- 23 Mart 2013
- 1.075
- 258
- 123
- 27
- Konu Sahibi WomanAndProud
-
Merhaba, yine çok da dert olmayan bir konuyla karşınızdayım
Mimarlık okuyorum, ingilizcem iyi sayılır ama geliştirmeye devam ediyorum. Dillere çok meraklı bir insan olduğumdan ikinci bir dil daha eklemek istiyorum. Yani mezun olduğumda ingilizce artı bir dil daha biliyor olmam gerek.
İspanyolca ve İtalyanca arasında kaldım. İspanyolcayı hatrı sayılır sayıda insan konuşuyor, İtalyanca da mimari için önemli bir dil. Sizce hangisi benim için daha faydalı olur? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
Bir an önce karar verip öğrenmeye motive olmam lazım da
Mimarlık okuyorum, ingilizcem iyi sayılır ama geliştirmeye devam ediyorum. Dillere çok meraklı bir insan olduğumdan ikinci bir dil daha eklemek istiyorum. Yani mezun olduğumda ingilizce artı bir dil daha biliyor olmam gerek.
İspanyolca ve İtalyanca arasında kaldım. İspanyolcayı hatrı sayılır sayıda insan konuşuyor, İtalyanca da mimari için önemli bir dil. Sizce hangisi benim için daha faydalı olur? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim
italyanca mimari için önemli bir dil değil tatlım sadece italyada ki mimari eserler büyük önem taşıyorispanyolca biraz türkçeye benziyor o yüzden daha çabuk öğrenirsin ama okul bitince bence italya da bir yüksek lisans yapmak ister her mimarlık öğrencisi
kesinlikle ispanyolca.. kendin zaten cevabını vermişsin canım
Aslında ikisine de ilgim var ama karar veremiyorum :26:
İkisini de öğreneyim bari
Hangisi daha zor peki? :44:
Kesinlikle İspanyolca.İtalyanlar kelimeleri sakız gibi uzata uzata konuşuyor ya ağızlarına çakasım geliyor.
Benim kuzenim londrada oturuyor diger dilleri fransizca ve ispanyolca goruyor cok memnunmus vede cok cabuk ogrendi sayilir...cok seviyor ispanyolcayi
ama italyanca daha yaygin gibi sanki:26:
Kesinlikle İspanyolca.İtalyanlar kelimeleri sakız gibi uzata uzata konuşuyor ya ağızlarına çakasım geliyor.
Aynen öyle..... :13:Ay evet ona ben de sinir oluyorum
İspanyolcayla devam ediyorum o zaman. Bizımle deyılsın İtalyanca
hahaaa aynen süper tespit.Yazlıkta üst kat komşum italyandı. Sadece gunaydın nasılsınız demesi ve arkasından gelen 2 lagalugası yarım saat.
hahaaa aynen süper tespit.Yazlıkta üst kat komşum italyandı. Sadece gunaydın nasılsınız demesi ve arkasından gelen 2 lagalugası yarım saat.
Sorma bir de gürültücüler.
Ne bakımdan yaygın? Oturduğu çevrede mi yoksa iş hayatında mı? :)
canım benim 5 dil bilen bir abiye sahibim. sana tavsiyem elbette önce ispanyolca öğrenmen. çünkü ispanyolca insanların sandığından daha yaygın. üstelik ispanyolca bilirsen italyancayı çok kısa sürede öğrenirsin.
hiç canını sıkma. doğru yol ispanyolca. buarada ben de mimarım. italya'yı da gördüm. mimarlar için bir hazine. leonardonun eserleri, medici ailesinin sarayları, o kiliseler, insan çok ilham alıyor hem de hayret ediyor.
buarada italyancayı da eşim bilir. inan çok az ders almasına rağmen italyadayken müthiş rahat muhabbet ediyordu italyanlarla.
hiç düşünme direkt ispanyolca öğren zaman kaybetmeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?