Bence hem alyans hem de tektaş alın ama tektaşı verip önce güzel bir evlenme teklifi etsin. Sonra babanızla görüştüğünüzde nişanlanır. Hemen olmasın öyle. Karşı çıksa da illa ki kızının nişanını görmek isteyecektir.
Avrupa kültüründe hemen nişanlanılır aslında öyle aile falan girmez araya. Bunu bilmiyor sanırım bu konuda açıklama yap Hemen nişan yapmayalım ama önce bir evlenme teklifi et de
bildigim kadariyla, aileler isin icine karismadigi icin nisanlanma toreni diye birsey yok. Erkek evlenme teklif eder tektasla, eger gelin kabul ederse yuzugu takar nisanlanmis olurlar. Sonra da bir kac gun sonra falan arkadaslariyla kutlama falan yaparlar. Dugunden once ise bizde ki alyans gibi bir yuzuk aliyorlar gelinle damat birbirlerine.
acikcasi benim italyanlar hakkinda veya onlarin kulturleriyle alakali bir bilgim yok ama benim esim de yabanci ve aileme ilk soyledigimde ozellikle abim uzun zaman karsi cikti babam da kizdi ama sonunda hepsi yola geldiler simdi evliyiz ve cook mutluyuz umarim ailen acik fikirlidir ve insan olarak onu tanimaya calisirlar her yabanci iyi olacak diye bir seyde yok tabii oraya gidip aile hayatini iliskilerini gorurseniz daha rahat edersiniz bence
Bildiğim kadarıyla nişan yüzüğü - ingilizcede engagement ring- diye geçen tektaş oluyor, zaten Türkiye'de de evlenme teklif edilen yüzük tek taştır. Alyansta Avrupa'da tören sırasında takılıyor.Hatta tören sırasında yastık üzerinde alyansları gelinle-damada getiren küçük çocuklar oluyor.
Arkadasım İtalyanla evlendi. Eğlenmeyi cok iyi bilen bir millet gercekten
Soruna gelince onlar da tek taş ve alyans almışlardı...
Ayrıca ablan 38 yasindaymis artık baban da kızım yuva kursun diye bakıyordur eminim... Sorun olacağını sanmıyorum... Biraz duygu sömürüsü bu işi çözer gibi geliyor...
Yeni gelişmeler var. Nişan alışverişi iyi geçmişti. Ablam da alınanı beğenmişti. Lakin babama durumu açmış annem. Babam da yıllarca Türklük mücadelesi verdim. Alnına silahı daya intihar et diyorsun bana. Olmaz bu iş. Evlenmek istiyorsa gitsin evlensin ama benim için ölür. Silerim onu demiş Canım çok sıkkın ya Ablamın da mutlu olmak hakkı değil mi Yıllarca çok sevdiği için müzik için, sahne için çabaladı. Opera bölümünden mezun oldu. Ama devlet opera balesine giremeyince öğretmen oldu. Öğrmenlik onun hayali değildi. İçinde hep sahne aşkı vardı. Şimdi bir de bu çıktı. Ablamın istedikleri olmayacak mı bu hayatta ya Ne istediği işi yapabiliyor ne istediği evliliği of baba ya
Babama bir şey olmasın da ben mühim değilim diyor ablam. Kalp krizi geçirir diye korkuyor offfff
Burdan kimse cevap vermiyor. Üzülerek yeni konu açacağım. Ben kirlilik olmasın diye açmıyordum cevap verecek olan varsa buraya yazmasın yeni konu açıyorumm şimdi