• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerine yakın kelepir daire mi yoksa merkezden biraz uzakta biraz lüks daire mi?

Trafikle 2 saati bile gecebilir. Trafiksiz yarim saat ama.
istanbulsa eğer trafiği hesaplamak en doğrusu.2 saat çocukla çekmeye gerek yok bence.
normalde yaşanılan ev çok öenmli,insana huzur veren daha sakin yerleri seviyorum ama istanbul gibi yerlerde öncelik tarfik bence.
bu durumda merkezi tercih ederdim sanırım..bir de kelepir dediğiniz şey eski demek değil.mesela acil paray ihtiaycı vardır adamın değerinden düşün bir meblaya satar ,ona kelepir denir;)

Ev alma işine çocuk küçükken girmek istiyoruz. Ileride daha zor olabilir.
2 seçenek var.

Kreşe giden oğlumun eşimin benim işim merkezde. Merkezde evler pahalı. Kelepir alıp oturup ödemek var.

İşyerinden yani merkezden uzak ama doğru düzgün evler var hesaplı. Arabamız var fakat trafik sıkıntısı da var.

Nereden ev almak daha mantıklı?
merkezden bakın derim.
günlük 2 saat gidiş 2 saat geliş ise bu büyük bir eziyet.
yarın çocuğunuz büyüyecek.okula spora ne bileyim etüde filan gidecek.
uzakta bu imkanlar var mı.
çok sıkıntı yaşarsınız.
tabi çok döküntü bi evi almayın ama 15 yıllık ev de fena bir tercih değil bence.

uzak ev yol falan bunlar belki ilk etapta kolay gelebilir ama sonra sonra külfet olmaya başlar...oyüzden yakın ev daha mantıklı geldi..

Ev alma işine çocuk küçükken girmek istiyoruz. Ileride daha zor olabilir.
2 seçenek var.

Kreşe giden oğlumun eşimin benim işim merkezde. Merkezde evler pahalı. Kelepir alıp oturup ödemek var.

İşyerinden yani merkezden uzak ama doğru düzgün evler var hesaplı. Arabamız var fakat trafik sıkıntısı da var.

Nereden ev almak daha mantıklı?
Ben olsam içi güzel ferah yeni olanı secerdim

100 bin için eziyet çekilmez bence... heleki istanbul trafiği... eski ev al, su borularına kadar değiştir, herşeyini yaptır temiz temiz oturun bence... ama muhit de mutlaka düzgün olsun, en önemlisi o bence

100.000 kadar fark var. Yeni ev- eski ev arası.

Cok buyuk bi fark yokmus aslında.

Kisisel farkliliklar kararda etkili olur ancak ,objektif bi yorum zor.

Mesela benim icin trafik cok buyuk bi sorundur,uzak olan ev yarı fiyatina da olsa almam cunku kendimi taniyorum,o kadar trafik cilesinden sonra huzurla oturamam o evde.

Siz de bi kagit kalem alip,iki evin de artilarini eksilerini yazin karar vermenizde yardimci olacaktir.

Simdiden hayirli olsun.

Kelepiri ne anlamla kullandınız, uygun fiyatlı ev demek, ayrıca bence iş kendi işiniz değilse iş yerine göre ev alınmaz değişebilir vs

Hangisine çocuk parkı daha yakın?
Hangisine market ya da toplu taşıma daha yakın?
Kar yağsa, arabanızla çıkamasanız, hangisinden daha kolay ulaşırsınız?

Ben olsam merkezi yerde alıp sonra kredi bitince ya da ödemeler kolaylaşınca içini yaptırırım. Zaten mutfakla banyo yapılsa ev bayağı güzelleşiyor.
Sonra da parke ve kapılar derken ev yepyeni oldu bile.

Sizin yerinizde olsam, merkezi yerden ev alırdım. 15-20 yıllık ev çok büyük değil.. Borç bitince, gönlüne göre yaptırırsın. Merkez her açıdan daha iyi..

yani merkezden alın derim sonuçta kiraya çıkmıyorsunuz ev alıyorsunuz . Sizin eviniz olcak sizin yaşam alanız olacak arabanız da var ne de olsa trafik olsun ne olcak 15 20 dk geç gidersin evine :KK39: Hakkında hayırlısı olsun ağız tadıyla oturmak nasip etsin inşallah :KK37:

biraz lüks olsun kiraya verin merkezde kelepir evde kirada oturun
kelepir ev 15 yaş üstü ise ve çok pahalı olursa almayın

Mesafe nasıl trafik varken?

Yani ben Ankarada Dikimevi tarafında merkezi sayılır arabayla yarımsaate Etimesguta gittiğimde oldu.

Trafikteyken kolejden mithatpaşaya yarımsaate geçemediğim de oldu ki normalde 5 dakikayı bulmaz.

Bence trafiğe şuna buna da alıştığım için mesafe çok mühim değil. Ev yeni olsun.Merkezde diye şu eski püskü evlere o kadar para vermeyin yazık cidden

ben her zamn yeni evden yanıyım milletin kullandıgı evi adama etmek zor.gidip gelirim evime gelince cennet gibi misss ohhh

Back
X