz. Önce normal bir sekilde cözmeye calisiyoruz. Burda patronunuzun tutumu da önemli.

Is yerinde mesafe birakirim hep. Genel olarak insanlara hak ettikleri sekilde cevap veririm. Baktim laftan anlamiyor gerekirse disari da atiyorum ve tekrar girmesini yasakliyorum. Saglik sektördeyiz. Calisanlarimiza ters davrananlar oluyor. Bizde ona göre davraniyoruz. Önce normal bir sekilde cözmeye calisiyoruz. Burda patronunuzun tutumu da önemli.
Siz yöneticilikmi yapıyorsunuz peki

Fazla mutevazi olmayin derim sadece
1A8B93EC-F0B6-46CB-A76B-D2C3D05826FB.webp

İş yerinde fazla samimi olmamak lazım. Saçma sapan konuşan insanlarada kulak asmayın. Duymazlıktan gelin. Patrona şikayet edince genellikle hiçbir şey değişmiyor hatta size karşı bileyorlar. Hiçbir şeye hiç kimseye karışmadan bulaşmadan işini yapıp çıkmak en güzeli. İnsanın kafası rahat oluyor.

İş yerinize bağlı ortamı nasıl hemen herkese içinizi dökmeyin derim bir ağırlığınız olmalı hadlerini aşmalarına fırsat vermeyin mesafeli olun

Bir tavsiye de benden gelsin yukarıdakilere ek olarak: Asla eksik yanlarınızdan bahsetmeyin, şunu yapamam şunda iyi değilim vesaire derseniz insanlar eksik görüyor ve saygı duymuyor. İçte özgüvensizseniz bile dışa karşı özgüvenliymiş gibi davranın. Ben yaparım, ben bunda iyiyim, ben kendime güveniyorum gibi lafları hep araya sıkıştırın. Biri size kötü bir laf ederse, yoo hakkımda düşüncen çok yanlış ben gayet de şöyle şöyle biriyim, gözlemlerin iyi değil bence… gibi şeyler.

Spesifik olarak ne dediklerini söylemediğiniz için bu şekilde örnekler verdim.

Bir de çok samimi olmamak en iyisi sohbetler hava su gündem kıyafet sinema gezi spor gibi şeyler olsun. Özelinizi hele ki ailevi sevgilili şeylerinizin kötü yanlarını anlatmayın güzel bir şey varsa anlatın sadece. Kimseye de “sana güveniyorum, sen benim yakınımsın” gibi şeyler demeyin çünkü kimse yakınınız değil hepsi minik sinsi kurnaz.

Tav
Bir tavsiye de benden gelsin yukarıdakilere ek olarak: Asla eksik yanlarınızdan bahsetmeyin, şunu yapamam şunda iyi değilim vesaire derseniz insanlar eksik görüyor ve saygı duymuyor. İçte özgüvensizseniz bile dışa karşı özgüvenliymiş gibi davranın. Ben yaparım, ben bunda iyiyim, ben kendime güveniyorum gibi lafları hep araya sıkıştırın. Biri size kötü bir laf ederse, yoo hakkımda düşüncen çok yanlış ben gayet de şöyle şöyle biriyim, gözlemlerin iyi değil bence… gibi şeyler.

Spesifik olarak ne dediklerini söylemediğiniz için bu şekilde örnekler verdim.

Bir de çok samimi olmamak en iyisi sohbetler hava su gündem kıyafet sinema gezi spor gibi şeyler olsun. Özelinizi hele ki ailevi sevgilili şeylerinizin kötü yanlarını anlatmayın güzel bir şey varsa anlatın sadece. Kimseye de “sana güveniyorum, sen benim yakınımsın” gibi şeyler demeyin çünkü kimse yakınınız değil hepsi minik sinsi kurnaz

Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Size özelden yazabilirmiyim .bu iste yaşadığım olayı ve napmam gerektiğini müsaitseniz?

Patrona şikayet eder gibi bir şeyleri söylemek ters etki yapabilir. Belki uslübunuz şikayet gibi değildir, durumu anlatmak gibidir. Ama diğer personeller size karşı cephe alabilir.
Bence ters konuşanlara sizde şakayla karışık cevabını verin. Bazen de hiç umursamayın gülün geçin. Yapmazlar o zaman...

Patrona şikayet eder gibi bir şeyleri söylemek ters etki yapabilir. Belki uslübunuz şikayet gibi değildir, durumu anlatmak gibidir. Ama diğer personeller size karşı cephe alabilir.
Bence ters konuşanlara sizde şakayla karışık cevabını verin. Bazen de hiç umursamayın gülün geçin. Yapmazlar o zaman...
Size özelden yaşadığım olayı biraz detaylı anlatsam olurmu ? Sizce o şahısa bundan sonra nasıl bir tepki vermeliyim anlamında sorucam müsaitseniz

Bende sağlık sektöründeyim.Size yaşadığım olayı , bana denen şeyi özelden anlatsam olurmu ? Sadece o şahısa karşı nasıl davranmam bir dahaki sefere ne demem gerektigi tavsiyenizi almak istiyorum

Daima mesafeli olıruum

Bey / hanım diye hitap ederim

Özel hayatımı anlatmam kimseye

Herkese karşı politik olurum genelde iş arkadaşı benim için işte kalır

Siz de bu listeye uyun hem kafanız rahat olur hem de kimseyle gereksiz samimiyet kurmak zorunda kalmazsınız.

Back
X