İtalyan Kültürü ile ilgili bilgisi olanlar? ( Nişan alışverişi :) )

cadikedi

Hayvanlı Sirklere GİTME!
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2011
2.158
326
163
Burdan kimse cevap vermiyor. Üzülerek yeni konu açacağım. Ben kirlilik olmasın diye açmıyordum:( cevap verecek olan varsa buraya yazmasın yeni konu açıyorumm şimdi :( altta okuduğunuz eski konudur

Merhaba arkadaşlar.

Şu anda okuduğunuz satırlar eski konuya ait, yeni problemi kırmızı ile yazdım aşağıda;

Ablam bir süredir İtalyan biriyle görüşüyor. Bugün İtalyan damat adayı bana mesaj attı. "

Ablana sürpriz yapmak istiyorum, onunla nişanlanmak istiyorum ama buradaki yüzüklerle oradakiler farklı tarz olarak. Türkiye'de senle buluşup bakabilir miyiz, ablana sakın söyleme" dedi.

Ben de tamam dedim. Ablamdan habersiz damat adayıyla buluşup ablama yüzük alacağız. Yalnız benim İngilizcem öyle ahım şahım değil. İtalya'da bu işler nasıl olur? Tek taş mı alırlar, yoksa bizdeki gibi 2 yüzük mü alırlar?

Ben şimdi ona ne aldırayım :1:

Şimdi onun İtalyan olduğunu anlayıp kazıklamak da isterler, nasıl engel olabilirim acaba?

Bu arada bildiğim kadarıyla evlenme teklifi değil bu. Çünkü nişanlanmak istediğini ablama daha önce de söylemişti.

Ayrıca bu konuyu babama nasıl açabiliriz. Babam çok ters bakar yabancı damat olayına. Amcamı falan mı devreye soksak, ona mı söyletsek?
Fikirleriniz çok önemli, hepinize teşekkür ederim. :16:

12 Şubat

Yeni gelişmeler var. Nişan alışverişi iyi geçmişti. Ablam da alınanı beğenmişti. Lakin babama durumu açmış annem. Babam da yıllarca Türklük mücadelesi verdim. Alnına silahı daya intihar et diyorsun bana. Olmaz bu iş. Evlenmek istiyorsa gitsin evlensin ama benim için ölür. Silerim onu demiş :( Canım çok sıkkın ya :( Ablamın da mutlu olmak hakkı değil mi:( Yıllarca çok sevdiği için müzik için, sahne için çabaladı. Opera bölümünden mezun oldu. Ama devlet opera balesine giremeyince öğretmen oldu. Öğrmenlik onun hayali değildi. İçinde hep sahne aşkı vardı. Şimdi bir de bu çıktı. Ablamın istedikleri olmayacak mı bu hayatta ya :( Ne istediği işi yapabiliyor ne istediği evliliği :( of baba ya :(

Babama bir şey olmasın da ben mühim değilim diyor ablam. Kalp krizi geçirir diye korkuyor:( offfff :(

Son düzenleme:
Kimsenin bir fikri yok herhalde:50:

En azından babama nasıl söyleyebiliriz bunun için fikir verebilir misiniz?

Ablam çok korkuyor. Ya babam öğrenince kalp krizi falan geçirirse diyor. Evin dışında ambulans bile bekletmeyi düşünmüş o derece korkuyor yani :50:

İtalyanları bize çok benzetirler ama sanırım bu benzerlik sadece fiziki :)
sen hem alyans hem tek taş aldır bizde böyle enişte dersin :1:

Ablam çok korkuyor. Ya babam öğrenince kalp krizi falan geçirirse diyor. Evin dışında ambulans bile bekletmeyi düşünmüş o derece korkuyor yani :50:

yabancı diyemi bu kadar tepki göstericek?

cadıkedi zor bir durum bence ablan için benimde bazı arkadaşlarım hatta akrabalarım var yabancı evlenen ama hepsi gelin aldı hiç damat almadık biz .. yabancı gelin olunca aileler akrabaların çok hoşuna gidiyor ama yabancı damat nasıl olur bilemedim şimdi :44::44::44::44::44:

yabancı diyemi bu kadar tepki göstericek?

Evet ya. Ablamın yaşı geldi geçti zaten 38 yaşında.

Geçen annem babamın ağzını aramış, yabancı damat falan olayına nasıl baktığını sormuş. Öyle şey olmaz, izin vermem demiş. :50:

İtalyanları bize çok benzetirler ama sanırım bu benzerlik sadece fiziki :)
sen hem alyans hem tek taş aldır bizde böyle enişte dersin :1:

Daha önce italyan biriyle evli olan bir arkadaşım nişan yüzüğü aldır tek taşı onun düşünmesi lazım dedi ama arada ben direk onun düşünmesini beklemeden aldırsam mı :1:

o zaman açıklama yaparsın enişte bizde kızlara tek taşta alınır ama sen ne düşünürsün bilemem de, uygun değilse başka zamanda alır, maksat gönüller bir olsun, yaptığı jest çok hoş, ailende yaratılanı Yaradandan ötürü sevmenin önemini anlayacaktır, yabancı diye bişey yok, ailenin içine girdimi o da bi oğulları olur, belkide kimseden görmicekleri iyiliği ondan görürler, önyargı kimseye bişey kazandırmaz 38 yaşında aşkı bulmuş mutlu olsun ablan

evlılık teklıfı edıleceği zaman tek taş yuzukle edilir

nışanlanacakları zaman da alyans takarlar .bu heryerde boyledır .

ıtalyan kulturunde turk kulturunde farklı degıldır :)

Son düzenleme:
adamdaki inceliğie bak yalnız .süpriz yapıyor ne hoş .neyse tek taş her kültürde var hatta onlardan bize geldi tek taş olayı .alyansda var onlarda ama yani pek bir farkı yok .bence aileniz karşı çıkmasın hakkında hayırlısı olsun ablanızın .

Daha önce italyan biriyle evli olan bir arkadaşım nişan yüzüğü aldır tek taşı onun düşünmesi lazım dedi ama arada ben direk onun düşünmesini beklemeden aldırsam mı :1:

yani şöylede bir durum var ki bu evrensel bişey evlilik teklifinde yada evlenmeye karar verildiğinde tek taş hediye edilir.. avrupada bu tektaş olayı daha yaygın. onlardan görerek türkiyedekilerde tek taş hevesi başladı :16::16::16: yani bu bize özgü değil aslında avrupaya özel bir durum :S :44::44::44::44::44:

ablana teklif yaptıysa neyle yaptı?

evlılık teklıfı edıleceği zaman tek taş yuzukle edilir

nışanlanacakları zaman da alyans takarlar .bu heryerde boyledır .

ıtalyan kulturunde turk kulturunde farklı degıldır :)

Ya şimdi durumları bir garip. Geldiğimde nişandan bahsedelim demiş. Yani direk bir evlenme teklifi yok ama evlenme konuşulmuş. İşte o yüzden emin olamadıım :1:

yani şöylede bir durum var ki bu evrensel bişey evlilik teklifinde yada evlenmeye karar verildiğinde tek taş hediye edilir.. avrupada bu tektaş olayı daha yaygın. onlardan görerek türkiyedekilerde tek taş hevesi başladı :16::16::16: yani bu bize özgü değil aslında avrupaya özel bir durum :S :44::44::44::44::44:

ablana teklif yaptıysa neyle yaptı?

Pat diye teklif etmemiş. Yılbaşında geleceğim, nişandan bahsedelim artık demiş.

O değil ablam da öyle tek taş düşkünü falan bi tip değildir :1:

Ben çaktırmadan ablama zevkini nasıl sorabilirim?

Anlamaması için çok dolaylı sormam lazım :1:

Benim ablam opera bölümü mezunu. O yüzden de taktığı takılar hep sol anahtarı şeklindeydi :D

adamdaki inceliğie bak yalnız .süpriz yapıyor ne hoş .neyse tek taş her kültürde var hatta onlardan bize geldi tek taş olayı .alyansda var onlarda ama yani pek bir farkı yok .bence aileniz karşı çıkmasın hakkında hayırlısı olsun ablanızın .

Ben ablama şunu diyorum zaten hep. Herkes onun evlenmesini istediği için ailede herkes babamı ikna etmeye çalışır:1:

Oğlan sağlık problemi sebebiyle sünnet olmuştu. Acaba babamı kandırsak mı , bak yakında müslüman olabilir sünnet de oldu diye :1::1: heheuh:1:

Pat diye teklif etmemiş. Yılbaşında geleceğim, nişandan bahsedelim artık demiş.

O değil ablam da öyle tek taş düşkünü falan bi tip değildir :1:

yok canım düşkünlükle alaksı yok yani evlenmeyi düşünüyorsa eğer tek taş alınabilir harika bir jest olur. madem birlikte alacaksınız aldır damada tek taşı ablana geldiğinde evlenme teklifi edince taksın.

ailenle konuşmaya geldiğinde nişan yüzüklerini getirir :16::16::16::16::16:

İtalyan ha ..yakısıklı olmalarıyla ünlü ırk
Ne şanlı hatunlar var, maşallah :))
Allah tamamıne erdirsin , mutluluklar dilerim..

Müstakbel enistenizin hal ve tavrına göre alyans yanına tektaş aldırabılırsınız

Ben çaktırmadan ablama zevkini nasıl sorabilirim?

Benim ablam opera bölümü mezunu. O yüzden de taktığı takılar hep sol anahtarı şeklindeydi :D

Benim ablam opera bölümü mezunu. O yüzden de taktığı takılar hep sol anahtarı şeklindeydi :D[/COLOR][/I][/B][/QUOTE]

tek taş çok klasiktir ve klasik her zaman çok hoş durur bence

nişan yüzüğü ise genelde evlendikten sonrada alyans olarak kullanılır..

çok değişik alyanslar var maalesef seçim yapmak zor olacak:40::40::40::40:

Bence hem alyans hem de tektaş alın ama tektaşı verip önce güzel bir evlenme teklifi etsin. Sonra babanızla görüştüğünüzde nişanlanır. Hemen olmasın öyle. Karşı çıksa da illa ki kızının nişanını görmek isteyecektir.
Avrupa kültüründe hemen nişanlanılır aslında öyle aile falan girmez araya. Bunu bilmiyor sanırım bu konuda açıklama yap :34: Hemen nişan yapmayalım ama önce bir evlenme teklifi et de :52:

İtalyan ha ..yakısıklı olmalarıyla ünlü ırk
Ne şanlı hatunlar var, maşallah :))
Allah tamamıne erdirsin , mutluluklar dilerim..

Müstakbel enistenizin hal ve tavrına göre alyans yanına tektaş aldırabılırsınız

Benim eniştem yakışıklı değil ama şirin:1::1:

Back
X